Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Já budu nepříjemná, ale sakra, to sis udělala dítě v 18 po dvouměsíční známosti, že žiješ s takovým psychopatem a nemáš ani korunu? To jsi jako nepracovala pár let a neměla aspoň nějaké peníze našetřené před svatbou a dítětem? To nemáš vůbec žádnou aspoň trochu dobrou duši v rodině, se kterou by sis domluvila na přechodném bydlení? Tyhle situace jsou u ženských jak přes kopírák a s ohledem na dnešní dostupnost informací a tunu obdobných případů se ženským divím, že se opět a zase do takové situace dostanou…přitom by stačilo mít třeba 100 000 stranou a to není nenašetřitelná částka, to já našetřím za rok práce…
No, k tématu. Jestli to chceš opravdu řešit a nebrečíš tu jen, tak hned teď - ne až se odstěhuješ, ale hned, podej návrh na určení výživného k dítěti a k tobě jako manželce. Můžeš požádat pro tebe o bezplatného advokáta a osvobození od soudních poplatků. Pokud si nejsi schopná to vygooglovat, což je triviální, tak si řekni manželovi o peníze na jídlo a skoč si za advokátem, který ti poradí jak postupovat a kolik máš žádat. Nebo zkus najít nějaké právní poradny zdarma, je to jenom o googlování a volání. Bílý kruh bezpečí je taky schopen tě minimálně nasměřovat. Soudy na informacích mají dokonce často nějaké mustry těch návrhů, co potřebuješ. Nevadí, že s manželem ještě bydlíš, důvod, proč to podat co nejdřív je, že na soudech všechno trvá. V mezidobí bych se snažila co nejvíc našetřit a zajistila bych si nějaké přechodné bydlení, u rodičů, u prarodičů, tety, sourozenci, kámošky…neříkej mi, že nikoho nemáš, kdo by tě nechal případně pár týdnů u sebe, než bys našla nějakou garsonku. Až budeš mít bydlení, po 3 měsících si můžeš požádat o příspěvek na bydlení a vyběhat si i další dávky. Pokud máš teď 10 000,– Kč, tak to není samo o sobě špatný, plus pak budeš mít výživné na to dítě a zřejmě i na sebe, což ti dá dalších pár tisíc. Chce to prostě přežít prvních pár měsíců. Pokud máš rodiče, normálně bych je požádala o pomoc, nastěhovala se k nim, poprosila o půjčení nějakých peněz na byt a vybavení. Nebudeš chtít tolik…
Nicméně, úplně to vidím…on sice manžel není žádný terno, zde ho popisuješ jako hovado, ale ono se v tom baráku a za jeho peníze tak dobře žije, že ![]()
No, nejlepsi by bylo, kdyby opustil on tebe. Ja totiz opustila macha a bylo to dost hrozny, a to jsem mela kde bydlet a svuj slusny prijem.
Co popisujes, samozrejme JE tyrani. Ten ha.zl zneuziva tve ekonomicke závislosti. Je potreba zachranit sebe a pak dítě, predpokladam, ze k nemu se chova normalne. Jak se radi nahore, ze se mas zhnusnit, tak to bych teda nedělala, ti haj.love nevnimaji zenskou krasu a ke kritizovani si najdou vzdycky neco. Naopak, je potreba se drzet na urovni, aby ji nekdo veril. U nej je to jedno, stejne ji nevnima jako zenu
on vedle ni neonanuje, protoze ho ona vzrusuje, ale aby ji ukazal, co si vsechno muze dovolit. Je to jako kdyz dominantni čokl souloži slabšího.
Nepises, kolik je dítěti. Je potreba zacit pracivat na sve samostatnosti. Nevim ale, jestli to dokážeš
mela by sis zajistit svuj příjem. Do 2 let ditete bych vydrzela, mezitim hledala skolku, praci, zvyšovala si kvalifikaci, ulejvala prachy a zajistovala důkazy tyrani. Mimo dum, k rodicum nebo tak.
Kazdopadne! Do stridavky daji az o neco starsi dítě. A reknu ti, ze ta změna byla uplne silena, ale zvykla jsem si. Diky vsemu, co jsem se diky machistickemu naprosto bezcitnemu tatkovi naucila, jsem velmi posílená. Uz mi nikdo, komu to nedovolim, nemuze ublizit. Uchovala jsem si dusevni zdravi, zbavila jsem se energetickeho upira, on by me byl znicil.
Nenech se! Nestoji to za bydleni v hezkem dome s panem reditelem zeměkoule.
Drzim ti moc palce, musis se zastat same sebe ![]()
@Anonymní píše:
Já budu nepříjemná, ale sakra, to sis udělala dítě v 18 po dvouměsíční známosti, že žiješ s takovým psychopatem a nemáš ani korunu? To jsi jako nepracovala pár let a neměla aspoň nějaké peníze našetřené před svatbou a dítětem? To nemáš vůbec žádnou aspoň trochu dobrou duši v rodině, se kterou by sis domluvila na přechodném bydlení? Tyhle situace jsou u ženských jak přes kopírák a s ohledem na dnešní dostupnost informací a tunu obdobných případů se ženským divím, že se opět a zase do takové situace dostanou…přitom by stačilo mít třeba 100 000 stranou a to není nenašetřitelná částka, to já našetřím za rok práce…No, k tématu. Jestli to chceš opravdu řešit a nebrečíš tu jen, tak hned teď - ne až se odstěhuješ, ale hned, podej návrh na určení výživného k dítěti a k tobě jako manželce. Můžeš požádat pro tebe o bezplatného advokáta a osvobození od soudních poplatků. Pokud si nejsi schopná to vygooglovat, což je triviální, tak si řekni manželovi o peníze na jídlo a skoč si za advokátem, který ti poradí jak postupovat a kolik máš žádat. Nebo zkus najít nějaké právní poradny zdarma, je to jenom o googlování a volání. Bílý kruh bezpečí je taky schopen tě minimálně nasměřovat. Soudy na informacích mají dokonce často nějaké mustry těch návrhů, co potřebuješ. Nevadí, že s manželem ještě bydlíš, důvod, proč to podat co nejdřív je, že na soudech všechno trvá. V mezidobí bych se snažila co nejvíc našetřit a zajistila bych si nějaké přechodné bydlení, u rodičů, u prarodičů, tety, sourozenci, kámošky…neříkej mi, že nikoho nemáš, kdo by tě nechal případně pár týdnů u sebe, než bys našla nějakou garsonku. Až budeš mít bydlení, po 3 měsících si můžeš požádat o příspěvek na bydlení a vyběhat si i další dávky. Pokud máš teď 10 000,– Kč, tak to není samo o sobě špatný, plus pak budeš mít výživné na to dítě a zřejmě i na sebe, což ti dá dalších pár tisíc. Chce to prostě přežít prvních pár měsíců. Pokud máš rodiče, normálně bych je požádala o pomoc, nastěhovala se k nim, poprosila o půjčení nějakých peněz na byt a vybavení. Nebudeš chtít tolik…
Nicméně, úplně to vidím…on sice manžel není žádný terno, zde ho popisuješ jako hovado, ale ono se v tom baráku a za jeho peníze tak dobře žije, že
Proc musis byt tak strasne hnusna? Proc ta posledni veta? Hele,, pises celkem pricetne rady, ale je to zaramovane do takove sody, ze bych je uz z principu preskocila
a velmi se mylis, kdyz rikas, ze ona zije za JEHO penize. Tim, ze se stara o spolecne dite, tak jiste vis, ze ona ma na JEHO penize normalni NÁROK, vis. Takze ty se vlastne povysujes obdobne jako ten jeji chlap. Neni to pro tebe dobra vizitka, asi proto se tu rozhanis anonymne ![]()
@PaníKadrnožková píše:
Proc musis byt tak strasne hnusna? Proc ta posledni veta? Hele,, pises celkem pricetne rady, ale je to zaramovane do takove sody, ze bych je uz z principu preskocilaa velmi se mylis, kdyz rikas, ze ona zije za JEHO penize. Tim, ze se stara o spolecne dite, tak jiste vis, ze ona ma na JEHO penize normalni NÁROK, vis. Takze ty se vlastne povysujes obdobne jako ten jeji chlap. Neni to pro tebe dobra vizitka, asi proto se tu rozhanis anonymne
Přesně tak. Navíc já mám dítě a třeba dokončuji vysokou školu a na mateřskou prostě nárok nemám, nemusí jí být nutně 18
![]()
@Anonymní píše:
Já budu nepříjemná, ale sakra, to sis udělala dítě v 18 po dvouměsíční známosti, že žiješ s takovým psychopatem a nemáš ani korunu? To jsi jako nepracovala pár let a neměla aspoň nějaké peníze našetřené před svatbou a dítětem? To nemáš vůbec žádnou aspoň trochu dobrou duši v rodině, se kterou by sis domluvila na přechodném bydlení? Tyhle situace jsou u ženských jak přes kopírák a s ohledem na dnešní dostupnost informací a tunu obdobných případů se ženským divím, že se opět a zase do takové situace dostanou…přitom by stačilo mít třeba 100 000 stranou a to není nenašetřitelná částka, to já našetřím za rok práce…No, k tématu. Jestli to chceš opravdu řešit a nebrečíš tu jen, tak hned teď - ne až se odstěhuješ, ale hned, podej návrh na určení výživného k dítěti a k tobě jako manželce. Můžeš požádat pro tebe o bezplatného advokáta a osvobození od soudních poplatků. Pokud si nejsi schopná to vygooglovat, což je triviální, tak si řekni manželovi o peníze na jídlo a skoč si za advokátem, který ti poradí jak postupovat a kolik máš žádat. Nebo zkus najít nějaké právní poradny zdarma, je to jenom o googlování a volání. Bílý kruh bezpečí je taky schopen tě minimálně nasměřovat. Soudy na informacích mají dokonce často nějaké mustry těch návrhů, co potřebuješ. Nevadí, že s manželem ještě bydlíš, důvod, proč to podat co nejdřív je, že na soudech všechno trvá. V mezidobí bych se snažila co nejvíc našetřit a zajistila bych si nějaké přechodné bydlení, u rodičů, u prarodičů, tety, sourozenci, kámošky…neříkej mi, že nikoho nemáš, kdo by tě nechal případně pár týdnů u sebe, než bys našla nějakou garsonku. Až budeš mít bydlení, po 3 měsících si můžeš požádat o příspěvek na bydlení a vyběhat si i další dávky. Pokud máš teď 10 000,– Kč, tak to není samo o sobě špatný, plus pak budeš mít výživné na to dítě a zřejmě i na sebe, což ti dá dalších pár tisíc. Chce to prostě přežít prvních pár měsíců. Pokud máš rodiče, normálně bych je požádala o pomoc, nastěhovala se k nim, poprosila o půjčení nějakých peněz na byt a vybavení. Nebudeš chtít tolik…
Nicméně, úplně to vidím…on sice manžel není žádný terno, zde ho popisuješ jako hovado, ale ono se v tom baráku a za jeho peníze tak dobře žije, že
Milý hrdinný anonyme, doufám, že ti těch pár kapek jedu vyflusnutých hned po ránu dobře mířenou ranou směrem k zakladatelce pořádně spravilo náladu
A nevidím žádné citlivé údaje, krom informace, kolik schopná žena dokáže našetřit za rok. A schválně kolik bys našetřila, kdybys ten rok žila a pracovala v kraji, kde žiju já, nikdy jsem nevydělala víc, než šestnáctku. A to většinu života mnohem míň.
@M-A píše:
Chce dítě? Ať si ho vezme. Ne jako to přeháním, ale jsou to je kecy protože ví že to je tvoje nejzranitelnejsi místo, tak útočí. Já s chlapem žiju, malá má rok, a po 20 minutách v obchodě už stepuje u dveří s malou v ruce kdy se vrátím, nedal by péči o miminko, takovýhle člověk.
Přesně tak, jsou to kecy. Žádný soud mu v tomto státě nedá kojence do výhradní péče, ani do střídavky.
Moje rada, která není sice úplně košér, ale s osobou podobnýho řazení v rukavičkách jednat fakt nejde.
Vše si úkladej, nahrávej. SMS, hovory, jeho scény a vydíračky. Stačí ti mobil, diktafon, jsou i různá pera.
Když tě napadne, jdi k doktorovi, nech to zdokumentovat.
Pořiď si telefon na přeplacenku, buď opatrná a vše si maž (komu co píšeš, jaké schůzky si domluváš apod.)
Najdi si právníka, ať ti poradí. Nejlíp nějakého mimo váš kraj, ať máš jistotu, že se to nedozví. Vše potřebné si nachystej. Nebuď nepřipravená. Klidně si ofoť jeho výplatnice, smlouvy ( jo hnus, ale kamarádce to pomohlo dost, když pan manžel ze sebe dělal před soudem pomalu bezdomovce co nemá ani na rohlík).
Jezdí MHD, taxíkem, chod pěšky (existují sledovací zařízení do auta, tak proto).
Nech si udělat psychologický posudek od nějaké kapacity (to se hodí, až z tebe bude dělat magora, feťačku atd. To je taková klasika a stopro to zkusí.)
Obrať se na organizaci, která se týráním zabývá, BKB apod. Mají zkušenosti s hromadou podobných individuí a svoje odborníky, kteří umí pomoci a vyznají se.
A jako poslední, hraj jeho hru a moc mu neodporuj, nehádej se, buď milá. Ztratí ostražitost a bude míň hnusnej. Šetří si peníze bokem, klidně po desetikorunách, to je fuk.
Je to běh na dlouhou trať a čeká tě hodně hnusu, ale stojí to za to. Budeš volná.
Jo, zní to jako totální psycho návod, je to ujetý, je to hrozný, ale on se s tebou rozhodně mazat nebude, a když nebudeš dostatečně opatrná, a doslova paranoidní, dojedeš na to.
Držím palce.
@Anonymní píše:
Nejhorsi je ze na vsechny v okoli pusobí jako hodny vyrovnany a mily muz. Nikdo by me to neveril. Vzdy venku je samy usmev a je v pohode. Doma sobec
Ano, naprosto ukázkový případ domácího násilí. Můžeš ho nechat vykázat na 10 dní a poté vykázání prodloužit, dokud neproběhne soud a něco si nenajdeš.
@dalmatine píše:…
Prajem pekný deň,
urážky sa neskrývajú za neoprávnenú anonymitu. Naviac, sú proti pravidlám webu, tak sa im nabudúce prosím vyhnite.
S pozdravom,
Kristína ![]()
@Ms.Ragdoll píše:
Moje rada, která není sice úplně košér, ale s osobou podobnýho řazení v rukavičkách jednat fakt nejde.Vše si úkladej, nahrávej. SMS, hovory, jeho scény a vydíračky. Stačí ti mobil, diktafon, jsou i různá pera.
Když tě napadne, jdi k doktorovi, nech to zdokumentovat.
Pořiď si telefon na přeplacenku, buď opatrná a vše si maž (komu co píšeš, jaké schůzky si domluváš apod.)
Najdi si právníka, ať ti poradí. Nejlíp nějakého mimo váš kraj, ať máš jistotu, že se to nedozví. Vše potřebné si nachystej. Nebuď nepřipravená. Klidně si ofoť jeho výplatnice, smlouvy ( jo hnus, ale kamarádce to pomohlo dost, když pan manžel ze sebe dělal před soudem pomalu bezdomovce co nemá ani na rohlík).
Jezdí MHD, taxíkem, chod pěšky (existují sledovací zařízení do auta, tak proto).
Nech si udělat psychologický posudek od nějaké kapacity (to se hodí, až z tebe bude dělat magora, feťačku atd. To je taková klasika a stopro to zkusí.)
Obrať se na organizaci, která se týráním zabývá, BKB apod. Mají zkušenosti s hromadou podobných individuí a svoje odborníky, kteří umí pomoci a vyznají se.
A jako poslední, hraj jeho hru a moc mu neodporuj, nehádej se, buď milá. Ztratí ostražitost a bude míň hnusnej. Šetří si peníze bokem, klidně po desetikorunách, to je fuk.
Je to běh na dlouhou trať a čeká tě hodně hnusu, ale stojí to za to. Budeš volná.
Jo, zní to jako totální psycho návod, je to ujetý, je to hrozný, ale on se s tebou rozhodně mazat nebude, a když nebudeš dostatečně opatrná, a doslova paranoidní, dojedeš na to.
Držím palce.
Ano, zakladatelko, tady máš rady pohromadě. Každý, kdo něco podobného zažil, ví, že to není přitažené za vlasy. Ale chce to silnou povahu a pevné nervy. A odhodlání ![]()
@Betty MacDonald píše:
Ano, zakladatelko, tady máš rady pohromadě. Každý, kdo něco podobného zažil, ví, že to není přitažené za vlasy. Ale chce to silnou povahu a pevné nervy. A odhodlání
Souhlasim. A jeste bych doplnila, neustupovat, az zacne plakat, az se bude zalykat, ze vsechno vi, ze byl hnusný a kdybys neco..tak by delal neco jineho, ale ted uz fakt vi a ceka vas raj na zemi, klidne u nej muzes dal bydlet. To je taktika ke zviklani rozhodnuti. Nez se baba znovu nadechne k cinu tak ten rezim 100× prituhne. Tudiz uz dale nevyhrozovat, neupozornovat, zadne demonstracky. A jakmile to prijde, tak uz to dotahnout!!!
Uff, další manželka milionáře bez našetřené stokoruny. Občas mám dojem, že to sem píše jeden člověk. Mimino mu dítě nikdo do péče nedá, šla bych k rodičům nebo kamkoliv jinam, musí platit do určitého věku výživné i na ženu. Pokud je tato fantastická historka pravda.
Sobec jeste neznamena nasilnik. Pokud ji nemlati, psychicky netyra, coz mi neprijde, tak ji spis radite, jak si umele ty dukazy vyrobit, kdyz ma zakladatelka malo asertivity a prostredku dustojne odejit. Klasicky zakladatelka dela z manzela nejvetsiho hajzla, ale spis mi prijde, ze to proste nefunguje, on se zaridil podle sveho, a zene, ktera je v nevyhodne pozici, se to nelibi.
Pustit masinerii odlouceni neni problem, ale je to s nejistym vysledkem (zakladatelka by asi chtela vic, nez na co ma narok), tak se jde poradit sem, jak z toho vytriskat co nejvic.
@riccius píše:
Sobec jeste neznamena nasilnik. Pokud ji nemlati, psychicky netyra, coz mi neprijde, tak ji spis radite, jak si umele ty dukazy vyrobit, kdyz ma zakladatelka malo asertivity a prostredku dustojne odejit. Klasicky zakladatelka dela z manzela nejvetsiho hajzla, ale spis mi prijde, ze to proste nefunguje, on se zaridil podle sveho, a zene, ktera je v nevyhodne pozici, se to nelibi.Pustit masinerii odlouceni neni problem, ale je to s nejistym vysledkem (zakladatelka by asi chtela vic, nez na co ma narok), tak se jde poradit sem, jak z toho vytriskat co nejvic.
To nasilne chovani, ponizovani a vyhrozovani jsi ve sve analyze vynechal naschval? Jinak dukazy jsou v nasi kulture prostredky, ktere maji prokazat, ze se neco stalo, nikoliv ze se neco nestalo, vime? Tudiz dukazy lze z logiky veci uchovat, shromazdit a predlozit, nikoli vyrobit. Tolik k pojmoslovi, ktere budeme pouzivat, ano ![]()