Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Amaranthe píše:
Vy jste matky samoživitelky co jinou možnost nemají? Že jste tak zatrpklé…
Myslis tim me
Ne, nejsem samozivitelka, nejsem zatrpkla. A troufam si rici, ze jsme na tom financne hodne dobre a ze jsem stastna a spokojena.Ale to je lehce mimo tema, nemyslis?
@Amaranthe píše:
Přesně, zakladatelka se ještě určitě za život namaká víc než dost, a ještě pak stejně ani nedosáhne na důchod. Nevím, o co tu některým supermoralistkám jdeI kdyby si to podělala sama… Jako matka bych ji maximálně podpořila a klidně by mi nevadilo ji mít ještě chvíli doma, ať si užije… Však na co se dnes „vydělává“? Na socky, důchodce (kteří šli na důchod v 55, a to, co měli jakoby naspořené už mají dávno prožrané, protože jim je třeba 90). Takže asi tak… Zakladatelko, prosímtě, nikam nespěchej. Zkus dodělat maturu, dát si rok voraz a pak se třeba pokus o VŠ.
no ty kráso… tak ty si nafackuj, protože tak zhovadilý názor už jsem dlouho nečetla. Doufám, že si pilně do důchodu spoříš, abys náhodou neprožrala víc, než na kolik budeš mít podle mladších nárok. Nebo si rovnou zajisti někoho, kdo ti včas pomůže z tohoto světa, abys mladým neužírala z jejich odvodů. Fuj.
@neumisa píše:
no ty kráso… tak ty si nafackuj, protože tak zhovadilý názor už jsem dlouho nečetla. Doufám, že si pilně do důchodu spoříš, abys náhodou neprožrala víc, než na kolik budeš mít podle mladších nárok. Nebo si rovnou zajisti někoho, kdo ti včas pomůže z tohoto světa, abys mladým neužírala z jejich odvodů. Fuj.
@Amaranthe píše:
Vy jste matky samoživitelky co jinou možnost nemají? Že jste tak zatrpklé…
Ne, nejsem ani samozivitelka ani zatrpkla, VS mam a maturu na prvni dobrou a prave proto si myslim, ze valet se rok doma diteti, byt dospelemu, delam medvedi sluzbu.
@neumisa píše:
@jája428 píše:
takže státu jsi odvedla nula nula prd, potom chápu, že ti to příjde normální.
ti lidé ale celý život makali a někteří měli to štěstí, že se dožili vyššího věku. o některých lidech si taky myslím svoje
Jo jenže pojištění jsme si platila sama. A co DPH, to jde kam? I z rohlíku se platí… ![]()
@neumisa píše:
Děkuji za radu ![]()
@Haku píše:
Myslis tim meNe, nejsem samozivitelka, nejsem zatrpkla. A troufam si rici, ze jsme na tom financne hodne dobre a ze jsem stastna a spokojena.Ale to je lehce mimo tema, nemyslis?
Tak na to nic psát nemusíš ![]()
@Agnesita píše:Ale já teda nevím, ale pokud by nastoupila hned po matuře do práce, tak by se nemusela za září žádné pojištění platit. A mezi námi, pokud bude hledat práci až po maturitě, není to trošku pozdě???
@Haku 31.8. je to opravdu rada nad zlatoHonem na 17 dni misto uceni nekam vykladat zbozi nebo kopirovat lejstra. Hlavně aby to melo ty vychovny efekty za kazdou cenu!
Kdyby dotaz padl na zacatku prazdnin, mozna bys komentovala k veci.
@dudusto píše:
Zdravím. Je mi 18 a na jaře jsem neudělala maturitu. Zbývá mi jedna zkouška. Tu budu mít 17.9.2014. Chtěla bych se zeptat, jestli se musím jít 1.9. nahlásit na pracovní úřad, nebo zda tam mám jít až po zkoušce .Děkuji
Vím, že se zakladatelka ptala na něco jiného a uznávám, že může mít práci domluvenou až od prvního října, jen jsem tím chtěla říct, jak ten příspěvek působí.
@Amys Pokud chce člověk kvalifikovanou práci, tak ji musí hledat po maturite, bez ní se asi těžko k nějaké rozumné práci dostane.
@variska píše:
@Amys Pokud chce člověk kvalifikovanou práci, tak ji musí hledat po maturite, bez ní se asi těžko k nějaké rozumné práci dostane.
To není úplně pravda, práce se dá domluvit i před maturitou (či státnicema… prostě obecně před závěrečnýma zkouškama) s tím, že nastoupíš až po a samozřejmě maturitu uděláš. Já firmám taky rozesílala životopisy ještě před ukončením vzdělání
Ale samozřejmě dost záleží na tom, co člověk studuje a jak je o daný obor zájem, ale uznávám, že opravkama z maturity se člověk moc asi chlubit nechce. Zas na druhou stranu opravky člověk může dělat i ze zdravotních důvodů, že jo ![]()
@jája428 píše:
vadí mi, co jsi napsala o současných lidech v důchodu a s tou VŠ to asi taky nebude horký, když neudělá ani maturitu.Tys toho asi taky moc neodpracovala co?
Nevíš, proč ji neudělala. A i prestižní VŠ mívají v pokynech, že v případě podzimních termínů maturit akceptují vysvědčení později, takže to se asi příliš nevylučuje a nemusí to vypovídat o jejích šancích dostat se na školu, která s nezvládnutým předmětem nesouvisí (nebo na ní není tak potřebné učit se nazpaměť spoustu věcí).
Ale to je všechno jen takové dohadování, co by kdyby.
Zakladatelko, status studenta ztrácíš dnem vykonání opravné zkoušky, takže kdybys opravky neudělala, měla bys být studentem dál a pak trvá statut studenta dál i v případě, že v tomto roce ještě nastoupíš na výšku.
http://www.kampomaturite.cz/…-2014-a-2015
Jinak tady o tom nástupu na pracák:
http://www.vysokeskoly.cz/…bat-nemusite
Ještě se snažím zjistit, jestli stát platí zdravotní pojištění ještě za celý měsíc ten měsíc, kdy odmaturuješ. Domnívám se že jo, ale nejsem si jistá. Já pak zkusím ještě pohledat.
@Amys píše:
Ale to je všechno jen takové dohadování, co by kdyby.Zakladatelko, status studenta ztrácíš dnem vykonání opravné zkoušky, takže kdybys opravky neudělala, měla bys být studentem dál
http://www.kampomaturite.cz/…-2014-a-2015
To si úplně nemyslím, protože z věty „U náhradního termínu, kde student ze zdravotních důvodů nevykonal zkoušku v řádném termínu, trvá status studenta až do dne vykonání zkoušky“ - mi jasně plyne, že jiné důvody se neuznávají. Tedy neúspěšná zkouška díky smůle, nedostatečným znalostem či čemukoli dalšímu, co nespadá pod zdravotní důvody. Takže je student do konce srpna, jako každý maturant, 17 dní do opravek má nekrytých a pokud je neudělá, student rozhodně zase není.
@Agnesita Tak možné to je, však proto jsem sem házela ty odkazy, aby si to mohla pročíst
Tady v tom řevu (mám tři malé děti) se opravdu soustředí dost těžko
Já se snažím pomoct, nepřišla jsem se hádat ![]()