Poradna duly
Jana Čurdová
IVETT Tak to by si dovolit tedy neměla. To je fakt síla. Co kdybyste chtěli aby to zatím nikdo nevěděl ?? To by se to jako rodina dozvěděla od nějaké slepičí prdelky z nemocnice ???
To by mě fakt naštvalo.
Jinak já se dneska vážila a mám nahoře kilo. Tak nevím. Ale včera tam ještě nebylo
Dnes je mi tedy mimořádně nějak blivno ![]()
Makos
Takový slaboučký čaj asi nevadí. Určitě by se neměl ten pravej silnej černej a zelenej už vůbec ne. Zvyšoval by činnost srdíčka Tvojeho i miminka a to by asi nebylo dobrý. Ale takhle slaboučkej asi nevadí. Já piju tedy jen ovocný, a dneska jsem si udělala bylinky, snad mi to pomůže na to ble ![]()
Ivett , ja bych si stezovala. Tvoje vysledky a vse co se tyka Tveho zdravotniho stavu je lekarske tajemstvi. Predstav si az to budou treba vysledky na tripple testy, ktere obcas vychazeji pozitivne, i kdyz se nic nedeje. Ja slyset tuto informaci z ust sve tchyne tak se neznam.
I kdyz se Tvoje pribuzna nastve, normalne bych napsala pisemnou stiznost a zadala vysvetleni a omluvu - bez milosti.
Ivanko , s tim soudem je to hrozne. My se taky soudime, ale neni to tak bolestne. I tak me to trapi a stresuju…obzvlaste kdyz clovek vi, ze je v pravu a druha strana si vymysli. Moc drzim palce, aby to uz brzy skoncilo…
Ahoj holky,
uff dlouho jsem tu nebyla a absolutně nezvládám všechno číst, mladá paní mě zaměstnává
.Je super že takhle jedete.
Chtěla bych se s vámi poradit. V prvním těhu jsem chodila k panu doktorovi, kterému jsem věřila na stopro, ale nedalo se k němu objednat na čas, takže jsem tam pokaždé strávila dvě tři hoďky a to bylo trochu nad moje síly. Teď s ročním prckem by to bylo neúnosné (i když zase, kdyby tam malá dělala rotyku, třeba mě vezmou přednostně). No na základě tohoto jsem na doporučení kamarádky změnila gynekologa a už s novým mimi chodím k paní doktorce, která je údajně úžasná. Já jsem z ní rozpačitá, pořád srovnávám jestli mi dělá všechna vyšetření co pak doktor (moc si toho nepamatuju
), navíc si pořád stěžuje že může na pojišťovnu napsat jen tři ultrazvuky a jak je to strašné, řekla si o péči v těhu tisícovku, kterou jsem zaplatila, a každou návštěvu poslouchám co se hradí a co ne. Naposledy mi jako velkou novinku oznamovala, že mě pošle ve 12tém týdnu na šíjové projasnění, já jsem na něm byla v prvním mimi taky a měla jsem dojem, že se jedná o standartní vyšetření, na které chodí všechny maminy…
Tak co myslíte, mám chodit dál k paní doktorce, nebo se na to mám vykašlat a jít k tomu původnímu, kterému věřím? Teď jak jsem to napsala, dost se mi všechno srovnalo v hlavě a mám víceméně jasno… ale když mi napíšete váš názor, budu ráda.
Díky,
Mayo , co lekar, to pristup. Ja uz mela tri UTZ a o hrazeni nebo nehrazeni cehokoliv nepadlo ani slovo.
A ta tisicovka me taky zarazi…dala ti na to aspon nejake potvrzeni? Ja osobne bych zavolala do pojistovny a zeptala se na hrazene vykony tam.
Ivett - byla bych max. vytočená
Přesně jak říká Nico… co kdyby šlo o něco špatnýho, tak by to tchýně věděla dřív než ty??? to bych asi nezkousla, i když na jednu stranu je člověk rád, že je vše v pořádku a že to ví dřív… ale
![]()
Mayo - je to zvláštní přístup… já změnila Dr. jak jsem zjistila, že jsem těhotná. Na tu minulou si nemůžu stěžovat (nikdy mi nic nebylo), ale čekání bylo také 2- 3 hod. a při představě, že mi je blbě a já tam sedí 3 hodiny… začala jsem hodit k Dr., kterou mi doporučily kolegyně a jsem zatím max. spokojená. Tak možná bych se vrátila zpět a zkus to s malou… třeba tě někdo pustí ![]()
Jestli jsem už něco přibrala ani nevím, když jsem trpěla bleblestavy, tak jsem zhubla 2 kg, ale teď myslím, že už jdu nahoru, ale každé ráno se zapomenu zvážit
Ale myslím, že mám víc na břiše a na prsou…
Jinak teď jsem zase trochu brouzdala netem a četla 2 příběhy, kdy řekly, že bude postižený miminko a nakonec nebylo… no jsem z toho špatná
vážně se asi zblázním
M.
Dobre rano devcatka a Bruno
,
Ivanko a Maru obdivuju jak jste silne. Nevim jak bych to zvladala ja. Musim rict, ze s nastupem tehu se moje nalada tak jaksi ustalila. Takze neplacu, nekricim, proste jsem v pohode. Vubec si nedokazu pripustit, ze by neco nemelo byt vporadku, proste verim tomu ze bude.
S cajikama mam asi nasledujici zkusenosti - ovocneho caje muzu maximalne dva loky, cerny muzu jen s citronem a hodne cukru tak jednou za dva dny, zeleny na ten nemuzu ani pomyslet a moje telo hodilo absolutni blok na kafe a cokoladu
Takze mi zbyva pit jen vodu a ovocne dzusy.
Vitaminky beru kazdy den Calibrum Babyplan a obcas Ascorutin - praskaji mi cevky a tohe jediny zabira.
Jinak si ted delam takovy pruzkum dostupnych porodnic a premyslim jak vlastne chci rodit
to je asi tim pristupem vse bude vporadku, takze vybiram a vybiram. Taky nemame uplne dozarizeny byt, takze davam dohromady seznamek co jeste chceme stihnout a co ma priority a co ne. Pri tom vsem se snazim nemyslet na ble stavy, ktere ne a ne ustupovat, je to jak na houpacce jeden den tak a druhy den uplne jinak ach jo.
Tak pohladte briska, zahodte cerne myslenky na to, ze je neco v neporadku a usmivejte se ![]()
Ilju
Díky za podporu holky, už jsem se bála, že jsem jen přecitlivělá, když mi to vadí, ale vidím, že by to rozlítilo všechny ![]()
Bee , jo tak kdybychom to chtěli jako překvapení, bylo by po překvapení…a to je ještě štěstí, že jsme jim to řekli 2 týdny zpátky, že jsme tam zrona byli..kdbychom k nim neměli cestu, ještě to nevědí…no tedy už by věděli
(
Nico , tohle mě na tom štve nejvíce ze všeho - přece nemůže moje výsledky znát dříve než já - ať už dobré, nebo špatné - jen proto, že tam dělá její kamarádka!!! Jsem z toho fakt vytočená ![]()
Maya , já tedy za péči neplatím nic, za UTZ taky ne (jen za vytisknutí fotky jsem platila Kč 50,–-)…jak už tu někdo zmínil - jiný doktor, jiný přístup…ale jestli se Ti tam nelíbí, tak bych asi šupajdila zpátky…
MilkaK , tohle já ani raději nečtu, jinak bych měla o Kulíška strach už teď…tyhle příběhy mě jen stresujou… ![]()
Ilju , ten Ascorutin koupíš normálně v lékárně? Mě to doporučila kosmetička - taky mi praskají žilky - na tvářích. Říkala, že je i v pohance, ale tu já denně nemusím, tak bych si pomohla i práškama…
Holky díky moc, tak už jsem to rozsekla a příští týden šupajdím za tím svým původním panem doktorem. Jsem z toho úplně dojatá (bohužel mě teď dojímá úplně všechno, i to že venku svítí sluníčko
)
Jinak, jak jste tu dříve psali o vitamínech, já brala v těhu Calibrum BAbyplan a pak CAlibrum Mami, taky jsem četla články jak se mi narodí obr, no a malá měla 2990 g, takže bych se toho moc nebála. Fakt je, že prví 3 měsíce jsem zobala poctivě každý den a pak už jen tak lážoplážo.
co se týče váhy, zůstaly mi dvě kilča ještě z prvního těhu a už se k nim přidalo další jedno nové, jsem zvědavá kolik přiberu tentokrát ![]()
mějte se,
Ivett ten Ascorutin se da normalne koupit v lekarne a neni ani moc drahy…Ja mam bohuzel sklon i ke krecovym zilam, takze ted cekam co se mnou to prvni tehu udela, snazim se nozky alespon mazat (driv jsem brala Varixinal - vitaminovy doplnek) Ten Ascorutin nepomuze k tomu aby ty zilky zmizely, ale spis aby nepraskaly dalsi… Jinak pohanku ja mam docela rada, ale ted nejak nemam rada nic a ta tabletka je nejjednodussi ![]()
Jinak muj zazitek s doktorem, ze ktereho jsem trosku rozpacita: v sobotu jsem zacala spinit, supajdila jsem proto na ambulanci do nemocnice, kde me udelali ultrazvuk a pichli mi injekci na srazeni krve a hormony. Jenze spineni neprestalo, tak jsem se v pondeli zodpovedne vydala k doktorovi, abych neco nezanedbala. Koukal na me, jako na hysterku, ze jako jeste chvili spinit budu a ze on s tim nic nenadela. Udelal mi opet ultrazvuk, rekl ze je vsechno ok a poslal me domu. Odchazela jsem jaksi uplne vyjevena a asi mu to nedalo a tak se me jeste mezi dverma zeptal jestli chci neschopenku. Uplne v soku jsem mu rekla, ze radsi jo.. tak jsem na 14dni doma. Nevim, co si mam myslet. Na dalsi kontrolu jde se mnou manzel, tak uvidime jak se bude chovat. Skoda, ze muj puvodni gynekolog umrel - bylo mu padesat, byl to vyborny porodnik a mel s maminama soucit, zajimalo ho jak se citi. No uvidime po dalsi kontrole, treba pujdu o dum dal… ![]()
Ahoj berušky, tak jsem si dnes docela pospala, měla jsem blbí sny o bejvalim..
Naštěstí jsem se probudila a vedle mě, ležel ten, kdo tam ležet měl..
Už se vám to někdy stalo.
ILJA: Silná být musim, pokud chci donosit tohle miminko, jen doufám, že jsem si tu smůlu a neštěstí už vybrala.
NICO: Díky za podporu, snad to zvládnu, musim!!!
SEZNAMEK :
BEE (76,rak) Praha TP 1.11. Qeebo DK 18.4.
KACULA (79,rak) Praha TP 1.11. Mimčula DK 3.5.
DOMI (77,střelec) Olomouc TP 3.11. Chrobáček DK 18.4.
LINDUSA (79,beran) USA TP 3.11. Alien/Puppy DK 18.4.
IVETT (81,váhy) Praha TP 3.11. Kulíšek DK 27.4.
STRAMPLICKA (79,kozoroh) Karviná TP 4.11. Bublinka
LIDUNKA (79,beran) Chrudim TP 6.11. DK 27.4.
ANNI (76,váhy) Ostrava TP 7.11. Broučínek DK 10.4.
MARCELA_F (75,štír) Koměříž TP 7.11. DK 11.4.
WELINKA (82,beran) Jizerky TP 8.11. Pokorňátko DK 12.4.
MILKAK (80,kozoroh) S.Čech TP 8.11. Svišťátko DK 11.4.
MAYA (blíženec) TP 9.11. Mimísek
JAGISKA (79,býk) Skotsko TP 9.11.
EDIK (r.77) za Prahou TP 10.11. Méďa DK 24.4.
MAKOŠ(Markéta) (77,kozoroh) Zlín TP 10.11.
ILJU (78,panna) Jizerky TP 10.11. Šneček DK 19.4.
PAJINA (77,beran) Praha-Hostík TP 11.11. Hrášek DK 6.4.
DENDULKA (78,beran) S.Čech TP 15.11. Mazlík DK 18.4.
JANDULA1 (83,štír) Roudnice n.L TP 15.11. DK 12.4.
IGINA (78,štír) za Brnem TP 16.11. DK 6.4.
NICO (79,panna) Praha TP 17.11. Mimi DK 10.4.
TINES (81,beran) Brno TP 17.11. DK 19.4.
MIA (74,beran) Praha TP 17.11. Mia/Hugo DK 12.4.
BEINKA (77,ryba) TP 17.11. Piciríkos DK 7.4.
RADULKA1 (75,vodnář) Praha TP 20.11. Mazlík DK 4.5.
DANDA+BRUNO (76,býk) Most TP 22.11.
IVANA1985 (85, TP 29.11. Hrášek DK 20.4.
LIBORINKA TP 30.11. Bobánek
EVIKRA
MILI (r.71) TP 13.11. Bambulka
DORKA (r.76) Praha TP 14.11. Drobek
MAJKA (79,štír) SVK TP 14.11.
HIKI TP 14.11.
BRCKO
Zdravím,
vy jste toho zase spáchaly
![]()
Ivett
já bych si stěžovala, je to oteřený konflikt, ale mě by to za to stálo, to je na tobě
Beinko
to jak tě muž zasklil mě pobavilo, promiň:-)) a počkej až příjde na to, že člověk jesvětlo propustný tak tě bude halit do černého sameto:-))
s váhou moc nevím, když jsem zjistila, že jsem těhu tak jsem se zvážila a měla jsem o 5kg míň než před těhu s Maxem, teď po čtyřech týdnech mám o kilo víc, ale to nemusí nic znamenat, já hodně často zadržuju vodu co kojím a tak, ale včera jsem delší dobu seděla na zemi a musela jsem si rozepnout knoflík u kalhot, podbřišek co mívám obvykle propadlí drobně přečahuje.
K čajům, já minulé a ani toto těhu nemohla černej ani cítit, a to jsem ho předtím pila dost, zelenej nepříliš povzbuzující je u mě ok, v menším množství, na bylinky ozor kdeo se těhu nesmí.
Ivanko
o tvé nemilé zkušenosti jsem si přečetla už včera, měla jsem slzy na krajíčku a neměla sílu reagovat, tak dnes - jsi stráášně statečná a držím palce k soudu ať dopadne alespoň uspokojivě. Také bych ráda znala porodnici, vím, že stát se to může ledaskde, zrovna včera jsem dostala strašné info o apolináři, kteroužto porodnici já považuju za odborně medicínsky nejschopnější (nerodila jsem tam a ani se nechystám, ale to má jiné důvody)
a prosímtě ať tě ty sny nechají napokoji fuj.
Mayo
koukám, že už jsi dr. vyřešila, mě naopak platit za „nadstandard“ nevadí, když je jasné na co za to má člověk nárok, ale otravování finacema ze strany dr. fakt emusím, jen pro info, pojišťona opradu platí jen 3× UTZ za těhu, dr. kteří ho dělají častěji si ho buď nechají přímo platit, nebo ho vykáží jinak, a šíjové projasnění je nad rámec hrazení pojišťonou, někteří dr. jsou v různých výzkumných progranech a potom nechtějí peníze po nás, ale mají je např. z grantů, nebo jim prostě „stačí“, že z nás mají data. Já bych třeba dr. u kterého se takhle čeká nechtěla, ikdyž já si můžu pískat, žádné potíže nemám.
MilkoK
ty tripl testy jsou opradu falešně pozitiní strááášně často, nemá cenu se tím trápit, dokud nevyjdou takhle tobě.
Ilju
takové plány, to já míala před prvním těhutaké a už jsem vyléčená
ale tobě samozřejmě přeju aby to vyšlo ![]()
Beru Calibrum Baby plan, jako posledně, potom jsem dostala Maternu a brala jí nepravidelně Max měl porodní 3750g tedy normál, teď si také něco na další trimestry koupím, ale tentokrát bude léto a přírodních možností spousta tak počítám, že s jedním balením přežiju celé dva trimestry.
Ascorutin je vit. C a něco snad z kaštanu, tedy zcela přírodní, je to za pár kaček volně prodejné, já ho posledně brala jako prevenci krvácení.
No a já asi opravdu nadobro zažehnala ble stavy což mě těší jen jsem jako posledně strááášně unavená, akorát tentokrát se úplně nevyspím ani noci, kojíme, ale prdelka je čím dál hodnější. Příští St jdu na UTZ a těším se, myslím, že bát s začnu až tak v Út, jen mě štve, že se ochladilo a jak jsem nevyspalá tak je mi zima dost i tak, ale na víkend hlásí krásně, tak se těším. Na pohyby se také těším, hlavně proto, že vždy zaháněly mé obavy, takhle když mimi necítím, tak se vlatně pořád trošku bojím, ikdyž vím, že nic nenadělám, tak s tím pracuju celkem rozumě.
pa Mia
MIA : Byla to porodnice v Písku, taky docela vyhlášená, ale ne na porodníky!!!!…spíš na nedonošené děti. Dětská JIP je tam bezvadná, ale co je to platný, když doktoři pomalu na každý porod berou kleště.
Je to půl roku zpatky a v té samé porodnici, doktor opět rodil kleštěma, dítě upustil na zem a to druhý den zemřelo, tak nevim, ale tohle asi nebude náhoda.
Když jsem se ptala, mého gynekologa, jak je to možný?…řekl mi, že jsou tam všichni strašně namyšlení, ale umí hovno.Když se tam šel ptát můj gynekolog co se stalo, že jsem měla celej průběh těhotenství bez problémů, sváděli to jeden na druhýho.
Já mám jasno, do Písku rodit nepůjdu a ani bych to nikomu nedoporučovala, leda, že by jste jim dali do obálky 10.000kč a bůh ví, jestli by to pomohlo.
Ivanko , to je děsivé, úplně mi z toho běhá mráz po zádech ![]()
Jak tu někdo už zmiňoval…pomalu mi dochází, že teď budeme jako ty proklínané mámy, které se už celý život o prcka budou jen bát a bát…i když mu bude třeba 30…jak tu svou chápu, už teď, a to je Kulíškovi teprve 9 týdnů v bříšku!!!
Ahojky těhulinky .......
teda vy jste upovídaný.....to je báječný!!!!
Já teda jen hlásím, že máme nové autíčko a manžel je z toho uplně hotovej, pořád se na něj chodí koukat…no fakt sladkej, jak malej kluk!!!
Jinak u nás nového nic.......... ad vitamíny …asi je to jedno, já je moc nejedla a Verunka měla 3700g a to je na holku až až, ale zase byla 10 dní přenášená, takže nevim, co to ovlivnilo, každopádně zastávám heslo, že nic se nemá přehánět a všeho s mírou.......To hodlám praktikovat i v tomo těhotenství, zakže zatim baštim listovku a jednou týdně baby plan calibrum…jen dojídám.....pak asi dojim Mamavit, co mi zbyl od minule ![]()
Ivanko ........život je svině…koukám, ale ted to bude určitě vše dobrý…držim palečky!! A doktoři jsou různí.....jako všichni lidé, jen maj ještě tu zodpovědnost navíc......no nezávidim ti hlavně ty tahanice, vím jako setřička, jak to chodí !!!
Obecně …pokud se vám vaši lékaři jakkoliv nezdají, nemáte důvod u nich zůstávat.....oni jsou tam pro vás, ne vy kvůli nim!!! Takže raději trochu riskovat a zkoušet. Já dojížděla za tím mým klidně i 200 km..a nelituju!!!
Ivett ..........to s těma výsledkama je HNUS…mě neřekli ani můj vlastní výsledek po telefonu jako setřičce…a i když mě to štvalo, tak nakonec jsem uznala, že je to dobře!!!
Maya .....taky nic na gyndě neplatím, jen obrázek Uz a to také za 50,–kč, ale Dr. vždycky říká, že je to pro sestřičky na kafíčko, takže proč ne, alespon nemám výčitky, že jim nic nepřinesu ![]()
Ilju ..s porodnicí, máš asi blízko Vrchlabí, kde slyším jen a jen chválu!
MilkaK ..............žádný tyhle ošklivý příběhy si nijak neber…Nic sama stejně neovlivníš, tak mysli na to, že máš myslet pozitivně a miminko bude v pořádku......Potřebuje hlavně štastnou maminku!!!
Beinko .........teda manželovi koukej vysvětlit, že ty jsi Picicíríse domeček, a že tě musí hýčkat!! A ne přehlížet!!!
.........ale je to asi všude podobné
...........a užijte si Marjánky!!! Závidim!! ![]()
A ostatní už nevím................jen co je s Welinkou?? a zahraniční maminky???? a Stramplicka??? Nějak dlouho se nám neozvaly!!!
Zatim páááá