Kupování kočárku s tchýní

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1062
14.3.18 12:21
@Marcam píše:
Se mnou šla tchýně například do oblečení a radila mi co si mám koupit, obě prodavačky otáčeli oči v sloup a jedna mi šeptla, kupte si co se vám líbí. Ale to je jen jedna z milionů otřesných vzpomínek. Vyvrcholilo to větou, že jsme jí nemohli dát krásnější dárek pod stromeček-potratila jsem.Od té doby se nestýkáme.

A to myslela jak s tím dárkem pod stromeček 8o?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5100
14.3.18 12:21
@sarusa4 píše:
A to myslela jak s tím dárkem pod stromeček 8o?

jako, že z toho má radost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4213
14.3.18 12:24
@Marcam píše:
Se mnou šla tchýně například do oblečení a radila mi co si mám koupit, obě prodavačky otáčeli oči v sloup a jedna mi šeptla, kupte si co se vám líbí. Ale to je jen jedna z milionů otřesných vzpomínek. Vyvrcholilo to větou, že jsme jí nemohli dát krásnější dárek pod stromeček-potratila jsem.Od té doby se nestýkáme.

No tak to se nedivím tvé zaujatosti vůči tchýni zakladatelky. Vlastně vůči všem tchýním asi. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1062
14.3.18 12:28
@Marcam píše:
jako, že z toho má radost
No to jsem právě nepochopila, jakože fakt má radost nebo, že nemá a můžeš a to. Oboje je ale :pocitac:.

Taky mám averzi, ale bojuju s tím, protože jsem jinak dost empatická.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5100
14.3.18 12:37
@sarusa4 píše:
No to jsem právě nepochopila, jakože fakt má radost nebo, že nemá a můžeš a to. Oboje je ale :pocitac:.
mě dlouhodobě tchyně ubližovala,proto
@sarusa4 píše:

jako vyloženě radost že jsem potratila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5502
14.3.18 12:57
@smurfka píše:
Mi teda nejsme v rodině na takovou " intimitu " zvyklý ( naštěstí ani já ani manžel ), takže jsme rádi na ( pro nás ) normální rodiče. Jako sorry, chápu těšení se na vnouče, chápu kdyby už teď babi s dědou chodili a nakupovali hory " nepotřebných " věcí, ale tahle se vtírat mi přijde blbý..tchýně chce kočárek vidět? no tak ho uvidí až ho přivezem domů ne? Mě spíše připadá že ji chce od koupě odradit, případně jí ho pomluvit předem, protože jinak přítomnost fakt nechápu ( když už jim ho třeba ukázali i na netu a tak ) Přece jen je to první těhotenství ženy a chápu že nechce mít u každého prdu tchýni ( ještě aby se jim narvala na všechny ultrazvuky, prohlídky a chtěla být při porodu..bože chraň.. :roll:

Uff, to je docela paranoia, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56326
14.3.18 14:03
@smurfka píše:
je mi líto..chlap má samozřejmě právo na své dítě stejné jako matka..ALE, v době těhotenství by měl dávat na pocity své ženy..on není ( bohužel ) ten kdo to dítě nosí, není ten komu je blbě, kdo má nálady, kdo se cítí jak hroch..měl by udělat to co je příjemné pro jeho ženu, ona ho bude rodit, ona se má cítit během těhu fajn a spokojená..
navíc a to je jen můj pocit samozřejmě - pokud je pro chlapa důležité mít při nákupu kočárku u sebe své rodiče, tak asi ještě nedospěl.. :roll:

takže má chlap skákat jak těhotenské hormony jeho ženy velí? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
14.3.18 14:07
@Moise píše:
takže má chlap skákat jak těhotenské hormony jeho ženy velí? 8o

chlap má svou těhotnou ženu podporovat tak aby byla v pohodě ( alespon v takových přáních která se dají normálně splnit - a neznamená to někoho zabít )
je rozdíl skákat jak žena píská a splnit ji jednoduchá přání která ji udělají šťastnou..

• Citovat
  • Upravit
56326
14.3.18 14:25
@smurfka píše:
chlap má svou těhotnou ženu podporovat tak aby byla v pohodě( alespon v takových přáních která se dají normálně splnit - a neznamená to někoho zabít )
je rozdíl skákat jak žena píská a splnit ji jednoduchá přání která ji udělají šťastnou..

čili jinými slovy úplně to samé.
Až ji bude činit nešťastnou to, že tchýně bude chtít vidět dítě, až se narodí, taky jí to zatrhnou? Protože to bude mnohem větší vpad do její intimity než nákup kočárku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
14.3.18 14:26

@Moise nevím jestli umíš číst. ale já mluvím o těhotenství..ty tady předkládáš příklady kdy už bude dítě na světě.. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
56326
14.3.18 14:28
@smurfka píše:
@Moise nevím jestli umíš číst. ale já mluvím o těhotenství..ty tady předkládáš příklady kdy už bude dítě na světě.. :nevim:

To je úplně jedno, pak s ní zas budou mávat poporodní hormony.
A to můžou být ještě horší :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
14.3.18 14:31
@Moise píše:
To je úplně jedno, pak s ní zas budou mávat poporodní hormony.
A to můžou být ještě horší :mrgreen:

ano ale když se to vezme kolem a kolem tak v těhotenství je dítě závislé na matce - je to jeho inkubátor - po porodu je to samostatný člověk, který v podstatě matku když to řeknu hnusně k přežití nepotřebuje..takže jestli s ní budou mlátit hormony nebo ne, jestli se bude urážet, vztekat, atd..pořád to nemusí odnést dítě..

• Citovat
  • Upravit
Janli
14.3.18 14:32

@smurfka tak koukám, že se tu vyprofilovaly dvě skupiny budoucích tchýní :mrgreen:. Ta první, a bohužel menšinová, ctí to, že každá má právo na svůj názor, svoje pocity a soukromí. Ta druhá skupina uznává jen názor svůj a pokud chce snacha něco jinak, je to hysterka a mávají s ní hormony. Teď už chápu proč je tolik fórů o tchýních… :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
56326
14.3.18 14:34
@smurfka píše:
ano ale když se to vezme kolem a kolem tak v těhotenství je dítě závislé na matce - je to jeho inkubátor - po porodu je to samostatný člověk, který v podstatě matku když to řeknu hnusně k přežití nepotřebuje..takže jestli s ní budou mlátit hormony nebo ne, jestli se bude urážet, vztekat, atd..pořád to nemusí odnést dítě..

ale může.. to jak se matka cítí, se odráží v tvorbě mléka. Takže je důležité, aby byla v pohodě i po porodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
14.3.18 14:35
@Moise píše:
ale může.. to jak se matka cítí, se odráží v tvorbě mléka. Takže je důležité, aby byla v pohodě i po porodu.

UM ti nic neříká?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová