Poradna duly
Jana Čurdová
Linduso Měla jsem úplně stejný problém. Nesnesitelná bolest na jedné straně. Nemohla jsem narovnat nohy a chodila jsem ohnutá. Naštěstí mi doktor dal na sebe dal mobil " kdyby něco " tak mi po telefonu řekl že je to ten úpon, ale druhý den mě pro jistotu vyšetřil. Naordinoval klid, kterého už mám i bez toho dost… a přešlo to.
Snad už je Ti taky líp.
Čauky těhulky. Chtěla bych se váas zeptat: někdo tady psal,že Calibrum bere jen 1-krát denně. Beru ho taky(už ten růžový) a na krabičce bylo psáno 2-krát denně.Tak to dodržuju. Teď tak přemýšlím,nebudu předávkovaná vitamíny?
Lidunko,
já mám taky Calibrum, ale v lékárně mi říkali, že stačí jedna tableta denně. Já to dodržuji a doktorka říkala, že i když budu brát vitamíny každý den, že to na velikost miminka vliv nemá. Brala to tak i švagrová a měla miminko běžné velikosti.
Poslala jsem fotku bříška do galerie, ale bohužel v sobotu večer jsem si všimla, že mi začíná praskat kůže, i když se mažu 2× denně. Asi fakt nemám elastickou kůži a nic mi nepomůže. Už mám od puberty popraskaný zadek, tak mě to asi nemine.
Navíc teď co jsem těhotná mám hrozně suchou kůži, nikdy jsem ji tak suchou neměla. Kůže si mi šoupe skoro všude. Dokonce jsem přemýšlela, jestli si nemám zajít na kožní, aby mi předepsali nějakou mast. Ještě se asi poradím s doktorkou (ve čtvrtek jdu na kontrolu).
Všem co cítí pohyby tiše závidím a doufám, že se taky brzo dočkám.
Přeji všem krásný den ![]()
Krasne pondelni rano,
vitam Lindusku a drzime pesticky s nem. pojistovnou.
Ohledne vitaminku… ja zadny neberu, denne snim 4 jablka, naky broskve, redkvicky a jeden kefir. tesime se na leto, to bude na zahrade hafo ovoce a zeleninky..mnam (uplne jsem ted ovocem posedla, skoro jsem prestala jist maso, proste …jak ho vidim…to nejde dat do pusy
Kdyby me tak ty nechute na jidlo vydrzely i po porodu, abych rychle zhubla ![]()
Jinak holky (LInda a jeste nektera z vas) co mate ty bolesti v brisku, ja mam skoro kazdej den teda, kdyz se treba rychle zvednu ze zidle, tak me tak rejpne v brichu, ze musim zustat v predklonu a rozdejchavat to…po chvilce to prejde........
Nevim, ktera jste tady psala o magnesiiu, hold asi budu muset zacit taky pit magnesku, protoze me teda mrtvi ruce snad 5× za den a to si je neprelezim ![]()
Holky (Welinka, Linda…) máte krasny briska, me uz se tam taky neco rysuje, ale vecer je teda poradny ![]()
tak zatim pa Igi
Ted si po sobe ctu svuj prispevek, no samozrejme jim jeste i snidani,obed a veceri
to bych asi ńedala jen na ovoci.
Vcera jsem sla s brachou na zahradu a on ne me krici, tak pojdte VY DVA!! chi chi........a to mu je 24let a je z toho takovej …no srandovni,,,,zeptal se me, jestli to bude jeho vnuk nebo vnuka??? Trdlo jedno .......tak jsem mu to objasnila, ze to bude vnoučka
![]()
Delam si srandu, jasne, ze jsme si to po delsim badani vyjasnili..... ![]()
Dobre ranko!
Lidunko , predavkovat by ses mohla, kdybys snedla celou tu krabicku kazdy den… Ja beru vitaminky taky jen sporadicky. Jednak je to chemie a druhak uz jsou dostupne prirodni vitaminky, tak proc to nevyuzit.
Nevim kdo to psal, mozna Igi, ze neji masicko…tak potom bych URCITE aspon obcas zobla B-komplex, protoze v zelenine neni treba vubec B12 a to je zivotne dulezity vitamin.
Jinak velikost miminka je dana hlavne geneticky, samozrejme, ale nadbytek vitaminu B muze mit podle me celkem vliv.
Makos , ja nastesti suchou kuzi nemam a zatim nepraskam, ale urco me to ceka taky ![]()
Jinak ke koznimu nemusis - pokud to nesvedi, necervena a tak. Kup si v lekarne Excipial U Lipolotio, je to takove telove mlicko. Pisou to i kozari i malym miminkum na supinky. Delaji to Svycari a je to vyborne!
Ja proti popraskani pouzivam od Dermacolu spešl pro tehulky http://www.dermacol.cz/…il-produktu/?…
jinak se snazim 1× tydne o peeling celeho tela a je to hned znat…jo a do koupele si pridavam olej…ten pokozku krasne zvlacni.
Ale mate pravdu, ze se treba nenamazu rano a mam cele ruce (ne dlane) suche…supinkovate. potreba mazat a mazat.
pa Igi
Ahoj těhulky!!!
Tedy Vy jste mi daly!!! Od čtvrtečního odpoledne jste napovídaly tooooolik stránek, že jsem to četla přes hodinu a půl!!!
Srazík byl moc moc moc fajn a jsem ráda, že jsem Vás všechny mohla poznat
Určitě si to musíme zopakovat!!
Domi , určitě tu skříň u maminky pořádně prohledej. My jedeme k našim na první červencový týden a já se na skříň taky chystám. Tedy mamka má na půdě skříně plné oblečků po nás rovnou 2…jsou narvané k prasknutí, spíše půjde o to, co bude použitelné a co rovnou vyhodíme
Někdo tyhle staré věcičky odsuzuje, ale já si říkám - na doma, proč ne, nemusím mít všechno supr dupr nové ![]()
Liborinka , kafe piju normálně rozpustné, jen se spoustou mlíčka. Ale co jsem těhu, mám na něj menší chuť, než předtím. A granko si taky dávám ráda ![]()
Wellinko , z většího bříška si nic nedělej!! Mě teď uzemnila tchýně včera, když mi řekla, že „tedy, ale takové břicho já jsem měla někdy v srpnu, když jsem čekala HOnzu“ (a to já mám termín 1.11. a manžílek je narozený 9.11.)…no co, tak mám holt bříško větší…jsem na něj pyšná (dnes mě dokonce mladý muž!!! pustil v metru díky němu sednout
)a manžílek se mým bříškem už taky rád chlubí ![]()
Linduško …vítej „zpátky“ mezi námi a doufám, že se Vám to s tou něm. pojišťovnou nějak podaří vykoumat, abys měla náležitou péči, po které prahneš a kterou si miminko zaslouží!!!!! A doufám, že teď mezi nás zavítáš častěji ![]()
Pajino , Ty si užij chalupu a načerpej tam nové síly…a Ondrášek je fakt zlatíčko, je to krásný klouček!!!!
Jinak už nevím, na co všechno jsem ještě chtěla reagovat, ale já se třeba ještě během dne chytnu ![]()
Tak přeju všem krásný den!!!
Ahoj těhulky,
Excipial U Lipolotio vřele doporučuji, mám suchou pleť a už mi jej podruhé napsala kožní (teda teď podruhé jsem si pro něj šla cíleně - ten stary už byl starý, ale měla jsem s ním dobré zkušenosti).
Co se týče masa, mám taky „zajímavé“ zkušenosti
Nejsem sice vegetariánka, ale maso taky moc nemusím. Nicméně jsem si řekla, že bych aspoň v těhotenství měla jíst pestrou stravu, tedy i maso. Jenže už asi 3 týdny s tím mám problém. Většinou, když sním maso (nejčastěji jsem si toho všimla u kuřecího), tak asi po hodině nebo po dvou to maso začnu tak nějak divně cítit zevnitř…
Fuj… Pak to musím rychle něčím přebít (nejčastěji nějakým jabkem nebo něčím takovým). Nevím, co s tím. Nemáte s tím některá zkušenosti?
Domi
Ahoj holky,
prohlidla jsem si fotecky a moc se mi libi pupik Kacul. Je nadhernej. Musim se taky vyfotit, abych mela pamatku.
Jestli tomu dobre rozumim, tak magnesko pomaha na trnuti rukou? Me ruce trnou hlavne v noci, to me to i probudi. Krece do nohou zatim nedostavam, ale vim, ze jsem si je uzila u Danyska.
U nas je porad tak skaredy pocasi. Spis nez cerven to vypada na rijen, ale to mi chybi velky pupik, ktery v tu dobu uz vsechny budeme mit.
Chtela jsem se zeptat k vitaminum, myslite, ze muzu brat betakaroten?
Ivett , u maminky jsem sice byla, ale na skříň nakonec nedošlo, protože byla taková zzzzima, že se mi na tu půdu nechtělo lézt a v té zimě se tam hrabat v zaprášených pytlích… Takže jsem to odložila na příznivější povětrnostní podmínky. Určitě tam pojedu ještě hodněkrát ![]()
Safryš, s tou fotkou pupíku bych už měla něco udělat… Pořád o tom jen mluvím a skutek utek…
Včera dopoledne jsem jej ukázala manželovi a on se lekl, že se mi to břicho zvětšilo nějak najednou - taky se mi to zdálo… Prostě včera už to byl pořádný těhotenský pupík
(no a dneska do samozřejmě pokračuje). Už aby bylo hezky. Pod těmi svetry a bundou to pořád ještě není vidět… ![]()
Domi
Ahoj holky,
zůstala jsem dneska a možná zítra doma, protože mě zase začíná trápit nějaká viróza…ale snad to skončí jen rýmou, cítím se jak moucha…:-(
Jinak držíme všechny palečky (i Qeebo) MIE na dnešní UTZ a všem, které máte tento týden kontroly…
Dejte pak vědět, jak jste dopadly a co všechno jste viděly. ![]()
Jinak to včerejší ranní chvění byly 100% pohyby. Zpětně jsem si uvědomila, že se to opakuje už od čtvrtka, kdy odpoledne v práci to bylo nejmarkantnější, ale přičítala jsem to tehdy celkově nafouklému bříšku a nevěnovala tomu pozornost.
Ale to byla tedy síla…zatím největší kopance…(asi za ty stále ještě pracovní kalhoty, ve kterých jsem celý
den seděla jen s rozepnutým knoflíkem)… ![]()
Tak držím všem palečky, ať kopanečny pokračují a začnou už u vás všech. Je to vážně nádhera. Prostě komunikuje. ![]()
Jinak pupík jsme zatím nefotili…chci nějak přesvědčit našeho taťku, aby nás vyfotil, ale při jeho vytížení to není jednoduché.
Jdu si lehnout, hezký den všem! ![]()
pa Bee+Qeebo
Marcelko , beta karoten teoreticky nevadi. On je obsazeny i v tehu vitaminech, ale asi bych nebrala takove ty pripravky na opalovani…to bych se bala.
Domi , s tou nechutí k jezení masa bych já - masomil - asi umřela…já bez masa nemůžu být, naštěstí se to v těhotenství nezměnilo. Jestli Ti to dělá ale takové potíže, že je Ti potom špatně, to neporadím, bohužel
( Ale jíst bys to asi měla, kamarádka je vegetariánka a její doktor jí říkal, že v těhotenství to jednou bude problém, přece jen v tom mase jsou věci, které prý miminko potřebuje…ale nevím, neznám, jen říkám, co jsem slyšela…
Na ty oblečky se taky chystám v červenci…a jestli bude teplo a sluníčko, tak mi to manža všechno vytahá ven na zahrádku, abych i trochu sluníčka pochytala při té „práci“.
Fotku pupíku mám zatím jen ze 16. týdne, dneska zaúkoluju manžu, aby mě znovu vyfotil, jde tam vidět pěkný skok ve velikosti domečku pro Kulíška ![]()
Jinak s pohyby to mám tak, že prvně jsem je cítila v 18.tt, teď ve čtvrtek to budou dva týdny. Bylo to takové „bublání“, teď je to častěji…většinou večer, když ležím u televize a jsem v klidu, tak to cítím…ale teď si se mnou třeba miminko povídá i u počítače…zrovna o sobě dává hezky vědět…je to kouzelné vědět, že je „v pořádku“ ![]()
Bee , pořádně doma odpočívej, kurýruj se a buď v teploučku, ať tu virózu vyženeš!!!
Holky, teda pohyby Vám závidím… Já asi ještě nic, i když nevím - v sobotu jsem měla divný pocit v místě kde by teď měla být děloha. Ale bylo to chvíli po najezení, tak nevím, jestli to nebylo ještě nějaké zatoulané střevo… No byla bych ráda, kdyby to už přišlo, ať vím, jak to vypadá a co mám čekat ![]()