Listopad 2006

Napsat příspěvek
Velikost písma:
545
30.5.06 07:29

Ahoj holky, jsem tady poprvé a moc se tu neorientuju, tak se nezlobte, jestli se dostanu někam, kam nechci :-) Jsem 18.tt a termín mám 7.11. Je to moje první těhotenství, takže jsem ze všeho jaksi vyjukaná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1404
30.5.06 08:14

Krtonozko , vitam Te mezi nami! A preji pohodove tehu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
545
30.5.06 08:20

Díky, Nico, teď už si to snad začnu konečně užívat. Doteď jsem měla spíš problémy, ale snad už se vše v dobré obrátí a hlavně všechno dobře dopadne. Měla jsem hematom na placentě, byla jsem v nemocnici, ale už se prý vstřebal, zaplaťpánbůh za to ! Ještě mě čeká za týden genetický screening a pak už snad budu klidná :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1814
30.5.06 08:37

Ahoj těhulky,

zdravím Krtonožku a přeji hodně štěstí během těhotenství - to potřebujem všechny :)

Včera večer jsem teda byla u doktora (Kasio, skutečně chodím někdy až tak večer - v pondělí a středu mívá ordinaci od 14 do 20 - vyhovuje mi to, může se mnou jít i manžel, který by se jinak z práce nedostal…). Testy dopadly dobře, miminko se taky vyvíjí dobře, máme cca 18 cm (v 17+3), stehenní kost asi 2,5 cm :D Akorát půl hodiny před prohlídkou jsem zase začla krvácet - nebo spíše silně špinit (taková tmavě hnědá krev…). Takže zase mám zakázáno jakékoli těhu cvičení (a to jsem se chtěla jít dneska někam domluvit…) a 22.června jsem objednaná na genetický ultrazvuk kvůli tomu krvácení - jestli tam něco nebude vidět. Protože na UTZ, co má pan doktor v ordinaci nebylo nic nenormálního vidět. Dr. mě „potěšil“, když mi řekl, že jsem taková abnormální pacientka… :wink: No prý máme být rádi, že se zatím miminko vyvíjí přesně tak, jak má. A je to pravda. No tak nebudu pár měsíců cvičit a jezdit na kole, ale aspoň bude miminko v pořádku.

Taky je u vás taková zima? Jako by nebyl konec května… A na horách hlásili sněžení :!

Další kontrola je 26.června.

Mějte se, já jdu do pracovního procesu…

Domi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
545
30.5.06 08:42

Ahoj Domi, taky tě zdravím a děkuju :-) s tím krvácením - ve 13.týdnu jsem začala krvácet jasnou krví a v nemocnici zjistili, že mimčo, když se uhnízďovalo v placentě, protrhlo nějakou cévku a na placentě mi vznikla krevní sraženina (36×12 mm) a hrozilo, že o miminko přijdeme. Musela jsem ležet jak placka, po 3 týdnech se to vstřebalo. Říkali mi, že když bych špinila tmavou („čokoládovou“) krví, není důvod k panice. Taky mě čeká příští týden ten genetický ultrazvuk, ikdyž odběry krve na vývojové vady prý dopadly dobře. Tak ti přeju, aby bylo všechno v pořádku. Mně na „obyčejném“ ultrazvuku mimčo ani nezměřili, takže jsem netušila, že je v tomhle stupni těhotenství už tak veliké 8O (já jsem teď 17+2).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1404
30.5.06 08:49

Kocicky, musite se setrit!!!! Ja uz nastesti zadne spineni nezaznamenala, tak jsem rada…vim, jaky je to strach…urcite to bude dobre, hlavne budte opatrne!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
545
30.5.06 08:52

Nico, já jsem teď už 6.týden na neschopence, takže se šetřím, jak můžu :lol: Doktor povídal, že když budu chtít, můžu jít po 20.tt do práce, tak uvidím. Dala jsem si jako podmínku, že musím být doma na MS ve fotbale, pak půjdu kamkoli :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
259
30.5.06 09:59

Ahoj holcicky,

moc Vas po 3 dnech opet zdravim. Vy jste ale pilne pisatelky :D

DOMI: drzim palecky na UZ ale urcite to bude vsechno v poradku a krev taky zmizi. Musi to byt moc neprijemne taky se mi to obcas stane a pak mam zachvat hysterie a strachu o mimi.

KRTONOZKA: ahoj nova tehulinko :) akorat jsem Ti chtela napsat, ze mame 01.06. sraz tehulek v Praze v Edenu, ale koukala jsem, ze jsi z PE coz asi je trosku z ruky, nehlede na Tvoji neschopenku.

Taky jsem cetla trable Medicky a ostatnich holek s tchyni - ja mam ted problem s pritelem, vzdycky jsme zili dost aktivne - kolo (na to jsme byli oba ujety - 80 km nebyl problem, oba zboznujeme kopce), open air festivaly, koncerty, vylety s vyslapem, nebo chozeni po horach - ted samozrejme nic z toho uz nedelam, myslim, ze mi to za tech 9 mesicu nestoji - z celeho zivota se par mesicu omezit prece neni nic desnyho. Muj pritel ale ma trosku jiny pohled na vec, takze ja vetsinou zustavam doma, nebo na chate a drahy si uziva s kamarady. Ted o vikendu uz mi dost dosla trpelivost, kdyz jsem si vzala v pondeli volno, aby jsme si spolu uzili hezky den a pritel i pres vsechny slibil dorazil domu 21,00 z prace - ach jo taky holky mate takovy depky :?: Ja vetsinou ctu na Vase drahe jenom same superlativa a desne zavidim :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
545
30.5.06 10:14

Ahoj Smarrr, ten sraz v Praze by mi až tak nevadil, vzdálenost to není nepřekonatelná, ale s tou neschopenkou se přece jen bojím. Kdybyste pořádaly něco později, ráda se připojím.
Já jsem vdaná 8 měsíců, je mi 27 a manželovi 28. Zatím nám to klape skvěle, manžel (Pavel) se na mimčo moc těší a podle toho se ke mně i chová. Dokonce nemusím ani venčit psa, což už opravdu stojí za povšimnutí :lol: Věřím, že i s tvým přítelem se to urovná. Píšeš o několika měsících odříkání, ale na druhou stranu si myslím, že toho odříkání bude ještě mnohem víc i po porodu (mám 3-měsíční neteř a vidím, jak byl tatínek - můj bratr ze začátku nadšeným otcem a teď kouká, aby se nemusel omezovat ve svých zálibách a brblá, když si jeho žena chce někam vyjít). Asi je třeba, aby si to budoucí rodiče uvědomili, že už nic nebude jako dřív, dokud bude mimčo malinké. Přesto to neberu jako nějaké omezení, jestli to tak vyznělo :!
Držím ti palce, ať to všechno dobře zvládnete :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
197
30.5.06 10:23

Cus holky koukam, ze se tu ma manzelka pekne rozmluvila jááááááááááááá a rozmazlenej jedinacek co si neumi uklizet ?? Tak to je tvrda soda…je pravda, ze mam ve skrini himalaj, ale to je jen dusledek toho ze mame byt pro trpajzliky a bohuzel se nikam nic nevejde:o))) Nooo tak to si s ni vyridim dostane na holou sedíínku:o)))))))))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
197
30.5.06 10:24
Smarrr píše:
Ahoj holcicky,

moc Vas po 3 dnech opet zdravim. Vy jste ale pilne pisatelky :D

DOMI: drzim palecky na UZ ale urcite to bude vsechno v poradku a krev taky zmizi. Musi to byt moc neprijemne taky se mi to obcas stane a pak mam zachvat hysterie a strachu o mimi.

KRTONOZKA: ahoj nova tehulinko :) akorat jsem Ti chtela napsat, ze mame 01.06. sraz tehulek v Praze v Edenu, ale koukala jsem, ze jsi z PE coz asi je trosku z ruky, nehlede na Tvoji neschopenku.

Taky jsem cetla trable Medicky a ostatnich holek s tchyni - ja mam ted problem s pritelem, vzdycky jsme zili dost aktivne - kolo (na to jsme byli oba ujety - 80 km nebyl problem, oba zboznujeme kopce), open air festivaly, koncerty, vylety s vyslapem, nebo chozeni po horach - ted samozrejme nic z toho uz nedelam, myslim, ze mi to za tech 9 mesicu nestoji - z celeho zivota se par mesicu omezit prece neni nic desnyho. Muj pritel ale ma trosku jiny pohled na vec, takze ja vetsinou zustavam doma, nebo na chate a drahy si uziva s kamarady. Ted o vikendu uz mi dost dosla trpelivost, kdyz jsem si vzala v pondeli volno, aby jsme si spolu uzili hezky den a pritel i pres vsechny slibil dorazil domu 21,00 z prace - ach jo taky holky mate takovy depky :?: Ja vetsinou ctu na Vase drahe jenom same superlativa a desne zavidim :(

KDE JE EDEN JE NEKDE MAPKA ??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
958
30.5.06 10:37

SEZNAMEK:

BEE (matka pluku) (76,rak) Praha Filip/Daniela TP 1.11. Qeebo DK 15.6.
KACULA (79,rak) Praha Lukáš/Tereza TP 1.11. Mimčula DK 7.6./26.6.
IVETT (81,váhy) Praha Jan/Kristýna TP 1.11. Kulíšek DK 7.6.
PAMAVLA (78, beran) Frydek-Místek TP 1.11. DK 7.6.
DOMI (77,střelec) Olomouc TP 3.11. Chrobáček DK 26.6.
LINDUSA (79,beran) USA TP 3.11. Alien/Puppy DK ???
ANNI (76,váhy) Ostrava TP 3.11. Broučínek DK 12.6.
LIDUNKA (79,beran) Chrudim TP 6.(25.)11. DK 8.6.
MARCELA_F (75,štír) Koměříž Tobias/Sofie TP 7.11. DK 30.5.

KRTONOZKA TP 7.11.
WELINKA (82,beran) Jizerky TP 8.11. Fufee DK 14.6.
MILKAK (80,kozoroh) S.Čech TP 8.11. Svišťátko DK 6.6.
MAYA (blíženec) TP 9.11. Mimísek DK 1.6.
JAGISKA (79,býk) Skotsko TP 9.11. Hopsinka DK ???
ILJU (78,panna) Jizerky TP 10.11. Šneruška DK 31.5./9.6.
PAJINA (77,beran) Praha-Hostík TP 11.11. Hrášek DK ???

SMARRR (75,blíženec) Praha TP 12.11. Mimi DK 26.6.
MILI (r.71) Praha TP 13.11. Bambulka DK ???

HIKI (82,býk) Bratislava TP 13.11. DK 30.5./6.7.
MAKOŠ (77,kozoroh) Zlín TP 15.11. DK 8.6./26.6.
JANDULA1 (83,štír) Roudnice n.L TP 15.11. DK 6.6.
IGINA (78,štír) za Brnem TP 16.11. DK 1.6.
NICO (79,panna) Praha TP 17.11. Mimi DK ???
MIA (74,beran) Praha TP 17.11. Mia/Hugo DK 5.6./19.6.
BEINKA (77,ryba) TP 17.11. Piciríkos DK ???

DANDA+BRUNO (76,býk) Most TP 22.11. Bumbrlíček DK 2.6./22.6.
KASIA (78,blíženec) Olomouc TP 28.11. Bubinka DK 6.6./16.6.A
IVANA1985 (85,býk) Strakonice TP 29.11. Hrášek DK 5.6.
LIBORINKA Pelhřimov TP 30.11. Bobánek DK 13.6.
MEDICKA (80,váha) Praha- Žižkov TP 30.11. Ricky DK 1.6.
KAMI TP 30.11. DK 30.5.

MARIEE host
KA-TKA snažilka
EDIK host
DENDULKA host
RADULKA1 host

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
958
30.5.06 10:45

Čauky všem!!!

Vítám nové těhulky a prosím o údaje do seznámku…klidně mi to pošlete jako SZ, abych nepřehlídla, ale i tady si ta snad najdu… :roll:

BRUNO ....... mapku klidně nějak zařídím, je to kousek od Slavistického stadionu, kdybyste dorazili, tak napiš odkud pojedete a jak a já to vymyslim!!! :idea:

MEDICKO …dělala jsem sestričku na cévním jipu na Karláku, proto jsem dělala ten ARIP a přičichla i k anestizii :roll:

SMARR .......neboj, to je normální, občas je zataženo, občas polojasno a my jsme ted jak časované bomby, všechno nás nějak víc sebere. Myslim, že až se začneš kulatit tak manžel taky začne chápat. Jinak teda superlativa si šetřim :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
646
30.5.06 11:29

Ahoj těhulinky,
medičko to je fakt síla co píšeš o tchýni je to děs když jsou takovýhle trable v rodině, ale věř že ve tvém, životě jsou nejdůležitější tvůj manža a tvé miminko v bříšku tak koukej říct manžílkovi ať si to kouká urovnat (myslím své priority) u nás je to naštěstí v klidu i když teď řešíme taky rodinné problémy ale beze mě nemám na to náladu a ani nechci se stresovat to mi za to nestojí, nejdůležitější je pro mě ten poklad u mě bříšku!
Kačulo: já jsem z Pelhřimova, tak mi to prosím připiš do seznámku.
Jinak vítám nové těhulky u nás v listopadu!!
Holky tak co bude s tou galerkou kdybych to uměla tak jí založím,ale bohužel!" :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1404
30.5.06 11:30

Krti , ja jsem doma od 5tt. A abych pravdu rekla, do prace se nezenu…8hodin litat za tarou a cely den byt s nemocnymi lidmi…ja, ktera nemela ani priusnice 8O celkem se bojim. Taky bych asi nezvladla to tempo - porad nekam behat, tisickrat denne se sehnout do supliku… Bohuzel jine zarazeni nehrozi a me to mrzi, protoze pracuji rada… ale uz jsem si doma zvykla. Uklizim, surfuju, staram se o kocicky…takova priprava na materskou :-)

Jinak my mame doma taky stridave oblacno. Nas problem je ten, ze jsme oba trochu bordelari a me denni uklizeni az tak nebavi…a nemame skoro zadne ulozne prostory, takze uz pres rok tady skaceme pres ruzne krabice a pytle :? No ale snad uz se udelaji potrebne stavebni upravy a budeme bydlet jako normalni lidi.
Takze me jednou za cas ujedou nervy, uklizim jako strhana, potom jsem uuuplne vyrizena a vztekla, ze to delam sama :lol: On muzicek se snazi, ale vite jak to je - kdyz chci ja, tak se zrovna dostatecne nesnazi :lol:
Ale jsou dny, kdy vylozene prekvapi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital