Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@PaníKadrnožková píše:
@zrcadlo ok, kazdy mame hranice bezne konverzace a urazek/zesmesnovani jinde. Ale k veci. Me vzdycky fascinuje ta mistni moralka, ze zena na materske je pritez a hovadko, ktere tyje z mozolu vydelavajiciho muze, a kdyz se tento zacne chovat jako prase, ma se ona hrde sbalit a odejit presne s temi osobnimi doklady a emergency igelitkou, aby nahodou nebyla v podezření, ze se chce na chudackovi napakovata na to narazim. Je opravdu ekonomicka prevaha tolerovanym spoustecem nasili? Ma on pravo onanovat vedle ni i pres jeji odpor a musi opravdu ona drzet usta, aby dostala penize na nakup. Je opravdu ekonomicka prevaha generalni pardon pro podvadeni? Atdatd.
Pokud bude nase spolecnost podporovat model ‚bohatý partner=ok prase‘, chudy partner zachranuje holy život a v azylaku muze byt rad, tak se vracime staleti zpet!
Takze ne, prispevek dalmatine dale podporuje nezadouci stereotypy!
Za mě ty stereotypy podporuje to, že si ženská s nulou na účtu pořídí dítě
Já se před třicítkou otáčela co to šlo, abych byla ekonomicky nezávislá. Pak jsem si mohla dovolit ten luxus navrhnout manželovi, abychom se na rodičáku vystřídali (taky bych uživila rodinu). Manžel mě potom slušně požádal, zda bych na rodičáku zůstala, a začal podstatně víc doma pomáhat a je mi dodnes vděčný, že jsem to doma s dětmi dala.
Ekonomická nevyrovnanost mezi partnery podle mě prohloubí charakterové vady. Takže když má chlap tendenci chovat se jako nadřazené hovado, tak mu to půjde mnohem snáz, když si najde holku po škole s holou řití, než když bude mít za ženu ředitelku farmaceutické firmy. Ale stejně tak může nějaká dceruška bohatých podnikatelů šikanovat slušného kluka, který neměl to štěstí a nevyrůstal v luxusu, a teď doma dělá údržbáře a zahradníka a ona se peleší s kdekým.
Jediný nástroj proti stereotypům je podle mě stejné finanční ohodnocení mužů a žen, a podpora dívek ve výchově v tom, aby se nejdřív postavily na vlastní nohy, a pak toužily hnízdit. ![]()
@zrcadlo Nemám co dodat, @PaníKadrnožková už řekla všechno za mě.
Furt se nedovedu naladit na uvažování, že jsem si sice omylem zvolila za partnerku zlatokopku a nemakačenko, co se hodlá přiživit na mém statusu, a proto před ní MUSÍM onanovat.
@MarieP píše:
To je nesmysl, on chce ovládat a pokud už je to v takovém stádiu, přiznána milenka v jeho firmě, ponižování, napadání, vyhrožování, onanování před ní - pro ponížení - jen tak ji nepustí… Bude potřebovat pomoc, někoho kdo ji podrží a poradí… Psychopati moc dobře umí manipulovat a oběť si pak myslí, že za vše může, že si to zaslouží a je to její chyba…Musí kontaktovat rodinu a nejlépe i nějakou organizaci na pomoc týraným ženám… To horší teprve přijde…
Taky si myslim. Tam, kde je rozehrana hra na manipulaci, pana zlyho a pani nestastnou, tam jsou vyhruzky vyhozenim jen dalsi formou hry. Ve skutecnosti se on nepotrebuje nikoho zbavovat, barak je jeho, peníze taky, kdyby chtel, ona uz je davno pryc.
@zrcadlo píše:
Já teda na tom příspěvku @dalmatine nevidím nic špatného, rozhodně tam nevidím urážky. A že je poslední věta jízlivá? Mám okolo sebe dost právníků, kteří by asi řekli, že ta věta není strašně hnusná, ale statisticky velmi pravdivá. Já osobně si myslím, že to píše troll. Pokud ne, a opravdu je nejdůležitější, že manžel má vlastní firmu a peníze a že vyhrožuje, že ji vyhodí, tak tomu nerozumím. Týraná a vydíraná žena by byla ráda, že ji muž vyhodí = nechá ji jít, a klidně by se vrátila do dětského pokojíčku k rodičům.
Toto mi spíš zavání klasickým sporem o majetek - já nemám nic, chlap má všechno, ale já mu hlídám dítě, takže si zasloužím taky dost, nevím proč mu nechávat barák, jde mi o zajištění pro dítě, proto já se z baráku nehnu (hrozí, že by se sem nastěhovala milenka) a budu sbírat důkazy, abych z toho vytřískala co nejvíc. To není urážka zakladatelky, to je popis toho, jak to většinově chodí, a že po první schůzce, na které se právník dozví, jak je žena utiskovaná a zoufalá, se v průběhu sporu vyloupne velmi racionálně uvažující žena, která to chce manželovi za tu milenu pěkně osolit.
A ano, znám osobně ženu, která žila s manipulátorem a byla týraná. Sama po deseti letech od odchodu uznává, že se jí žilo dobře na té terase s bazénem a že kdyby s tím chlapem žila v pronajaté garsonce a neměli peníze, rozhodně by odešla podstatně dřív. Ten ekonomický motiv v lidech je taky, nevím, proč to zastírat a brát to hned jako do nebe volající urážku. Když začal její chlap tříletému synovi vtloukat do hlavy, že rozhodně nemusí poslechnout holku, uvědomila si, že takto ne a spustila akci kulový blesk. Ofotila všechny smlouvy týkající se majetku a důležité věci jako rodné listy, kopie poslala na dvě různá místa. Během dopoledne sbalila všechny osobní věci, celý průběh dokumentovala, aby měla důkaz, co brala a co zůstalo na místě - pak dojela pro tchánovce, vzala je do toho domu, tam jim před svědky oznámila, že odchází a proč odchází a předala jim klíče od domu a od auta, nechala si to od nich podepsat, včetně soupisu těch velkých věcí, které tam zůstaly (aby manžel pak nemohl zdemolovat dům a hodit to na ni). Odešla pouze s osobními věcmi a dál už to nechala na právníkovi.
Tak tohle blízká kamarádka zkoušela taky. A víš, co jí řekl tchán? Že si to co jí syn dělá zaslouží (to je toho, dostat sem tam pár facek), že je nevděčná a jak odejde, tak se postará, aby toho litovala. Jejich rodinu totiž nikdo špinit nebude. Tchýně byla zticha. A to měli dobrý vztah, brala je jak druhé rodiče. Ale krev není voda, že. Najednou byla ta hnusná zlatokopka a syn největší chudák. To, že ji bil, urážel, podváděl, že kvůli němu měla zdravotní problémy a nevím co všechno… tak údajně, kdyby byla pořádná ženská, tak se jí to nestane. ![]()
A ohledně důkazů. To, že si oskenujes např. smlouvy a výplatní pásky a další. Je to vždycky soud, který rozhodně dle práva, co ti náleží a co ne. ![]()
Tady jde hlavně o to, že když ten, od kterého odcházíš, si vymýšlí doslova fantasmagorie, hromada lidí mu to žere i s navijákem (protože on je ten úspěšný a skvělý, a ty sice vzdělaná holka, ale obyčejná, z obyčejné rodiny s normální prácí, ale na mateřské, takže té živí manžel, jsi přítěž a určitě zlatokopka, jak jinak), odklidí majetek a dělá chudáka, co nemá nic, z tebe malém zlodějku, která ničím nepřispěla a jen brala, tak když máš důkazy, že lže, dost to nabourá pohled na takového člověka a pomůže to. Obrázek svatého může dostane na frak, maska spadne. ![]()
@Hecate píše:
@zrcadlo Nemám co dodat, @PaníKadrnožková už řekla všechno za mě.Furt se nedovedu naladit na uvažování, že jsem si sice omylem zvolila za partnerku zlatokopku a nemakačenko, co se hodlá přiživit na mém statusu, a proto před ní MUSÍM onanovat.
Tak to já se taky nedovedu naladit na uvažování spousty lidí. Např. mě děsně sejří, když někdo hulí doma u miminek nebo u kočárku, a že takových lidí potkávám ![]()
Vůbec nepopírám, že si zakladatelka vybrala za otce svého dítěte špatně. Na světě žije velké množství lidí, se kterými bych ve vztahu nebyla ani omylem, a můžou to být nadřazení násilní chlapi, ale i ubrečené nicnedělající ženské.
Docela by mě zajímalo, jaké by byly reakce, kdyby tady nějaká ženská napsala „Chlap se mnou nechce spát, tak jsem se večer pod dekou začala sama hladit, myslela jsem, že si pak třeba dá říct, on ale znechuceně odešel spát jinam a druhý den mi řekl, že je tohle násilí a udělala jsem to s cílem ho ponížit a zostudit a že to použije proti mně u soudu. Co myslíte, jsem opravdu takový násilník?“ Tak nějak si myslím, že by ten pohled nebyl tak jednostranný ve prospěch toho muže a spíš by se tam objevily odpovědi jako „A mohl on odejít spát jinam nebo jsi ho tam držela násilím? Jestli mohl odejít, tak je to nějaký citlivka, ne?“
@zrcadlo píše:
Za mě ty stereotypy podporuje to, že si ženská s nulou na účtu pořídí dítěJá se před třicítkou otáčela co to šlo, abych byla ekonomicky nezávislá. Pak jsem si mohla dovolit ten luxus navrhnout manželovi, abychom se na rodičáku vystřídali (taky bych uživila rodinu). Manžel mě potom slušně požádal, zda bych na rodičáku zůstala, a začal podstatně víc doma pomáhat a je mi dodnes vděčný, že jsem to doma s dětmi dala.
Ekonomická nevyrovnanost mezi partnery podle mě prohloubí charakterové vady. Takže když má chlap tendenci chovat se jako nadřazené hovado, tak mu to půjde mnohem snáz, když si najde holku po škole s holou řití, než když bude mít za ženu ředitelku farmaceutické firmy. Ale stejně tak může nějaká dceruška bohatých podnikatelů šikanovat slušného kluka, který neměl to štěstí a nevyrůstal v luxusu, a teď doma dělá údržbáře a zahradníka a ona se peleší s kdekým.Jediný nástroj proti stereotypům je podle mě stejné finanční ohodnocení mužů a žen, a podpora dívek ve výchově v tom, aby se nejdřív postavily na vlastní nohy, a pak toužily hnízdit.
Krome posledniho odstavce, se kterym obecne beze zbytku souhlasim, mi neda nereagovat na dalsi klišé. A použiju medialne zname pripady. Spisovatelka Monyova a Irena Neffova. Obe obeti nikoliv ekonomicky silnejsich partneru. For je v tom, ze násilník pouzije jakoukoli zavislost zeny, ted mluvim obecne, nikoli o tomto konkretnim pripadu. Ono se to tabuizuje, ale je znamo, ze tito manipulatori jsou zaroven skveli milenci a i jinak ‚pritazlive‘ osoby. Takze to klišé, ze kdyby ona mela nasetreno 100 tisic, tak by se ji to nemohlo stat, je proste opravdu mimo ![]()
A jeste me teda na tvem prispevku lehce vysokovalo, ze ti ten princip ‚vetsi bere‘ vyhovuje ve vlastni rodine. Ze bys zjevne povazovala za prijatelne, ze by se k tobe partner choval jinak, kdybys byla ekonomicky slabsi. S tim ja osobne nesouhlasim, nikoli ze bych nepripoustela existenci toho jevu, ale jako s zivotnim programem. Dle meho nazoru je znakem moderni spolecnosti prave ten soucit se slabšími a jejich ochrana!
@Ms.Ragdoll V tom mnou popsaném konkrétním případu byly vztahy s tchánovci vyhrocené 2 roky, pak se obrousily hrany a po pár letech tchánovci dali za pravdu jí. Bitva o majetek se nekonala, on nestihl převést auta apod. na někoho jiného, takže ji z toho vyplatit musel, ona se nesnažila uhrát nic navíc. Příjem měl oficiální, takže alimenty taky neočůral. Ona zůstala 5 let sama (o tom mluví jako o nutném detoxu), a až potom byla připravená zase si s někým vyjít. Co se přátel týče, tak on se snažil přesvědčit pár kamarádů o jejím psychopatickém odchodu, na to ona partnerkám těch kamarádů ukázala fotky, kde je naklizený dům a na stole klíče a podepisující tchánovci - na té fotce bylo i datum a čas, a víc to nerozmazávala.
@zrcadlo píše:
Tak to já se taky nedovedu naladit na uvažování spousty lidí. Např. mě děsně sejří, když někdo hulí doma u miminek nebo u kočárku, a že takových lidí potkávám
Vůbec nepopírám, že si zakladatelka vybrala za otce svého dítěte špatně. Na světě žije velké množství lidí, se kterými bych ve vztahu nebyla ani omylem, a můžou to být nadřazení násilní chlapi, ale i ubrečené nicnedělající ženské.
Docela by mě zajímalo, jaké by byly reakce, kdyby tady nějaká ženská napsala „Chlap se mnou nechce spát, tak jsem se večer pod dekou začala sama hladit, myslela jsem, že si pak třeba dá říct, on ale znechuceně odešel spát jinam a druhý den mi řekl, že je tohle násilí a udělala jsem to s cílem ho ponížit a zostudit a že to použije proti mně u soudu. Co myslíte, jsem opravdu takový násilník?“ Tak nějak si myslím, že by ten pohled nebyl tak jednostranný ve prospěch toho muže a spíš by se tam objevily odpovědi jako „A mohl on odejít spát jinam nebo jsi ho tam držela násilím? Jestli mohl odejít, tak je to nějaký citlivka, ne?“
Prosim te, s tim onanovanim bylo jasne receni, ze zaznelo NE
muzes zkusit zalozit diskuzi, ale ten slovni nesouhlas pred tim znechucenym odchodem nezapomen uvest ![]()
@Anonymní píše:
Nejhorsi je ze na vsechny v okoli pusobí jako hodny vyrovnany a mily muz. Nikdo by me to neveril. Vzdy venku je samy usmev a je v pohode. Doma sobec
Tyrani, psychopati, lide s poruchou osobnosti jsou talentovani herci a vetsinou je okoli povazuje za kvele lidi.
Zijes s hovadem a tyranem. Bud s nim zustanes, zblaznis se, onemocnis, stane se z tebe troska a predevsim ublizis tvym detem, anebo odejdes a muzes zit jinou budoucnost. Bude to tezky, ale zvladnes to. Zavolej na linku pomoci obetem domaciho nasili, oni ti poradi, co a jak delat, abys nevyprovokovala jeho hnev. Po rozvodu ti bude platit na deti, nebudes uplne bez penez, treba by ti na zacatek taky pomohla rodina, kamaradi? Reseni vzdy je, zacni konat hned, neodkladej to, cim driv, tim lip, protoze pozdeji muzes byt psychicka troska a nebudes mit silu neco resit. Jsi zodpovedna za tve deti, nejvis jim ublizis, kdyz budou v tom prostredi vyrustat a odnesou si to do zivota. Bude to horsi a horsi, proto zacni konat hned.
Drzim palce ![]()
@Anonymní píše:
To muzu. Vlastne to od nej ob den slysim jak je skvela. Ale to neresi to ze mi bude chtit sebrat dite a vyhodit me.
Nemuze ti sebrat dite, pokud dokazes pri rozvodu, co doma dela, soud mu dite do vyhradni pece nezveri. Kdyz bude mit agresivni ataky, nahraj si ho na mobil.
@Anonymní píše:
Ahoj. Muj muz ma ve sve firme milenku, dela tam na pozici ktera je uplne zbytecna. Zkratka si ji tak vydrzuje. Odmita ji vyhodit. Mame male dite. Jsem na materske. Dum je jeho. Ma ji jiz rok ja to zjistila v unoru.
„Muj“muz si dela co chce kdy chce a jak chce. Bez ohledu. Takze ja nemam ani chvilku na sebe.
Po me vyzaduje poslouchani a servis. Ponizuje me. Saha na me kdyz nechci. Vcera onanoval vedle me i kdyz jsem ho zadala at to nedela ze je mi to neprijemne a sla jsem spat jinam. Odmitl prestat.. Vyhrozuje ze mi vezme miminko do stridave pece. Nekolikrat me fyzicky napadl. Ponizil ze jsem nula. A ze neumim ani uklidit. Ale kdyz mu reknu ze pujdem od sebe tak zacne peklo.
Prosim poradte mi postup jak z toho ven. Mam 10000materskou a male miminko do prace jit nemuzu. Zblaznim se uz. Nezvladam. Nevim co dal. Haze na me ze za vse muzu ja a ze znicim rodinu a ze me neda ani korunu. Je vlastnikem firmy. Penize ma. Anonym z duvodu citliveho tematu.
Pěkný pako teda. Ty neumíš uklidit, nic ti nedá a ještě ti sebere dítě? Vyžaduje po tobě poslouchání a servis? Proč mu to proboha trpíš? Co by se stalo když to prostě nebude? Takovému člověku bych neuvařila ani vodu na kafe. On má milenku, ale ty si ta co ničí rodinu? No ty jo, potřeboval by pánví po tlamě ![]()
@PaníKadrnožková píše:
No, nejlepsi by bylo, kdyby opustil on tebe. Ja totiz opustila macha a bylo to dost hrozny, a to jsem mela kde bydlet a svuj slusny prijem.Co popisujes, samozrejme JE tyrani. Ten ha.zl zneuziva tve ekonomicke závislosti. Je potreba zachranit sebe a pak dítě, predpokladam, ze k nemu se chova normalne.Jak se radi nahore, ze se mas zhnusnit, tak to bych teda nedělala, ti haj.love nevnimaji zenskou krasu a ke kritizovani si najdou vzdycky neco. Naopak, je potreba se drzet na urovni, aby ji nekdo veril. U nej je to jedno, stejne ji nevnima jako zenu
on vedle ni neonanuje, protoze ho ona vzrusuje, ale aby ji ukazal, co si vsechno muze dovolit. Je to jako kdyz dominantni čokl souloži slabšího.
Nepises, kolik je dítěti. Je potreba zacit pracivat na sve samostatnosti. Nevim ale, jestli to dokážeš
mela by sis zajistit svuj příjem. Do 2 let ditete bych vydrzela, mezitim hledala skolku, praci, zvyšovala si kvalifikaci, ulejvala prachy a zajistovala důkazy tyrani. Mimo dum, k rodicum nebo tak.
Kazdopadne! Do stridavky daji az o neco starsi dítě. A reknu ti, ze ta změna byla uplne silena, ale zvykla jsem si. Diky vsemu, co jsem se diky machistickemu naprosto bezcitnemu tatkovi naucila, jsem velmi posílená. Uz mi nikdo, komu to nedovolim, nemuze ublizit. Uchovala jsem si dusevni zdravi, zbavila jsem se energetickeho upira, on by me byl znicil.
Nenech se! Nestoji to za bydleni v hezkem dome s panem reditelem zeměkoule.
Drzim ti moc palce, musis se zastat same sebe
Souhlasim, nejake zhnusovani nefunguje, on potrebuje objekt, hrmozvod na ventilovani svych problemu a zla a je mu jedno, jestli je objekt v teplacich s umastnou hlavou, anebo hezka zenska.
@Anonymní píše:
Mám otázku. Kdybych měla dítě a rozhodla se odejít, neměla kde bydlet- mohla bych u rodičů, neměla bych ještě práci a zatím bych měla řidičák a přítel měl práci i byt, nechali by mi mé dítě nebo by mi ho sebrali a dali příteli?
samozřejmě by ti nikdo dítě nesebral…
Záleží jak je dítě staré, mohla by být nějaká rozšířená nebo střídavá péče, ale obecně, výhradní péče se otci nechává jen v případě, že matka vůbec nefunguje nebo mizí neznámo kam.
Pokud jakýkoliv chlap ženský vyhrožuje, že když odejde, tak jí sebere dítě, tak je to jen prachsprosté vydírání…
Pro upresneni jsme manzele 2roky, je mi 27 let, mame syna. A jako hovado se zacal chovat po priznani nevery z jeho strany. Nikdy se tak nechoval. Milenka ma uz deti dve. Ne snim. dekuji za rady. Dost me pomohly ![]()
Konečně to někdo napsal za mě. Díky