Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Bábrdl píše:
A v čem jí „do toho mluví“? Zakladatelka si vybrala kočár, budoucí dědeček s babičkou řekli, že ho zaplatí. Ten její vybraný.
Myslím, že to byla ironie..
Nemyslím si, že přehání, já osobně bych to také tak nechtěla, nechtěla bych u vybírání a kupování kočárku ani moje rodiče a to jsem na ně hodně fixovaná. Prostě to taky beru jako „naší“ chvilku s partnerem. Samozřejmě, že v těhotenství jsme citlivější a tak i takovou věc obrečímem, což by se normálně nestalo
Na druhou stranu už bych to v téhle situaci nehrotila, měla jsi se slušně ozvat hned, jak řekli, že chtějí jet s Vámi. Teď už se mohou cítit uraženě a odstrčeně, když s tím počítají. Ale hlavu vzhůru, ostatní věci bych ten den nekupovala a udělala bych si výlet jindy sama s partnerem ![]()
@Jana206 píše:
Z pohledu matky více dětí, prehanis, toto je prkotina. Ale svým zpusobem Te chápu, taky jsem kdysi cekala a měla první dítě.
Vzala bych s sebou babicku a dědu a kočárek nechala ulozit u nich na půdě, protože podle pověry doma být nemáNe, ze bych nutně byla poverciva, ale ani racionálně založení lidé v mem okolí nakupují kocarek tak brzy.
Ale musíš to udělat tak, aby na něj tchýně nesáhla
![]()
u nas na slovensku sa hovori: Drz hubu a krok. Chcu ti ho kupit, urcite je drahy, zaplatia ho. Nasad usmev cislo 1 a sup do obchodu. Nevymyslaj hluposti. S priatelom mozte ist kupovat hocico ine..postielku, oblecenie,…
@elibro píše:
Ty cizí lidi jsou babička a dědeček tvého dítěte. Tak nepřeháněj, navíc chlapům bývají tyhle nákupy předem dost putna. Je dost dobře možný, že se nad kočárem dojmeš s tchýní mnohem kvalitněji…
A to je dobrá poznámka.
I když můj chlap jako hora, který v práci nosí uniformu, se teda dojal víc než já. No, to asi ne, ale dost, na jeho poměry. ![]()
Poradila bych ti, aby ses uklidnila a byla ráda, že tvoje dítě má tak hodné budoucí prarodiče a tatínka snad se svatozáří. Ono se taky může stát, že ostatní věci budeš vybírat sama, protože partner zdrhne.
Přeháníš, ale chápu to.
Každopádně věř mi, že pro chlapa to fakt neměla být úžasná chvíle, kdy koupíte ten kočárek. Ostatně je to vidět z toho, že si tam pozval rodiče.
A ja zas nechapu proc by tchyne s tchanem museli jet taky
nam prispeli na kocarek nasi, tchyne, moje babicka dala penize na postylku.. A vsichni jsem hromadne na nakup fakt nejeli..
Nehlede na to, ze ted jedou pro vybrany kocarek ale bude tam urcite i spousta jinych a umim si predstavit, ze osoba navic at tchyne, nebo mama klidne taky muzou rict a nebyl bx tenhle lepsi? ![]()
@Bábrdl určitě existují dojímavé výjimky
ale moje zkušenost prostě říká, že s miminem na ruce už je to pak bere o něco víc
. Zatímco babičky z obou stran to prožívají s nastávající matkou spíš synchronně ![]()
Dost dobře nechápu, co je na nakupování kočárku a výbavy tak romantickýho. Mně přišel kočárek poštou v krabici a taky se to přežilo.
Jsou mnohem, mnohem, MNOHEM důležitější věci v životě, než je výlet do obchodu. Třeba aby byla rodina pohromadě.
@a12 píše:
A ja zas nechapu proc by tchyne s tchanem museli jet takynam prispeli na kocarek nasi, tchyne, moje babicka dala penize na postylku.. A vsichni jsem hromadne na nakup fakt nejeli..
Nehlede na to, ze ted jedou pro vybrany kocarek ale bude tam urcite i spousta jinych a umim si predstavit, ze osoba navic at tchyne, nebo mama klidne taky muzou rict a nebyl bx tenhle lepsi?
A přál si to někdo z těch přispěvatelů se jet s vámi podívat a vy jste ho odmítli?
Navíc co jako, tak se tchyně zeptá jestli jiný není lepší, a co? Normálně odpovím ne? ![]()
@jenny.fields píše:
Přeháníš, ale chápu to.
Každopádně věř mi, že pro chlapa to fakt neměla být úžasná chvíle, kdy koupíte ten kočárek. Ostatně je to vidět z toho, že si tam pozval rodiče.
Nebo naopak…
Chce to sdílet s nejbližšíma lidma ![]()
Mě, kdy v práci povýšili, taky jsem pozvala manžela i rodiče a oznámila to tam všem. ![]()
@elibro píše:
@Bábrdl určitě existují dojímavé výjimkyale moje zkušenost prostě říká, že s miminem na ruce už je to pak bere o něco víc
. Zatímco babičky z obou stran to prožívají s nastávající matkou spíš synchronně
Tak on se tam přímo nerozbrečel, byl dojatý „na své poměry“. ![]()
Ty cizí lidi jsou babička a dědeček tvého dítěte. Tak nepřeháněj, navíc chlapům bývají tyhle nákupy předem dost putna. Je dost dobře možný, že se nad kočárem dojmeš s tchýní mnohem kvalitněji…