Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
@Evis15 píše:
Ahoj holky, už nějakou dobu sleduji vaši diskuzi a potřebuji poradit. Jsem na Keto diet teprve 8. den, závidím vám výsledky. U mě zatím jen něco přes kilo dolů, ale možná je to tím, že potřebuji zhubnout jen 5 kg. Dala jsem si plán na 2 týdny první fáze, ale mám pocit, že to nebude stačit. Hubne se i ve 2. a 3. fázi nebo už je to jen udržovací proces? Potřebuji si objednat koktejly na další týdny a nevím, zda mám už přejít do 2. fáze nebo ještě vydržet v 1. Jak to zvládáte jen na koktejlech a nemít hlad? Já hlad mám, hlavně dopoledne, v poledne si do polévky přidám nějakou zeleninu, takže je to potom lepší. Myslíte, že časem hlad ustoupí? Mám ho totiž už hodinu po vypití koktejlu. Díky za rady.
V druhé se hubne, ale pomaleji. Me to taky šlo pomalu, takže jsem v podstatě v první fázi porad. AZ na výjimky. Hlad byl první týden, ale cpi se zeleninou.
Ahojte holky, jsem na ketodiet 2.den a mam pocit, ze umru hlady
jake jsou vase zkusenosti? jak vydrzet? ![]()
Bohužel, jsem na tom stejně, teda v druhém týdnu je to o dost lepší. Zkus si uvařit povolenou zeleninu jen v osolené vodě, mně to dost pomohlo. Dostala jsem něco teplého do žaludku a celkem zasytilo. Super, když do toho přidáš žampióny, květák, kedluben… Jinak zatnout zuby… ![]()
@laska11 píše:
No jo, ale me ta bílkovina bude asi dělat problém i tak ne? Nebo jen ta v koktejlu? Že to je vysokosytici?
Já si spíš myslím, že tobě dělá problém, že ten tvůj žaludek nemá pevnou stravu, takže nemá s čím pracovat. Ono ti to začalo po tý dovolený, jak jsi jedla, ne? Je možný, že jsi to délkou přepálila už a budeš muset fakt pomalu na normální stravu. Jak dlouho jsi byla jenom na koktejlech?
@Evis15 no, je to masakr
snaha je, jen nevim, jak dlouho se to da vydrzet
kdyz tu ctu, jak ostatní bojujou, tak si rikam, ze nemůžu vymeknout.
@Tunrida píše:
Já si spíš myslím, že tobě dělá problém, že ten tvůj žaludek nemá pevnou stravu, takže nemá s čím pracovat. Ono ti to začalo po tý dovolený, jak jsi jedla, ne? Je možný, že jsi to délkou přepálila už a budeš muset fakt pomalu na normální stravu. Jak dlouho jsi byla jenom na koktejlech?
no, ano, po dovolené, ale bylo to souběžně s antibiotiky, tak jsem to připisovala těm práškům..
jen na koktejlech jsem byla vlastně skoro tři měsíce…opravu na drobné výjímky, jako třeba maso na grilu jednou za dva týdny…
ale já to mám i po tyčinkách, třeba dnes jsem mmísto jednoho jídla dala dvě tyčinky a pak jsem v lese na houbách bojovala s bolestí žaludku…je to asi tak hodinu po požití a trvá to souvisle půl hodiny…pak většinou hodně říhám a uleví se mi…
@miki.12 píše:
@Evis15 no, je to masakrsnaha je, jen nevim, jak dlouho se to da vydrzet
kdyz tu ctu, jak ostatní bojujou, tak si rikam, ze nemůžu vymeknout.
holky, první týden to je masakr, pomohly mi polévky z povolené zeleniny, teplé do žaludku a zasytí…super je taky ta jejich omeleta…
@laska11 no jsrm zvedava, jestli se do 2. tydnu vubec dostanu ![]()
Ahoj dietářky, našla jsem skvělý recept na bábovku, tak se o něj podělím.
Seznam ingrediencí
3 vaničky nízkotučného tvarohu (750g)
2 vejce
30 g arašídového másla
40 g kakaa
50 g ochuceného proteinu ( nejlépe čokoládového)
Stévie na doslazení
10g kokosového oleje na vymazání formy
Postup přípravy
1.Předehřejeme si troubu na 170 stupňů.
2.V míse smícháme všechny ingredience kromě kokosového oleje, vše pečlivě zapracujeme.
3.Vymažeme si formu na bábovku a nalejeme do ní vzniklé těsto.
4.Dáme péct na cca 40 minut do předehřáté trouby.
Kcal Bílkoviny sacharidy Tuky
78 13g 3g 4g
nebo cuketové chipsy?
400g cukety
3 lžíce olivového oleje (45ml)
1 stroužek česneku
1 lžička rozmarýnu
1 lžička bazalky špetka soli
Cuketu si nakrájíme na slabá kolečka a promícháme se směsí, kterou získáme smícháním oleje, prolisovaného česneku, rozmarýnu, bazalky a soli.
Rozprostřeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme při 180 stupních cca 20 minut
![]()
Dieta, která má smysl. Jo jo efekt je hlavně o vodě. Během diety člověk hodně pije (je to v každé dietě), když s tím skončení diety přestane, tak tělo si zase zpátky začne držet o něco více vody. A dvě kila vody jsou opticky hodně. Já měl dneska 4 pudinkovomalinové mřížky, garlic bagetu, 8 rohlíku, 2 kefíry, pařížský salát, salám junior. Odpoledne bude ještě nějaký větší oběd a pak lehká večeře. Po tomhle vím, že nepřiberu, mám už 10 let stejnou hmotnost:) spíše mám problém si jí udržet. Pravděpodobně to bude spalováním tuků v termoregulaci (hněda tuková tkáň). Mám i nízký (někdy podlimitní) cholesterol. Jím hodně vitamínů a minerálů, tak mám celkem rychlý metabolismus.
@kulih Dík za recept, znamenám si
. Včera jsem ze zkušebního balíčku zkusila gulášovou polévku a brrrr tu nedám
Dneska si jdu osobně něco z KetoDiet koupit, tak možná ke koktejlům vezmu na zkoušku nudlovou. Máte s ní někdo zkušenosti?? No a vezmu i nějaké tyčinky. Obávám se, že koktejly bude to jediné, co pozřu. Chtěla jsem se zeptat. Když si místo „keto“ jídla dám k večeři třeba olomoucké syrečky - lze to? Napadlo mě, že bych třeba hned z počátku kombinovala keto koktejly + normální jídlo, u kterého bych striktně hlídala sacharidy. Myslíte, že to bude fungovat??
@Newa píše:
@kulih Dík za recept, znamenám si. Včera jsem ze zkušebního balíčku zkusila gulášovou polévku a brrrr tu nedám
Dneska si jdu osobně něco z KetoDiet koupit, tak možná ke koktejlům vezmu na zkoušku nudlovou. Máte s ní někdo zkušenosti?? No a vezmu i nějaké tyčinky. Obávám se, že koktejly bude to jediné, co pozřu. Chtěla jsem se zeptat. Když si místo „keto“ jídla dám k večeři třeba olomoucké syrečky - lze to? Napadlo mě, že bych třeba hned z počátku kombinovala keto koktejly + normální jídlo, u kterého bych striktně hlídala sacharidy. Myslíte, že to bude fungovat??
fungovat to bude…zkus omelety ketodiet, je to nadýchané a vláčné, mě moc chutná…polévku jsem taky nedala..ani kaši..
No jak se nedostaneš do ketózy a budou se Ti všechny tuky ukládat, tak to bude mít opačný efekt. Na ty ketolátky v moči by měli být indikační papírky, těmi si to můžeš hlídat.