Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj všecjny těhule,
hlásím první pohyby ,je to super,dokonce i manžel byl svědkem,že se mimušo nenudí a metá kotrmelce.
LIBORINKA -magnesko beru ,dokonce 3 tbl denně ,mám totiž křeče v lýtkách,měla jsem takovou krizi,že jsem ani nemohla chodit.Po 2 dnech užívání,je to lepší,tak jsem to snížila na 2 tbl.denně.Doporučila mi to moje lékařka a určitě to miminku neuškodí.Prostě má zvýšené naroky,tak si je bere z mych zasob a ja si je musim doplnovat.Takže Magnesku zdar.
Berušky tak jsem do galerky přece jenom přidala dnešní fotku našeho bříška…
Všem sladké sníčky přeje Welinka+Fufee
Ahoj holky! ![]()
moc vítám LINDUSKU, uz se mi po ní stejskalo!
To s tou základnovou nemocnicí je pěkně blbý
a nemohla by sis zřídit zdravotní pojištění v Čechách (předpokládám, že jsi pořád i občan ČR) a aspoň párkrát zajet na vyšetření a třeba na UTZ do ČR? Nebo tady i rodit? Vůbec nevím, jaký jsou možnosti, ale třeba by to nějak šlo? Nebo třeba jestli by ti nějaký doktor neudělal vyšetření a nenapsal to na ZP někoho jinýho - myslim v ČR…
Ta americká péče je fakt úděsná a německá koukám taky nic moc! Začínám si fakt vážit zdejších možností…i když taky existujou výjimky! ![]()
Jinak já už pár dní sleduju mírné „chvění“ a říkám si, že to MOOOOOOŽNÁ bude nějaký pohyb. Teď asi před hodinou jsem tu seděla a toho chvění bylo víc. Co se týče těch střev, jak psala NICO, může to myslím i tak být, protože aspoň kousek střeva prostě směřuje dolů…kudy by se jinak vyprazdňovalo?! Ale těžko říct…moje kolegyně cítila pohyby už od 17. týdne naprosto zřetelně. Škoda, že nejde nějak nacvičit, jak ty pohyby odhalit…třeba kdyby byl nějaký simulátor. Hned by si člověk byl jistější.
Ale vzhledem k tomu, že naše Qeebo se zatím pečlivě drží příruček a grafů a vzhledem k tomu, že dneska nám pokud mě paměť neklame začíná 20. týden, možná to dneska ráno skutečně pohyby byly… ![]()
Tak mějte krásnou neděli a hezky se kulaťte… ![]()
Možná konečně taky přihodíme nějakou fotečku pupíku??? ![]()
Ahoj včera jsem zaregistrovala dva menší pohyby bumbrlíčka, jako by vám pod kůží prolez červíček, manža to také cítil pod rukou. Bylo to jiné než nadýmání. ![]()
Ahoj holky,
tak jsem ten sraz nakonec nestihla
, těším se, až bude další.
Kačulko, kontrolu máme 13.6. a na velký UZ jdeme 23.6.
Dívala jsem se, že teď taky řešíte jestli „to“ jsou pohyby nebo ne. V knize to v počátku přirovnávají k bublinkám, jenže i tak pořád nevím, jestli je „to“ to ono ![]()
To „bezprizorní“ dítě ve fotogalerii - Bambulka, je moje. Jaksi jsem se tam k němu zapomenula přihlásit
![]()
Ahoj holky, konecne jsem vlozila fotku do galerky. Jinak jsem vcera mela drama!!! Volala jsem kvuli tem bolestem v brise a ze pry mam jit hned na pohotovost, tam jsme stravili 6.5 hodiny (!!!!!!!!!!!!!!!!), bali se, ze mam pretoceny vajecnik nebo cystu, coz by znamenalo hned operovat (ten vajecnik), tak me nahnali na UTZ a nastesti se jedna jen o prenamozeny sval, ktery podporuje delohu, jen se mi to projevuje znacne netypicky. Takze slavnostne oznamuji, ze jsem konecne shledla sve miminko a je v poradku
. Bohuzel nechtelo moc spolupracovat, takze nevime, zda je to holcicka nebo chlapecek, to hlavni ale vime - presne na den odpovida veku, termin porodu stale sedi (3.11.) a oba dva jsme v poradku! Jen jsem si ten UTZ diky nervum (a hlavne jazykove bariere - UTZ probihal v nemecke nemocnici, kam nas poslali z pohotovosti) vubec neuzila, nebyla jsem schopna soustredit se a hledat to miminko tam. Ale uklidnena jsem, to ano! O to vice se mi chce chodit k nemeckym lekarum:-(. V utery volame na pojistovnu a musime vyzjistit, zda mame vubec nejakou sanci! Nemecti doktori a pece celkove je moc fajn, neco jako ceska. Me bohuzel nechtej k tem nemeckym pustit, jen vcera diky tomu, ze to bylo urgent. Tak se nam snad postesti a s pojistovnou neco usmlouvame. Jinak ano, kousek streva samozrejme dolu smeruje, ale neni to ten kousek, kde se odehravaji travici procesy, ty probihaji vice mene v tenkem streve. Takze „mumlanicko“ v podbrisku bych spis vazne videla jako zacinajici pohyby. No, nebo take prdiky:-). Ale prdiky vyjdou ven, takze kdyz nic nevychazi a neboli brisko, tak bych verila, ze se mimi mrska
. Mejte fajn nedeli, Linda
Zdravim,
hlásím, se za po nějaké době.
Welinko
moc vám to s Fufee sluší.
ostatním pyšným mamkám a drobečkům samozřejmě také ![]()
Linduso
tak sláva, že jsi se uklidnila, a budu držet palce s pojišťovnou
Bee
gratulace k chvění
u nás nic nového, břicho k ukazování nemám, lsem ve fázi „larvy“ válec, žádný pas a zatím nic nad, a břich ještě měký od střev a jiných vnitřností, takže tlusťoch, ale už to znám
děloho poporoste a pak už se bude moct ukazovat.
Zítra UTZ co bude posuzovat orgány atd a odběry, no nějak to snad ustojím, ale na Mimina v obrázcích se těším.
pa Mia
Ahojky kocicky!
Tak slavime dvoustou stranku!!! A uz to vidim, nez odrodime, tak svym rozsahem pokorime ty nejzabehlejsi diskuze ![]()
U nas se dnes rodilo…jeste ja a mame letos splneno ![]()
Kesince se narodili tri kremovi kluci, jsou to pusinky…
Jinak jsem zacala uvazovat o navratu do prace…nejak chybi penizky
Musim sehnat sefa (coz je nadlidsky ukon) a nejak to zkusit vymyslet…
Preji vsem pekny zbytek nedele!
PS: Gratuluji k pohybum vsem, ktere jste je uz zaznamenaly! Je to supeeeer!!!
Ahoj holky,
jak to tak ctu, vsechny pomalu zacinate citit pohyby. Prijde mi to na celem tehu to nejkrasnejsi. ![]()
Moje mimusko sebou taky dobre mrska, ale manzel jeste nic neciti. Danielek jeste neni uplne v poradku, nechce moc papat a do jidla ho honim. Po tom zvraceni vazi stejne jako v roce. Je pravda, ze me posledni tyden taky nechutna a mam o 2 kila mene. Ale v mym pripade to nevadi, mam dobry zasoby pro mimusko. Z jidla se mi posledni dobou dela spatne.
Nejvic mi davaji zabrat hormony. Zacinam byt hodne citliva a ani o to nestojim. Rozbreci me jakakoli blbina, obrecim i kdyz zvednu hlas na Danielka. Hlavne dnes jsem mela brecici den.
Snad se taky zlepsi pocasi a me bude nejak lepe na dusicce.
Pekny vecer,
Jeste ted me napadlo, ze dlouho nepsala Anni?
Dej nam vedet, jak si dopadla? Verim, ze je vsechno v poradku.
Ahoj holčiny a pupíci
Už vidím že je po mě sháňka:-)
Přidávám se k pohybujícím se bříškům. Už jsem párkrát taky něco cítila a bylo to moc příjemný. Poprvé jsem to obulela jak želva. Vidím že hormony mávají se všema, že Marcelko:-)
U nás zatím žádná moc změna není. Pořád čekáme na výsledky z genetiky a doufám že do konce týdne už by mohli přijít.Řekli mi že kdyby něco bylo tak mi zavolají, zatím se nikdo neozval tak doufám v to nejlepší. Adámek je už třetí týden nachlazený a pořád kašle a většinou se z toho potom pozvrací . Mě je taky pořád špatně , akorát nevím proč se tomu říká ranní nevolnost když mě je blbě celej den.
Holky mrkněte na www.tchibo.cz mají tam do středy nabídku těhu oblečení a věcí pro miminka. Jinak prodejny jsou myslím v každém Kauflandu a Globusu. Já jsem si tam koupila rifle a jsou super. Jinak jsem ostatní oblečení nakupovala v Polsku. Mají tam moc hezký věcičky a za dobrý ceny.
Fotky v galerce jsou super.Srazík jsem vám mooooc záviděla. škoda že bydlím tak dalkeo. Taky se pokusím přidat ten můj pupík a myslím že mám největší:-) Dneska jsem poslala koupit mažu baterky do fotáku a přinesl všechno kromě baterek:-) tak zas nic.
Mějte se krásně, dávejte na sebe pozor a paaaa
Anni a spol:-)
MARCELKO o te amniocenteze jsem psala na str 179 tak se mrkni.
A abych nezapomněla vítám a zdravím znovunalezenou a přestěhovanou LINDUŠKU ![]()
Anni
Přeji krásný pozdní večer,berunky…
Anni ,sluníčko,myslím na tebe…jsi statečná maminka!
Koukám,že se nám ta galerie krásně rozrůstá…máte krásná bříška!!! ![]()
Moc prosím zkušené maminky o radu…kapičky z prsu mohou být,to vím..jen mě trápí,že je to hojně jen z levého..a z pravého prsu vůbec nic…nemůže to být náznak toho,že to pravé jaksi „nenastartuje“? ![]()
WELINKO děkuji je to těžký ale držím se jak se dá, pořád se uklidnuju tím že kdyby něco bylo tak už by mi volali. s tím prsem ti moc asi neporadíma le snad to nebude nic závažnýho. Mrkni na www. kojeni.cz je tam poradna tak ti snad řeknou co a jak.
Dobrou Anni
Anni děkuji moc
…krásně se vyspinkejte a nic se neboj,základ všeho je pozitivní myšlení a ty jsi vážně jednička
papapa