Mám jít na pracák, když jsem neudělala maturitu?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Chocoloco
31.8.14 11:28

Na UP at zajde kvuli placeni ZP, at nema dluhy, ale pokud uz takova situace nastala, do prace bych dceru nehonila, tech sedmnact dni at vyuzije k uceni.Mmch na brigadu mohla hned v cervnu, ted uz to nevytrhne.
Tvrdy pracovni rezim by nastal ihned, pokud by se nezadarilo ani v opr. terminu.

Příspěvek upraven 31.08.14 v 11:30

• Citovat
  • Upravit
1966
31.8.14 11:29
@Haku píše:
Nevyzadanou radu? No, ja myslela, misto na pracak do prace.To je taky prece rada.

to je tady asi na emiminu takova moda. Radit nelogicke kroky jen proto, abych ukazala, ze zakladatelka je vyzirka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21911
31.8.14 11:32

@Agnesita No,tak hlavne, ze se pobavila.Ona slecna mohla jit do prace uz pres prazdniny.Ale jo, at utikaji vsichni na pracak.Aby se nahodou ti mladi lide neslozili z toho, ze se po nich v zivote neco chce.

Zakladatelce samozrejme preji at tu maturitu dodela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2562
31.8.14 11:36
@Haku píše:
@Agnesita No,tak hlavne, ze se pobavila.Ona slecna mohla jit do prace uz pres prazdniny.Ale jo, at utikaji vsichni na pracak.Aby se nahodou ti mladi lide neslozili z toho, ze se po nich v zivote neco chce.Zakladatelce samozrejme preji at tu maturitu dodela.

Ty vis, co delala o prazdninach? Kde to tu psala? Mimoto byla cele prazdniny jeste student, klidne mohla brigadovat, na pracak se pta aktualne, aby nebyl prusvih.
Ja jsem posledni, kdo by hajil lenochy, sama jsem studovala a pracovala na VŠ, zivila se uplne sama, na stredni brigadovala.
Ale uprimne, je mi fuk, kdo to tak nemel, jeho problem a udivuje me, jak jiste vis, ze se bavila cele leto.
Neni ta tvoje dcera nahodou trochu ve stresu z tak dokonale vsevedouci matky (abych si taky zavymyslela)? Uf. Mej se. Jsem z tech mravoucnych fabulaci trochu unavena, jdem ven.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21911
31.8.14 11:39
@Lette píše:
to je tady asi na emiminu takova moda. Radit nelogicke kroky jen proto, abych ukazala, ze zakladatelka je vyzirka.

Nelogicke? No, tak bude na pracaku do maturity. A nez si pak sezene po maturite praci, bude nadale na pracaku.To mohla mit od zacatku prazdnin praci, udelat maturitu a hledat praci v oboru nebo proste takovou jakou by si prala a behem toho mit zatim tu co mela od zacatku prazdnin. A vyhla by se pracaku.Ale proc,ze.Ono je to lehci.
A tim koncim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21911
31.8.14 11:41

@Agnesita Tak uz se urazi a nadava do vsevedouci a dokonale matky. Bravo :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1475
31.8.14 11:42
@Lette píše:

Přesně, zakladatelka se ještě určitě za život namaká víc než dost, a ještě pak stejně ani nedosáhne na důchod. Nevím, o co tu některým supermoralistkám jde :roll: I kdyby si to podělala sama… Jako matka bych ji maximálně podpořila a klidně by mi nevadilo ji mít ještě chvíli doma, ať si užije… Však na co se dnes „vydělává“? Na socky, důchodce (kteří šli na důchod v 55, a to, co měli jakoby naspořené už mají dávno prožrané, protože jim je třeba 90). Takže asi tak… Zakladatelko, prosímtě, nikam nespěchej. Zkus dodělat maturu, dát si rok voraz a pak se třeba pokus o VŠ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2562
31.8.14 11:43
@Haku píše:
@Agnesita Tak uz se urazi a nadava do vsevedouci a dokonale matky. Bravo :potlesk:

To je nadavka? :lol: Asi to tak citis :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1966
31.8.14 11:48

Pokud mé dítě neudělá maturitu, tak věřte tomu, že mu z prázdnin udělám peklo. ALE v tom smyslu, že bude drtit jak mourovaté, ne že v září vylítne znovu a výmluvou bude práce. Lajdáctví nepodporuju, ale odmaturovat je v tuto chvíli super důležitější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21911
31.8.14 11:57
@jája428 píše:
8o to myslíš vážně?

Obavam se, ze ano…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1475

@jája428 Co ti na mém názoru vadí? Každý to vidí jinak… Spíš bych motivovala zakladatelku ať jde se vzděláním výš. A tím ročním „vorazem“ jsem myslela nějakou brigádu, aby třeba přispěla něco málo rodičům, a aby se na tu VŠ třeba připravila. Co je an tom špatného?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Chocoloco
@Lette píše:
Pokud mé dítě neudělá maturitu, tak věřte tomu, že mu z prázdnin udělám peklo. ALE v tom smyslu, že bude drtit jak mourovaté, ne že v září vylítne znovu a výmluvou bude práce. Lajdáctví nepodporuju, ale odmaturovat je v tuto chvíli super důležitější.

Presne to jsem se snazila napsat.

@Chocoloco píše:
Na UP at zajde kvuli placeni ZP, at nema dluhy, ale pokud uz takova situace nastala, do prace bych dceru nehonila, tech sedmnact dni at vyuzije k uceni.Mmch na brigadu mohla hned v cervnu, ted uz to nevytrhne.
Tvrdy pracovni rezim by nastal ihned, pokud by se nezadarilo ani v opr. terminu.Příspěvek upraven 31.08.14 v 11:30

Tech sedmnact dni uz to nevytrhne a prioritni je ted maturita, klidne bych ji ZP zaplatila jako samoplatce a po maturite se uvidi.Bud studovat dal nebo hybaj do prace.

• Citovat
  • Upravit
1475
31.8.14 11:58

Vy jste matky samoživitelky co jinou možnost nemají? Že jste tak zatrpklé… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
789
31.8.14 12:01

@Haku teda sehnat ale bez matury práci, to je myslim celkem scifi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1475
31.8.14 12:05
@jája428 píše:
vadí mi, co jsi napsala o současných lidech v důchodu a s tou VŠ to asi taky nebude horký, když neudělá ani maturitu.Tys toho asi taky moc neodpracovala co? :think:

Většinou brigády, ale chvíli jsem měla jak práci tak brigádu :nevim: nebo dvě brigády. Takže jsem vlastně oficiálně nepracovala, že? Když to byly brigády…
A s tím důchodem to není pravda? Dělala jsem brigádně pečovatelku, tak si o některých lidech myslím svoje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová