Poradna duly
Jana Čurdová
ahoj holky,
reknete mi, je nektere z vas jeste spatne? Jsem na zacatku 10 tt a je mi porad tak divne. Zlucnik trosku povolil, ale zase se ozyva podbrisek. Tohle jsem u Danielka vubec neznala. ![]()
Jen doufam, ze me jak zlucnik tak brisko prejde. Mama me strasi, ze ten zlucnik me nepusti, ze me bude zlobit cely tehu. Jen to ne. Pristi tyden jdu na kontrolu a tak se musim poptat dr. co na to je, protoze jako tehu nemuzu vubec nic, zadny bylinkovy caje, zadny kapky.
Jo, a jeste se chci zeptat jestli nektera pijete tehotensky caj??
Mejte se,
Ahojky Marcel, ja jsem v devatem a musim rict ze mi je blbe skoro porad. Neboli me brisko ale ble stavy jsou temer permanentni. Zezacatku mi pomahalo se najist, ted uz ani to ne. Jsem ted na 14dni doma a jsem fakt rada, ze si muzu jit kdykoli lehnout a odpocivat jak potrebuju. Pak se to doufam zlepsi a ja posupajdim zase do prace… nevim co bych jinak cele dny doma delala
Tak nam drzim palce at to prejde co nejdriv ![]()
Takže vás všechny zdravím.
už po návštěvě gyndr.
Nevím co si mám myslet,ale asi na mě brzo padne depka a budu bulet a bulet a bulet..... nevím zda mám dobré zprávy či ne......sice se mi splnilo,to že mi udělala UTZ ajá to mimi viděla......ale ani jsem nestihla být šťastná nebo mít radost,viděla jsem na ní že hledá a hledá a nakonec povídala že je dost malinkej a odpovídá tak 6tt …pokud by to bylo opravdový stáří mimi tak by to bylo faj neboť jsem teď 8tt+5dní takžer mimi je starý šest týdnů,ale hned dodala že teda podle poslední MS by mělo být 8tt…no mám přijít na kontrolu za 3 týdny kdy už budu (pokud budu) těhotná 11tt+5 a to už se na Jejím UTZ dá lecos vyčíst prý..... takže jsem smutná a ráda že jsme to nikomu neřekli a neřekneme ještě hodně dlouho........nechci na to ani myslet,možná jsem divná,ale já vlastně my všichni si mimi moc přejeme…ale já si s ním ani nepovídám ani nic jinýho,nechci se na něj vázat......mám špatnýho tucha ,že to nedopadne.....tak prozatím se s váma loučím…jedinou jistotu kterou mám,že tam nejsou dvě.......... ještě se doma poradím smanžou,ale pokud něco vymyslíme alespoň trošku zvládnutelnýho,tak ji vyměním,na mě strašně blbě působí......nevím prioč,ale mám z ní dojem že je jí to úplně jedno,že se nesnaží nic pro mě udělat,ani krev nechce,myslím že pokud má pochybnosti může mě poslat nebo mi udělat spoustu jiných vyšetření.....možná z toho magořím…omlouvám se za dlouhej příspěvek,sorry…jdu pracovat ať zaženu chmury.....
![]()
DK mám 24.4.06 ![]()
máte s tím někdo zkušenosti,i třeba při prvním těhu holky maminy…že vám řekli že je mimi mladší až o dva týdny??????mě to dostalo…jsem hotová
ona sice říkala že to měření není přesný že se uvidí za ty tři týdny,ale stejně.......myslíte že má tak blbej UTz?????mám spoustu otázek a neumím si na ně odpovědět........ ![]()
Ahoj holky,
tak Vás po delší době zdravím - povodně jsme zdárně přečkali, dokonce jsme neměli vodu ani v suterénu, ačkoli v některých okolních domech ji měli…
Nicméně nám v noci ze soboty na neděli asi zakolísal prod (bylo to tu jak za války - samá siréna, v sousední obci se protrhla protipovodňová hráz a hrozilo zatopení několika sídlišť až do prvního patra - naštěstí to tak špatně nedopadlo…), takže nám vypadl internet a až včera večer nám jej technici přijeli znova nahodit.
Marcel, ty fuj stavy mám pořád - už víc jak měsíc… Odpoledne se to začne zhoršovat a večer už nesmím vstoupit do kuchyně, jinak by to asi dopadlo zle… Cítím tam všechny ty pachy smíchané dohromady. Manžel se diví, že nic necítí, takco prý dělám, ale já tam prostě nemůžu jít. Když chci něco na jídlo, musí mi to donést. V sobotu ráno jsem umývala plný dřez nádobí a byl tam jeden hrnec už delší dobu na odmočení - plný vody. Když jsem ji vylila, myslela jsem, že je po mně. Takový smrad - no hrůza, myslela jsem, že je po mně… Ráda bych věřila, že to přejde, ale mám strach, aby to netrvalo celou dobu.
Mějte se hezky.
Tak jsem v práci
)))
U paní doktorky to bylo úúúžasné
)
Viděla jsem Kulíška nááádherně na UTZ, viděla jsem hlavičku, nožičky, ručičky, srdíčko.....prostě nááádhera ![]()
Mrská tam prý sebou jak ryba ve vodě
)))
Jen co na to přijdu, jak sem hodit obrázek, tak ho sem dám
))))
Jsem vysmátá jak sluníčko, v práci si o mě musí myslet, že jsem svok ![]()
Ahoj Edíku,
bohužel Ti moc neporadím, slyšela jsem, že utz se často lišívá od termínu podle poslední MS. Nevím ale, o kolik. Neumím odhadnout, jakou máš zkušenost se svou lékařkou, ale pokud píšeš, že na tebe nepůsobí zrovna dobře, že je jí to jedno atd., tak bych asi přemýšlela o změně… Nejsem žádný odborník v této oblasti, ale je otázkou, jestli by třeba nepomohlo užívání nějakých podpůrných hormonů (z vlastní zkušenosti: musím užívat progesteron, protože mi nefunguje žluté tělísko, jak by mělo, a to je v prvním trimestru to nejdůležitější - vyživuje embryo - tak třeba jestli nehledat případného zakopaného psa tady…) Ale vážně jsem naprostý laik… Zkus napsat do diskuse na www.gennet.cz, odpovídají tam lékaři - nejpozději tak do druhého dne. Určitě Ti poradí, jestli je to normální nebo jestli je třeba to nějak řešit.
Držím moc palce, ať to pro Tebe a miminko dopadne co nejlépe.
KACULE: Moc děkuji za přání k svátku. EDIK: Možná, že to ta tvá doktorka špatně zpočítala a tedˇ tě strašný, přitom to může být její chyba. Pokud z ní máš špatný pocit, měla by jsi se na ní vybodnout, protože kdyby se jí něco nezdálo, tak by tě okamžitě měla poslat na velkej ultrazvuk do nemocnice, kde by viděli víc a to, že ti nevzala krev, to se mi zdá také divný. Vím, že kamarádka, měla stejný problém, změnila doktorku a ten druhy doktor, jí okamžitě poslal na ultrazvuk do nemocnice a pak jela do C.B kde jí dělali odběr plodové vody a tam zjistí uplně všechno, nevim v jakém byla týdnu, ale bylo to nějak na začátku. Dokonce jí z té plodové vody řekli i pohlaví miminka.Takže být tebou prchám od ní.
Edíku ahoj? hned ji vyměň já byla také nespokojená a ted toho lituji, že jsem ji nevyměnila…nebyla také mi schopna nic říci…neboj oni někdy bývají o 14 dní menší, pak to dožene
…ale myslím, že není dobré se takhle nervovat..já bych zajela do nemocnice, mají tam lepší mašiny a udělají ti lepší UZ a třeba bude i mimi větší..a hlavně ti musí potvrdit srdeční akci je-li tam je vše ok a mužes se uklidnit… nečekej jako já…
držím palec určitě to bude OK
pusu pro štěstí
Marie
P.S. moc ce nesmějte mému metříku
já si tam prostě nějaký dát musela… ![]()
Ahoj Maruško…doufám, že už je Ti líp!!!
Držím pěstičky, brzy bude zase OK… ![]()
Ediku,
je divny, ze te pozvala az za 3 tydny na kontrolu. rozhodne jdi do nejake nemocnice, odpoledne, rekni ze tva doktorka tam uz neni a ze mas napr. bolesti v podbrisku........nebo jdi proste nekam, kde te poradne prohlidnou…
A srdicko tam uz bylo? Pokud ne, je to s prominutim „Krava“
Zadny doktor by si predse nevzal na triko, kontrolu az za 3 tydny......
Katka
Mariee
metřík je skvěělej, jsi holka šikovná a statečná
Ediku
rychle pryč od dr. a okamžitě jinam, ať se nestresuješ, cojávím, jeď do nem. a řekni, že něco …
Obecně UTZ mají mamiky rády, ale má to dvě vlastně tři úskalí, jednak citlivost přístroje, druhak užitý softvere, ten dle velikosti sám vypočítává délku tt a potom lidský faktor, vypadá to snadně číst a pracovat s ním, ale není to tak, chce to zručnost a zkušenost a jelikož jsou dr. do užívání UTZ tlačeni, tak se všichni tváří jako borci.
Stáří samo o sobě toho moc nevypovídá, důležité je, aby se od jednoho UTZ k druhému mimi vyvíjelo, tedy rostlo, a Mariee má pravdu pravdoucí s tou akcí srdeční.
Tekže držím palce a dej se do akce
pa Mia
MARUSKO!!!! Jsi úžasná!!!! Tvůj metřík je náhodou super nápad! Moc ti fandím!!! ![]()
Hlavně, že jsi tu, chybělas mi!
MIO - napíšu večer SZ, ta tvoje mi moc pomohla!!! Jsi poklad! Už nemyslím na nic jen na NÁS tři! ![]()
EDIKU - zajdi prostě jinam…třeba do nějaký tý nemocnice, jak ti holky radily. Držím palce!!! A hlavně NEBOJ!!! Dokud se nedozvíš něco jinýho, mysli pozitivně! Zatím není důvod plašit! Je to jen názor jedný blbý doktorky, je to subjektivní pohled…třeba bude všechno v nejlepším pořádku! Myslim na tebe!
Musím letět něco překládat, nemám moc času, večer snad napíšu víc.
Ta práce mě fakt vyčerpává…včera jsem spala od 20,00 až do rána do 7,00.
Snad si to Qeebo užil. ![]()
Pa pa večer! Těším se na vás! Bee
Ahojky holcicky!!!
Ediku , ja osobne bych nebyla u lekare, ke kteremu nemam duveru a ktery na me nepusobi dobre. Pokud chce cekat tri tydny, mela ti alespon celou situaci vysvetlit tak, abys vedela proc chce cekat apod.
Jinak chodim do listopadek jeste na rodinu.cz a tam jsou dve holciny se stejnym „problemem“ jako ty. Jedna ma mimi mladsi o tyden a ta druha o dva. Nicmene prckove rostou, takze se vyviji a k oplodneni mozna doslo pozdeji nez 14DC.
Ja mam mimi vlastne taky o tyden a kousek mensi, ale vim kdy jsem mela ovulaci, takze podle toho stari odpovida.
Jo a Ediku, mas tam ode me SZ!
Jinak ja mam za sebou temer hororovy zazitek. Vcera jsem zase hodne spinila a hodne me to vydesilo…dokonce jsem to cele obrecela. Dnes jsem psychicky nevydrzela a jela k doktorce. Je vazne skvela…i sestricka…utesovaly me, ze opravdu to nesmim tak moc prozivat, ze ty prvni tri mesice jsou vzdycky riziko. No, ale co je nejdulezitejsi - cervicek tam je, za necele dva tydny se zdvojnasobil na celych 16mm, tlouklo mu srdicko a spokojene si lebedil v plodove vode.
Me se tak strasne moc ulevilo…Sice vypadam jako hysterka, ale slibuju, ze uz nebudu silet ![]()
Preji pekny den, i kdyz trosku zamraceny…