Poradna duly
Jana Čurdová
Marcela_F píše:
Bruno,aspon muj dr rikal, ze se po vitaminech rodi vetsi deti, ale nevim. U Daniela jsem brala Calibrum a narodil se s vahou 3350 g, takze zadnych 5 kilo.
Jen ja jsem pribrala 25 kilo.V mem pripade jsem nabirala ja a dite nic.
25 kilooooooooooo
jezis a co jsi jedla? To jde?
Milko , cerny a hlavne zeleny caj obsahuji kofein…takze plati to stejne jako pro kavu…omezit.
Bruno , ja si myslim, ze je jedno jake vitaminky se uzivaji. Ja ten Gravital beru jen 2-3× tydne. Je to jen doplnek stravy, multaky jako takove jsou velky tahak penez, protoze nikdo nikdy nestanovi, kolik a ceho se ti skutecne do organismu dostane. Spis se snazim kazdy den mit ovoce a zeleninu a taky trochu zivocisnych tuku - kousek liboveho masa, vajicko…
Marusko , moc na tebe myslim, bude tezke zvladnout ten napor soucitu… Jsi statecna, mam z tebe velkou radost. Uz to bude opravdu jen lepsi a lepsi…pro zacatek uspesna zkouska ![]()
[quote:ee0fc5e927]
Nico Bruno , ja si myslim, ze je jedno jake vitaminky se uzivaji. Ja ten Gravital beru jen 2-3× tydne. Je to jen doplnek stravy, multaky jako takove jsou velky tahak penez, protoze nikdo nikdy nestanovi, kolik a ceho se ti skutecne do organismu dostane. Spis se snazim kazdy den mit ovoce a zeleninu a taky trochu zivocisnych tuku - kousek liboveho masa, vajicko…Hmm tak to jo..ja ji to vyridim nebo az sem dojde tak si to procte ja ji jen rikal, aby to pak porodila, aby to nebyl nejaky GOLEM
NICO - to je super, ze je vsechno v poradku!
Nevim, kdo sem daval ten odkaz na obrazek…jestli ty…bylo to z 9+2tt a my jsme měli naposledy 8+2tt a Qeebo vypadalo spis jako takovej „potapnik“…ja teda jeste rucicky a nozicky nevidela ![]()
KACUL a vsechny OSTATNI - dneska jsem se hrdinsky preobjednala na 18.4.06 na UTZ , aby to bylo 12+2tt.. :-/ radost z toho nemam, je to zase o tyden delsi cekani…ale sestricka, kdyz jsem tam volala, rikala, ze to 11+2tt by mohlo byt fakt zbytecne brzy a ze kdyz prijde i manza, tak abychom tam videli co nejvic.
Jinak jsem taky trochu vymekla a chtela vedet, jak to bude s novym doktorem…kdy jako se k nemu muzu objednat aspon na vysledky tech testu z krve a moci, co mi delali a budou delat…tak mi rekli, ze krev muzu zjistit telefonicky, ze me objednaj na telefonickou konzultaci, kdyz zavolam zitra rano a moc ze prinesu az v den toho UTZ, tak ze se pak objednam na normalni dalsi prohlidku a tam mi novy pan doktor vsechno povi…
Premyslim taky o tom, ze bych se ozvala svy byvaly sefovy, ktera rikala, ze kdybych jednou potrebovala, ze se znaji s primarem Gyncentra, tak ze pry at se ozvu…ale nevim…prijde mi to takovy blby ji s tim otravovat, kdyz i normalni doktor by byl treba v pohode?!
Nevite nektera nahodou, jak to je, kdyz se podle pojistovny smi menit doktor jen jednou za rok, jestli i kdyz to neni z myho rozhodnuti, tak to plati jako zmena lekare???
BRUNO NICO je kocka z lekarny, takze bych jejim radam o multacich verila!
Sama jsem brala CALIBRUM babyplan docela poctive prvnich 8 tydnu…ted ho beru doslova kdy me napadne…obcas si zobnu a k tomu jsem si koupila ACEROLU (prirodni vitamin C)…myslim, ze mi pomohla docela v obdobi virozy a rozhodla jsem se ji brat v okamziku, kdy se kolem mne mihne kdokoli podezrele nastydlej nebo tak…mam pro jistotu vzdy jeden cucaci pracek v krabicce na tampony (
ty ted fakt nejsou a doufam dlooooouho nebudou potreba) v kabelce. ![]()
Ahoj holky, nestihaaaaaaam
. Mame tu kamarady, litam jak pometlo, ale dobry, aspon porad nesedim doma. Vecer padnu za vlast a spim az do rana (s jednou pauzou na WC). Dneska zadny blivnostav, juchuuu!!!
Bruno a ostatni „vitaminkove“
, ja naopak zase cetla, ze vaha ditete je vice mene dana geneticky uz v momente poceti a ze se tezko ovlivnuje. Pouze kdyz mamka hoooodne pribere a je doslova tlusta, tak ditko take bude oplacanejsi a kdyz je naopak vyzabla, tak ditko bude naopak hubenejsi, ale vse je jen otazkou tuku. Tak nevim. Ja beru vitaminy take tak 3 - 4× tydne, snazim se jist vitaminy v prirozene podobe (ovoce, zelenina). Utikam, za chvili mastime na zakladnu. Hezky den vsem, Linda
Bruno, já beru PRENAVIT, každý den jednu tabletu. Brala ho i ségruše a je fakt dobrej.
Maruško, je mi to moc líto, ale věř mi, že čas to vyléčí, sice jizvička zůstane, ale čas je nejlepší lék. Já přišla o mimi 3 dny po porodu, už je to 3 roky a pořád to bolí, ale věř mi, že až budeš znovu těhu, tak se ti uleví…
IVANKO … to musí být vůbec šílený!
3 dny po porodu
člověk aby se fakt už bál celej život. ani si to ještě neuvědomujeme, ale budem teď ty mámy, jak jsme se jim vždycky divily, že se o nás bojej a říkaly jen počkej, až budeš mít svoje dítě, taky se budeš bát…já se teda bojim čím dál víc, hlavně když čtu takovýhle zprávy ![]()
Hezky vecer!!!
Dneska je to cele v takovem posmournem duchu. Moc me mrzi vsechny ty bolistky, ktere vas jeste trapi. Ale uz bude dobre!
A abyste se mohly/mohl taky trochu zasmat… Byli jsme nakupovat a po ceste domu me vzal muzicek do mycky. Ja to nikdy nezazila (rada myju auto rucne), tak jsem byla zvedava. Bylo to prima…behem 10 vterin jsme zjistili, ze nemame dovrene stresni okynko a nez jsme prisli na to jak se zavira (auto mame kratce), byli jsme uplne promoceni…myslim, ze mam i navoskovane rasy na jednom oku, trochu to reze.
Uz jsem zpatky v pelisku a chystam se na citronovou zmrzlinu, ktera mi tam padla do oka…mmmmnam…i kdyz jsem citronovou mela naposledy nekdy jako dite.
BEE: Strašný to je, ale hlavně bude, tohle mě bude bolet celej život, tím spíš, že za smrt mimi mohli doktoři, talže už se 3 roky soudim s nemocnicí.
NICO: Ne, že bych byla škodolibá, ale fakt mě to rozesmálo… ![]()
Aha, Ivy, tak to je ten tvůj soud, cos tuším včera psala…nechtěla jsem se vyptávat.
To je snad úplně nejhorší.
Chudinko moje malá, moc moc ti držim palce, ať ten soud dopadne podle tvých představ, i když nic nemůže být už dostatečnou náplastí na tuhle bolest
je mi to moc líto. V jaké porodnici se to stalo, abych věděla, kde nebudu rodit…
Případně i jméno doktora bys sem možná mohla napsat… Kdyby ho (je) neodsoudili, možná aspoň takhle by se to mohlo rozkřiknout. ![]()
NICO - taky jsem se zasmála! Doufám, že sis aspoň vychutnala tu zmrzku za ten mokrý výkon!
Manžílek je taky koukám tak trochu mimo, když tě veze do myčky a zapomene na okýnko…
to bude tím, že na ty naše miláčky ty těhu-nálady a „těhudemence“ občas taky asi přeneseme. ![]()
ahoj holky, tak dneska snad už konečně bude hezky… o víkendu má být taky krásně… tak snad jim ta předpověď vyjde. A co vy v zátopových oblastí… jak je u Vás
Včera jsem vůbec neviděla zprávy, protože jsem měla pracovní náladu, tak jsem toho musela využít. Bylo to teda díky kafi, který jsem si uvařila, když jsem přišla z práce, ale jsem ráda, že mám méně práce na víkend
chtěla bych být na zahrádce a trochu se porýpat ve hlíně… no už se na to těším… ![]()
Ivčo… no to je strašný, teda to je fakt, že teď už se nikdy nepřestanu bát..
Pokud je to jen trochu možné, tak prosím napiš co to bylo za porodnici… i když asi se to může stát všude, když selže lidský faktor, je to hrůza ![]()
Nico.. já byla v pondělí s manželem na myčce… no měla jsem divný pocit, když ty kartáče jezdili pořád kolem nás… bála jsem se, že nás to rozmáčne ![]()
Tak Vám přeji krásný den a zatím pajky Milka
Krásné ráno těhulinky
Pajinko přeju hodně štěstíčka při kontrole a koukej se hnedka nahlásit a podělit se s námi o tu radost
Nico Taky jsi mě rozesmála. Dovedu si představit co se v tom autě dělo
![]()
Mě včera dostal manža. Přišel z práce, tak jsem mu šla naproti na chodbu, on mi dal pusu na břicho, prohlásil " ahoj Piciríko " a pokračoval dál. Mě si jako nevšiml. Stála jsem tam s otevřenou pusou a nezmohla se na slovo
Normálně mě zazdil
A když jsem si šla večer lehnout, tak jsem si chtěla číst, musela jsem zavřít oči a pusu, prý aby dovnitř nešlo světlo a Piciríkos mohl nerušeně spát
Se z něho asi zbláznim ![]()
Holky já jdu k doktorovi zítra, mám z toho lehce nervy. Už teď v noci jsem nemohla moc spát, a je mi furt zima. Prostě nervy pracujou. Už aby to bylo za mnou. Zítra jsem si na to vzala dovču. Odpoledne jedeme na romantický víkend do Mariánek, tak moooc doufám, že to počasí se opravdu už umoudřilo a bude hezky teplíčko.
Holky přibrala jste už nějáká něco ???
Ahoj holčiny,
s tím ovocným čajem jsem to psala já. Přitom dřív to byl jediný čaj, který jsem pila. Teď si dělám černý trochu oslazený s kapkou citronu. Snad to tak nevadí, když si dám do litru vody jeden sáček a nechám ho tam jen 2minuty. Jinak jsem kukla na diskuze září 2006 a už tam popisují, jak začínají cítit pohyby. Už aby jsme měli ten 1.trimestr za sebou ![]()
Dobré ráno všem
)
Tak jsme včera s tatínkem první fotku Kulíška oslavili dobrou večeří ![]()
Ivanko, to mě moc mrzí, skoro jsem se tu nad tím rozbrečela!!! Uvidíš, že teď bude všechno OK ![]()
Normálně Vám poím, že jsem docela nazlobená!!!Včera jsem byla na té prohlídce u Dr. a mimo vyšetření mi dělali taky odběry krve - na HIV, žloutenku, Rh faktor atd…no a večer mi píše SMS tchýně že jako „HIV i žloutenku máš v pořádku, to koukáš odkud to vím, co? Já mám špiony všude“ …tak jí píšu, že je sice super, že už to vím, (jinak bych čekala 3 týdny do další kontroly), ale že jako odkud to ví. Tak mi psala, že tam dělá její spolužačka ze školy a zarazilo jí to jméno, tak jí zavolala, jestli je to něco s ní do rodiny…no a při té příležitosti jí moje výsledky řekla…to si přece nemůže dovolit?
Co kdybych si nechávala fakt třeba zjišťovat HIV, nebo co kdyby o těhotenství vůbec nevěděla??? No prostě mě to děsně namíchlo! To si podle mě nemůžou dovolit, copak neexistuje něco jako lékařské tajemství??? ![]()
Beinko, já se naposledy vážila u našich někdy kolem Vánoc a od té doby nám nahoře 4 kila!!!!!
Ufff…doufám, že to tímto tempem nepůjde dál…ale zatím to nepoznám ani na oblečení ani na ničem jiném, přijdu si naprosto stejná, tak nevím, kam se ta kila vrazila…jo vlastně něco „nahoru“, přijdu si, že jsou mi těsné akorát podprsenky…budu muset na nákup ![]()