Poradna duly
Jana Čurdová
OMLOUAM SE ŽE ZDE ZABERU TOLIK MÍSTA!!!!
Ahoj holky,
POMÓC!
musím vám říci co se mi včera stalo!!!! šla jsem na první kontrolu po potratu ke své doktorce a to co se mi tam stalo je docela neuvěřitelné a sbírám se z toho ještě teď! ![]()
Vešla jsem. zprávu z nemocnice jsem zapoměla doma, prý to neva a přinést příště. Pak se mi zeptala co to chci napsat za doporučení…já poslali v nemocnici nás na genetiku a tam po mě chtěj doporučení…najednou začala řvát
, že jí tohle rozčiuje a ať si to doporučení napíšou sami a tak … V tu chvíli mi došlo, že jsem tam prohodila JEDNO slovíčko
, já jsem totiž přemýšlela jako pacient a ne zdravotník
.
PRO VYSVĚTLENÍ
- (kdo neví) že soukr. lékař má u pojišťoven limity, které když překročí bude platit ze svého…tzn.píše léky,doporučení,vykazuje kódy za léčbu to vše stojí pojištovnu peníze a takhle krotí lékaře,proto se tak kroutí vám cokoli předepsat a napsat doporučení. já omylem řekla že nás na genet poslali místo abych řekla, že nám jí doporučili..
a jí nasralo, že to doporučí ona a bude se celé moje gen.vyš. odečítat z jejího limitu u pojištovny..jako chápete o co jde..dnes vás prostě nebudou léčit, přesto že na to máte právo a morální podporu jejich Hippokratovou přísahou..
NE TO NENÍ VŠECHNO!
tím to teprve začalo…opravila jsem se, že mi to doporučili a ne poslali..ona rudá na mě začala křičet ať to tedy formuluji správně..sorry jsem momentálně hromadka neštěstí, která se probírá…a teď začala, začala na mě neurvale křičet: že to mám z toho, že všechno tlačím, že si za to můžu sama , že takhle nikdy mít dítě nebudu a že je jí to jedno, že je to mé zdraví a mé manželství (ví že jsem svobodná moc dobře) a ze jí to nebaví (nevím co) a že raději věřím deseti jiným doktorům, než jednomu! a bylo to venku: šlo jí o to, že tomu vlastně rozumím a řeknu si co chci za vyšetření a rozhodně dle svých zdrav. zkušeností vždy budu více věřit lékařům v nemoc. než na obvodě či ambulanci..prostě nemají takové zkušenosti a přísun odorných vědomostí, které jsou novinkou v oboru…
začala jsem brečet a ptát se o co jí jde?
řvala dál a dál prostě že to tlačím, kdybych to netlačila tak bych to donosila, že má sestra pravdu že to mám z té své samoléčby ( myslel zřejmě to že se nebojím si vždy\ říci o doporučení do specializované ambulance)…začala jsem jí oponovat, že to to co týden po potratu nepotřebuji je kázání…abych to jako zmírnila, pač jsem tohle opravdu nechtěla poslouchat..a ona řvala dál…pak jsem jí řekla, že co po mě chce, že po minulém potratu ( 10/05 momoděložní) mi řekla v únoru, tak jsme to zkusili v unoru…a řvala na mě ať nejsem drzá, že není moje máma, at si nedovoluju..jenom jsem pak seděla a tekly mi slzy proudem a zbytek návštěvy jsem ve zvlykání opakovala: řekla jste že v únoru , co jsem udělala…měla jsem mlhu před očima, vůbec jsem jí už neposlouchala, připadala jsem si jako nešťastná školačka u tabule…i když ona si mě asi představovala joko ujetého blázna..... jak mi může takhle soudi, nic o mém životě neví..neví jestli patřím mezi ty bláznivky co nedělají a nemyslí na nic jiného než na otěhotnění…mám dvě práce a školu..copak takhle vypadá prdlá holka co chce mermomocí otěhotnět..vždyt se nestíhám učit natož myslet na to kdy otěhotním..
bylo to hrozný
..jsem z teho špatná..už jsem byla v pohodě a žila dál si ten svůj život i smířená s tím, že to zase nevyšlo a teď mám pocit, že jsem na dně Macochy
..nic hlubšího mi nenapadá..nejsem chopná se ani najíst..celou noc jsem se převalovala..nechci tím říci, že je to lékařka špatná, třeba jsem tam byla ve špatnou chvíli na špatným místě a potřebovala se na někom vylejt, ale mě to totálně srazilo na kolena…jsem na tom hůř než minulé pondělí (den po ZP) jakým právem na mě řvala… ![]()
nevím třeba jsem jí něčím rozčílila,ale nevím čím..každopádně jsem z toho V PRDELI (pardon).. no tak teď se můžu zase sbírat dohromady..nebo jsem snad zaujatá? a jen tak na okraj byla jsem včera na KO po potratu a ani se mi nezeptala jak mi je, jestli krvácím a jestli byli komplikace při výkonu, když jsem zapoměla zprávu..dobrý co? VLASTNĚ PRO NI VČERA BYLO DŮLEŽITĚJŠÍ KOLIK JÍ BUDE STÁT MOJE VYŠETŘENÍ NEŽ TO JAK MI JE A JESTLI TŘEBA NEJSEM V OHROŽENÍ ŽIVOTA!!!!
a já si tam šla pro slovo útěchy!!!
![]()
omlouvám se za chyby a možná že je to psané zmateně,ale nechci to číst znovu, pač bych zase bulila.. ![]()
pa pa a prosím vy si nikdy nic takového nenechte od doktorů líbit…oni to totiž nejsou žádní nadlidi, jenom chodili do školy déle než my…
Pa pa
MARIE
jinak kačulce jsem přála už v té naší diskuzi „odpadlic“…ale jes´ště jednou gratuluji…
Ahoj těhulky,
tak jsem se právě vrátila od paní doktorky. Šla jsem tam s obavama, protože jsem měla problémy s krvácením, ale vše je v nejlepším pořádku. Srdíčko nám bouchá o 106, jsme 3, 07cm velký a už máme i průkazku, takže je to ofiko ![]()
Jen potom vyšetření jsem musela na krev, to už nebylo tak příjemné, na chvíli jsem si tam musela lehnout jinak bych tam se sebou šlehla, ještě že jsem tam měla manžu ![]()
Holky jsem strašně štastná
MARUSKO , ja se z toho tveho pribehu cela klepu a mam slzy v ocich…uplne jsem se vzila do tvych pocitu.
Tvoje doktorka je necitelna krava a rozhodne nema pravo na takove jednani!!!! ![]()
Ja osobne bych u ni nezustala ani minutu! I kdyby si myslela buhvi co o tobe a tvem zivote, neexistuje, aby s tebou jednala tak hnusne!!! I kdyby byla sebelepsi lekarka, tohle je naprosto neomluvitelne. Rozhodnuti je samozrejme na tobe, ale ja bych si dosla pro kartu a pozadovala omluvu, pokud by se neomluvila, napsala bych stiznost na lekarskou komoru. Ty jsi silna a statecna a i presto to s tebou zamavalo…predstav si az tohle udela nejake holcine, ktera na tom bude psychicky hodne spatne.
Uplne se ve me vari krev! Fujtajbl.
BERU .....gratuluju k průkazce a k bijícímu srdíčku a hlavně že je vše v pořádku!!! Tak si to štěstí užívej až do porodu, pak bude ještě větší!!!
MARIEE .....není to nějaké sci-fi??? Teda já bych jí asi poslala někam, ale vím, že člověk na tohle nemá sílu, když je pod palbou a vlastně nic zlého neprovedl!!! Tak bud statečná a snaž se nad to povznést…taková KRÁÁÁÁVA NEBESKÁÁ!!! No už by se mi k ní asi nechtělo.....vím, že to nemaj ted ti doktoři jednoduchý, ale at to řekne tomu debilnímu Rathovi a ne pacientům. My s tim nic neuděláme. Stejně jsou tam v tý politice samý kreténi, to mi nikdo nevymluví. Zloději to jsou a obyčejný lidi jsou jim šumák. Ale já se nehodlám s nima rozčilovat. Půjdu volit a snad vyberu z těch debilů ty nejmnenší…asi to bude těžký, ale pokusim se!!! No takže Maruško........bud v pohodě a na tu krávu se vyprdni…nestojí ti ani za to rozčilování!!!!
BRUNO ..........máme se dobře…tedy já a Mimčula!!
DANDO ........hezky odpočívej…chodíš do práce??
Beru , gratuluji k vyborne kontrole! Ja asi zustanu posledni bez prukazky…
Ediku , koukej tam zitra naklusat ![]()
Ty brdo Maru, ja nestiham… jak si tohle vubec muze dovolit? Ja bych si okamzite vyzadala kartu a menila doktora, tohle prece nema nikdo zapotrebi.
Jen skoda, ze si na tyhle ambulantni doktory nemas kde postezovat… teda ja o nicem nevim, jinak bych se byt tebou zdrave nastvala a hnala to dal.
A nebud z toho smutna, tvoje vina to neni. Dalsi snazenicko urcite vyjde lip a jedna krava doktorka (a to urazim kravy) prece neni konec sveta.
Tak drzim palecky, doporucuju zmenu doktora a usmev na licko.
Ilju
Teeedy, treperendy jedny ukecaný
Já si normálně musím psát na papír, když chci někomu něco napsat, nemám šanci si to pamatovat ![]()
Mia - Tobě přeju, ať je Max co nejdříve OK a už nemusíte bojovat ![]()
Beru - gratuluju k úspěšné kontrole!!
Edik - to je dobře, že ses nakonec objednala, když už nic jiného, tak Tě apsoň uklidní, že je všechno OK ![]()
Beinko - já být Tebou, tak jestli chceš, v práci bych zůstala. Ale jen pokud by bylo všechno v pořádku a Ty ses cítila bezvadně. Jestli Ti pomůže atmosféra v práci, kolegové a vůbec být mezi lidmi, tak bych se toho nevzdávala…ale zase doma by sis báječně odpočinula ![]()
Já bych docela klidně doma zůstala, ale nějak mě vůůůůbec nic netrápí, nemám žádné zdravotní potíže, do práce to mám kousíček, jsem tam přesně od - do …takže tady holt do podzimu ![]()
A Maruško .....proboha.....tohle bych nerozchodila ani já a to jsem v pořádku!!! Mít za sebou Tvůj zážitek (a ne jeden) a ona se ke mě chovat takhle, tak se tam sesypu jak domeček z karet!!!! I když píšeš, že je to výborná lékařka, já bych od ní honem utíkala pryč. Tohle si přece nemůže dovolit, copak nemá srdce
Úplně mi běhá mráz po zádech a chce se mi plakat, jen to čtu!!! Jak může být někdo tak zlý???
Tak přeju pevné nervy, snad se z toho brzy oklepeš…a opravdu bych uvažovala nad změnou lékařky!!!
Papa
Maru
to je teda fakt pěkná KRÁVA…to jinak nejde nazvat......radím ti dobře vyměn ji …já tu mou taky vyměnila azítra mažu k novýmu chlápkovi.....víš mám z toho i lepší pocit,aniž bych ho znala tak mu víc důvěřuju,........možná jsou ty chlapy fakt lepší,podle mě by si to k tobě chlap nedovolil,i když by opomenul Hipokratovu přísahu,tak jako chlap by určitě nechtěl bejt hulvát…a sakra by si to rozmyslel,.....najdi někoho jinýho u koho ti bude fajn...... ![]()
Jinak já jsem ráda že jsem se objednala na zítra bo mě to bříško pořád dost píchá.......lepší trocha prevence než pak komplikace že????,
Jo a mamka už to ví.....měla samo radost jako blázen,ale dostala nakázáno že to nesmí nikomu říkat,že zítra uvidíme,ale o tom že mi není nejlíp jsem jí neřekla aby se nenervovala,jen že jsem vyměnila gyndr.....tak bude ráno hlídat ![]()
Tak mi holky držte prosím zítra palečky díky moc....... ![]()
Maruško, ta tvoje doktorka, není snad ani doktorka…protože doktor, má být zárovenˇ i psycholog!!! A to ona opravdu není.Vím, jak se musíš cítit, dokonce chápu, že jsi se v tu chvíli na nic moc nezmohla. Byla jsi smutná z potratu a potřebovala jsi slyšet, že to bude dobrý, že budeš mít ještě spusty dětí a ona udělá tohle?
U mě je to svině nelidská!!!(pardon, ale musela jsem) Být tebou, tak jdu od ní pryč, může být šikovná a všechno možný, ale jakmile dokáže člověka takhle deptat po psychycké stránce, pak je to kolikrát horší než fyzycký trest!!!
BERU: Gratuluju k uspěšné prohlídce.. ![]()
Ahoj holky a Bruno,
Marusko, teda to je hrozny pristup. Ja bych to asi nevydrzela a zasla si za ni znovu a rekla, ze to co predvedla me prinutilo zmenit doktora. Ja jako jeji pacient bych k ni uz nemela duveru. Potrebuju doktorovi verit a duverovat, ze to se mnou mysli dobre, ze se o me zajima. Urcite bych z toho vyvodila nasledky.
Dalsi kontrolu mam 2.5.pro doplneni.
maruško to je fakt síla to já bych tam nevydržela kdyby na mě takhle spustila, taky bejt tebou tak od ní mizím je to fakt síla so si dovolí je to kráva! ![]()
Nico: poslední bez průkazky určitě nebudeš já jsem ještě ani nebyla u dr. a pomyšlení že mi bude brát krev tak mě nenechává klidnou, já omldlévač! ![]()