Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Ellusi ahojky myslím že pokud si měla tento měsíc ET, nemůžeš jít na ket, ale další měsíc už můžeš
, příprava je taková že se sleduje růst děložní sliznice, a pokud je dostatečně vysoká, tak se zavádí embryjko, pokud není, podpoří se léky, neboj máš hodně mrazáčku, miminka se dočkáš ![]()
@Valerie2106 Byla jsem na ET 19.2 a bohuzel se nepodarilo…tak by jsme radi KET co nejdriv ale tentokrat by jsme chteli zavest 2 embryjka…dekuji za podporu…a jak jsi na tom ty?
Já léky neberu žádné, ale myslím, že to je asi tím, že mám už sliznici prý krásně narostlou
Předpokládám, že na KET půjdu buď sobota nebo začátek příštího týdne, ale to se dozvím už ve čtvrtek.
Já měla ET 17.2. a hned mi doporučili KET i kvůli tomu, že tělo je ještě plné hormonů a když vše je v pořádku, tak s tím prý nemají problém.
Už jsem natěšená moc, jen mám velké obavy
..ten první neúspěch mě docela rozbil, tak snad se nám to konečně povede.
@Ellusi a kdy že jsi měla 1DC?
Doufám, že se nám to všem povedě ![]()
@Moncasnaz ja mela 1 DC minuly ctvrtek…tak to je fajn ze jdes hned na KET…ja jsem prave jeste do vysledku krve na ktere jsem byla v pondeli brala Utrogestan 2-2-2 tak myslim ze tech hormonu mam v sobe az az…taky me ten neuspech uplne rozsekal uz jsem doufala ze alespon to IVF se povede a nic…prece uz taky musime mit stesti…
@Ellusi treba jo ![]()
@Valerie2106 já mam sliznici vysokou a stejne mi dali leky
Uvidime co bude… @Moncasnaz a na kolikaty den cyklu ten KET vychazi u tebe?
@Ellusi ja jdu zítra na kontrolu a reknou mi zda bude tedkomc ket nebo ne, a uvidí se podle sliznice
já et neměla měla jsem komplikace po odběru vajíček
@Valerie2106 Ja jdu prave na kontrolu az pristi tyden ve stredu a to budu uz 14 DC…tak uvidime no…muj mudr. ma ted dovolenou…
Ahojky, já jsem dneska 8 DC, zítra mám tedy další kontrolu..mívám OVU cca 10-12 den, tak nevím, zda se mi to nějak nerozházelo, ale vypadá to zatím, že půjdu buď sobota nebo začátek příštího týdne na transfer ![]()
Jinak na ten gel tedy prdnu, četla jsem, že to je na prd a dokonce i nějaký lékař přímo z Heliosu z Brna (četla jsem na ně jen samou chválu, ale do Brna se mi tedy jezdit nechce
) psal, že sice nějaké průzkumy byly, ale že to bylo placené přímo firmou, která toto „lepidlo“ vyrábí ![]()
http://sanatoriumhelios.cz/…transferech/
Docela zajímavý článek ![]()
Taky jsem si říkala, že to určitě vyjde hned na poprvé, každý kdo věděl, že jsem šla na ET mě ujišťovali, že to vyjde..no a pak přišly bolest v podbřišku a i tak jsem četla, že to může být na začátku těhu normální, ale bohužel se dostavila MS. A pak všem zase odepisovat, že to nevyšlo a číst ty zprávy typu, vyjde to příště..Mysleli to všichni dobře a jsem ráda, že všechny mám, ale tentokrát to vím jen já, můj manžel a vy holky
A snad pak všechny překvapím až to teď určitě vyjde, že jsem těhule
![]()
@Ellusi A ke komu chodíš k doktorovi? Můj má teď taky dovolenou
, ale ujala se mě nějaká paní doktorka, tak snad to zvládneme ![]()
@Moncasnaz já chodím k samotnému primáři a majiteli heliosu, Texlovi, jo je to kapacita ![]()
Já chodím do Iscaru do Prahy, také přímo k primáři, který je u i můj ošetřující gynekolog.
Do Heliosu chodí právě moje dvě kamarádky z Prahy a jezdí přímo k primáři
A jedna už je těhulka a tady v Praze chodila asi 3 roky do Gennetu a nic.
A jak jste na tom s tím transferem dvou embryjek? Já to mám pořád na vážkách, moc bych chtěla, ale zároveň mám strach, že se něco stane, např. že jedno odejde a vezme s sebou i druhé..Ale zase v CARU mi řekli, že když jsem nikdy neměla problémy s dělohou, vaječníky, nevážím 40kg a jsem prostě OK, takže by s tím neměl být problém
Pak mě zase trochu nakopnou diskuze, kde píšou holky, že dávaly dvě a jedno se jim chytlo..že jako, alespoň jeden by mohl zůstat, když ne třeba oba
![]()
@Moncasnaz Jelikoz mame v mrazacku 3 zkumavky kde mame ebryjka po dvou po dvou a po trech…tak ja chci po rozmrazeni pokud zustanou obe v pohode…zavest obe dve co jinak by s tim jednim brouckem delali…ja si pisu s holcinou a te se chytly obe a ceka dvojcatka… A zrovna vcera jsem cetla ze jedna pani si nechala zavest dve embryjka a jak sla na UZ tak ji zjistili ze jedno odeslo ale druhe se ji rozdvojilo a cekala jednovajecne dvojcatka a porodila dva syny…
@sebel Jelikoz jdu na kontrolu 14 DC tak to uz asi tento mesic nestihnu…nechci zase dalsi mesic cekat…