Klub starých rašplí

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3065
10.10.14 00:02

@Jemys :mavam: :mavam: :mavam: já super :potlesk: náš autík už má 3 roky a ten uzlíček mrňavej má v sobotu 10 měsíců a naučil ho říkat máma :D takže nakonec dokud nebude mluvit malinkej, tak velkej to nebude mít zapotřebí :palec: jo dneska mi holka říkala že díky uzlíčkovi pochopil jak vycucávat přesnídávku z kapsiček. A já ho naučila pexeso :palec:
Jo já vlastně ani nenapsala že máme autismus potvrzenej :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Larr
10.10.14 08:05
@Jemys píše: :mavam: :mavam: :mavam: Nazdáááár, rašple. Žijete??? Já přežívám, pracovní proces mě semlel více než jsem čekala :jazyk: @Larr Zítra Ti posílám konečně dva dopisy…psaní mi jde, ale dojít na poštu už se nějak nedaří. @Sluka Jak se vede?? Co máš v plánu na víkend??? V sobotu ráno razíme do Hřenska. Cestou se dopoledne chceme stavit ve Dvoře v zoo. Nebudeš se tam tenhle víkend pohybovat?? A jak se mají ostatní rašple??

8o to mi připomíná kurzy zkracování. Zas se stav :mrgreen:.

• Citovat
  • Upravit
20155
10.10.14 09:51

Ahoj holky, ahoj @Jemys
Máme nemocnou babi, tak jsme od léta v jejím baráčku v obci Loučeň u Nymburka, kdyby někdo měla cestu kolem.
Jinak dnes odjíždíme do Pohádkové vesničky v Podlesí, moooooc se těšíme :dance: :dance: :dance: A pozdravujeme rašpličky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20155
10.10.14 09:54
@S.Ivanka píše:
@Jemys :mavam: :mavam: :mavam: já super :potlesk: náš autík už má 3 roky a ten uzlíček mrňavej má v sobotu 10 měsíců a naučil ho říkat máma :D takže nakonec dokud nebude mluvit malinkej, tak velkej to nebude mít zapotřebí :palec: jo dneska mi holka říkala že díky uzlíčkovi pochopil jak vycucávat přesnídávku z kapsiček. A já ho naučila pexeso :palec:
Jo já vlastně ani nenapsala že máme autismus potvrzenej :think:

Jemysko a dá se s tím nějak pracovat, aby i v rámci této nemoci chlapeček vyrostl do doběstačnosti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
10.10.14 10:54
@Larr píše:
8o to mi připomíná kurzy zkracování. Zas se stav :mrgreen:.
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: hahahaha… jak byla výš zmínka o dopisech, ty posíláš dopisy na pokračování, co? Jestli do každého napíšeš v rámci zkracování jen dvě tři slova… :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: to dáš pěkně poště vydělat…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
10.10.14 10:58

My vyrážíme do Mohelnice, máme tam zase landroveráckou akci… už se těším na poježdění a hlavně na burčák… doufám, že bude krásně teploučko jako včera večer a že se všichni (děti, muži, ženy i auta) pěkně vyřádíme :dance: :dance: :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3065
10.10.14 12:49
@Sluka píše:
Jemysko a dá se s tím nějak pracovat, aby i v rámci této nemoci chlapeček vyrostl do doběstačnosti?

to jáááá psala, ne Jemys :D ano dá, alespoň částečně, no holt nikdy nebude ukecanej, prý největší problémy bude mít s tím, že třeba nepochopí vtip, protože jde o jinou intonaci hlasu.Ale je krásnej a prý hodně chytrej, koukala jsem třeba že i Edison a nobel byli autisti :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20155
10.10.14 15:04

@S.Ivanka Spousta lidí, a hlavně autismus má mnoho stupňů, jsou lidi, na kterých to ani nepoznáš, jen ti přijdou „divní“ (jak jsi psala - nepochopí vtip či ironii..) a jsou tací, kteří se neobejdou bez asistenta, protože pomalu nezvládnou vyjít z bytu. Proto jsem se ptala.
Nicméně, nedávno jsem se zde na eM seznámila s těžší autistkou, která bere silná antidepresiva atp.. Chvíli jsme si dopisovaly a byl to jeden z mála lidí, se kterým jsem se cítila skvěle, uvolněně - ona prostě šla jak vědec k meritu věci, evidentně nerozumněla meziřádkovým sdělením, řečnickým obratům a vše brala absolutně vážně a i když city měla, tak s nimi neuměla zacházet, používala pouze logiku. Dost často se mi stávalo, že jsem na její velice přímé otázky nedokázala odpovědět, protože.. Ona mi ukazovala, že si dost život stěžuji svými „to nejde“, „až“ a podobně, což ona prostě nechápaůa, pro ni existovala pouze jediná rovnice: něco chci a ono to nejde = odstraním příčinu nejde a mám vyřešený problém.. - jak prosté a ona to tak umí žít :palec: A hlavně, jak jsem říkala, když jí budu připadat tlustá, tak mi nebude tvrdit, že v tom kytičkovaném triku vypadám lépe, ale vždycky řekne, že jsem tlustá.. - což je příjemné - víš s takovým člověkem, na čem jsi.
No, ale život mají komplikovanější, o tom žádná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20155
10.10.14 15:05

Sheldon Cooper z Teorie velkého třesku trpí určitou formou autismu, Kůstka ze Sběratelů kostí má to samé, co on, jen ve slabší formě. Rainman byl autista.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Larr
10.10.14 18:43
@Regina Hero píše: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: hahahaha… jak byla výš zmínka o dopisech, ty posíláš dopisy na pokračování, co? Jestli do každého napíšeš v rámci zkracování jen dvě tři slova… :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: to dáš pěkně poště vydělat…

Posílám pohledy.

• Citovat
  • Upravit
Larr
10.10.14 18:45
@Sluka píše:
@S.Ivanka Spousta lidí, a hlavně autismus má mnoho stupňů, jsou lidi, na kterých to ani nepoznáš, jen ti přijdou „divní“ (jak jsi psala - nepochopí vtip či ironii..) a jsou tací, kteří se neobejdou bez asistenta, protože pomalu nezvládnou vyjít z bytu. Proto jsem se ptala.
Nicméně, nedávno jsem se zde na eM seznámila s těžší autistkou, která bere silná antidepresiva atp.. Chvíli jsme si dopisovaly a byl to jeden z mála lidí, se kterým jsem se cítila skvěle, uvolněně - ona prostě šla jak vědec k meritu věci, evidentně nerozumněla meziřádkovým sdělením, řečnickým obratům a vše brala absolutně vážně a i když city měla, tak s nimi neuměla zacházet, používala pouze logiku. Dost často se mi stávalo, že jsem na její velice přímé otázky nedokázala odpovědět, protože.. Ona mi ukazovala, že si dost život stěžuji svými „to nejde“, „až“ a podobně, což ona prostě nechápaůa, pro ni existovala pouze jediná rovnice: něco chci a ono to nejde = odstraním příčinu nejde a mám vyřešený problém.. - jak prosté a ona to tak umí žít :palec: A hlavně, jak jsem říkala, když jí budu připadat tlustá, tak mi nebude tvrdit, že v tom kytičkovaném triku vypadám lépe, ale vždycky řekne, že jsem tlustá.. - což je příjemné - víš s takovým člověkem, na čem jsi.
No, ale život mají komplikovanější, o tom žádná.
8o
  • Citovat
  • Upravit
Jemys
10.10.14 20:34

@S.Ivanka :hug: :hug: To mi připomíná, že mu stále dlužím ten balíček hraček a plyšáků… omluva za zdržení, ale myslím na to…

• Citovat
  • Upravit
Jemys
10.10.14 20:35
@Larr píše:
8o to mi připomíná kurzy zkracování. Zas se stav :mrgreen:.

Kde a kdy??

• Citovat
  • Upravit
Jemys
10.10.14 20:36
@Sluka píše:
Ahoj holky, ahoj @Jemys
Máme nemocnou babi, tak jsme od léta v jejím baráčku v obci Loučeň u Nymburka, kdyby někdo měla cestu kolem.
Jinak dnes odjíždíme do Pohádkové vesničky v Podlesí, moooooc se těšíme :dance: :dance: :dance: A pozdravujeme rašpličky.
Škoda…nám ten sraz asi fakt nevyjde. Ať je babi co nejlíp
  • Citovat
  • Upravit
3065
10.10.14 22:02
@Jemys píše:
@S.Ivanka :hug: :hug: To mi připomíná, že mu stále dlužím ten balíček hraček a plyšáků… omluva za zdržení, ale myslím na to…

to nevadí :D tak někdy :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová