Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@lidacek píše:
To je zas diskuze, hehe. Mě osobně je jedno, co zakladatelka udělá, pominuli fakt, že je pán ženat a má děti, což je samozřejmě přinejmenším nemorální a nečestné. Oy, pěstuje dnes vůbec někdo čest? No, nic. Argument o tom, že když se s ním neb´vyspí ona, udělá to jiná, je logický asi jako argument zloděje, jenž dumá o tom, že když to nevezme on, tak někdo jiný, meritum věci to nemění. Mě ale připadá hrozný to, že zakladatelka ze sebe udělá submisivní a neschopnou pipku, která musí počkat, až se o ni postará další chlap, jedno jak. Není to trochu na hlavu postavené? Jak to popsala, jsem sama, blabla, rodiče v invalidním důchodu, peníze chybí…A co tak si nají´t práci, dvě práce, hlídání, doplnit kvalifikaci, vzdělání? Co to je, čekat peníze za to, že někomu, omluvte mou fráninu, podržíš? Kde je smysl života a chuť se svou situací něco sama dělat a nečekat, až to za mě někdo udělá? Každej člověk se má umět se o sebe postarat sám. Bez diskuze. Zakladatelka hledá jen easy way out. Nic víc. Chlap jí dal jasně najevo, že má nad ní navrch a ona když na to přistoupí, tak mu prostě umožní si dál myslet, že je slabší pohlaví, které lze blbýma penězma manipulovat do aleluja. A rady, běž do toho, ty, co to kritizují, jsou naivní, blbé nebo dokonće dě. ky v manželství, to je trochu zmatení pojmů. Všechno v životě nelze vypočítat na peníze, naštěstí, a manželství není soutěž. Tak teda myslím já. Já do něho ani nikdy nechtěla vstoupit, svoboda je božská a výdělek utracený pouze za sebe takyAle to je jedno. Osud mě do manželství zavál a v začátku jsem do něho přinesla nepoměrně větší majetek já, je to vydržování si manžela? Zakladatelce radit nebudu, ale lépe by jí bylo postavit se na vlastní nohy a nečekat na lidi, kteří jí sice zdánlivě pomohou ale budou ty prachy mít v ruce pořád jako bič proti ní.
tvůj příspěvek by byl jako pěkná symbolická tečka k ukončení diskuze
![]()
Příspěvek upraven 26.06.13 v 14:14
@lidacek
Jsem ráda, že si tu můžu přečíst i normální názory.
Vy, co si myslíte, že manžlky=děvky. Jak se správně zachová žena, když ji muž požádá o ruku? Řekne: „Tak to ne! Nechci abys mě živil a já byla tvoje děvka? Musíme do manželství přinést oba stejně, počkej, až mě povýší.“??? Fakt by mě to zajímalo. ![]()
@lidacek Musim souhlasit v tom, ze kazdy by se mel postarat sam o sebe. Ale se dvema detma a invalidnima rodicema se holt tezko prestehujes, tezko budes vecer chodit na anglinu a tezko budes delat po dvou nocnich dve ranni…
Jo, kdyz je clovek svobodny, jde vsechno…
@Markétka Š.V. píše:
@lidacek![]()
![]()
Jsem ráda, že si tu můžu přečíst i normální názory.Vy, co si myslíte, že manžlky=děvky. Jak se správně zachová žena, když ji muž požádá o ruku? Řekne: „Tak to ne! Nechci abys mě živil a já byla tvoje děvka? Musíme do manželství přinést oba stejně, počkej, až mě povýší.“??? Fakt by mě to zajímalo.
Ne, proc to neni potreba.
Ale aspon byste si, co z manzelstvi profitujete, mohly priznat, ze z nej profitujete a neodsuzovat zakladatelku, ze chce profitovat z milence.
@chatwenna aha takže sama o sebe se postarat neumíš, tak musíš nutně profotovat z milenců. A protože si to potřebuješ nějak omluvit, tak ostatní ženy i manželky holt profitují ze svých manželů. A kdo s tím nesouhlasí je naivní.
Naivní seš tu akorát ty. Představ si, že já měla partnera, který profitoval ze mě, bo ta co vydělávala jsem byla já, on do práce nechodil. Přestalo mě to brzy bavit, aby si ze mě dělal jen kasičku a poslala jsem ho do světa. Když na to kouknu tvým postojem, tak vlastně můj bejvalej mi dělal děvku. ![]()
Asi bych ti to řekla jako dr, Štrosmajer, ale stejně by si to nepochopila, nebo to maximálně zase překroutila, dle tvého a chytala se slovíček. S některými lidmi prostě není rozumná diskuze.
@ chatwenna
Máš svérázné názory na manželství, donutilo mě to zamyslet se, zda a jak v manželství profituji já. A je to profit pouze materiální? e. g. Mám skvělou práci, uživím se sama, spoustu věcí umím, co neumím, na to si najmu lidi, bydlím, mám své zájmy, přátele, děti, ale ty lze mít i bez toho, že. Napadá mě jen spousta obětí a kompromisů. Láska je ale iraciolální
A jinak, poměřováno na profit, byl by to především můj muž, kdy by měl největší profit z našeho svazku. Protože ho ale miluji, nikdy bych mu to o hlavu neomlátila. Pokud by tedy nedošlo na rozvod
No jo, to je život.
A jinak, myslím, že zakladatelka to měla rozhodnuté už když diskuzi zakládala, soudím dle toho, jak to napsala. A popravdě nechápu, proč diskuzi založila, protože je navýsost jasné, že se strhne boj údajných morálních a amorálních. Je to ale na nic. Vůbec, poslední dobou mě napadá, že je tu spousta úplně zbytečných diskuzí, všechno se řeší z padesáti úhlů a na každou blbost se lze zeptat. Zdravý rozum by to chtělo. Takže klid a nenechte prchlivost cloumat svým majestátem ![]()
@LUCIPERKA-ddub Ja se sama o sebe postarat umim.
Pouze tady nabizim jiny uhel pohledu. Neplet si me se zakladatelkou.
@lidacek Rikam tady uz ponekolikate, ze se bavim vseobecne…
Kdyz ses v tom nenasla, tak ok… Good for you! ![]()
@lidacek Moc hezky napsané, tady nezbývá než souhlasit
Akorát místo, aby to někdo pochopil, tak bude hledat důvody a výmluvy, proč to nejde a že je to těžké..
Já vím, že se bavíš všeobecně, mě ale zaujala myšlenka o manželství jako o institutu, z kterého profituje především žena. To vyplynulo z Tvejch příspěvků. V manželství ale většinu věcí nepřepočítáš na peníze. A proč by to byla hlavně žena? A je potom žena dle Tvého slabší než muž a muž je silnější, protože jako má peníze a žena ne? Já nevím, osobně si myslím, že tohle se jen tak nevidí, ovšem v Čechách ano. A na vině, dle mého, je to, že jsou ženský moc dlóuho s dětma a ekonomicky se znevýhodní samy. Moje pointa byla jen polemika s Tvojí, ne s Tebou, pokud to lze tak říct.
@H1 píše:
Vendulka72 on tím vyjadřuje, jde jen o sex tečka..
Dostala jsi prachy tak po mě nemůžeš chtít víc.. Jen takové vytřepání ptáčka. Třeba se mu ekluje bordel a má strach že něco chytí..
Ano
. On chce, aby mu nahradila ten bordel. Tak to je. Já v tom nic víc nehledám.