Zkušenosti s Keto Diet

Napsat příspěvek
Velikost písma:
768
16.8.16 14:06
@laska11 píše:
Tak jsem včera psala na keto, že mě bolí po koktejlu žaludek, teda není to moc, spíš takový tlak, ale je to nepříjemný. Vždycky tak půl hodiny pak to odezní.
tak psala, že už jsem na koktejlech moc dlouho, že bych měla začít „normální“ jídlo, abych si nerozhodila trávení, že není dobré být tak dlouho na náhradě stravy…a že ten žaludek mě bolí protože mu dodávám jen vysokosytící bílkoviny a a nic jiného…asi už to je na něj moc.
Skoda, vůbec se mi nechce začít vařit a přemýšlet co budu jíst atd…

To je to nejtěžší období z celého tohohle režimu. Držím palce, ať se ti v zařazovacích fázích daří. Mimo jiné v těchto fázích člověk i pozná, na co má intoleranci. Já jsem tu svoji minulou těžce nezvládla :). Tak doufám, že u tebe to bude jiné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
386
16.8.16 14:15
@Newa píše:
@laska11 Tybláho, 55?! 8o To jsem měla naposledy v pětadvaceti :) :( To teda fakt gratuluju. No jestli Tě bolí žaludek, tak bych raději na tu „normální stravu“ najela co nejdříve, ale ono se to musí postupně viď? Prosímtě, takže já se zeptám jo.. Pojedu 4 týdny 1. fázi, pak 4 týdny druhou (tam začnu přidávat 1 jídlo denně), pak 3. fáze (dvě jídla denně).. To budu v podstatě celé 3 měsíce v ketóze? A co pak, kdybych nebyla s váhovým úbytkem spokojena? Můžu zase začít od 1. fáze? Nebo třeba být několik měsíců na té třetí? A nebo to nějak střídat, jak se mi namane? Tak je to ještě daleko a kdo ví, jestli to tam dotáhnu (ikdyž se budu moc snažit), ale ptám se, ať vím.

garantuji ti, že s tvojí začínající váhou po takové době spokojená budeš…:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
386
16.8.16 14:16
@Tunrida píše:
@laska11 Hele, zase neblbni, jestli tě ten žaludek bolí. Ono už ti tělo může fakt dávat najevo, že má dost. Taky už jsi vlastně na ideální váze, takže níž už bys akorát riskovala ještě víc. Na tvým místě bych začala přidávat jídla, ať můžeš najet na normální stravu co nejdřív.

já nechci už níž, ale nechce se mi vařit a nakupovat a vymýšlet co budu jíst…je to tak pohodlný… :palec:
ale už fakt budu muset, je to čím dál víc nepříjemný :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
386
16.8.16 14:17
@Arvenka píše:
To je to nejtěžší období z celého tohohle režimu. Držím palce, ať se ti v zařazovacích fázích daří. Mimo jiné v těchto fázích člověk i pozná, na co má intoleranci. Já jsem tu svoji minulou těžce nezvládla :). Tak doufám, že u tebe to bude jiné.

no, z toho mám taky strach, jak nemám koktejly, mám šílený chutě na sladký apod…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
768
16.8.16 14:23
@laska11 píše:
no, z toho mám taky strach, jak nemám koktejly, mám šílený chutě na sladký apod…

A nepřemýšlela jsi nad tím, že zůstaneš v low carb jen prostě s normálním jídlem? Není to zas až tak náročné. A chutě na sladké člověk by neměl mít. Energie se ale musí přesunout postupně spíš do tuků než do bílkovin…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
768
16.8.16 14:24
@laska11 píše:
no, z toho mám taky strach, jak nemám koktejly, mám šílený chutě na sladký apod…

Mrkni sem: http://paleosnadno.cz/…yl/low-carb/ … a takových webů je plno. Recepty jsou jednoduché a dobré. Třeba prostě tvému tělu low carb vyhovuje, tak se toho nemusíš nutně vzdávat ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
386
16.8.16 14:32
@Arvenka píše:
Mrkni sem: http://paleosnadno.cz/…yl/low-carb/ … a takových webů je plno. Recepty jsou jednoduché a dobré. Třeba prostě tvému tělu low carb vyhovuje, tak se toho nemusíš nutně vzdávat ;)

mrknu, děkuji moc, právě, že mi to tak vyhovuje…jdu to studovat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
386
16.8.16 14:40

@Arvenka a ty jedeš podle toho? je to tedy spíš založeno na tucích než na bílkovinách chápu to dobře..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
768
16.8.16 14:45
@laska11 píše:
@Arvenka a ty jedeš podle toho? je to tedy spíš založeno na tucích než na bílkovinách chápu to dobře..

Jj. Ono pro tělo není moc dobré dlouhodobě přijímat jen bílkoviny, proto ani není dobré dlouho být jen na koktejlech. Na normální stravě jsou pak takové kvanta bílkovin nereálné a dost ohrožující ledviny. Tělo si bere energii buď z cukrů nebo tuků. Každému vyhovuje něco jiného. Někomu víc cukry (pak jede na ovoci a nepotřebuje vůbec živ. produkty), někdo prostě jede na tucích :). Já jsem člověk, který spaluje tuky. Po cukrech přibírám. Paleo a low carb věci vařím hrozně ráda, i je moc ráda jím :D. A když jsem na proteinovce, tak jedu taky proteinovku s vysokýma tukama. Vyhovuje mi to maximálně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
386
16.8.16 14:55

@Arvenka děkuji, až budu doma sama, tak to přelouskám a půjdu nakoupit :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
970
16.8.16 15:22

@laska11 týjo, 55 kg - to jsem měla tak v 3.-4. třídě ZŠ, ne-li víc. :mrgreen:
Piju kokteily a dám si i grilované maso, ryby, zeleninu, vajíčko natvrdo, lžičku jogurtu apod…nic dalšího.
A neberu to jako porušení, jen bílkovina z koktejlu je v jiné podobě… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
16.8.16 15:26
@ivvet píše:
@laska11 týjo, 55 kg - to jsem měla tak v 3.-4. třídě ZŠ, ne-li víc. :mrgreen:
Piju kokteily a dám si i grilované maso, ryby, zeleninu, vajíčko natvrdo, lžičku jogurtu apod…nic dalšího.
A neberu to jako porušení, jen bílkovina z koktejlu je v jiné podobě… ;)

Však samozřejmě. Takhle hubnu já bez těch koktejlů. Jinak momentálně 10 kg.

• Citovat
  • Upravit
970
16.8.16 15:30

@Tunrida no jasně kolegyni to předepsal obezitolog z fakultní nemocnice. Ale je to už dlouho, tenkrát se tomu říkalo Atkinsonova dieta. Jednoduše se zachová jen čisté maso a některá zelenina…nic nového.
U mě je problém, že to maso neumím připravit, proto je kokteil spása. Jen o víkendu přítel něco nachystá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
16.8.16 15:53

Ahoj holky, už nějakou dobu sleduji vaši diskuzi a potřebuji poradit. Jsem na Keto diet teprve 8. den, závidím vám výsledky. U mě zatím jen něco přes kilo dolů, ale možná je to tím, že potřebuji zhubnout jen 5 kg. Dala jsem si plán na 2 týdny první fáze, ale mám pocit, že to nebude stačit. Hubne se i ve 2. a 3. fázi nebo už je to jen udržovací proces? Potřebuji si objednat koktejly na další týdny a nevím, zda mám už přejít do 2. fáze nebo ještě vydržet v 1. Jak to zvládáte jen na koktejlech a nemít hlad? Já hlad mám, hlavně dopoledne, v poledne si do polévky přidám nějakou zeleninu, takže je to potom lepší. Myslíte, že časem hlad ustoupí? Mám ho totiž už hodinu po vypití koktejlu. Díky za rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
386
16.8.16 16:45
@Tunrida píše:
Však samozřejmě. Takhle hubnu já bez těch koktejlů. Jinak momentálně 10 kg.

No jo, ale me ta bílkovina bude asi dělat problém i tak ne? Nebo jen ta v koktejlu? Že to je vysokosytici?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma jóga pro zdravé tělo

Ikona - Karolína Racková

Karolína Racková