Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj holčiny, moc vás zdravím, dlouho jsem tady nebyla, spíš manža ![]()
Není mi moc dobře od žaludku
tak jsem ani neměla moc náladu.
Táhne se to od pondělí pravidelně celý den, jakmile mám prázdno v žaludku, tak to začne ![]()
Jediné, co mi na nevolnost pomáhá je jídlo, ale to za chvíli budu jak koule ![]()
Ještě doplním: 11.4. jdu na krev, ale další UZ u dr. mám za měsíc (termín ještě přesně nemám)
Dando
tak sjus jíst často pravidelně a málo, mě tedy pomáhá i když se něčeho sladšího napiju, a zachvíli bude spousta ovoce, tak nebudeš nuset mít ztrach z váhy:lol: Ale ani z té váhy si nedělej starost.
jinak mě je dobře, Max půjde odpol s babičkou do parku, manža za koníčky a já plánuju vanu a osobní údržbu, už se moc těším, a na úklid na ten teda …,.
No uvidím jak dlouho to vydržím
![]()
pa Mia
Mia: tak úklidu jsem se nevyhnula - povlékla jsem čistě postele, vysála, teď vařím oběd, ale jak vykukuju ven, tak určitě odpoledne doma neprosedím, to by stálo za hřích ![]()
Já jsem ještě nezvracela jen prostě trpím pocitem „žaludek jako na vodě“. Nejvíc mě to stojí úsilí škole, když učím, celé dopoledne povídám.
Dando
já naštěstí povlíkala a pouklízela ve středu, ale svištěm je uklízet pořád co. K tomu žaludku na vodě tu holky někde v začátcích diskuse psaly o jakýchsi lízátcích, že pomáhají, tak, že by sis před katedrou užívala
nebo za katedrou?
Ahoj berušky, tak vám musim napsat, co se mi včera stalo. Byla jsem s přítelem a Rokym(labrador) na procházce, dělali jsme hlouposti, pes lítal od jednoho k druhýmu. Když asi po 8 běžel ke mě (přítel byl na kopci a já dole), tak to neubrzdil,v té rychlosti mi podkop nohy a já letěla přímo na bříško..
Hned jak jsme se z toho šoku probrala, začala jsem šíleně brečet. Přítel mě odvez do nemocnice, kde mě pan doktor vyšetřil. Naštěstí se mi nic nestalo, ale měla jsem nahnáno. Tak mám další ponaučení, že dělat blbosti se nevyplácí.
Tak na sebe dávejte pozor!…já budu taky… ![]()
IVANKO copak matky dělaj blbosti???
I ty jedna!
Hlavně, že to dobře dopadlo! Musíš na sebe dávat pozor! I když já mám taky šílený roupy…UŽ UŽ BYCH cvičila a běhala a skákala a jezdila na kole…to teď jak vysvitlo sluníčko teda hlavně…moc bych si ho přála k narozeninám, ale můj nesportovní manža asi nebude mít pochopení - už jsme se o tom bavili a s nějakou nadšenou odezvou se to nesetkalo
…doposud jsem jezdila jen na vypůjčenym od ségry, ale chtěla bych vlastní i s takovým tím „Qeebovozíčkem“ za kolo, abych mohla trénovat i s prckem…
Moc by mi to svědčilo!
Ale snažím se být rozumná a nedělám zatím vůbec nic.
Ale brzy snad začnu aspoň chodit na těhucvičení.
MIO záááááávidim ti vanu…my máme jen sprcháč a naši taky, takže fakt nemám kde se naložit do vany. U tchýně je vždycky málo času a není tam ten klid, u babičky se mi taky nechce…tak budu muset počkat až do bytečku. ![]()
Jinak jsem se dneska s kamarádkou bavila o tom RODIČÁKU a ti hajzlové politický ho prej chtěj zvednout jen o 500,– (to je výsměch!!!) a mělo by to platit od ledna…
jestli to udělaj, půjdeme demonstrovat? S dětma v kočárcích? Přidáte se? Já bych do toho šla!!! Ať to má nějakej efekt…my budem křičet, děti řvát a můžeme třeba cinkat klíčema nebo líp - chrastítkama - a křičet, že máme holé…
Neni to moc vtipný… Fakt je to šílená ostuda ta výše toho rodičáku a my budem kvůli hypotéce samozřejmě jedna z potrefených hus…a já budu kýýýýýýýýýhat…jéééééje!
Fakt holky, nechcete založit nějaký hnutí zajištěných matek nebo tak něco??? Pojďte, vymyslíme to… ![]()
Ahoj Bee,
potěším tě, v lednu budeš dostávat mateřskou (cca 60% platu), takže s tou holou řití, to snad ještě nebude tak špatné.. ![]()
Jinak já bych demonstrovat nešla, teda né že by těch peněz bylo moc, ale jak jsem se o tom bavila se Španělama a Anglánama, tak ty něco jako rodičák vůbec neznaj, buď po cca šesti měsících nastoupej do práce, nebo mají smůlu, zaměstanvatel jim ani nedrží místo. Říkali mi, že mi záviděj, jak to mám super.. Takže v mezinárodním srovnání na tom ČR asi fakt není špatně a ono je fakt otázka, jestli takový peníze jsou z hlediska státního rozpočtu udržitelný.. Druhá věc ale je, že pokud to nechtěli dodržet, tak to neměli schvalovat
Potom s tím některé matky, jako například ty mohly počítat. A chápu, že ti to mohlo udělat dost čáru přes rozpočet ![]()
Jinak já jsem se dneska měla super (a to přesto, že manžel je na týden v Maďarsku). Byli jsme s Ondrou v Toulcově Dvoře shlédnout kravičku, koníčky a kozičky a on byl úplně unešenej. Navíc šel pěšky a kupodivu i celkem poslouchal, pohoda..
Kaculko , ty tady bydlíš taky blízko, možná by se to malé líbilo ![]()
Tak pa, holčiny (a Bruno
), mějte se, doufám, že jsem vás svým názorem na rodičák moc nepobouřila a že mě neukamenujete.. ![]()
Pajina ![]()
Páji, souhlasim s tebou, že o tom neměli raději ani mluvit…schválené (úplně) to myslim ještě není.
Jinak - nepočítala jsem s tím - naučila jsem se dopředu nepočítat s ničím - obecně - nejen co se politiky týče. Kdybych POČÍTALA s čímkoli podobným, neměla bych děti asi nikdy.
Co se rodiny a dětí týče, člověk musí PŘESTAT počítat a trochu riskovat v dnešní době. U nás je problém vysoká hypotéka, jinou šanci jsme s bydlením neměli a než někde platit vysoký nájem, to raději hypo sobě… :-/ Nestěžuju si, mohli bychom na tom být daleko hůř, ale naštve mě, jestli těch 7,5 neschválej…byl by to další předvolební výkřik. Jinak s tebou nesouhlasím v tom, že by to stát neunesl…Unese spoustu jiných věcí, které by místo tohohle nemusel „unášet“, takže KDYBY „stát“ chtěl, mohl by se trochu zamyslet a prostředky poněkud „přeskupit“. Jinak jsem tu před pár stránkami psala, že je to celý postavený na hlavu a že vůbec nejlepší by bylo, kdyby do budoucna existoval místo rodičáku nějaký „vlastní příspěvek“ podporovaný státem - na takové bázi jako je třeba stavební spoření. Takže já nejsem typ matky čekající s napřaženou dlaní. Jen mě štve, když politici před volbama chtějí být líbiví a pak řeknou, že to špatně spočítali a „promiňte“ je to sviňárna…ale takových asi ještě bude… ![]()
Ahoj těhulky ![]()
BEE: Už si na sebe pozor dávat budu, ale jak jsi pala i ty, nebaví mě jen tak sedět doma a nic nedělat. Když mám uvařeno a uklizeno, tak jdu ráda na procházku, jenže máme divočáka, který za každou cenu musí lítat jak blázen. ![]()
Jinak co se týká toho rodičovského příspěvku plně stebou souhlasim.
Co má například dělat ženská, která žije s přítelem 2 roky, otěhotní, ale ten chlap to mimi nechce, tak se rozejdou???..navíc, může mít ryzikové těhotenství, takže v práci musí skonči hned, co pak???
Myslím, že těch případů není málo, bohužel. ![]()
Moje kamarádka přišla do jiného stavu a s přítelem byla přes 2 roky, byl to super chlap, ale prostě dítě nechtěl, tak se na ní vybodnul, jenže ona si mimi nechat chtěla, protože už měla za sebou dvě operace(cisty na vaječníku) bála se, že už nebude moc mít děti. Myslím, že v takových případech by měl stát pomoc.
Ivanko,
úplně s tebou souhlasím, že v takových případech má stát pomoct. Pokud má někdo rizikové těhotentsví, tak normálně dostává nemocenskou, pak mateřskou. Nezaopatřené matky jsou také chráněny, dostávají dělší dobu mateřskou, a pak ještě mají nárok na další sociální dávky (neříkám, jže je to nějak moc, někdy je z toho asi těžký vyžít, já bych rozhodně v jejich situaci být nechtěla..)
Spíš mi jde o to, že ta pomoc je už teď u nás relativně veliká.. Porodné máme snad největší z celé Evropy. A jak už jsem psala, v mnohých státech vůbec rodičovský příspěvek neznají.. Je mi jasný, že z těch 3,5 tisíce, co dávají teď není možné žít a že je to spíš symbolické.. Spíš mi jde fakt o to, že si lidé většinou moc neuvědomují, že jako společnost jsme na tom v průměru dost dobře (samozřejmě existují vyjímky)..Jenom tak nějak chci upozornit, jak jsou na tom jinde.. A to zmiňuju pouze Evropu, když se koukneme na Afriku, Jižní Ameriku, mnoho asijských státu, tak u nás je fakt blahobyt..
Ale na druhou stranu přiznávám, že my jako rodina jsme na tom finančně dobře, takže je pro mě lehčí nenadávat.. ![]()
Ale tohle je fakt na dlouhou debatu a je to spíš filozofický, než co jinýho.. Každopádně všem ty peníze přeju, nikdo by neměl strádat.
Pa, hezký večer ![]()
Pajina
Ahoj moje kočičky…
tak jsem zase tady, trochu jsem nakoukla co jste štebetaly,ale nšlo to pročíst včechno ![]()
některé jste byly veselé, jiné smutné, jiné bez nálady…ale to je to hlavní, že těhotné!!!!
a hlavně buďte v pořádku…
už je to týden..letí to..to je fajn, brzi budu mít šestinedělí za sebou, pak i druho menstruaci a půjdu na to… ![]()
jinak jsem se odmlčela, pač když vás čtu vždy brečím…
snažila jsem se také učit, že v pátek půjdu na zkoušku…no v pátek jsem nešla, za to jsem jednou knihu prolistovala a bylo..v sobotě jsem se vzbudila řekla si, že tam půjdu, že už mezi 4mi zdmi být nemohu…no a světe div se, nevyhodila mě
dokonce mi nutila další otázku aby mi mohla dát jedničku
, já jen otráveně a s nezájmem o svět v očích řekla, že mi to je jedno…a šla jsem..nejsem já tele..no ta hlásím, že mám DVOJKUz pedagogiky tělesně postižených
chtěla jsem reagovat na vaše povídání,ale byla bych tu do rána
vy štěbetalky…docela mi zaujmul osud ivanky,, doufám, že s novým těhotenstvím se rány aspoň trochu zacelili
docela by mi zajímalo které nemocnici se máme vyhnout
se soudem souhlasím, mě u apolináře před 3mi lety zanedbali na porodním péči o mou sestřenku a ta mi umřela…bohužel strýček neměl sílu na soud…no ted u tebe bude stěstí zase doma, počkej pár měsíců
jen jsem koukala, žes byla docela mladá maminečka, předpokládám, že letopočet u jména je rok narození
ta stihneš toho štěstí ještě mockrát porodit, jupí
no mě jedna známá řekla, se nediv že máš takové problémy, když si tak stará…hustá co?
no pak jsem zrovna tak neopatrně parkovala, že jsem jí shodila popelnici…a doufám, že se mi to s tou popelnicí příští týden stane ještě minimálně dvakrát
![]()
holčičky opatrujte se mi všechny a napište mi co je nového a jak se máte…
málem bych zapoměla…mluvila jsem s Welinkou…je v pořádku, jen odpočívá..
![]()
pa pa pusinku na čumáčky ![]()
MARUŠKA
Maruško,
hezký, úplně z Tebe brečím… Jen dej hezky popelnici zabrat. ![]()
P.
Marusko , gratuluji ke zkousce! Jsi sikovna holka.
Doufam, ze uz je ti lepe, hlavne na dusicce…cas plyne rychle a ja vim, ze za par tydnu nam zahlasis, ze jsi tehulinka. A vubec nejsi stara…to jsou ubohe reci!
MARIEE: Děkuji ti , taky doufám, že tedˇ bude moje těhu a porod v pořádku a že se toho vytouženého mimi dočkám.Myslím, že potom co mě potkalo, si to tak trochu zasloužim. ![]()
Jinak děkuju moc za podporu.
Ani nevíš, jak mě to těší a hřeje.
Gratuluju k uspěšné zkoušce. ![]()
Krásné ráno těhulinky
Děkuju všem co mě a Piciríkovi gratulovali. Koukala jsem na ten UTZ a zjistila jsem, že jsme napřed o 2 dny
![]()
Maruško Gratuluju mooc ke zkoušce, holka šikovná ![]()
Všem které jdou tento týden na DK přeju moc moc štěstí a ať je všechno tak jak má
![]()