Zkušenosti s Keto Diet

Napsat příspěvek
Velikost písma:
742
17.8.16 13:26

@Newa Tak mohlo by. Některý keto diety mají hned od začátku jedno jídlo denně.

Jinak já jsem zkusila nakoupit u Prodietix (kombinuju to mmomentálně s KetoDiet), tak napíšu pár recenzí :-) na to, co už jsem ochutnala.

• sladké krémy jahodový, malinový, meruňkový, banánový a creme brulee - jako puding jsou dobré
  • nápoje a smoothie jsou dobré, mají jinou konzistenci než KD, nejsou tak husté
  • palačinka bez příchuti je dobrá, pomerančová má stejnou konzistenci jako omeleta KD a to mně osobně už vadí
  • rajská a thajská polévka mi nechutná, hrachová a brokolicová ano
  • horká čokoláda je řídká a chutná dobře
  • ovocný koláč na to, že je to dieta je fajn :-)
  • suchary, toasty a krekry mi chutnají
  • štouchané brambory se dají sníst, ale jako opravové vážně nejsou
  • ovesná kaše s javorovým sirupem je celkem dobrá

Tak třeba to pomůže některý z vás v rozhodování, jestli tam nakoupit :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
17.8.16 13:38

@laska11 Omeletu v balíčku mám, dneska vyzkouším.
@Havran007 prosím, to byla odpověď na můj dotaz??
@Madel Děkuju za info, na tom Prodietixu se taky chystám objednat, tak každý postřeh dobrý!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1951
17.8.16 14:00
@Newa píše:
@laska11 Omeletu v balíčku mám, dneska vyzkouším.
@Havran007 prosím, to byla odpověď na můj dotaz??
@Madel Děkuju za info, na tom Prodietixu se taky chystám objednat, tak každý postřeh dobrý!

ano, myslel jsem to v souvislosti s kombinaci keto a obyč. jídel. Tam by měl být důležitý celkový denní příjem sacharidů, takže i hodně keto jídla Vás nemusí dostat do ketózy. A všechen tuk se bude ukládat. Sice bude taky dietní (bude to vlastně Paleo), ale už ne tak moc jako Ketogenní dieta. U ní se tělo dostává do ketózy a dokáže spalovat i déle uložený tuk. V moči je to zjistitelné podle hladiny ketolátek. Je to už deset let, co jsem se s tím setkal, tak jsem si něco mohl špatně zapamatovat a v něčem se mohl dnešní názor na dietu změnit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
17.8.16 14:19

@Havran007 Děkuji za vysvětlení!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1951
17.8.16 14:46
@Newa píše:
@Havran007 Děkuji za vysvětlení!

Tak jsem zjistil, že jsem napsal blbost. Díval jsem se na internetu a z názvu Ketodiet si odvodil Ketogenní dietu, ale jedná se o nějakou proteinovou dietu. Ta bude fungovat jinak. Protože v ketogenní dietě (CKD - cyklická ketogenní dieta) je denní příjem sacharidů max 30g, ale tuku musíte přijmout třeba 200g.

vysvětlení pro biochemiky: Tento typ diety vychází z výzkumů Dr. Atkinse, který ordinoval svým pacientům stravu s téměř nulovým obsahem sacharidů. Do tří dnů tělo spotřebovalo sacharidy a dostalo se do tzv. ketózy. Játra spotřebovala veškerý glykogen, a proto si tělo vzalo energii z uložených tukových zásob, které byly použity pro syntézu glykogenu v játrech.

Jinak hubnout lze i bez námahy a výrazné úpravy jídelníčku, důležité je zrychlit metabolismus, případně ho zpátky nastartovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
17.8.16 14:50

@Newa Přesně, jak píše havran. Záleží na příjmu sacharidů a tuků za den. Pro ketózu by jich mělo být do 50 g za den. Já mám ale tvarůžky jako povolenou potravinu, tudíž je mohu neomezeně, tak můžeš klidně taky.

• Citovat
  • Upravit
29
17.8.16 15:03
@Tunrida píše:
@Newa Přesně, jak píše havran. Záleží na příjmu sacharidů a tuků za den. Pro ketózu by jich mělo být do 50 g za den. Já mám ale tvarůžky jako povolenou potravinu, tudíž je mohu neomezeně, tak můžeš klidně taky.

A ty povolené potraviny někde najdu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
17.8.16 15:11
@Newa píše:
A ty povolené potraviny někde najdu?

http://www.dukanovadieta.com/index.php?…

• Citovat
  • Upravit
386
17.8.16 15:16
@Havran007 píše:
No jak se nedostaneš do ketózy a budou se Ti všechny tuky ukládat, tak to bude mít opačný efekt. Na ty ketolátky v moči by měli být indikační papírky, těmi si to můžeš hlídat.

A jak to dělas ze nepřiberes když snis všechno jo jsi psal? Sacharidů tam je podle me docela dost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
970
17.8.16 15:28

Když jsem psala včera jak obezitolog na fakultní nemocnici předepisoval Atkinsonovu dietu - tak pro první 2 měsíce to bylo max. 10 g sacharidů denně…samo pouze pro zdravé lidi a po konzultaci s lékařem. 10 g sacharidů denně je tak ze zelené zeleniny, nic víc…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1951
17.8.16 15:37
@laska11 píše:
A jak to dělas ze nepřiberes když snis všechno jo jsi psal? Sacharidů tam je podle me docela dost.

mám celkem rychlý metabolismus, takže když jsem chtěl přibrat, tak to ani nešlo. Jednu dobu jsem přibral cca 6 kg nad svojí váhu (mám 188/88), kterou mám už deset let. v té době ve mě něco nefungovalo a já trpěl chronickou únavou - patrně nedokysličení (jsem astmatik - léky neberu). Kyslík a voda (tekutiny - denně přijímám 5-7 litrů podle činnosti) jsou základ. Na nedokysličené buňky se údajně váže hořčík, zabraňuje katabolizaci. Na hořčíků je závislých spousta látkových výměn a práce enzymů, ty bez něj neprobíhají. 75% kyslíku tělo používá na termoregulaci, s tou mívám problém (asi kvůli nedostatku toho kyslíku) a tělo pak musí termoregulovat jinak - zrychlovat metabolizaci (produkuje teplo) nebo metabolizovat tuk na teplo, což prý dokáží jen lidé, kterým zůstala hnědá tuková tkáň. V okolí jejího výskytu u dětí (hrudník, záda) mívám návaly tepla nejčastěji - často to mívám také po podání nějaké vitamínu nebo minerálu. Vypiju třeba magnosolv a po chvílí se mi podkožními tkáněmi prožene nával tepla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
386
17.8.16 16:20
@Havran007 píše:
mám celkem rychlý metabolismus, takže když jsem chtěl přibrat, tak to ani nešlo. Jednu dobu jsem přibral cca 6 kg nad svojí váhu (mám 188/88), kterou mám už deset let. v té době ve mě něco nefungovalo a já trpěl chronickou únavou - patrně nedokysličení (jsem astmatik - léky neberu). Kyslík a voda (tekutiny - denně přijímám 5-7 litrů podle činnosti) jsou základ. Na nedokysličené buňky se údajně váže hořčík, zabraňuje katabolizaci. Na hořčíků je závislých spousta látkových výměn a práce enzymů, ty bez něj neprobíhají. 75% kyslíku tělo používá na termoregulaci, s tou mívám problém (asi kvůli nedostatku toho kyslíku) a tělo pak musí termoregulovat jinak - zrychlovat metabolizaci (produkuje teplo) nebo metabolizovat tuk na teplo, což prý dokáží jen lidé, kterým zůstala hnědá tuková tkáň. V okolí jejího výskytu u dětí (hrudník, záda) mívám návaly tepla nejčastěji - často to mívám také po podání nějaké vitamínu nebo minerálu. Vypiju třeba magnosolv a po chvílí se mi podkožními tkáněmi prožene nával tepla.

Hmmm, klobouk dolů, takhle svoje tělo vypozorovane nemam :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
768
17.8.16 17:40

@laska11 pokud ti dela i jidlo zle tak doporucuju zacit masovyma vyvarama, trochou vareneho masa a zeleninou. Je to na pripravu jednoduche a telo by se tim melo pekne nastartovat. A koktejly ubirat postupne. Ze zacatku jen 1 jidlo denne pak 2 a postupne prechazet

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
386
17.8.16 18:05
@Arvenka píše:
@laska11 pokud ti dela i jidlo zle tak doporucuju zacit masovyma vyvarama, trochou vareneho masa a zeleninou. Je to na pripravu jednoduche a telo by se tim melo pekne nastartovat. A koktejly ubirat postupne. Ze zacatku jen 1 jidlo denne pak 2 a postupne prechazet

Když me už dela problém koktejl i jeden za den. Dnes jsem mela hovězí na houbách bez ryze, grilováne kuřecí a zeleninu. A upekla jsem koláč z celozrnný mouky s tvarohem a kousek jsem si dala. A všechno v pořádku. Zkusím týden úplne bez KeTo výrobků. Pak uvidím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
17.8.16 18:10
@laska11 píše:
Když me už dela problém koktejl i jeden za den. Dnes jsem mela hovězí na houbách bez ryze, grilováne kuřecí a zeleninu. A upekla jsem koláč z celozrnný mouky s tvarohem a kousek jsem si dala. A všechno v pořádku. Zkusím týden úplne bez KeTo výrobků. Pak uvidím.

Tak jestli ti nedělá problém normální jídlo, tak fakt zkus něco nízkosacharidovýho a mělo by to být v pohodě. Jestli už ti vadí ten protein :nevim:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma jóga pro zdravé tělo

Ikona - Karolína Racková

Karolína Racková