Poradna duly
Jana Čurdová
Tak pro dnešek se s Vámi loučím… mějte se krásně papapa Milka
cauky holky,¨
vubec vas nestiham holky jedny ubrebenteny
moc vam vsem dekuju za utechu, dneska uz je to docela ready, ale vcera jsem myslela, ze ten den neskonci…dneska rano jsem stavala v 7h, protoze nam meli prijet davat okna na stavbu…no nepoblinkam se, cune..... holky, ja si pripadam jako kdybych fakt kazdej vecer nekde kalila v hospode.....mam uplne ty samy stavy. No, ale co me nejvic nastvalo, letim pro rohliky, parky, pivo… a oni na nas normalne zapomneli!!!!! takova vyhlasena firma, od rana tam s tatkou stepuju, tatka oddelal igelit s oken - ted tam tak fuci, ze se neda uvnitr nic delat a oni proste neprijeli…tak jsem to hned resila po telefonu a straaaaaasne se omlouvaji, ale.....kecy, prdy, bedary
no prej na druhej pokus v pondeli..... a ja se na ty okna tak tesila.....ted se jdu aspon motat na stavbu, protoze mam uvarino, uklidino, prectenou nasi diskuzi a…nesmim se nudit, to hned mam ty divny myslenky.
Holky vy ty vitaminky berete sami od sebe nebo vam je predepsala vase doktorka, doktor?? ja beru ascorutin - protoze jsem spinila, kyselinu listovou a pak nakej hormon provera.
DK…spletla jsem datum kontroly, jdu az zitra…
jinak ja taky za ultrazvuk nic neplatim a to dojizdim do nemocnice....... a co jsem se ptala holek, tak taky zadna nikdy nikde neplatila…
tak krasnej den
jo a urcite jsem pribrala, zejtra se mam vazit, ale vaze se celej tejden uspesne vyhybam…pripadam si jako puma, ale muj drahy mi rikal, ze prej jsem furt stejna, tak nevim jak to myslel, pacholek ![]()
mej te se holky, a at jsme vsechny vesely, nabity energii a hlavne zdravoucky.
pa pa
Igino tak to si můžem držet palce navzájem. Taky jdu zítra.
Jinak vitamíny mi doktor doporučil brát. Beru Calibrum Babyplan, kyselinu listovou, a doporučil mi vitamín E. Když jsem to řekla v lékárně, tak se jim to moc nezdálo. Koupila jsem si nejslabší, ale v příbalovém letáku píšou, že se nedoporučuje brát v těhotenství. A na druhé straně je, že brát v těhotenství pouze na doporučení lékaře, a že to chrání plod před vývojovými vadami. Tak… a teď se v tom vyznej. Tak přiznávám, že vitamín E flákám. Zítra se ho na to musím zeptat. Kdybych to od něj neměla napsaný, tak si myslím že jsem to zvrtala já ![]()
Ahoj holky, ztracena dcera se hlasi
. Ziju, jen tu mame kamarady, tak nestiham. Dneska jsme je s manzou poslali do New Yorku. Jel tam kupec baraku, tak jsme se s nim domluvili, ze je tam hodi a pak zpet oni pojedou busem a az pujde manzel v noci z prace, tak je vyzvedne v Doveru (mistni hl. mesto), mame to asi 20 minutek. Zitra jedem s nima do Virginie do Apalacskych hor na cely vikend, v nedeli odpo je hazime opet do NYC, bohuzel uz na letiste
. Take se tam mame potkat s manzelovo prateli, co se stehovali do Anglie, ale ted jsou na chvili ve Statech, takze to bude perny den. Jsem moc rada, ze tu mam ty kamarady, jsou to prvni lide, co sem za mnou prileteli, bavi mi ukazovat jim to tu, rada si poslechnu jejich postrehy. Vzdycky si vzpomenu, jak jsem to tu na zacatku vnimala ja, ted uz mi to prijde jako hrozne davno a vse tu beru tak automaticky
. Skoda, ze to bylo tak blbe nacasovane a oni uz musi v nedeli letet, klidne bych je tu mela mesic
. Jen jsem ted hrozne zmatena, mluvim na manzela cesky, na ne anglicky, trva mi veky, nez se vyzvejknu, ve finale neumim ani CJ ani AJ
.
Marusko, zlaticko nase, dneska jsem si konecne stihla docit, co se prihodilo, je mi to strasne moc lito. Vim, ze to asi nebude moc utechou, ale ja osobne verim, ze vsechno ma smysl, vse se deje z nejakeho duvodu, i kdyz mi ho nezname… Uvidis, ze bude lepe. Moc na Tebe myslim, i muj manzel, byl strasne smutnej
.
Ivanko, nemohu uverit, co se prihodilo Tobe! To je naprosta tragedie a ja bych za tohle doktorum brala licenci, maximalne bych jim dovolila otevrit si jatka!!! Doufam, ze soud se dobere nejakeho vysledku. Vim, ze tady v US by je roznesli na kopytech!!!
Bruno, Mostecak - ja jsem taky!!!!!!! Homer znam, cetla jsem ho dost pravidelne sveho casu
. To by me zajimalo, jestli Te nahodou odnekud neznam… Ne nadarmo se rika, ze svet je maly…
A k vitaminkum - ja je dostala rovnou od lekare a to jeste v dobe, kdy jsem tehotna nebyla. Vy:,–(ila jsem prasky a sestra (registered nurse, skoro na urovni doktora) se pta, proc neberu. Tak rikam, ze chci tak za 3 - 6 mesicu zkusit otehotnet, ale spis az za toho pul roku a bum, ona mi hned napsala vitaminy, ze je mam brat uz ted (jako ze pred otehotnenim). Ale me se tu valeli, rikala jsem, ze je zacnu brat az budem skutecne na mimi pracovat, ale nakonec jsme otehotneli o neco drive a ja zacla s vitaminy az po otehotneni. Brala jsem je pravidelne asi mesic a pul, ted uz beru tak 3× do tydne. A jeste platby u lekare… Urcite by bylo super, kdyby to v CR mohlo fungovat jako tady v US. Nebo tak to aspon funguje v pripade me pojistky. Jdu k lekari, ten mi provede nejaky ukon, fakturuje pojistovne a ta mu to proplati a v pripade nejakeho doplatku, ktery mam dle smlouvy hradit ja, fakturuje pojistovna mne. Takze neexistuje, ze by po me mohl doktor zadat uhradu, kterou standardne hradi pojistovna. Ale na co jsem tu teda silne nastvana, to je to, ze mi pojistovna hradi jen JEDEN UTZ za cele tehu, pouze v nezbytnem pripade jich hradi vice, ale pokud jde jen o moji zvedavost, tak si to musim zaplatit. Na jednu stranu si rikam, ze se chovaj pekne macessky, na druhou stranu mi vsak setri spoustu nervu, protoze by se mohlo stat, ze mimi bude treba o nejaky ten milimetrik mensi a doktor/ka by z toho mohl/a udelat div ne kovbojku… Ale rikam si, ze kdyz neni neco v poradku, telo se samo ozve, tomu nasloucham nejvice…
Kacul, jeste jsem si vzpomnela - gratuluji k auticku, i u nas byla velka radost z naseho, manzel by tam nejradeji i spal, dovedu si predstavit radost toho Tveho
. Jinak u me nastal v seznamku maly preklep, mam DK az 26.4. Dekuji.
Holky, uf, uz pisu romany!!! Vsechny chci uz jen pozdravit, zitra se sem jeste zkusim mrknout, pak se asi delsi dobu neozvu, protoze jedem do tech hor a take se nekam musime prestehovat, kdyz prodavame ten barak. Den D by mel nastat 11.4., to je ale radosti, haha… Budem oficialni bezdomovci!!! Hezky vikend, Linda
Linduško , pááááni, Vy to máte natřískané…ale hlavně, že se za Tebou kamarádi přijeli podívat. Chápu, že bys je nejraději ani nepustila domů ![]()
Beinka, Igi , jestli mě má paměť neklame, máte dneska kontroly, tak moc moc moc držím pěstičky!!!
Včera jsem si musela vzpomenout, jak jsems se tu bavily o tom, jak tatínkové mluví do pupíku - ten můj to na mě včera zase zkoušel…prý je to mikrofon ke Kulíškovi ![]()
My máme výjimečně před sebou volný víkend (krom sobotní večerní svatební recepce), tak doufám, že bude hezky a protože zrovna vyšívám veliký obraz a mám už docela naspěch, abych to stihla (je to má a manželova svatební fotka a je to dárek pro jeho babičku k 70.), tak by se mi hodilo, kdyby bylo opravdu hezky a mohla jsem si s tím sednout ven …tak sluníčko, snaž se ![]()
Přeju všem krásný pátek, plný sluníčka
)))
Ahojky těhuliky!!!
Tak koukejte si užívat sluníčka a čerpat energii o víkendu.....
já tu asi moc nebudu, máme velké uklízecí plány a do toho prochajdy a udžba zahrady…
no nevim, asi bysme potřebovali skřítky pomocníky, ale ty jsou nedostatkové zboží, takže si budeme muset vystačit sami! ![]()
Kdybyste se hodně rozpovídaly, tak vložím alespon seznámek!!
LINDO ..........to máte super, tak si užívej kamarády…my tu na tebe počkáme a pak nám budeš vyprávět!!!
IGI+BEINKO ..........honem sem se zprávičkama z kontrol, a držím palečky at vám vše dobře dopadne!!!!
IVETKO ......teda sluníčko se myslím snaží, tak se jdi odpoledne hezky vyhřívat!! A vyšíváš??? To neznám…nějaké cizí slovo???
Já tak maximálně přišiju knoflík!!
BEINKO ......na éčko se fakt zeptej…zd se mi to divný, třeba poradí NICO! ![]()
MILI …to je dost, že se taky ukážeš
Jinak divné stavy trvají tak do konce prvního trimnestru obvykle, ale mohou i déla, ale to ti teda nepřeju. Já už mám klídek…jsem zase „normální“ ![]()
Tak zatím hezký slunečný pátek a snad i víkend!!!…pááááááááá
Zdravim vsechny tehulinky a Bruna pri paaatecku!
Me sice ty dny nejak splyvaji dohromady, ale prichod vikendu znamena muzicka doma u sebe ![]()
Dnes me prepadl ojedinely blivnostav…ach jo. To mam z toho, ze jsem se snazila poctive nasnidat.
Jinak brzy budeme mit kotatka
Kocce Barunce odchazi hlenova zatka…vidim to na nocni dobrodruzstvi ![]()
SEZNAMEK:
BEE (76,rak) Praha TP 1.11. Qeebo DK 18.4. matka pluku
KACULA (79,rak) Praha TP 1.11. Mimčula DK 3.5.
DOMI (77,střelec) Olomouc TP 3.11. Chrobáček DK 18.4.
LINDUSA (79,beran) USA TP 3.11. Alien/Puppy DK 26.4.
IVETT (81,váhy) Praha TP 3.11. Kulíšek DK 27.4.
STRAMPLICKA (79,kozoroh) Karviná TP 4.11. Bublinka
LIDUNKA (79,beran) Chrudim TP 6.11. DK 27.4.
ANNI (76,váhy) Ostrava TP 7.11. Broučínek DK 10.4.
MARCELA_F (75,štír) Koměříž TP 7.11. DK 11.4.
WELINKA (82,beran) Jizerky TP 8.11. Pokorňátko DK 12.4.
MILKAK (80,kozoroh) S.Čech TP 8.11. Svišťátko DK 11.4.
MAYA (blíženec) TP 9.11. Mimísek
JAGISKA (79,býk) Skotsko TP 9.11.
EDIK (r.77) za Prahou TP 10.11. Méďa DK 24.4.
MAKOŠ(Markéta) (77,kozoroh) Zlín TP 10.11.
ILJU (78,panna) Jizerky TP 10.11. Šneček DK 19.4.
PAJINA (77,beran) Praha-Hostík TP 11.11. Hrášek DK 6.4.
MILI (r.71) TP 13.11. Bambulka DK 18.4.
DENDULKA (78,beran) S.Čech TP 15.11. Mazlík DK 18.4.
JANDULA1 (83,štír) Roudnice n.L TP 15.11. DK 12.4.
IGINA (78,štír) za Brnem TP 16.11. DK 7.4.
NICO (79,panna) Praha TP 17.11. Mimi DK 10.4.
TINES (81,beran) Brno TP 17.11. DK 19.4.
MIA (74,beran) Praha TP 17.11. Mia/Hugo DK 12.4.
BEINKA (77,ryba) TP 17.11. Piciríkos DK 7.4.
RADULKA1 (75,vodnář) Praha TP 20.11. Mazlík DK 4.5.
DANDA+BRUNO (76,býk) Most TP 22.11.
IVANA1985 (85, TP 29.11. Hrášek DK 20.4.
LIBORINKA TP 30.11. Bobánek
Kačul, máš podobné reakce jako většina lidí z mého okolí
Jo jo, vyšívám…poslední dobou právě reálné fotky a je to úžasný dáreček, lidi jsou z toho nadšení ![]()
Nico, Ty máš doma kočičku? Nebojíš se toxoplasmosy??? Já jsem na to varována ze všech stran, že jako těhule nesmím ke kočičkám…a já se k rodičům vždycky tak těšila na tu naši micku, teď ji místo mě musí muchlat manžílek ![]()
Ivett
kamarádi mají kočky a já se jich celé minulé těhu nestranila a vše bylo ok, rodiče můžou nechat kočku otestovat, zda je vše ok a jestli nelítává povenku tak se potom není čeho bát, si myslím.
U vyšívání bych se buď uklidnila, ale asi spíš rozžhavila doběla
![]()
Kaculo
držím palce s úklidem, já tady včera asi dvě hodiny pofackovávala nejnutnější, skřítci také chybí, ale převlíkla jsem postele, uff, tak už tu straší jen to žehlení a koneckonců, když to žehlící oblečení nikomu nechybělo dosud, tak se to taky nepomine. Zahrádku závidím.
pa Mia
Mia, právě že běhá. Je to kočká domácně-venkovní. Když má chuť, je venku, když se jí tam nelíbí, je doma…takže pro jistotu to neriskuju a vyhýbám se jí…těch 9 měsíců to obě nějak zvládneme a jistota je jistota ![]()
Vyšívání mám jako koníček, takže se u toho uklidním i odpočinu…je to sice dost časově náročné, ale pochvala pak stojí za to ![]()
Ivett
tak běhací kočku bych také neriskovala, to děláš dobře, že jsi statečná a muchlování odoláváš. K vyšívání jen, že závist, já na to nemám povahu, já jsem ![]()
Ivett , pokud jsi s tou kocickou byla v kontaktu uz drive, nemusis se ji stranit. My mame chovatelskou stanici a 10 kocek. Pro jistotu jsem si nechala delat testy jeste pred snazenim a v pohode. Nase kocky nechodi ven.
Toxoplazmozu chytnes spise ze syroveho masa nebo z hliny na zahradce nez pri mazleni se s kockou. Jedine, ze bys od nakazene kocky pozrela tak dva dny stare vykaly…a to si myslim, ze nehrozi.
Ruce si stejne myju pred kazdym jidlem tak jako tak.
Nico, tak to díky za uklidnění, aspoň ji příště podrbu za ouškem, když už nic jiného…a její výkaly opravdu nepapám ![]()
Nico
no já si říkala, že tu někdo je kočičí máma
takže teď má každý jasno ![]()