Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
A co se hledani prace tyce, hodne zalezi odkud clovek je, je jasny, ze ve vetsim meste je vetsi sance nez v mensim a taky je tezky hned po skole najit praci, pac v 98% firem apod. chteji praxi…ale jak ji ma student ziskat, kdyz je cerstve po skole, ze…? takze pokud toho cloveka neznam a 100% nevim, ze se doma vali jak bolava noha a pritom je zdravej a jen se mu nechce makat a praci shanet, tak ho nebudu pomlouvat a napadat…o to mi jde, samozrejme nejsem zastance urazek a nadavek v diskuzich ![]()
@Aletheia Cetla jsem to cele, spis mi slo o to co psala ze zacatku, ze kdyz jde nekdo na UP, pac jeste nema dodelanou maturitu a boji se, aby neco neudelal spatne, ze na tom neni nic hroznyho, ze se za to nemusi stydet…hned by ho nejak nenapadala tak, aby to vyznelo, ze je lenoch linej
skonci tam rocne nekolik studentu…je jasny, ze brigada i prace se treba v Praze bude hledat lip nez napr. v Tanvalde ![]()
Ja proste proti tem studentum nic nemam, kdyz se tam jdou zaevidovat pred opravkama nebo po maturite a i pri tom si hledaj nebo nehledaj brigadu ci praci…je to jejich vec, tim, ze tu jednoho budu honit misto na UP do prace stejne nicemu nepomuzu dalsich X tisic se jich tam stejne prihlasi ![]()
Příspěvek upraven 02.09.14 v 10:26
@Hanka79
ale já si myslím že s tímhle tady všichni souhlasí, jen prostě v situaci kdy dívčina neudělala maturitu by si měla sypat popel na hlavu, najít si co nejdřív práci a na podruhé to už udělat.
To že byla na brigádě zaznělo až někde daleko za půlkou, jinak to vypadalo že si prostě „uživá“ prázdniny a září se teda chce jít přihlásit na UP. A to by mě - jako rodiče dítěte hrozně nas*alo. Protože to neudělala svojí vinou a měla by se teda sakra snažit. (teď to beru teda podle naší rodiny, rodiče dítě sponzorují a jeho povinností je tuto investici dokončit)
Vzhledem k tomu co zaznělo se debata změnila a už se jenom řešilo kdo je jaká „blbka“ ![]()
@Aletheia Ona zakladatelka asi nemela cas driv napsat a odpoved na to, zda brigadu mela nebo ne, melo se teda asi pockat az co na to odpovi, tim by se predeslo hadkam ![]()
A ja bych treba ty dnesni maturity delat nechtela…byly s nima velky problemy, pac to studenti nezvladali, pak to nejak i ministerstvo skolstvi prehodnotilo…mam neter, na sportovnim gymplu i ve ctvrtaku same jednicky a z cestiny to mela o prsa
pisemnou, ustni za 1 ![]()
Příspěvek upraven 02.09.14 v 10:33
@Aletheia píše:
@Hanka79
ale já si myslím že s tímhle tady všichni souhlasí, jen prostě v situaci kdy dívčina neudělala maturitu by si měla sypat popel na hlavu, najít si co nejdřív práci a na podruhé to už udělat.To že byla na brigádě zaznělo až někde daleko za půlkou, jinak to vypadalo že si prostě „uživá“ prázdniny a září se teda chce jít přihlásit na UP. A to by mě - jako rodiče dítěte hrozně nas*alo. Protože to neudělala svojí vinou a měla by se teda sakra snažit. (teď to beru teda podle naší rodiny, rodiče dítě sponzorují a jeho povinností je tuto investici dokončit)
Vzhledem k tomu co zaznělo se debata změnila a už se jenom řešilo kdo je jaká „blbka“
Jenže hledat práci bez maturity a bez praxe?
![]()
Já ti nevím, no…
Ony i ty výběrový řízení nějakou dobu zaberou, zvlášť o prázdninách to je ještě horší… Táhne se to i měsíc, než se dozvíš, co a jak… ![]()
Nemyslím si, že by kdokoliv čekal, že mu na pracáku najdou práci. Spíš jde o to, aby měl v pořádku platby za zdravotní pojištění. Nic jinýho čerstvě absolvent z pobytu na pracáku nemá… ![]()
@kate02 No prave, ja jsem kdyz jsem mela pred lety po maturite a sla se optat na praci, tak se me kazdy ptal zda mam praxi, tak rikam, ze ne a oni „hm, my se vam ozveme“…a nic… prace, na kterou mate skolu se hodne tezko hleda, dneska jak neni praxe a nebo hodne dobry znamy na peknym miste, tak se clovek tezko brzo nekde chyta
trva to mesice, roky…bohuzel…
@Aletheia Ty hvězdo, než zase začneš příště někoho veřejně obviňovat tak se aspoň zjisti pravdivé informace
a nehraj si tady na to, že seš děd vševěd a všemu hrozně rozumíš když víš prd ![]()
@lucenka Asi proto, že jsem nic takovýho neudělala. A ne všechny baví šikanovat někoho pro to, že řekl svůj názor ![]()
@Andreofix píše:
@lucenka Asi proto, že jsem nic takovýho neudělala. A ne všechny baví šikanovat někoho pro to, že řekl svůj názor
a proto jsi kvůli tomu na seznamu blokovaných uživatelů
@lucenka jak vidis tak nejsem. Nevim kdo na takovou blbost prisel tak uz me prestan laskave obvinovat ![]()
@Andreofix píše:
@lucenka jak vidis tak nejsem. Nevim kdo na takovou blbost prisel tak uz me prestan laskave obvinovat
asi admin… protože ti jediná do daného tématu mohou psát
@lucenka Zdravím,
došlo ke zneužití stejného přístupu jinou osobou, proto jsem odblokovala. Smažu nick z diskuze o uživatelích.
Monika