Mám jít na pracák, když jsem neudělala maturitu?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
18259
2.9.14 10:16

A co se hledani prace tyce, hodne zalezi odkud clovek je, je jasny, ze ve vetsim meste je vetsi sance nez v mensim a taky je tezky hned po skole najit praci, pac v 98% firem apod. chteji praxi…ale jak ji ma student ziskat, kdyz je cerstve po skole, ze…? takze pokud toho cloveka neznam a 100% nevim, ze se doma vali jak bolava noha a pritom je zdravej a jen se mu nechce makat a praci shanet, tak ho nebudu pomlouvat a napadat…o to mi jde, samozrejme nejsem zastance urazek a nadavek v diskuzich :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18259
2.9.14 10:23

@Aletheia Cetla jsem to cele, spis mi slo o to co psala ze zacatku, ze kdyz jde nekdo na UP, pac jeste nema dodelanou maturitu a boji se, aby neco neudelal spatne, ze na tom neni nic hroznyho, ze se za to nemusi stydet…hned by ho nejak nenapadala tak, aby to vyznelo, ze je lenoch linej :) skonci tam rocne nekolik studentu…je jasny, ze brigada i prace se treba v Praze bude hledat lip nez napr. v Tanvalde :)
Ja proste proti tem studentum nic nemam, kdyz se tam jdou zaevidovat pred opravkama nebo po maturite a i pri tom si hledaj nebo nehledaj brigadu ci praci…je to jejich vec, tim, ze tu jednoho budu honit misto na UP do prace stejne nicemu nepomuzu dalsich X tisic se jich tam stejne prihlasi :)

Příspěvek upraven 02.09.14 v 10:26

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7211
2.9.14 10:23

@Hanka79
ale já si myslím že s tímhle tady všichni souhlasí, jen prostě v situaci kdy dívčina neudělala maturitu by si měla sypat popel na hlavu, najít si co nejdřív práci a na podruhé to už udělat.

To že byla na brigádě zaznělo až někde daleko za půlkou, jinak to vypadalo že si prostě „uživá“ prázdniny a září se teda chce jít přihlásit na UP. A to by mě - jako rodiče dítěte hrozně nas*alo. Protože to neudělala svojí vinou a měla by se teda sakra snažit. (teď to beru teda podle naší rodiny, rodiče dítě sponzorují a jeho povinností je tuto investici dokončit)

Vzhledem k tomu co zaznělo se debata změnila a už se jenom řešilo kdo je jaká „blbka“ :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18259
2.9.14 10:31

@Aletheia Ona zakladatelka asi nemela cas driv napsat a odpoved na to, zda brigadu mela nebo ne, melo se teda asi pockat az co na to odpovi, tim by se predeslo hadkam :)
A ja bych treba ty dnesni maturity delat nechtela…byly s nima velky problemy, pac to studenti nezvladali, pak to nejak i ministerstvo skolstvi prehodnotilo…mam neter, na sportovnim gymplu i ve ctvrtaku same jednicky a z cestiny to mela o prsa :)pisemnou, ustni za 1 :D

Příspěvek upraven 02.09.14 v 10:33

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
2.9.14 10:31
@Aletheia píše:
@Hanka79
ale já si myslím že s tímhle tady všichni souhlasí, jen prostě v situaci kdy dívčina neudělala maturitu by si měla sypat popel na hlavu, najít si co nejdřív práci a na podruhé to už udělat.

To že byla na brigádě zaznělo až někde daleko za půlkou, jinak to vypadalo že si prostě „uživá“ prázdniny a září se teda chce jít přihlásit na UP. A to by mě - jako rodiče dítěte hrozně nas*alo. Protože to neudělala svojí vinou a měla by se teda sakra snažit. (teď to beru teda podle naší rodiny, rodiče dítě sponzorují a jeho povinností je tuto investici dokončit)

Vzhledem k tomu co zaznělo se debata změnila a už se jenom řešilo kdo je jaká „blbka“ :nevim:

Jenže hledat práci bez maturity a bez praxe? :think: :nevim:

Já ti nevím, no… :nevim: Ony i ty výběrový řízení nějakou dobu zaberou, zvlášť o prázdninách to je ještě horší… Táhne se to i měsíc, než se dozvíš, co a jak… :nevim:

Nemyslím si, že by kdokoliv čekal, že mu na pracáku najdou práci. Spíš jde o to, aby měl v pořádku platby za zdravotní pojištění. Nic jinýho čerstvě absolvent z pobytu na pracáku nemá… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18259
2.9.14 10:40

@kate02 No prave, ja jsem kdyz jsem mela pred lety po maturite a sla se optat na praci, tak se me kazdy ptal zda mam praxi, tak rikam, ze ne a oni „hm, my se vam ozveme“…a nic… prace, na kterou mate skolu se hodne tezko hleda, dneska jak neni praxe a nebo hodne dobry znamy na peknym miste, tak se clovek tezko brzo nekde chyta :) :roll: trva to mesice, roky…bohuzel…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1188
3.9.14 14:36

@Aletheia Ty hvězdo, než zase začneš příště někoho veřejně obviňovat tak se aspoň zjisti pravdivé informace :) a nehraj si tady na to, že seš děd vševěd a všemu hrozně rozumíš když víš prd :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
3.9.14 14:48

@admin co tu dělá @Andreofix, když má mít ban až do 8.9.?

• Citovat
  • Upravit
1188
3.9.14 14:51

@lucenka Asi proto, že jsem nic takovýho neudělala. A ne všechny baví šikanovat někoho pro to, že řekl svůj názor :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
3.9.14 14:53
@Andreofix píše:
@lucenka Asi proto, že jsem nic takovýho neudělala. A ne všechny baví šikanovat někoho pro to, že řekl svůj názor :D

a proto jsi kvůli tomu na seznamu blokovaných uživatelů

• Citovat
  • Upravit
1188
3.9.14 14:56

@lucenka jak vidis tak nejsem. Nevim kdo na takovou blbost prisel tak uz me prestan laskave obvinovat :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
3.9.14 14:58
@Andreofix píše:
@lucenka jak vidis tak nejsem. Nevim kdo na takovou blbost prisel tak uz me prestan laskave obvinovat :)

asi admin… protože ti jediná do daného tématu mohou psát

• Citovat
  • Upravit
1188
3.9.14 14:59

@jája428 ne to nemam opravdu zapotřebí :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20852
3.9.14 15:06

@lucenka Zdravím,
došlo ke zneužití stejného přístupu jinou osobou, proto jsem odblokovala. Smažu nick z diskuze o uživatelích.

Monika

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
3.9.14 15:07
@admin píše:
@lucenka Zdravím,
došlo ke zneužití stejného přístupu jinou osobou, proto jsem odblokovala. Smažu nick z diskuze o uživatelích.Monika

díky za vysvětlení :kytka:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová