Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Osobně si myslím, že tady je to typické chování oběti sexuálního násilí prostě zneužíváno (stydím a bojím se o tom mluvit, mám pocit, že jsem jediná, kdo něco podobného zažil… ) protože je opravdu velmi, velmi divné, že ty dívky si „vzpomněly“ a mají chuť to řešit právě teď.
hodně píšete „stát se to mojí dceři“ a co kdyby se to stalo vašemu synovi, že ho někdo začne takhle mediálně tahat a obviňovat.
Zdá se, že presumce neviny neplatí…
Je to mladej kluk, chce a potřebuje sex, to ostatní se nechá vyložit všelijak…
@azaleila Obavam se, ze v tomto pripade to kriva obvineni bohuzel nebudou ![]()
@azaleila píše:
Osobně si myslím, že tady je to typické chování oběti sexuálního násilí prostě zneužíváno (stydím a bojím se o tom mluvit, mám pocit, že jsem jediná, kdo něco podobného zažil… ) protože je opravdu velmi, velmi divné, že ty dívky si „vzpomněly“ a mají chuť to řešit právě teď.
hodně píšete „stát se to mojí dceři“ a co kdyby se to stalo vašemu synovi, že ho někdo začne takhle mediálně tahat a obviňovat.
Zdá se, že presumce neviny neplatí…
Je to mladej kluk, chce a potřebuje sex, to ostatní se nechá vyložit všelijak…
Ano, např. at si to koupi. Ja si vzit co chci a potrebuji, spacham trestny čin. Na nej to plati take.
@LaPaloma píše:
Já do té Feri kauzy nevidím, ani mně to extrémně nezajímá.
Ale co si bohužel o místních ženách myslím je to, že někdy hůře prožívají
CO JIM TEN MUŽ NEUDĚLAL více než to, CO UDĚLAL.Nedej Bože, aby vypadal, že něco bude, a pak si to rozmyslel.
Bohužel ani nevěřím té, jak se o ní píše, že se někde sprchovala. Kdo se sprchuje ve společnosti muže, který jí jako obtěžuje? Klidně si to můžu vykládat tak, že se sprchovala po čísle a on chtěl další, které už pro ni mohlo být obtěžující. Jelikož to předtím třeba za moc nestálo, tak to podruhé od nadrženého králíka nechtěla.
Podle mně je část těch historek vymyšlená. Normální chlap nemůže tolik let skrývat tolik znásilnění. Nevěřím tomu na 100%, myslím, že skutečně znásilněná bude jedna, možná dvě. Pokud vůbec. Ostatní jenom neuměly flirtovat do určité meze. I to je totiž umění a každá to neumí.
Jenomže mohli mít upito… a nejen on.
On se ji pokusil libat a osahavat, ona se ohradila a on se stahnul. Tak si třeba rekla - ok, pochopil to, bude to v poho. Jdu se vysprchovat a pujdu si lehnout. Btw úplně stejný efekt mohlo mít i to, kdyby do te sprchy nesla, mohl se na ni vrhnout i tak. Musela by odejit, sama do nocni Prahy, a doufat, že ji pro zmenu nebude obtezovat nekdo nekde na ulici.
Ale jasne, mohla za to ona, urcite neumela flirtovat, byla nevhodně oblecena, Tobě by se to stát nemohlo. Jsi sikovna
a znasilnit max jednu nebo dve, tak to je úplná pohoda, normálka ![]()
@azaleila jistě, nevinátko
to že chce sex neznamená že se každá musí podřídit. Moc dobře ví proč odchází z politiky. Pokud by se náš syn takhle choval tak bych ho rozhodně nechválila a řekla bych si kde jsme ve výchově udělali chybu když se neumí chovat
.
Stačí si pročíst (nejen) tuto diskuzi a tu druhou o Ferim zde a je zcela jasné, proč často oběti znásilnění a sexuálního obtěžování nic nenahlásí.
Názory jak si za to může holka/žena sama jsou běžné. Jako názor že mladý chlap sex potřebuje tak proto…
@Anna766 píše:
Stačí si pročíst (nejen) tuto diskuzi a tu druhou o Ferim zde a je zcela jasné, proč často oběti znásilnění a sexuálního obtěžování nic nenahlásí.
Názory jak si za to může holka/žena sama jsou běžné. Jako názor že mladý chlap sex potřebuje tak proto…
Přesně tak, bohužel. Sama nevím, jak bych se zachovala. Člověk nechce být rozebírán ze všech stran, vysmíván, ponižován, žít s nálepkou té, co "údajně " byla znásilněná a kdoví jak to vlastně bylo, kolik toho vypila, jaktože nekřičela na celé kolo, neměla modřiny a nenahlásila to hned… ![]()
@Freeandwild píše:
On se ji pokusil libat a osahavat, ona se ohradila a on se stahnul. Tak si třeba rekla - ok, pochopil to, bude to v poho. Jdu se vysprchovat a pujdu si lehnout. Btw úplně stejný efekt mohlo mít i to, kdyby do te sprchy nesla, mohl se na ni vrhnout i tak. Musela by odejit, sama do nocni Prahy, a doufat, že ji pro zmenu nebude obtezovat nekdo nekde na ulici.
Ale jasne, mohla za to ona, urcite neumela flirtovat, byla nevhodně oblecena, Tobě by se to stát nemohlo. Jsi sikovnaa znasilnit max jednu nebo dve, tak to je úplná pohoda, normálka
Já nevím, existují taxíky. Nikdy jsem nespala ve stejném bytě s chlapem, který si něco chce začít a já nechci. Je to pokoušení ďábla a rozumná žena to nedělá. Když už má náznaky, že kamarád chce více, tak s ním nezůstane a nejde se svlékat.
Pokud je Feri násilník a někoho znásilnil, tak si nemyslím, že by mu to až tolikrát prošlo, aby se dnes hlásily DAVY ZNÁSILNĚNÝCH a SKOROZNÁSILNĚNÝCH CHUDĚR, už jenom kolik toho mohl reálně stihnout, když je mu 24 let?
Věřím na blbé kecy, které mohl mít nebo jim je psát, věřím na nevhodné chování i obtěžování, to se dá dělat denně.
Pro mně jsou dámy, co až dnes vylézají s bebínkem stejné trapky jako hérečky z USA, co lezly do bytu na noc k režisérům, aby získaly roli a po 20 letech jsou holky zneužitý… to se fakt směju a pohrdám jimi. Nechaly se dobrovolně obtěžovat, aby vůbec dostaly roli.
Stejně tak mohly kolem Feriho kroužit takové, co doufaly na post nebo klidně partnerství, jenomže po šuku žádné partnerství nebylo.Měl dívenky jako jednorázovky a co vím, tak za mlada jsem měla dost kámošek, co tohle využití na šuk těžko zpracovávaly. Ale to je prostě chyba těch holek. Daly mu, doufaly, a ono nic. Zhrzené milenky tam budou hrát roli také. Pak mu třeba psaly a on jim klidně mohl psát, že jsou husy,… nadávat jim, aby mu daly pokoj.
Divnej rozhodně bude, protože co jsem slyšela, není zadaný. Může mít nějakou vadu, může být nestálý, může být slovní násilník, poplácávač pudelí,… pořád tu budou ale a tvrzení proti tvrzení.
Mně se ten chlap nelíbí, takže bych se v jeho společnosti nesprchovala, u něho v bytě vůbec ne. Kdybych měla obavy, tak odejdu nebo mu budu ráda smrdět.
@Freeandwild píše:
Ale jasne, mohla za to ona, urcite neumela flirtovat, byla nevhodně oblecena, Tobě by se to stát nemohlo. Jsi sikovnaa znasilnit max jednu nebo dve, tak to je úplná pohoda, normálka
A aby bylo jasno, v mládí nejspíš každá mohla zažít, že mladík se chce líbat a pokračovat. Já teda několikrát ano. Ale vždycky to končilo tak, že neskončím s ním v bytě - jedno u koho - a nejdu se sprchovat. Ta žena je u mně debilní, když tohle udělala. Anebo to udělala, aby něco bylo, což bylo a výsledek se jí nelíbil. Králíček byl rychlý, třeba… nevěřím jí ani slovo. Protože její chování logiku rozumné ženy nevykazuje.
@LaPaloma píšeš rozumná žena to nedělá. Ale kolik jim tenkrát bylo? Sama na sebe klidně napíšu, že třeba v 19 jsem ještě rozumná žena nebyla
zkušenosti člověk získává až časem. Zaslouží si „mladé tele“ za svou naivitu a nezkušenost znásilnění? Já měla víc štěstí, než rozumu a zpětně vidím v různých situacích v mladých letech nebezpečí. Tenkrát jsem ho necítila. Zažila jsem x akcí na chatách, pod stany, fesťácích, u někoho doma. Půlku lidí člověk znal, půlka byli známí známých, cizí lidé. A muži/kluci kolem mě sice chtiví byli, ale nikdo nešel dál proti mé vůli. Ani v opilosti.
@Zlatývoči píše:
@LaPaloma píšeš rozumná žena to nedělá. Ale kolik jim tenkrát bylo? Sama na sebe klidně napíšu, že třeba v 19 jsem ještě rozumná žena nebylazkušenosti člověk získává až časem. Zaslouží si „mladé tele“ za svou naivitu a nezkušenost znásilnění? Já měla víc štěstí, než rozumu a zpětně vidím v různých situacích v mladých letech nebezpečí. Tenkrát jsem ho necítila. Zažila jsem x akcí na chatách, pod stany, fesťácích, u někoho doma. Půlku lidí člověk znal, půlka byli známí známých, cizí lidé. A muži/kluci kolem mě sice chtiví byli, ale nikdo nešel dál proti mé vůli. Ani v opilosti.
Já taky zažila leccos a párkrát a se 2 rádoby kamarády jsem zabojovala fyzicky. Jeden byl vysloveně drzý a druhý býl částečně moje chyba, že jsem si dělala srandičky a vsadila na jeho rozum (byl asi o 8 let starší), což muselo skončit tvrdším ne z mojí strany. Kdyby mně však opravdu znásilnil, tak bych nemlčela. Po zážitku, že jsem musela někoho od sebe odstrkovat se prostě nezačnu v jeho společnosti sprchovat. To kdyby udělala moje dcera, tak jí dám nakládačku, protože bych těžko nesla, jak je pitomá. Ani by neměla zůstávat v jeho bytě - případně ho ze svého bytu pro jistotu vyhodit. V době mobilů a platebních karet se dá snadno zavolat taxík.
A za další - pokud nehodlám někoho k soudu hned, tak mlčím a beru si to do hrobu. Ony dívky mají možná pár SMS, jenomže SMS, kde jí řekne ty kjávo, je to znásilnění??? To je spíš obtěžování anebo odhánění obtížného hmyzu, což klidně mohly být i ty holky. Za další to rozhodně nebudu troubit až se budu cítit posilněná davem nebo zaplacená protistranou kvůli předvolební kampani.
Feri je prostě zřejmě prasák a kdo je v bytě sám s prasákem, sám si za leccos částečně může. Takže jo, ty, co s ním přes jeho obtěžování zůstaly samy, si o to fakt řekly.
Tak ted budu zase trochu nepopularni, protoze napisu neco, co nepotesi ani tabor „Milujeme Feriho“, ani tabor „Feri je hnusny prase.“
Uprimne, vzdy jsem si myslela, ze je Feri tak trochu namistrovany debilek a ze je lidmi mirne receno precenovany, ale o sexualnim predatorstvi nevim…
Je to presto mozne, ze nekoho obtezoval, ale on kdyz nekdo neco tvrdi, mel by to dokazat.
Ciste teoreticky, v pripade, ze nic takoveho nedelal, se da velmi spatne dokazat neco, co clovek neudelal. Ze nekdo neco udelal se da dokazat pomerne snadno, proc se to nestalo, kdyz jde o desitky az stovky pripadu?
Podotykam, ze uvaha poslednich dvou odstavcu se tyka spise systemu #metoo kampani (ktere mohou vest k odsouzeni a naprostemu zniceni cloveka, bez validnich dukazu) nezli Feriho konkretne, protoze si myslim, ze jde o nahrazeni systemove chyby jinou systemovou chybou a ze idealni cesta k reseni problematiky sexualniho obtezovani a nasili je nekde jinde, jakkoli nepopularni myslenka to muze byt.
@azaleila píše:
Tak ted budu zase trochu nepopularni, protoze napisu neco, co nepotesi ani tabor „Milujeme Feriho“, ani tabor „Feri je hnusny prase.“
Ale ja na to kaslu, rikam, co si myslim a neminim na tom nic menit.
Uprimne, vzdy jsem si myslela, ze je Feri tak trochu namistrovany debilek a ze je lidmi mirne receno precenovany, ale o sexualnim predatorstvi nevim…
Je to presto mozne, ze nekoho obtezoval, ale on kdyz nekdo neco tvrdi, mel by to dokazat.Ciste teoreticky, v pripade, ze nic takoveho nedelal, se da velmi spatne dokazat neco, co clovek neudelal. Ze nekdo neco udelal se da dokazat pomerne snadno, proc se to nestalo, kdyz jde o desitky az stovky pripadu?
V zadnem pripade se nezastavam tech, co pachaji sexualni nasili a nikdy nebudu. Ale porad si myslim, ze tvrzeni se maji dokazat. Jinak hrozi, ze budou existovat tvrzeni, ktera nekdo rekne a ten, o kom to bylo receno, bude automaticky odepsany. Bez prokazani viny, bez objektivniho „soudu“… A to je nebezpecny.
Podotykam, ze uvaha poslednich dvou odstavcu se tyka spise systemu #metoo kampani (ktere mohou vest k odsouzeni a naprostemu zniceni cloveka, bez validnich dukazu) nezli Feriho konkretne, protoze si myslim, ze jde o nahrazeni systemove chyby jinou systemovou chybou a ze idealni cesta k reseni problematiky sexualniho obtezovani a nasili je nekde jinde, jakkoli nepopularni myslenka to muze byt.
Já zase kašlu na to, co píšeš ty a elaborát kvůli tomu sepisovat nebudu.
@mado píše:
@Prof. Farnsworth tak on je z těch Teplic zvyklý na kde jaké divné chování, tam je divoko. Tak to zkusil i na Moravě a narazil a ještě to srabacky sváděl na rasismus.
Ona mi nedala, ale dal mi její šamstr = rasismus! ![]()
Uživatel Apolena Rychlíková (@A_Rychlikova) tweetnul:
Redaktorům Deníku N a Alarmu se ozvaly další ženy, které se rozhodly promluvit o svých traumatizujících zkušenostech s Dominikem Ferim. Jejich výpovědi doplňují další díly do mozaiky celého příběhu.
https://t.co/E5F14Dq85X https://twitter. com/A_Rychlikova/status/1402997151253241858?s=20