Listopad 2006

Napsat příspěvek
Velikost písma:
148
5.6.06 10:31

domi , tak mam asi neco jako ty…proste kureci do pusy nedam, max. nakou smes, ale peceny stehynko s ryzi.......no ani za nic. Fakt kureci nejim uz dobrej mesic a neco, veprovy tak obden, ale malinko. Uz mi nelezou ani brambory…prijde mi, ze snim tak jidlo jednou a vickrat je uz nemusim. Ale ovoce a zeleninu......boze treba chut melounu nebo broskve, normalne me tecou sliny, jak na to mam chut.

Marcelko , tak doktorka mi rikala, ze se to vetsinou objevuje az ke konci tehotenstvi,(myslim to mravenceni rukou) a predepsalal mi magnesko…a prestalo to, ale to je mesic a ted to mam zase zpet… tak tady mam kartonek Magnesie a treba se to zmirni…

Holky taky vam je porad takova zima … mam porad studeny ruce a nohy a nikdy jsem s tim problem nemela.

igi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1814
5.6.06 10:38

Jo, zima mi je taky… Je to divné - kdesi jsem četla, že by nám mělo být spíš tepleji… :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
568
5.6.06 10:46

Domi, Igi, tak to mě je naopak pořád horko!! Manžel mě vždycky chytne za ruku a „zděsí“ se, jak je horká, říkám, že Kulíšek vevnitř parádně topí…fakt jsem jak kamínka :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
958
5.6.06 10:50

Ahoj těhulinky!!!

DOMI .....ty pohyby naopak můžeš cíti spíš po jídle…miminko dostalo přísun energie a pak vyvádí a metá kotrmelce..takže myslim, že je to ončo :wink:
MARCELKO …klidně bych betakaroten baštila, ale jak psala Nico tak čistej nebo jak bych poradila já…v mrkvi!!!
BEE .........hezky odpočívej a udělej si čajíček at ti není zima…grrr…prej už bude léto…haha!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mia
5.6.06 10:55

Welinko

kolostrum z jednoho prsu vůbec nesouvisí s budoucím kojení, mám kamarádky co jim tekla prsa těhu a nekojili i ty co ani kapka a kojily, a také ty co jedno prso jo a druhé ne a kojily z obou, nebóóój

Bee
dík za držení palců, ještě nejsem rozhodnutá jestli ty testy neodmítnu, uvidím, podle situace.

Pohyby s jistotou necítím, ale minulé těhu to tak bylo taky, dával si načas.

pa Mia

• Citovat
  • Upravit
1814
5.6.06 10:56

Kačulo - fakt? Tak to jdu rychle něco zbodnout a pak zahlásím :wink: :lol: (ale divné je, že jsem včera a ani dneska necítila nic…)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148
5.6.06 11:45

Mio , myslis testy z odberu plodovy vody??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
710
5.6.06 11:55

Holky,

ted tady procitam statistiku na cinsky kalendar. My vlastne jeste nevime, co ktera nosi pod srdickem, ale me to u Danuly vychazi a tak jsem zvedava, zda mi to vyjde i po druhe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2346
5.6.06 11:56

Ahoj holky, beru magnezko o 106 a bricho porad boli :( . Jestli to do zitra neprejde, tak musim jit opet k doktorovi, tot prikaz z pohotovosti. Jen nevim, co to bude mit za smysl, kdyz je to ten svalik… No neva, aspon budou vedet, ze existuju, ze :) .

Welinko, me jde take z jednoho prsa trosku vice kapicek nez z toho druheho. Ale myslim si, ze je to ok, protoze ono cele telo je jaksi nesymetricke, tak mozna ty zlazky v jednom prsu funguji trochu lepe. Ale mame jeste spoustu casu, neverim, ze prave toto by mel byt problem :) .

Anni, vysledky budou urcite v poradku, uvidis, hlavne se nestresuj, to nepomuze nicemu. Moc drzim palecky!

Beinko, kliduju, kliduju, zatim teda bez efektu… Doufam, ze uz se nejakeho ustupu bolesti dockam.

Makos, ja mam taky hrozne suchou kuzi, mazu 2× denne, ale mohu se uskrabat. Ja ma k tomu jeste atopicky ekzem, ble ble. Zatim mi bricho nepraska… Zkus zajit do lekarny a zeptej se na cistou vazelinu. Je to uplne to nejmastnejsi, co snad muzes dostat a aspon na noc se tim poradne namaz. Take je vyborne veprove :,-(lo, pekne ale podomacku vyskvarene. Vim, je to rochu nechutna predstava, ale kuzi to pekne promasti. Ja jsem si koupila kakaove maslo (kosmeticke), je to mastne asi na urovni toho :,-(la, ma to i podobnou strukturu, mozna se zkus poptat i po tom. Mazanicko nicmene slouzi jen proti te suchosti, na strije ma pramaly ucinek :( . To je dano spise geneticky.

Igi, ja mam furt americkou pojistovnu, beee, beeee :( , proto jsem tak omezena ve vyberu. Nemecke pojisteni mi nikdo neudela, protoze nepracuji a jsem zatim ve vyrizovani pobytu. Ale uz jsem od nekolika holek slysela, ze je z tou moji pojistovnou domluva, tak zitra uvidime. Jinak ja mam uplne stejne chute jako Ty, po ovoci a zelenine bych se mohla utlouct, masi si dam jen vyjimecne, veprove mi vubec nejede, ble ble. No, ale take se obavam, ze po porodu se me chute vrati na puvodni naladeni a ja budu jist zase blivajzy :D .

Domi, i ja prave po mase mivam divno chute a zlobi mi reflux (jidlo se mi snazi vracet). Hrozne dlouho se to tam travi a ja na to nemam ani nervy ani cas :) . Dneska treba budu mit k veceri kure, to si zas nebudu moct lehnout dobre 4 - 5 h po jidle a stejne to jeste budu citit. On je ten metabolizmus celej pomalej a masicko mu dava asi obzvlaste zabrat…

Marcelo, ja bych zrovna z beta-karotenem hodne setrila, protoze je to skupina A a te se zrovnika predavkovat muzes a bohuzel predavkovani se neblaze odrazi na miminku. I v tehu vitaminech mas A jen poskrovnu, tak s betou radeji pockej, urcite mas naprosto dostatecny prijem prirodni cestou.

Bee, moc gratuluji k pohybum, to je paradicka, vid :D ? Kdyz nepremluvis manzela k fotce, tak najdi doma velke zrcadlo a blyskni se pred nim :) . Jen vypni blesk, dela neplechu. Uz se tesime na dalsi brisko do sbirky :D .

Ivett, i moje mimi o sobe da vedet, kdyz jsem v klidu. Kdyz se po:,–(im. Nejlepe jeste kdyz mu prihodim do briska nejake jidlo nebo piti, to se mu vuuuubec nelibi. Sedet, nekolibat ho chuzi a jeste ho terorizovat jidlem, to se pak pekne vzteka :D .

Tak jdu zobnout jogurtik, mam nejaky hlad. Mejte se hezky, Linda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
545
5.6.06 11:56

Čau holky, představte si, co se mi včera stalo : sedím si tak ve 21:30 v kuchyni a najednou mě popadla tak straaaašná chuť na uklízení, že jsem začala lítat po kuchyni s hadrem, lezla do všech skříněk, všechno leštila - Pavel mi řekl, že nejsem normální, tak jsem toho teda nechala, ale nemohla jsem ani dospat, abych už zase dneska mohla gruntovat. Dopadlo to tak, že takhle naleštěnou kuchyň jsem neměla ani na Vánoce. A co je horší - těším se, jak se zítra pustím do další místnosti (máme 4+1) :oops: . Dneska už toho radši nechám, abych mimčo moc netrápila. No řekněte - je to normální ? Jsem doma už 6.týden a tohle mě chytlo poprvé :roll: .

Jinak včera večer těsně před usnutím jsem cítila v břiše „cosi“ (prdíky to být nemohly, jídlo taky ne, protože jsem jedla asi 3 h předtím) - holky, řekněte, že už to bylo ono, strašně se těším, až budu o Ójovi vědět :roll: .

Problémy se zimou nemám, spíš je mi pořád horko a s masem jsem na tom podobně - dříve bych se po něm umlátila, dneska se mi z pečeného kuřete zvedá žaludek a když ho sním, cítím ho pak ještě strašně dlouho.

Hadříky zatím nenakupuju a ani nehodlám, bojím se…co kdyby se pak něco stalo a já se tu na ně budu koukat a brečet… :cry: . Bříško mi taky neroste, každý mi spíš pořád říká, že jsem zhubla. Jak jsem normálně silné postavy, tak si toho nikdo nevšimne, že jsem těhotná a mě to moc mrzí. Pavel mi slíbil, že mi koupí riflové těhotenské šaty až ke kotníkům s laclem, tak je budu hned všude nosit, aby to každému došlo :! .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bee
691
5.6.06 12:07

MIO - jaký testy jsi měla na mysli? Trippletest nebo plodovku???

Jinak MASO já teda naopak musím. Smějeme se, že je Qeebo po tatínkovi. Ačkoli jsem je dřív nemusela, měla jsem teď období (asi měsíc), kdy jsem MUSELA řízky…vepřový nejlíp. :-)

Jinak břicho mě taky trochu pobolívá na stranách, ale v chytré knize píší, že pokud to nejsou vysloveně silné křeče, je to těmi vazy, co drží dělohu, tak jsem v klidu…je to spíš takový pobolívání jako když mám lehce namožený sval a přičítám to tomu, jak se tam Qeebo roztahuje. Minule na UTZ jsem viděla dokonce jak si natáhne ručičky i nožičky jak nejvíc to jde nahoru a dolů…a já se divim, že se mi natahují vazy?! :-D

Nemůžu se dočkat, až ho s Davidem zase uvidíme! Teď to bude naposled, co uvidíme Qeebase v celé kráse…pak už bude moc veliký (veliká) a nevejde se na obrazovku celý(á). :-)

Dohadujeme se neustále o jménech…KACUL ta jména, co jsem uvedla jsou první nástřel…Filip asi zůstane, ale to holčičí bude ještě možná problém. Já to mám každý den jinak. :-(

Holky napište sem jaké máte typy na jména…ať získám taky inspiraci.

Jo a chtěla jsem se zeptat ZKUŠENÝCH MAMIN, jak se stanovuje TERMÍN PORODU PODLE PRVNÍCH POHYBŮ??? Je to tak, že ten týden pak stanoví jakoby za „dvacátý“ nebo jinak??? Nikde jsem to nenašla. Vím, že je to nepřesné, zvlášť u prvorodiček, ale třeba s tím má některá z vás vlastní ZKUŠENOST z minulého těhu?

pa a hezký poledne! Bee

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
710
5.6.06 12:08

Diky za rady s betakarotenem. Nebastim ho, protoze jsem si to myslela, ze to nebude az tak idealni vitamin.
Taky se pridavam do klubu. Je mi porad strasna zima. I kdyz venku sviti slunicko, ja mrznu. A ted jak je venku hnusne, jsem na tom jeste hur. Pamatuju si, ze u Danulky mi bylo spis vedro a ted je to uplne naopak. No kazde tehu je jine.
Jinak taky mazu bricho. Koupila jsem si krem v lekarne. Jsem zvedava, jestli tentokrat taky vydrzi. U Danielka vydrzelo. A to nejsem zadna stihla lanka. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
568
5.6.06 12:28

Já zatím používám krém Elasti-Q, bříško je bez problémů. Ale to zatím, ještě jsme moc nevyrostli :wink:
Zato první 3 přibraná kila během těhu se mi stihla vrazit do stehen a boků, ještě než jsem se stihla začít mazat - taky tak ty nohy vypadají :o( No jo, chce to nějaké oběti :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
259
5.6.06 13:32

Ahoj tehulinky,

DOMI: a co sunka, kdyz Ti kureci nechutna s houskou by to mohlo jit coz?

KRTI: tedy jestli Te jeste nekdy popadne tahkle uklizeci manie tak dej vedet a prijd k nam - to by se hodilo :D

BEE: Filipa Ti moc schvaluji. Mam jednoho doma a porad mu vymyslim nova jmena, Filipek, Ficek, Fik, Fikous - kluci na gymplu mu rikali Fiky - ja mu rikam Fikousek :)

NICO: ja si ted nejsem jista jestli jsem dneska v metru nepotkala Tvojeho muzicka. Kratasy, cerna kozena bunda - no nebyla jsem si jista, tak jsem ho nezdravila, ale kdyby to byl on - tak, ze se mu omlouvam :?

Holky ted jsem volala doktorce a genetika je v poradku!!!!!!!! :lol: Ja jsem tak stastna! Jupii. Taky me ted porad poboliva brisko, ale ta Magnezie fakt pomaha. Taky uz neco citim, takove bublani - tak se necham prekvapit jestli je to mmi nebo ne :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
568
5.6.06 13:36

SMARR, moc gratuluju k příznivým výsledkům genetiky…a to bublání…určitě to bylo mimi :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí