Kauza Feri

Napsat příspěvek
Velikost písma:
12741
14.6.21 13:53

@ruzovasrnka Souhlasím s Tebou.

Diskuzi jsem nečetla celou, ale hlavní problém vidím v tom, že tady se řeší, co je ještě znásilnění a jak by měl vypadat konsenzus k pohlavnímu styku, ale NIKDO zatím neví, co se vlastně za těmi dveřmi pokojů stalo. Je to výpověď proti výpovědi a jak už tu někdo psal, je to v podstatě už nevyšetřitelné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12741
14.6.21 14:05

Navíc si myslím, že to nejde srovnávat se situací typu obtěžování v MHD…

V MHD není logický důvod čekat, že jako bonus k jízdence dostaneme osahávačku, naproti tomu když lezu s neznámým chlapem, neřkuli s chlapem, který má pověst proutníka a cokoli, jen ne gentlemana do bytu, je holý nerozum.

Hodně těch výpovědí je vyloženě o tom, že se ty holky vystavily rizikové situaci, navíc situaci, která je velice netransparentní pro kohokoli z vnějšku.

Obvinění ze znásilnění je staré jak lidstvo samo. Třeba proto, jak už tu padlo, že holka si myslí, že když dojde k sexu, bude láska, a ono to tak třeba není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
71
14.6.21 14:09
@Hecate píše:
@ruzovasrnka Souhlasím s Tebou.Diskuzi jsem nečetla celou, ale hlavní problém vidím v tom, že tady se řeší, co je ještě znásilnění a jak by měl vypadat konsenzus k pohlavnímu styku, ale NIKDO zatím neví, co se vlastně za těmi dveřmi pokojů stalo. Je to výpověď proti výpovědi a jak už tu někdo psal, je to v podstatě už nevyšetřitelné.

az na to, ze ono je to uz ve skutecnosti tak 20 vypovedi a porad pribyvaji dalsi. Ale tak jasne, porad to jeste muze byt celostatni spiknuti, ze…
Pokud si ale Feri nebo dalsi mysli, ze je to akorat „tvrzeni proti tvrzeni“, takze mu nemuzou nic, tak bych si dovolil pripomenout jisteho doktora Bartaka a jeho kauzu znasilnovani asistentek, tak ten za to nasledne dostal 14 let natvrdo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12741
14.6.21 14:14
@qazik píše:
az na to, ze ono je to uz ve skutecnosti tak 20 vypovedi a porad pribyvaji dalsi. Ale tak jasne, porad to jeste muze byt celostatni spiknuti, ze…
Pokud si ale Feri nebo dalsi mysli, ze je to akorat „tvrzeni proti tvrzeni“, takze mu nemuzou nic, tak bych si dovolil pripomenout jisteho doktora Bartaka a jeho kauzu znasilnovani asistentek, tak ten za to nasledne dostal 14 let natvrdo.

Nezastávám se ho, protože to při neznalosti detailů těch kauz ani nejde, ale zatím ty výpovědi, které se objevily v médiích, rozhodně nestačí k závěru, že ty holky byly znásilněné (tedy to, že by ty skutky bylo možné kvalifikovat jako trestné činy, byť mohou být postižitelné v pořadu např. práva osobnostního, tedy civilního), spousta věcí tam opravdu moc nesedí, atd. A opakuju se…, ty příběhy jsou i při nejlepší vůli už v podstatě nevyšetřitelné.

Politický podtext je tam celkem zřetelný (viz hlavně to načasování, místo publikování, způsob oslovování…), ale tím spíš oceňuji, že rezignoval na funkci, ať už z jakýchkoli pohnutek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7333
14.6.21 14:18

Vzhledem k tomu, že nedošlo ke smazání, nejde o politiku. Že???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13187
14.6.21 14:36

Náhodou je dobře, že se to začalo řešit :palec: a vlastně je dost jedno, že to ostatním politickým stranám zrovna přijde vhod. Kdyby to bylo tak běžné a normální chování, tak by to jistě odstartovalo podobné kauzy i v dalších politických stranách a to se zatím neděje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
71
14.6.21 14:37
@Hecate píše:
Navíc si myslím, že to nejde srovnávat se situací typu obtěžování v MHD…

V MHD není logický důvod čekat, že jako bonus k jízdence dostaneme osahávačku, naproti tomu když lezu s neznámým chlapem, neřkuli s chlapem, který má pověst proutníka a cokoli, jen ne gentlemana do bytu, je holý nerozum.

Hodně těch výpovědí je vyloženě o tom, že se ty holky vystavily rizikové situaci, navíc situaci, která je velice netransparentní pro kohokoli z vnějšku.

Obvinění ze znásilnění je staré jak lidstvo samo. Třeba proto, jak už tu padlo, že holka si myslí, že když dojde k sexu, bude láska, a ono to tak třeba není.

je potreba si vyjasnit jednu vec. To ze obet jde svemu nestesti vstric SKUTECNE NEZNAMENA, ze by pachatel trestneho cinu nemel byt souzen, prip. odsouzen.

Priklad: pokud se budu prochazet se srajtofli nacpanou tisicovkama v ruce chanovem, pak ano, jsem sice evidentne hloupej, ale to jeste vubec neznamena, ze lupic, kterej mi je ukradne nema byt stihan a zavren do basy. Ani to neni pro toho lupice jakakoliv polehcujici okolnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13187
14.6.21 14:40

Tak jasně, příležitost dělá zloděje, ale doufejme, že na každou sviní se vaří voda… Myšleno obecně, vyjádřeno pomocí běžných přísloví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12741
14.6.21 14:48
@qazik píše:
je potreba si vyjasnit jednu vec. To ze obet jde svemu nestesti vstric SKUTECNE NEZNAMENA, ze by pachatel trestneho cinu nemel byt souzen, prip. odsouzen.Priklad: pokud se budu prochazet se srajtofli nacpanou tisicovkama v ruce chanovem, pak ano, jsem sice evidentne hloupej, ale to jeste vubec neznamena, ze lupic, kterej mi je ukradne nema byt stihan a zavren do basy. Ani to neni pro toho lupice jakakoliv polehcujici okolnost.

Pozor. Tady nejde o victim blaming. Tedy souhlasím, že ve výsledku je to rizikové chování jedno, protože normální je neznásilňovat stejně jako nekrást. ALE!!!

Problém je, že tady se automaticky presumuje, že se ty události seběhly tak, jak je ty dívky popsaly. To zaprvé. A to je podle mě špatně a popírá to principy, na kterých je právní stát postaven.
Navíc i ten popis tak, jak je podaný, v mnoha případech nestačí k závěru o tom, že to chování naplňuje znaky trestného činu. Můžeme uznat, že pokud se opravdu situace takhle udála (opět důraz na to, že to nevíme a patrně ani při nejlepší vůli nezjistíme), tak se Feri neumí chovat a holt to není zrovna Mirek Dušín, ale ty holky taky nepůsobí zrovna perfektním dojmem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14723
14.6.21 23:03

V případě Feri si myslím, že by ty holky musely dodat komplexní důkazy, a to ne typu - byla jsem u něho v bytě, chtěla odejít, ale měla jsem hroznou žízeň, dal mi napít a já spadla jako špalek na zem a probudila se svlečená. :mrgreen: :mrgreen:
Moje otázka - jaká droga takto účinkuje? Kde se dá sehnat? Byla slečna pod 18 opilá už před odchodem a na odchodnou chtěla dalšího ftťana? Pak ale za ni nesou zodopvědnost rodiče.

Pro mně osobně na této kauze bude nejvíce zajímavé - jaké drogy dával holkám do pití, kde tak silné opiáty sehnal. Za to bych ho klidně potrestala.
Jejich svlékací hry na fanty na VŠ považuji na úrovni hry na flašku a jak řekl někdo z vedení fakulty - opravdu to byli plnoletí lidé a kdo se chce striptýzovat, = jeho volba.
Pokud právníci nedokážou vyhodnotit svoje chování, co z nich bude za právníky?
Nebo se máme začít zabývat posunem plnoletosti na 21let? Přijde mi úchylné házet tuhle záležitost na hrb jednomu člověku, když to na té fakultě frčí dlouhodobě.
Ferouš využil situaci stejně jako hordy jiných kluků. A právničky se svlékaly dobrovolně.
Já těmi lidmi tedy hromadně pohrdám, když měli potřebu se zúčastnit.
Mladí se asi neumí bavit a potřebovali ohledat svoje obtloustlá těla a pečlivě zadokumentovat celulitidu. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7333
16.6.21 09:00
@LaPaloma píše:
V případě Feri si myslím, že by ty holky musely dodat komplexní důkazy, a to ne typu - byla jsem u něho v bytě, chtěla odejít, ale měla jsem hroznou žízeň, dal mi napít a já spadla jako špalek na zem a probudila se svlečená. :mrgreen: :mrgreen:
Moje otázka - jaká droga takto účinkuje? Kde se dá sehnat? Byla slečna pod 18 opilá už před odchodem a na odchodnou chtěla dalšího ftťana? Pak ale za ni nesou zodopvědnost rodiče.Pro mně osobně na této kauze bude nejvíce zajímavé - jaké drogy dával holkám do pití, kde tak silné opiáty sehnal. Za to bych ho klidně potrestala.
Jejich svlékací hry na fanty na VŠ považuji na úrovni hry na flašku a jak řekl někdo z vedení fakulty - opravdu to byli plnoletí lidé a kdo se chce striptýzovat, = jeho volba.
Nebo se máme začít zabývat posunem plnoletosti na 21let? Přijde mi úchylné házet tuhle záležitost na hrb jednomu člověku, když to na té fakultě frčí dlouhodobě.
Ferouš využil situaci stejně jako hordy jiných kluků. A právničky se svlékaly dobrovolně.
Mladí se asi neumí bavit a potřebovali ohledat svoje obtloustlá těla a pečlivě zadokumentovat celulitidu. :mrgreen:

Ne, nelze to bagetelizovat. A ne obzvlášť u člověka, který se žíví politikou a od rána do večera mele o morálních hodnotách jako Havel. Tak buď pij vodu a ne víno, když kážeš pít vodu a nebo táhni do pr---e. Nebo do chládku bručet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4785
16.6.21 09:13
@LaPaloma píše:
Moje otázka - jaká droga takto účinkuje? Kde se dá sehnat? Byla slečna pod 18 opilá už před odchodem a na odchodnou chtěla dalšího ftťana? Pak ale za ni nesou zodopvědnost rodiče.Pro mně osobně na této kauze bude nejvíce zajímavé - jaké drogy dával holkám do pití, kde tak silné opiáty sehnal. Za to bych ho klidně potrestala.
Mladí se asi neumí bavit a potřebovali ohledat svoje obtloustlá těla a pečlivě zadokumentovat celulitidu. :mrgreen:

Pohrdáš čím přesně? Že se lidi v 16, 17 letech scházej s jinýma lidma a pijou alkohol? Ty jsi v tý době dělala co, po večerech kompletovala herbář, nebo četla Dostojevskýho?
Ten komentář je celkově naprosto mimo, a opět střílení do vlastních řad. NORMÁLNÍ KLUK situaci takhle nevyužije, to udělá jenom prase, opilé víc než alkoholem pocitem vlastní moci a nadřazenosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6439
16.6.21 09:27

@LaPaloma
Ty brďo, já s tebou snad začnu souhlasit. Napsala jsi to přesně tak, jak to vidím já. Ty holky mají iq tykev a jen jim novináři zaplatili, hned se s tou svou hloupostí ještě pochlubí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1133
16.6.21 09:30
@Freeandwild píše:
Pohrdáš čím přesně? Že se lidi v 16, 17 letech scházej s jinýma lidma a pijou alkohol? Ty jsi v tý době dělala co, po večerech kompletovala herbář, nebo četla Dostojevskýho?
Ten komentář je celkově naprosto mimo, a opět střílení do vlastních řad. NORMÁLNÍ KLUK situaci takhle nevyužije, to udělá jenom prase, opilé víc než alkoholem pocitem vlastní moci a nadřazenosti.

Vysokoškolačkám není 16-17. Dneska se v 19ti maturuje :roll:
Jo a pít alkohol by se mělo až od 18ti, ne? Tvoje děti můžou chodit domů v 16ti opilé?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4785
16.6.21 09:37
@samá práce píše:
@LaPaloma
Ty brďo, já s tebou snad začnu souhlasit. Napsala jsi to přesně tak, jak to vidím já. Ty holky mají iq tykev a jen jim novináři zaplatili, hned se s tou svou hloupostí ještě pochlubí.

Jasný, zato chlapi, co využijou každý příležitosti znásilnit blbku, tak jsou úplně v pohodě žejo. :zed: Uvědomuješ si vůbec, co píšeš? Fakt Ti to jako přijde normální se vrhat na každou ženskou, co s Tebou zůstala sama, i když o sexuální kontakt s Tebou nestojí?
Lidem, co tohle píšou, bych normálně přála tohle zažít. Máš kraťasy nebo triko na tělo? Mám právo Tě obtěžovat. Zůstaneš se mnou sám? Mám právo Tě obtěžovat. Přehnal jsi to s alkoholem? Mám právo Tě obtěžovat. Jdeš sám městem v noci? Mám právo Tě obtěžovat a je to jen a jen Tvoje blbost, že ses dovolil nějak oblíct, někam jít nebo pít alkohol. Já si můžu co chci, ale když děláš Ty to samý, jsi iq tykve.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová