Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@malákráličice Mne vždycky aspoň někdo zůstal. Třeba tři čtyři. Letos fakt jen ty dva lístky, no. @Parninas Vsak jo, problém je v tom, že buď se neshodují právě v těch hlavních otázkách, anebo v lidech. Bohužel když se podívám, co ti dotyční předváděli třeba v tomto volebním období, tak to nejsem schopná pobrat. A uvěřit jim, že i to málo, co mi u nich sedí, budou hlásat i po volbách. To jsou ti lidi typ,, spojíme se klidně i s marťany".
@inkakřivák píše:
@Big boss Přesně tak.
Letos je to opravdu tragédie, vždycky někdo byl. Ale letos? Urza?
Urza nechce být volen. Cílem bylo dostat se do předvolebních debat a propagovat anarchokapitalizmus.
@Prof. Farnsworth No tak to bych ho schválně volila. Kandidovals, tak si to vyzer, kolousku!
@Burj Chalifa píše:Ji
Debata na Primě ostrá. Tomio percentuálně nejslabší, ovšem debatu si ustál jako vždy s přehledem, Bartoš slabý - Pirstan to s ním vážně nevyhraje, Andy velmi ofenzívní, utíkal z otázek, ovšem prezentačně vybavený, Fiala sice na rozdíl od ostatních držel nervy na uzdě, ovšem koule na to převálcovat AB neměl. Nicméně rozdíl u voleb mezi ANO a SPOLU bude velmi těsný.
@Big boss píše:
Musím přiznat že doposud jsem nikdy neměla takový problém, vybrat si koho volit. Letos fakt nevím. Určitě ne Piráty, vadí mi jejich přístup a nerespekt k soukromému vlastnictví. Proč bych měla být finančně znevýhodněna za to, že vlastním nemovitosti, které nijak nevyužívám? Nepronajímám je, nevydělávám na nich, tak mi vzroste daň. Protože lidi nemají kde bydlet a oni potřebují dostupné bydlení? Co já s tím mám společného? Proto mě, jako majitele nepřímo budou nutit abych je pronajímala? Jinak mi zvýší daně? Co to je za blbost? Jednou je něco moje, tak si s tím můžu dělat co chci, pokud to nikoho neohrožuje, nebo nikomu neubližuje. Platím daň z prodeje, daň z vlastnictví, daň za práci kterou mi tam lidé odvedou, daň za materiál, který tam koupím, ty byty jsou 5× zdaněné a já mám platit ještě vyšší daň, je to zásah do lidských práv. Tak to vidím já.
Kolegyně mi říkala: to je jako kdyby sis koupila auto a ono ti stalo u baráku, tak bys ho musela půjčovat sousedovi, protože s ním nejezdíš a on chudák auto nemá. Ale když mu ho nepujcis, zaplatíš vyšší daň. Lidi co si na něco vydělali a něco vlastní budou znevýhodnění, jen tím, že něco vlastní a ostatní z toho nemají užitek.
Na ty sdílený auta taky dojde… ![]()
@Alriga A tak to má bejt! To by bylo, aby museli ti naši mladí jezdit sockou, když sousedům stojí auto v garáži!
Žila jsem několik venku, nechci jmenovat, ale je to jeden z tzv. daňových rájů. Líbí se mi jejich přístup k osobnímu vlastnictví, absolutní nedotknutelnost vlastnických práv a anonymita. Ano, zneužívá se toho, viz aktuální kauza s AB a dalšími, ale…nejde tam jen o ofshore bohatých, jde i o střední třídu, která si může v klidu žít, vlastnit majetek a nikdo se o ně nestará a nevidí jim do talíře. Za chvíli budou i osobní účty muset být transparentní
. Celý ten výmysl s gdpr od EU je k ničemu, má jen zakrýt snahu vědět o každém co nejvic. Když jste trochu šikovný šmírák, zjistíte si o člověku poměrně detailní informace a pokud je podnikatel, tak zjistíte i jakou značku trenek nosí… Zaměstnavatel má o vás kompletní info, má právo znát i váš zdravotní stav, ano do určité míry je to v pořádku a nutné, ale kde je ta míra? Kdo ji udává a jak moc se dodržuje… Tohle mě tady neskutečně ser*. Rodné číslo už není nedoknutelný soukromý údaj, ale dnes už vás podle něj identifikuje i telefonní operátor a každá druhá soukromá firma. O zneužitelnost i se nemusím bavit. Nejhorší je, že to nikomu nepřijde divné, pomalu jsme si zvykli a bereme to, jak to je, ale je to špatně.
Je v kandidátce nějaká strana, která má v programu zajistit opravdovou ochranu osobních údajů člověka? Je tam nějaká strana, která zajistí nedoknutelnost vlastnických práv? Jestli ano, tak jsem slepá a neumím číst. Já si opravdu nemůžu vybrat, protože věci, které mě tady trápí a vadí mi, nemá nikdo v plánu řešit. Nezbývá mi než se odstěhovat…anebo si zvyknout a držet hubu.
@Burj Chalifa Četla jsem někde rozhovor s Volným a bylo to jako zjevení! Tohle máme v parlamentu! Tohle má dokonce VŠ! Úžasné. Tolik sebestřednosti a de.b.i.lity v jednom. To zas často nepotkas.
@Big boss
Bohužel stát chce o nás vědět všechno, aby nás mohl dobře držet pod krkem. Je to taková velká závistivá neprejicna sousedka. Nenajdeš takovou stranu. Proč si myslíš, že je tolik lidí z těchto voleb totálně mimo? Ono každému program,, Zničit Babiše" nestačí. Natož nějaké,,dáme vám sousedův byt".
@inkakřivák píše:
@Big bossBohužel stát chce o nás vědět všechno, aby nás mohl dobře držet pod krkem. Je to taková velká závistivá neprejicna sousedka. Nenajdeš takovou stranu. Proč si myslíš, že je tolik lidí z těchto voleb totálně mimo? Ono každému program,, Zničit Babiše" nestačí. Natož nějaké,,dáme vám sousedův byt".
Za války lidem brali majetek, protože měli jiné vyznání, přesvědčení, byli nepohodlní. Za komára stejně tak. Teď budou lidem sahat na majetek jen proto, že ho mají… ![]()
@inkakřivák
Chápu že lidem, co mají holý zadek a nezáleží jim ani na vlastních lidských právech, jsou tyhle věci u prdle. Ale nevěřím tomu, že je takových lidí u nás většina. Anebo ti, kterým to u prdle není, jsou už tak otrávení a vyhořelí, že na to kašlou a k volbám nejdou. To bych i chápala. Letos fakt neni z čeho vybírat.
Bohužel máš o lidech stejné iluze jako já. Moje dcera tvrdí, že je to v podstatě opravdu jednoduché. Lidí ti kašlou na svobody, dej jim plné koryto a 90% jich bude šťastně a spokojeně žít.
Mně tohle opravdu zaráží u mladých. Do háje, po světě jezdí, svět mají otevřený, žádné jazykové a jiné bariéry, a oni si nakonec stejně vyberou ten podelanej sociálismus. Že to chtějí staří, to pochopím. Vyrostli jsme v tom, pionýrský šátky a Se Sovětským svazem na věčné časy. Ale oni? Nechápu a nechápu.
Bohužel u nás se facto nenajdeš pěknou pravicovou stranu. Nenajdeš.