Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@BaraodKolina ano, jsem ráda, teď to uteče ještě rychle, horší to bude po zavedení. Mám doma malou raubířku z 2 IVf, takže mám o zábavu postaráno.
@Anonymka Ka tak to já nepřipouštím, ale cystu jsem měla pokaždé, takže teď to určitě nebude jinak, bohužel.. Ale uvidíme, co se bude dít ![]()
@BaraodKolina to mě mrzí, člověk nejen v tomhle oboru, ale celkově ve zdravotnictví, čeká odborný přístup, my nestudovaly medicínu, takže ta doporučení i rozhodnutí necháváme na lékařích… A bohužel ne vždycky je to tak.
Bojujeme dál
my se vzdát neumíme!
@Miroslava66 píše:
Ananas jím 6 dnů před KET 1/4 a pak budu pokračovat, snad to nevadí..
Ja zas premyslim kdy jsem mela skoncit s grepem
zacalo mi to chutnat ![]()
@Lenikj píše:
@kambalaka Repromeda. Jsou tam jinak super. Skvělý přístup. Jen s ohledem na můj věk a nemožnost už asi další stimulace jsem čekala, že mi provedou všechna vyšetření, která by mohla ovlivňovat i případny transfer hned na začátku. Už jsem si ty imuno testy vyžádala a třeba to bude všechno v pořádku, ale kdyby ne, tak by mě to celkem mrzelo, že jsem zbytečně vyplýtvala pokusy a teď zbývá už poslední. Uvidím no.
Ja jsem taky v Repromede a imuno mi nedelali. Ale je to prvni ivf. Chlap naprosto v poradku a mlade. Ja 34 a jen endometrioza. Tak mozna by to prave nemeli jak podlozit na pojistovnu.
Jsem rada ze se tady to tema nakouslo protoze jsem sama premyslela proc jsem skoro jedina co to vysetreni nema ![]()
@Lenca.sz Ja pujdu ještě na kontrolu v sobotu, sliznici mam 6,5 a 2 folikuly kolem 12 mm
nic ale nezobkam, takze je to buď a nebo ![]()
@ancksunamun ještě že tyhle skupiny existují, kde můžeme sdílet informace a i se něco dozvědět, to je fakt super. Jen bych to čekala od lékařů
@Lenikj Jaj holka, jak já ti rozumím. Při 1.IVF když jsme s Dr probíraly laboratorní metody, tak jsem se ptala, za co bychom si ještě mohli připlatit, co by nám mohlo pomoci a ona na to, ze v tuto chvíli nic. Před 2.IVF nám zjistili u partnera apoptózu a defragmentaci spermií a doporucili MFSS metodu. U 1.IVF mi řekli, ze je jakákoliv separace spermií zatím zbytečná a ze to dle SPG není potřeba. Jinak bychom si ji taky hned zaplatili… no nechápu to ![]()
Příspěvek upraven 15.04.21 v 14:38
@leylen je mi líto tvé babičky
ale já si zas říkám, že v přírodě to chodí tak, že aby se jeden mohl narodit, druhý musí zemřít. Právě třeba teď je ta doba na to, aby se miminko povedlo, vesmír to tak zařídil ![]()
@kambalaka no to je hrozný, že pokaždý říkají něco jiného. Mi přijde, že snad ani nechtějí, aby se to hned napoprvé povedlo. První KET pro nás zdarma, další už musím hradit, tj, další peníze pro kliniku. Ráda bych se mýlila, ale když to tady tak vše čtu, je to prostě byznys.
Ja jim porad verim ze budu za 2 tydny v tom
jsou mi tam ti lidi i prostredi sympaticke, koordinatorce muzu volat taky kdykoliv ale prijde mi ze mi prave nikdo detailne nevysvetlil ten proces a moznosti. Az tady zjistuju co je nativ, stimulovany cyklus apod
Rozhodovani bych stejne nechala na nich ale aspon bych vedela proc mam neco jinak nez ostatni
se tu porad holek na neco ptam protoze nevim o nikom ve svem okoli kdo by to podstoupil
treba jsem cucela proc vsechny dostavaji nejake hormony pred ket a proc ja ne ![]()
Zase musim rict ze kdyz jsem sla na pruchodnost vajecniku jeste na Obilnaku kdysi.. tak mi emimino celkem uskodilo. Jsem si precetla co me ceka predem. Mela stres ze me podle zkusenosti na emiminu vykuchaji zaziva a pak to byla pohoda. Myslim ze tu mame dost stesti na spolupachatelky ![]()
Ahoj holky, chtěla bych se vás zeptat. První den menstruace mám začít brát estrofem a prednison. Dneska se mi to trošku uz rozjíždí ale spíš jen zatim takové špinění. Tak jestli si to dneska už můžu vzít nebo až zítra až se to rozjede víc? Děkuji ![]()
@Martina1147 Špinění se nepočítá, 1DC bude a zítra při větším krvácení.
Jinak super, a držíme palce!!!
@Miroslava66
Mně zachutnal, tak asi taky prodloužím dávkování ananasu😉