Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj holky mohu se přidat? Máme ( zatím ) jednu britskou kočičku a jsem opravdu začátečník tak budu mít asi občas nějaký hloupý dotaz
.
Moc děkuji, chtěla jsem si přečíst co Vše tady píšete ale to bych tady byla 3 dny
. Je tady někdo z Ostravy?
Tak pár stránek jsem si přečetla a vidím že to je všude podobné jako u Nás. Já teda domů kočku nikdy nechtěla, moje maminka má doma 2 a vždy mě štvalo jak je u ní plno chlupů a jak se pořád musí uklízet, dcera (13let) mě pořád přemlouvala ale já si stála za svým. A loni jsme byli s mamkou v Ostravě na výstavě a tam se mi ti chlupáči nějak začali líbit, přišla jsem domů sedla k pc a hledala koťátka až jsem našla a zamilovali se do Zuri a jeli jsme si pro ní až do Plzně. Přivezli jsme si domů 4 měsíční miminko a jak jsme si pomalu na sebe všichni zvykali (Casper 8 letý yoršírek) a já četla do toho chytré knížky o kočkách co dovolit a co néé a při čtení desatera jsem si říkala to já nikdy nedovolím. Dnes po 3 měsících společného žití musím připustit že naše Zuri může úplně všechno, chodí i na stůl( naštěstí když jíme my tak tam nejde), teď mi to tady kontroluje jestli to mám vše správně
.Jinak krmíme granulkama Orijen a Royal, podestýlku máme silikonovou (ale začali jsme učit na naše wc),jako pamlsky miluje pribináček a bílý bio jogurt, a dostává konzervičky. Jinak dáváme bezopet, multi-vitamínovou pastu od gimpetu, alo-vera, colostrum a koloidní stříbro. Teď už je celkem mazlivá ale byl problém ji jen pohladit, vždy utekla, dnes už je zlatá, leží s náma, nechá se hladit a škrabkat a vrní u toho jako o život
, nejraději má když si sednu na sedačku a vezmu si notas kouká se mnou na monitor a hlídá si myšku
. Tak to je asi vše o naší Zuri.
@KačuliKačka píše:
Tak jsem se ráno pokochala krásným videem kotěte ve sněhuhttp://www.novinky.cz/…-divaci.html
kocour je obdivuhodnej, všechny naše kočeny mívaly ke sněhu tedy hodně rezervovaný vztah…ve smyslu honem proběhnout a zase honem domůůů.
A našemu koťátku se to líbí za oknem když padá jako třeba dneska, ale nechtěla bych jí vidět v závěji.
Mmch asi poslední 2 dny se tváří velmi přesvědčivě, že odchází s námi, když jdeme z bytu ![]()
a začla kousat kde co, se asi místama nudí, nevím čím jí zabavit, nejvíc jí berou malýho hračky, ale ty nechci aby mordovala ![]()
@Sorcerka ahoooj ![]()
jé ta je krásná s tou skvrnkou nad okem, úplná modelína
o tom Orijenu už jsem dost četla, že to lidi dávají a na rozdíl od Royalu (ten dáváme i my), že je kvalitní..dáš odkaz nějaký na něj prosím.
Ještě mě zajímá to učení na wc, do toho bych taky šla, ale nemyslím že to zvládnu jí to naučit ![]()
Pribináček a jogurt jede i u nás, by snědla celou skleničku kdybych jí nechala..
a konzervičky dáváte jaký?
alo-vera, colostrum a koloidní stříbro.
a toto všechno je na co
já jsem čerstvou majáitelkou sphynxí slečny, takže se taky rozkoukávám, sice my vždycky kočku měli, ale nikdy jsem to takhle neprožívala co se třeba toho žrádýlka a různých doplňků týká ![]()
@Sorcerka no naše Elli taky miluje myšku na monitoru - asi to ty kočky mají v krvi, že cokoliv se jmeuje „myš“ se jim líbí
Teda až na to, co DOPRAVDY je myš - koupila jsem jí natahovací myšku, která sama jezdí, a to se paničce nelíbí
nejlepší hračky jsou ty, které nejsou určené pro kočky: víčko z petky, vršky, provázky, klubíčka, sáčky, igelitky…
Takže už nekupuji pro ni žádné hračky, je to zbytečné. Jinak má teď potvůrka 4 měsíce..
@Sorcerka ahoooj ![]()
jé ta je krásná s tou skvrnkou nad okem, úplná modelína
o tom Orijenu už jsem dost četla, že to lidi dávají a na rozdíl od Royalu (ten dáváme i my), že je kvalitní..dáš odkaz nějaký na něj prosím.
Ještě mě zajímá to učení na wc, do toho bych taky šla, ale nemyslím že to zvládnu jí to naučit ![]()
Pribináček a jogurt jede i u nás, by snědla celou skleničku kdybych jí nechala..
a konzervičky dáváte jaký?
alo-vera, colostrum a koloidní stříbro.
a toto všechno je na co
já jsem čerstvou majáitelkou sphynxí slečny, takže se taky rozkoukávám, sice my vždycky kočku měli, ale nikdy jsem to takhle neprožívala co se třeba toho žrádýlka a různých doplňků týká ![]()
@quinny
Modelína to je to máš pravdu
. Tady je odkaz na ty granule http://orijen.cz/
Ohledně toho kočičího wc já ji to musím naučit, vadí mi ten prach z těch steliv a to teď používám silikonové a je to sice lepší ale kýchám a kašlu z toho jak hrom
. Je to vlastně jednoduché, ta kočička pokud jen trošku chce tak se to naučí sama, já jsem teprve na začátku mám oddělaný teprve jeden dílek z toho wc ale nebylo to tak těžké ji donutit aby ta šla, dala jsem ji tam z jejího wc pár počůraného steliva a šantu kočičí a samo ji to tam lákalo, nejdřív se trošku bála ale teď tam chodí, pokud teda nechtě nezavřu dveře
.
Konzervy dáváme značku ShinyCat a vyzkoušeli jsme všechny a všechny jí chutnají.
aloe-vera je na podporu imunity, detoxikaci organizmu, zlepšuje prokrvení, snižuje hladinu cukru v krvi, potencuje účinek kolostra
kolostrum je na podporu imunity, eliminaci virů, regeneraci tkání, podpora zažívání a chuti k jídlu
koloidní stříbro je na eliminaci virů, bakterií a plísní
je to vlastně základ pro podporu imunity.
![]()
@Sorcerka píše:
Moc děkuji, chtěla jsem si přečíst co Vše tady píšete ale to bych tady byla 3 dny. Je tady někdo z Ostravy?
my jsme z Ostravy ![]()
@ewanka
Jé ta je taky krásná to je taky britská van? Je veliká nebo to tak vypadá na tom obrázku. Ohledně hraček to je fakt někdy nechám něco na zemi a vyhraje si s tím více než s hračkami které jsou přímo pro ni.
@KačuliKačka
jé to je fajn by jsme mohli dát jestli tady ještě někdo je z Ostravy,, kočičí čaj,, ![]()