Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Sandokanec píše:
Neni to soud, nerozhoduju o jejim uvezneni, nebo useknuti ruky jako muslimove.Takze o nic nejde, jen rikam nazor a beru, ze se muzu s nejakou prijatelnou sanci(ja to vidim tak na 10%) mylit.
Nemam rad, kdyuz nekdo se porad vyhyba nazorum, ze nema dost informaci. Dneska klasika a alibismus u vsech politiku treba.
To není alibismus. Tak by to přece mělo chodit vždycky. Nemusím přece mít na všechno ausgerechnet názor, i když o tom vím prd. To je opět znak omezenosti a blbosti, sorry jako.
U soudu je hodně na pováženou mít (právní) názor, ale nemoct ho ukotvit ke skutkovému stavu.
@Hecate píše:
To není alibismus. Tak by to přece mělo chodit vždycky. Nemusím přece mít na všechno ausgerechnet názor, i když o tom vím prd. To je opět znak omezenosti a blbosti, sorry jako.
U soudu je hodně na pováženou mít (právní) názor, ale nemoct ho ukotvit ke skutkovému stavu.
No ja si prave myslim, ze je treba umet rychle vyhodnotit a vytvorit si nazor na lidi, je to naprosto zasadni pro mnoho veci v zivote(at uz kamaradstvi, vztahy, praci, podnikani…) a v minulosti by mi to usetrilo plno starosti. A chce to trenovat i na vecech, kde ten nazor nutne nemusim mit. ![]()
Vzdy budes mit jen omezene informace a nepotrebujes mit vse kompletne a jiste rozhodnout.
@Sandokanec píše:
No ja si prave myslim, ze je treba umet rychle vyhodnotit a vytvorit si nazor na lidi, je to naprosto zasadni pro mnoho veci v zivote(at uz kamaradstvi, vztahy, praci, podnikani…) a v minulosti by mi to usetrilo plno starosti. A chce to trenovat i na vecech, kde ten nazor nutne nemusim mit.
Vzdy budes mit jen omezene informace a nepotrebujes mit vse kompletne a jiste rozhodnout.
Což o to, čistě jen UMĚT RYCHLE VYHODNOTIT nebo UMĚT SI RYCHLE VYTVOŘIT NÁZOR, to snad ani není takový big deal. Jen jde o to, jestli kvalita výsledku odpovídá té rychlosti, nevím no. A opět jsme u toho, zda je třeba takto přijatý názor prezentovat rezolutním a hrubým způsobem.
V tomto se očividně neshodneme, další debatu považuji za zbytečnou.
@Hecate píše:
Což o to, čistě jen UMĚT RYCHLE VYHODNOTIT nebo UMĚT SI RYCHLE VYTVOŘIT NÁZOR, to snad ani není takový big deal. Jen jde o to, jestli kvalita výsledku odpovídá té rychlosti, nevím no. A opět jsme u toho, zda je třeba takto přijatý názor prezentovat rezolutním a hrubým způsobem.
V tomto se očividně neshodneme, další debatu považuji za zbytečnou.
Tohle je klasicky pruser zen, nerozhodnost, vahavost, prebirani porad dokola neceho a kvuli tomu se nehodi do managementu treba. Proste zvazim informace co vim a rozhodnu a proste jsem si vedom, ze se muzu mylit, ale to k tomu proste patri.
@Sandokanec píše:
Tohle je klasicky pruser zen, nerozhodnost, vahavost, prebirani porad dokola neceho a kvuli tomu se nehodi do managementu treba. Proste zvazim informace co vim a rozhodnu a proste jsem si vedom, ze se muzu mylit, ale to k tomu proste patri.
Sorry, ale souhlasím s Hecate. Zvlášť, když vím, že nejčastěji jsou ti rozhodní a s rychle utvořeným názorem především v diskuzích na internetu.
@riccius píše:
Sorry, ale souhlasím s Hecate. Zvlášť, když vím, že nejčastěji jsou ti rozhodní a s rychle utvořeným názorem především v diskuzích na internetu.
No tvuj nazor me zaujal, ty vlastne hajis toho chlapka. ![]()
"Sobec jeste neznamena nasilnik. Pokud ji nemlati, psychicky netyra, coz mi neprijde, tak ji spis radite, jak si umele ty dukazy vyrobit, kdyz ma zakladatelka malo asertivity a prostredku dustojne odejit. Klasicky zakladatelka dela z manzela nejvetsiho hajzla, ale spis mi prijde, ze to proste nefunguje, on se zaridil podle sveho, a zene, ktera je v nevyhodne pozici, se to nelibi.
Pustit masinerii odlouceni neni problem, ale je to s nejistym vysledkem (zakladatelka by asi chtela vic, nez na co ma narok), tak se jde poradit sem, jak z toho vytriskat co nejvic."
Ale to uz jako hodne spatne pracujes s temi informacemi a predpokladas, ze zakladatelka je manipulatorka, lharka, nerikam, ze to nemuze byt, ale to uz spada proste do te male sance. A vubec ze se s vama o tom bavim, skoro vzdy se ukaze ze mam pravdu a jsem vse vystihnul trefne. ![]()
@Anonymní píše:
A vám se nikdy nestalo, že by přišla změna v průběhu? Chlapovi se předtím vůbec nemuselo dařit tak jak se mu daří poslední dobou a úspěch vstupuje do hlavy. Toho jsem si všimnul mockrát.
Plus ještě cukrování od mladé krásné kočky, nejednomu blbčkovi zamotalo hlavu.
No aktualne to resim s nejlepsi kamaradkou, prej šílený obrat v těhotenství. Pak mi poví o nějakých “drobnostech” na začátku vztahu a já si uvedomim, že tam žádný šílený obrat není, byl a asi bude takový vždy.
@Sandokanec píše:
No tvuj nazor me zaujal, ty vlastne hajis toho chlapka.![]()
"Sobec jeste neznamena nasilnik. Pokud ji nemlati, psychicky netyra, coz mi neprijde, tak ji spis radite, jak si umele ty dukazy vyrobit, kdyz ma zakladatelka malo asertivity a prostredku dustojne odejit. Klasicky zakladatelka dela z manzela nejvetsiho hajzla, ale spis mi prijde, ze to proste nefunguje, on se zaridil podle sveho, a zene, ktera je v nevyhodne pozici, se to nelibi.
Pustit masinerii odlouceni neni problem, ale je to s nejistym vysledkem (zakladatelka by asi chtela vic, nez na co ma narok), tak se jde poradit sem, jak z toho vytriskat co nejvic."
Ale to uz jako hodne spatne pracujes s temi informacemi a predpokladas, ze zakladatelka je manipulatorka, lharka, nerikam, ze to nemuze byt, ale to uz spada proste do te male sance. A vubec ze se s vama o tom bavim, skoro vzdy se ukaze ze mam pravdu a jsem vse vystihnul trefne.
Reagoval jsem na poslední dva příspěvky, jestli to mělo nějaký delší kontext, to jsem nestudoval.
Jinak bych neřekl, že hájím chlápka, spíš mám nějakou zkušenost i odtud i z reálného života. Jak si lidi umí věci přibarvit, a vždy se snažím najít i trochu jiný úhel pohledu, než většina. To neznamená, že mám pravdu.
Ale ono: párkrát mě fyzicky napadl, klidně mohlo být, že jí chytil ruku, když chtěla rozbít talíř, apod.
Jinak můj osobní názor je, že ty reálnější příběhy jsou ty, kdy zakladatel(ka) aktivně ve své diskuzi vystupuje, a že doplňuje informace s aktuálním vývojem. Ty, co hodí jeden první příspěvek, nebo dopíšou jeden-dva. Tomu nějakou věrohodnost nedávám.
@Sandokanec píše:
Jojo manageři to jsou opravdoví experti.
Kdo umí, umí.
Kdo neumí učí.
A komu nejde ani učit ten dělá managera.
@Sandokanec píše:
Neni to soud, nerozhoduju o jejim uvezneni, nebo useknuti ruky jako muslimove.Takze o nic nejde, jen rikam nazor a beru, ze se muzu s nejakou prijatelnou sanci(ja to vidim tak na 10%) mylit.
Nemam rad, kdyuz nekdo se porad vyhyba nazorum, ze nema dost informaci. Dneska klasika a alibismus u vsech politiku treba.
10 %? Já to vidím tak na 50 %, že se mýlíš. Mohla to být na začátku prostě zamilovanost a během pár let se oba změnili. Tak to bývá velmi často, nic mimořádného.
@belladonna píše:
10 %? Já to vidím tak na 50 %, že se mýlíš. Mohla to být na začátku prostě zamilovanost a během pár let se oba změnili. Tak to bývá velmi často, nic mimořádného.
ad zamilovanost - to není ani tak o náhlé změně po, ale o přehlížení detailů, u kterých „normálním“ ženám svítí výstražný červený světlo jak Rhódskej maják
@pohledzdruhestrany píše:
ad zamilovanost - to není ani tak o náhlé změně po, ale o přehlížení detailů, u kterých „normálním“ ženám svítí výstražný červený světlo jak Rhódskej maják
je to o změně. Nejsme stejní, situace např po dětech se rapidně změní, přibudou problémy a chování obou je jiné.
@belladonna píše:
je to o změně. Nejsme stejní, situace např po dětech se rapidně změní, přibudou problémy a chování obou je jiné.
ale z normálního chlapa se po x letech po dětech najednou psychopat nestane, samozřejmě můžou vyeskalovat spory, nedořešený věci, rozdílnost povah, atd. ale nestane se z něj najednou psychopat, co to tajil úvod vztahu a několik dětí
@someargue píše:
No aktualne to resim s nejlepsi kamaradkou, prej šílený obrat v těhotenství. Pak mi poví o nějakých “drobnostech” na začátku vztahu a já si uvedomim, že tam žádný šílený obrat není, byl a asi bude takový vždy.
To je právě ta nepřenosnost osobní zkušenosti, si myslím. Kombinovaná možná i s tím, že v okolí nebyl nikdo zkušenější, kdo by ji upozornil, že to či ono je fakt problém.
Plus samozřejmě i to, že člověk tu situaci snáz uchopí a pochopí, když se ho přímo netýká.
@pohledzdruhestrany píše:
ale z normálního chlapa se po x letech po dětech najednou psychopat nestane, samozřejmě můžou vyeskalovat spory, nedořešený věci, rozdílnost povah, atd. ale nestane se z něj najednou psychopat, co to tajil úvod vztahu a několik dětí
stane, jak jsem psala. Známá po prvním dítěti ještě dobrý muž hodný, stejný, vše v pohodě, po druhém dítěti fyzické násilí, manipulátor, jako by mu přeskočilo. Takže ano, lidi se mění, včetně klidně skryté psychické poruchy.