Poradna duly
Jana Čurdová
NICO Do mateřské se nezahrnuje příjem z nemocenské. Všechny tadyhlety absence se odpočítají. Takže buď v klidu. Mělo by to být cca to co máš za příjem z nemocenské, ale je to pouze ta vyšší sazba, tak neboj
Max. to myslím vychází něco k 13 000,– Kč. Podle toho jakou jsi měla hrubou mzdu. Koukni se na :
http://www.mpsv.cz/clanek.php?…
Vlevo máš 3 tabulky, je to celkem přehledný, můžeš si tam vše doplnit a vypočte se ti mateřská ![]()
Beinko , dekuji za odkaz a za uklidneni… ![]()
Samozrejme, ze miminko ma ve vsem prednost. Poctive jsem lezela a vypada to dobre, takze jsem rada.
Jinak ja si hodne hledam na netu kontakty. Jednak tady klabosim s vami, ze
ale treba jsem nasla jednu maminku, ktera je na MD s dvouletou holcickou, planuje dalsi mimi a bydli kousinek od nas, takze se tam chystam na navstevu ![]()
Zdravím při pondělku,
to jsem ráda, že je vám lépe, všechny viróz ať táhnou.
K nemocenské, já doma byla páč jsem špinila měla jsem náročné zaměstnání, ale myslím, že je to každého věc jak to uváží, práce má také svou váhu a každému vadí něco jiného, druhý trimestr bych se klidně vrátila, bylo mi skvěle, měla jsem spoustu energie, ale v tom prvním jsme se dohodli, že si za mě někoho vemou, tak by mi přišlo nefér chtít se vracet, ale určitě bych to vydržela a mimi neohrozila.
K tomu rodičovskéu příspěvku, no srovnávat ho se situací v jiných zemích bez dalšího je dle mě hloupost. Vždycky je to jednotlivina v nějakém systému, a při naší míře přerozdělování mi 7tis přijde adekvátních, nefěřím, že to projde, ale mělo by. ještě více by se mi líbila změna systému, samozřejmě k větší zodpovědnosti a samostatnosti jednotlivce, ale to u nás myslím nehrozí, ráda bych se pletla.
Peju spokojenost a pohlazení bříškům
pa Mia
Vyrizuji pozdrav od Marusky. Je ji lepe, uz pocita dny do dalsiho snazenicka a posila pusinu ![]()
Ahoj holky
hlásím se z Ov a nějak zase nestíhám. Vidím že jste poctivě psali tak mám do půlnoci co dělat abych to všechno přelouskala.
Jinak hlásím info z poradny.
Miminko je jedno , srdíčko mu bije jak o závod. Jsme na konci 10 týdne a měří 3,2 cm. TP mě doktor posunul na 3.11. 2006.
Fotku jsem dala od fotogalerky do deníčku Severomoraváček, tak kdyžtak mrkněte tam. Tady s tím neumím nějak pracovat.
V Brně jsem se nějak nachladila tak tady pokašlávám. holky neznáte nějaké babské recepty na kašel co se můžou v těhu??? Prosím prosím písněte.
jdu louskat diskuzi a jestli u toho neusnu tak se ještě dneska ozvu.-))
Zatím pa
Anni
PS další kontrolu mám 10.5.
Ahoj Anni , tak to až seženeš nějaký ten babský recept na kašel tak dej určitě vedět, já už mám kašel týden a nevím jak se ho zbavit. Jedno vím jistě , že čaj s medem nezabirá ![]()
Anni a Beru: BABSKÝ RECEPT NA KAŠEL - myslím, že už ho tu taky někdo psal je nastrouhat jednu cibuli a zacukrovat nebo zalít medem… nechat (ideálně přes noc) pod pokličkou odležet a ráno a celý další den si dávat po lžičkách nebo na kostku cukru… Není to žádná kulinářská bomba, ale pomáhá to. Já když jsem byla malá, máma to do mě prala při každém zánětu průdušek…a pomáhalo to na odkašlání skvěle.
Tak přeju hodně síly a úspěchů v léčení.
MARUŠKO - gratuluju taky trochu opožděně KE ZKOUŠCE… jsi jednička sama o sobě, tak chápu, že ti dvojčička stačila
Držím palce, ať ti utíká čas jako splašený a brzo nám tu napíšeš, že jsi zase na jedné lodi. ![]()
ILJU - ohledně té virózy, co teď podle všeho máš…mně myslím hodně pomohla ACEROLA (je to přírodní vitamín C ve vysoké koncentraci vhodný i pro těhulky). Jen si nejsem jistá, jestli jsem ti to už nepsala. ![]()
Jinak přeju taky všem úspěšné kontroly tento týden, nemocné ať se brzo uzdraví a ostatní ať zůstanou v pohodě a TEPLE SE OBLÉKAJÍ…tady to teda vypadá, že jaro se zase něčeho leklo nebo co?! ![]()
pa pa zítra Bee
SEZNAMEK:
BEE (76,rak) Praha TP 1.11. Qeebo DK 18.4. matka pluku
KACULA (79,rak) Praha TP 1.11. Mimčula DK 3.5.
DOMI (77,střelec) Olomouc TP 3.11. Chrobáček DK 18.4.
LINDUSA (79,beran) USA TP 3.11. Alien/Puppy DK 26.4.
IVETT (81,váhy) Praha TP 3.11. Kulíšek DK 27.4.
ANNI (76,váhy) Ostrava TP 3.11. Broučínek DK 10.5.
STRAMPLICKA (79,kozoroh) Karviná TP 4.11. Bublinka
LIDUNKA (79,beran) Chrudim TP 6.11. DK 27.4.
MARCELA_F (75,štír) Koměříž TP 7.11. DK dnes !!
WELINKA (82,beran) Jizerky TP 8.11. Pokorňátko DK 12.4.
MILKAK (80,kozoroh) S.Čech TP 8.11. Svišťátko DK dnes !!!
MAYA (blíženec) TP 9.11. Mimísek
JAGISKA (79,býk) Skotsko TP 9.11.
EDIK (r.77) za Prahou TP 10.11. Méďa DK 24.4.
MAKOŠ (77,kozoroh) Zlín TP 10.11. DK 24.4.
ILJU (78,panna) Jizerky TP 10.11. Šneček DK 19.4.
PAJINA (77,beran) Praha-Hostík TP 11.11. Hrášek DK ???
BERU (r.84) TP 12.11. DK 13.4.
MILI (r.71) TP 13.11. Bambulka DK 18.4.
DENDULKA (78,beran) S.Čech TP 15.11. Mazlík DK 18.4.
JANDULA1 (83,štír) Roudnice n.L TP 15.11. DK 12.4.
IGINA (78,štír) za Brnem TP 16.11. DK ???
NICO (79,panna) Praha TP 17.11. Mimi DK 15.5.
TINES (81,beran) Brno TP 17.11. DK 19.4.
MIA (74,beran) Praha TP 17.11. Mia/Hugo DK 12.4.
BEINKA (77,ryba) TP 17.11. Piciríkos DK 5.5.
RADULKA1 (75,vodnář) Praha TP 20.11. Mazlík DK 4.5.
DANDA+BRUNO (76,býk) Most TP 22.11.
IVANA1985 (85,býk) Strakonice TP 29.11. Hrášek DK 20.4.
LIBORINKA TP 30.11. Bobánek DK 24.4.
DORKA (r.76) Praha TP 14.11. Drobek
MAJKA (79,štír) SVK TP 14.11.
HIKI TP 14.11.
BRCKO
EVIKRA
+MARIEE.........čestná nakukovatelka!!!!
Bee děkuji za radu, ale asi jsem zapomněla napsat, že trpím docela nevolnostma a jen tak si nedám něco do papulky, věřím , že to zabírá , ale jen když to čtu tak se i chce zvr…
Krásné ráno. A hned po ránu malý dotaz. Minulý čtvrtek jsem byla u pana doktora na alergologii, protože se blíží období,kdy budu vypadat jako při krájení cibule. Pan doktor mi předepsal nějaké kapky do očí, do nosu a nějaké prášky.Při předpisování vzal na vědomí moje těhotenství.Léky jsem si vyzvedla a v příbalovém letáku přečetla u všeho,že je to nevhodné v těhotenství.Mám věřit letáku nebo doktorovi? Nemáte někdo nějakou radu, jak přežít pylovou alergii ?
Krasne rano kocicky!
Tak u nas je snih
chachaaa, ja se picnu!
Na kaslik muzete jitrocelovy sirupek nebo jitrocelovy caj. Na odhleneni je dobry take Sinupret v kapickach nebo tabletkach.
Pokud vas holky trapi kasel suchy, je to horsi a budete muset k doktorovi, tam potom s leky hodne opatrne.
Lidunko , co to mas za dobroty na tu alergii?
A jeste koukni sem http://www.alergici.cz/club/51/
Lidunko,
já jsem taky alergik. Jsem zvědavá jak dopadnu. Chodila jsem každé 3 měsíce na vakcíny. Doktor říkal,že jak budu těhotná, tak se mám zastavit, aby jsme se domluvili co dál. Chystám se tam,jak půjdu na kontrolu na gyndu,je to ve stejném patře. Jsem zvědavá co mi doporučí, protože už teď mě začíná téct z nosu a to jsem alergická na trávy. Tak nevím, jestli se mi ty alergie nějak nerozšiřují, když ještě sezóna není. Stačily by mě nějaké kapky do nosu a do očí. Pak dám kdyžtak vědět, jak jsem dopadla.(jdu tam 24.4.)
Dobré ráno
BEE děkuji za recept z cibule, ale vzhledem k nevolnostem ho raději nebudu riskovat.-)) Zkusím ten jitrocelový sirup. Už jsem ho párkrát měla a je i chutově dobrý.
Holkám co mají dneska kontrolu držím palečky, at vám všechno dobře dopadne.
Holky nabídl vám doktor ty předběžný genetický testy????
Mě se včera ptal, prý se to dělá teprve chvíli, nehradí to pojištovna a stojí to tři stovky. Už ted se z toho dají pozorovat vrozené vady. Taky jsem si to nechala vzít taky.
Ty druhý se dělají kolem myslím 18 týdne a ty jsou povinný a zdarma.
Anni
Ahoj těhulinky, hlásím příchod z kontroly… tak jsme veliký 2,5 cm, srdíčko bije jak má… ale fotečku ještě nemám a průkazku mi vystaví až zítra… takže, už si budu připadat jako pravá těhulinka
další kontrola za měsíc..
což je pro mě hrozný… podle UTZ jsem 9+3, ale metřík si změním až budu mít jistější termín. ve 13.tt bych měla jít na nějaký (podle mě podrobnější nebo lepší) UTZ do nemocnice… no už se nemůžu zase dočkat, jenom je to pomalu až za měsíc ![]()
Tak zatím končím, mám dneska napilno… musím se probrat prací a pokusit se dočít co jste tu všechno napísaly… včera jsem byla zase doma, protože mě od neděle šíleně bolela hlava a vůbec nechtěla přestat, v pondělí jsem už nevydržela a vzala si Paralen… no musím si pořídit domů počítač a net… protože jsem tak moc potřebovala Vám napsat a zeptat se jestli ten Paralen můžu, i když jsem si říkala, že jsme to tu určitě už probíraly… takže dneska mi to i Dr. potvrdila, že Paralen můžu. Ale vzala jsem si jenom půlku ráno a druhou večer a spíš jsem se snažila hodně pít a odpočívat… Tak zatím a doufám, že se sem brzy dostanu papapa Milka a 2,5 cm svišť ![]()
Ahoj Lidunko,
moje dr. říká , že by měli mít pacinti zakázáno číst příbalové letáky:-) předepsala mi nějaké leky na krvácení a v příbalovém letáku bylo , že je to nevhodné u těhotných žen, které ještě nedokončily první trimestr mezi , které tedy patřim. Určitě bych léky nopodceňovala ,ale na druhou stranu bych to brala trochu s rezervnou.