Kupování kočárku s tchýní

Napsat příspěvek
Velikost písma:
12154
14.3.18 17:02
@Bábrdl píše:
Opět. Ví to tchyně? Neví!Tchyně vůbec neví, že snachu strašně obtěžuje tím, že jim dá peníze na vysněný kočárek nebo tím, že s nimi chce jet do krámu, naopak si třeba myslí, že se všichni těší na mimčo a bude to hezký rodinný okamžik.

Bábrdl, když si znovu pročítám úvodní příspěvek od zakladatelky, tak mě trošku zaráží, že o tchyni mluví jako o mamince přítele. Tchána nazývá tatínkem přítele. Celkově mi ten příspěvek vyznívá tak, že rodiče přítele ctí. I když má problém pustit si je k tělu, nezná je tak dobře jako své rodiče a budoucí tchyni 2× nemusí. Jen oni ví, jak to tam mají.
Ale pokud se tchyně někdy urazila kvůli nedojedenému obědu, tak je to trošku zarážející… :think: :nevim:

Další věc k zamyšlení je to, že ta maminka (my ji nazvaly tchyní) si nárokuje právo být u nákupu kočárku, který platí. Něco za něco.
Ono, já tohle chápu a taky jsem zakladatelce psala, že trošku situaci hrotí.
Já bych klidně tchyni u nákupu kočárku chtěla, nevadilo by mi to.
Vadilo by mi, kdyby mě nutili k jinému.
Ovšem, otázka je, jak to tchyně třeba nadnesla. U toho jsme nebyl nikdo a zakladatelka toto neupřesnila.
Mám ti takový pocit, že nějak nemá v úmyslu tady špinit dál v diskuzi maminku přítele tím, že bude připisovat různé příspěvky, jaká je to ježibaba k upálení.

Jak jsem psala, s holčinou jednak mlátí těhotenské hormony a druhak je poprvé těhotná. A tyhle prvotěhule jsou většinou majetnické, žárlivé. Chtějí si všechno užít jen podle sebe a celé těhotenství a věci kolem toho můžou vnímat jen jako intimní záležitost jejich a partnera.
Ostatně u výroby prcka byli jen oni dva, tak je to trošku pochopitelné. Že širší rodina je pro dítě velice důležitá, to pochopí některé maminy mnohdy později. Ale většinou k tomu dozrají.

Taky úhel pohledu na zakladatelčino vnímání situace ;).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1626
14.3.18 17:09
@radúna píše:
Bábrdl, když si znovu pročítám úvodní příspěvek od zakladatelky, tak mě trošku zaráží, že o tchyni mluví jako o mamince přítele. Tchána nazývá tatínkem přítele. Celkově mi ten příspěvek vyznívá tak, že rodiče přítele ctí. I když má problém pustit si je k tělu, nezná je tak dobře jako své rodiče a budoucí tchyni 2× nemusí. Jen oni ví, jak to tam mají.
Ale pokud se tchyně někdy urazila kvůli nedojedenému obědu, tak je to trošku zarážející… :think: :nevim:

Další věc k zamyšlení je to, že ta maminka (my ji nazvaly tchyní) si nárokuje právo být u nákupu kočárku, který platí. Něco za něco.
Ono, já tohle chápu a taky jsem zakladatelce psala, že trošku situaci hrotí.
Já bych klidně tchyni u nákupu kočárku chtěla, nevadilo by mi to.
Vadilo by mi, kdyby mě nutili k jinému.
Ovšem, otázka je, jak to tchyně třeba nadnesla. U toho jsme nebyl nikdo a zakladatelka toto neupřesnila.
Mám ti takový pocit, že nějak nemá v úmyslu tady špinit dál v diskuzi maminku přítele tím, že bude připisovat různé příspěvky, jaká je to ježibaba k upálení.

Jak jsem psala, s holčinou jednak mlátí těhotenské hormony a druhak je poprvé těhotná. A tyhle prvotěhule jsou většinou majetnické, žárlivé. Chtějí si všechno užít jen podle sebe a celé těhotenství a věci kolem toho můžou vnímat jen jako intimní záležitost jejich a partnera.
Ostatně u výroby prcka byli jen oni dva, tak je to trošku pochopitelné. Že širší rodina je pro dítě velice důležitá, to pochopí některé maminy mnohdy později. Ale většinou k tomu dozrají.

Taky úhel pohledu na zakladatelčino vnímání situace ;).

Souhlas :palec: Tesat do kamene…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
14.3.18 17:28

@Špageta děkuji :kytka:. Jen zkušenosti. I já měla někdy ty žárlivé a majetnické okamžiky… :oops: :D.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
14.3.18 17:53
  • Citovat
  • Upravit
12154
14.3.18 18:02

@Janli :oops: až se stydím. Tolik chvály… :oops: :D.
:kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18791
14.3.18 18:49

Babiny jsou prostě strašně zvědavé. My máme kočár už doma a když přijeli na návštěvu, tak hned hnikani kde že je a že by ho tchýně ráda viděla. Bohužel, zabaleny ve sklepě, uvidí až bude vozit. Měla jsem taky strašný majetnický zachvaty a pak jsem četla jednu moudrost. Ony to nemyslí zle, ale prostě se na mimco těší a už teď ho zbožňují a miluji stejně jako by to bylo jejich dítě = stejnou měrou jako ty. Když na něj sáhnou, tak se mu rozhodně nesnaží ublížit. Kdyby mi někdo chtěl zaplatit kočár, tak klidně ať jede s náma. Jenže my jsme zvyklí si vše řešit jen ve dvou, takže na tyhle návrhy ani nedostali možnost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1062
14.3.18 18:51
@Janli píše:
Až na to, že ona se o peníze neprosila, nechtěla je a kočárek si klidně zaplatí sama. :jazyk:
A vyhrocenou situaci už předvedla tchýně, když se urazila kvůli nedojedenýmu obědu. Co se pak dá čekat, že jí předvede nad vysněným kočárkem?

:palec: Přesně takhle to bylo u nás, manželovi rodiče se rozhodli kočárek koupit, rozhodli se jet s námi ho koupit a i když mi manžel předem trvdil, že to bude ok - jen se mrknou, pojedou s náma, o co jde. Nakonec to vypadalo, že vyberou úplně jiný oni a pak ho TEDA zaplatili a ještě si stěžovali. Popsala jsem to výše. I on dneska uznává, že to dobrý nápad nebyl.

Ono taky jsou tchýně tak vítané, podle toho jak se chovají. Do porodnice šla napoprvé hned druhý den, ale když tam vykřikovala na celý pokoj a schválně budila novorozence, který nakojený zrovna usnul, aby se s ním mohla vyfotit, když jsem si musela odskočit. :nevim: Tak napodruhé viděla až doma.

A píšu to kvůli tomu, že ty peníze nám ještě kolikrát připomněli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1062
14.3.18 19:25
@hospodki píše:
Babiny jsou prostě strašně zvědavé. My máme kočár už doma a když přijeli na návštěvu, tak hned hnikani kde že je a že by ho tchýně ráda viděla. Bohužel, zabaleny ve sklepě, uvidí až bude vozit. Měla jsem taky strašný majetnický zachvaty a pak jsem četla jednu moudrost. Ony to nemyslí zle, ale prostě se na mimco těší a už teď ho zbožňují a miluji stejně jako by to bylo jejich dítě = stejnou měrou jako ty. Když na něj sáhnou, tak se mu rozhodně nesnaží ublížit. Kdyby mi někdo chtěl zaplatit kočár, tak klidně ať jede s náma. Jenže my jsme zvyklí si vše řešit jen ve dvou, takže na tyhle návrhy ani nedostali možnost

Já taky neříkám, že chtějí babičky dětem ublížit, jen že ta naše je tak hrr, že k tomu občas dojde. A bohužel si nějak vsugerovala, že musí být nejlepší babička pro okolí, takže když má šanci, tak nevidi a neslyší a jedná, na dítě při tom moc nehledí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77
15.3.18 00:34

Nenech si skazit nejkrásnější okamžiky v životě. Nikdo na to nemá právo.
Znám to, hodně vzpomínek nám naše rodiče zničily. Snažila jsem se být milá, vycházet. A nemělo to smysl. Když jsem byla milá tchyně byla čím dál vlezlejsi.
Nyní máme čtvrté mimčo a mám nádherný klid. K nezaplacení. Bába nám cpe peníze ale mě si nikdo nekoupí. A manžel protože mě miluje tak je při mě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
15.3.18 04:06
@amálka1111 píše:
Znám to, hodně vzpomínek nám naše rodiče zničily. Snažila jsem se být milá, vycházet. A nemělo to smysl. Když jsem byla milá tchyně byla čím dál vlezlejsi.
Nyní máme čtvrté mimčo a mám nádherný klid. K nezaplacení. Bába nám cpe peníze ale mě si nikdo nekoupí. A manžel protože mě miluje tak je při mě.

Tak doufám, že si můj kluk nenajde něco takovýho :poblion: :poblion:

• Citovat
  • Upravit
9243
15.3.18 07:56
@amálka1111 píše:
Nyní máme čtvrté mimčo a mám nádherný klid. K nezaplacení. Bába nám cpe peníze ale mě si nikdo nekoupí. A manžel protože mě miluje tak je při mě.

Doufám, že si nevezmete ani korunu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41603
15.3.18 07:58
@Konnny píše:
Doufám, že si nevezmete ani korunu.

jistě že ne, přece se nedá koupit ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3451
15.3.18 11:47
@lucenka píše:
Tak doufám, že si můj kluk nenajde něco takovýho :poblion: :poblion:

Tak to je nás víc ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
15.3.18 11:49

Ahoj, vidím, že jsem teda rozjela docela diskuzi :) Znovu bych chtela poděkovat těm, kteří se mnou soucítí a taky těm, kteří se mě tady v diskusi zastali, je to od vás moc hezké a samozřejmě i těm, kteří mají odlišný názor, ale jejich odpověď je slušná. O to víc nechápu ty, kteří tu píší, že je jim ze mě nablití a podobně, nevím jestli je slušné a normální soudit člověka k vůli jednomu dotazu, když mě vůbec neznáte, ale bohužel i takový lidé jsou mezi námi a musí se respektovat. Jinak zpět k mému dotazu: Přítelovi rodiče uvidím asi až někdy v dubnu ( a samozřejmě, že jim přivezu nějaké dárečky, jako to dělám vždy, nikdy bych s prázdnou jako nějaký příživník nepřijela, chovám se k nim slušně) a pokud přijde na tohle téma kočárek, tak se dle vašich rad budu snažit jí slušně vysvětlit, že bych ráda jela jen s přítelem a že kočárek si samozřejmě zaplatím sama, jelikož 10 000kč za kočár je opravdu moc a že moc děkuji, ale nemůžu to od nich přijmout (opravdu, mě nejde o peníze, ale o hezkou vzpomínku. Chápu, že pro někoho je to hloupost a banalita, ale ja se na tento okamžik těším již několik let a má to pro mě svůj význam). A tímto bych tuhle diskusi i uzavřela a znovu děkuji těm, kteří mě pochopili a poradili, jste super. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
15.3.18 12:37

@Helča4 tak ona třeba ani tchýně neví - že udělala něco špatně..jak to bereš ty a že jinak to bere její syn ( tvůj přítel )..takže v klidu jí říct jak to vidíš a jestli by se nezlobila, když to a to…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová