Máma mi rozmazlila dítě. Co teď? Nechat, či nenechat řvát?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6859
26.3.17 11:00
@Celina píše: …a pak píše do diskusí " co mám dělat?!" Přesně. A to je to, čeho se chce @Lenisha vyvarovat, proto ji fandím. Ať si každý dělá co chce, ale tyhle urputné opičí matky, co se snaží z těch se zdravým rozumem udělat případy pro sociálku prostě nepochopím.

přesně tak jaký si to udeláš takový to máš :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56326
26.3.17 11:05
@Amalthea píše: :lol: to tady všichni vidíme
já si moc dobře pamatuju, jak mi bylo úzko samotné v posteli v určitém věku a dostala jsem akorát vynadáno, že mám spát, proto svoje děti nenutím nic takového podstupovat taky. Máme prostě společnou půlhodinku, chvíli si povídáme, pak poslouchám mp3 nebo si čtu ebook a dítě mě občas pohladí po ruce a za chvíli usne. Taky pracuju po večerech a takto si aspoň sama před tím odpočinu.
Mnohokrát už se psalo, jak psychicky nevyrovnané bytosti z takto vychovávaných dětí mohou vyrůst… Dítě se dá podle mého rozmazlit tisíci způsoby, ale rozhodně ne tím, že mu večer, za tmy při usínání nedopřeju pohlazení. Píšeš kdyby se bál… a jak víš, že se nebál? Prostě tě potřeboval a ty jsi ho nechala plakat, protože potřebuješ pracovat. Navíc se to stalo poprvé 8o
:palec: :potlesk:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8709
26.3.17 11:08
@kacenka8 píše:
to nevím každé dítě je asi jiné :nevim: náš malej má od narození čas plus mínus že chodí spát do 20.00 usne sám, když si jdu lehnout k němu tak začne zlobit a blbnout přitom by spal ale asi ho rozptyluji.To samé dítě kamaradky, chodí spát v 21.00 a stejně ho uspává 2 hodiny a to už zkoušela dávat dřív a nic :nevim:

tak nebavíme se o dítěti, které usíná samo
tak ať ho dá později, já jít spát v 10 tak taky neusnu, v tomto nevidím rozdíl mezi dítětem a dospělým. Jestli spí po obědě, tak asi v těch 21 ještě unavená není. Obě moje děti mají malou potřebu spánku, dávám je spát tak, aby prostě usnuly, protože jsou unavené. Starší je školák a babička mi tu remcala, že by měl v osm zalehnout a hotovo, jenže on pak 2 hodny čuměl do stropu a byl akorát vystresovaný, že nemůže usnout. Tak chodí o půl desáté, chvíli si čte a pak usne, no. To že se to někomu nevejde do tabulek je mi fakt šumák :nevim:

edit: a jo, přesně jak píšeš, každé dítě je jiné, podle toho by se k nim taky mělo přistupovat, čímž je celá tato diskuze vyřešená :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1054
26.3.17 11:15

Trochu nerozumím, proč se to tu žene do takových extrémů. To, že prosedím pár večerů u 2 letého dítěte ještě vůbec neznamená, ze si z něho vychovám rozmazlence, který mi zničí klidné večery. Proste zrovna teď mě to dítě potřebuje a já jako máma to cítím, tak si tam pár večerů sednu a za týden to muže být jinak. Taky jsem před porodem měla názor, že nikdy nebudu otročit dítěti uspavanim, ale rychle jsem názor měnila, když jsem to mrně měla v náručí, hlavně, to ze mu poskytnu svou blizkost a pocit bezpeci když to potřebuje jen bezcita nazve otrocenim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
26.3.17 11:16
@Lenisha píše:
@Celina děluji. Je fajne mít,,spojence." :hug: Chvilku teď nebudu reagovat. Já koua ztratila klíče od auta a musím rozjet velkou pátrací akci. Bohužel, nebudu mít při té akci čas na malýho. Ja vim, nedávám mu dostatek lásky :D

Tak to jsi měla napsat hned, že chceš jen příspěvky, které budou se stejným názorem, jako máš ty.

• Citovat
  • Upravit
8709
26.3.17 11:18
@Moise píše:
A co když mu je prostě a jednoduše smutno? 8oPříspěvek upraven 26.03.17 v 11:07

tak má smolíka, pohlazen bude ráno a ještě mnohokrát během dne :?
to je stejná logika, jako by mu dala najíst 4× během dopoledne s tím, že už mu to po zbytek dne musí stačit :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
26.3.17 11:19
@Lenisha píše:
Těch šest let mi nevrátí nikdo. To je svatá pravda. Ale nemyslím si, že by se to nějak promítlo do moji výchovy. Možná, že jsem lehce přísnější, jinak ani ne

Promítlo se tot hodně, když si mysliš, že projevem lásky své dítě rozmazlíš.

• Citovat
  • Upravit
56326
26.3.17 11:19
@Lenisha píše:
@Celina děluji. Je fajne mít,,spojence." :hug: Chvilku teď nebudu reagovat. Já koua ztratila klíče od auta a musím rozjet velkou pátrací akci. Bohužel, nebudu mít při té akci čas na malýho. Ja vim, nedávám mu dostatek lásky :D

No je vidět, že jsi to vůbec nepochopila :?
Není nutné dávat dítěti lásku 24h denně, ale ve chvíli, kdy ji potřebuje ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
26.3.17 11:20
@Lenisha píše:
@lucenka tos to špatně pochopila. Ja se neptala na to, jaká jsem matka, ale na to, jaká je střední cesta. Nenechat ho tolik řvát a zároveň v něm nepodporovat jeho rozmar

Ale on to není rozmar. Nebo ty nepotrebujes někdy obejmout od partnera, jen tak? Nepotrebujes s ním spát v posteli.?

• Citovat
  • Upravit
34390
26.3.17 11:27
@Lenisha píše:

Fakt jsem nepochopila proč tedy zakládáš diskusi s názvem- Máma mi rozmazlila dítě. Co teď? Nechat, či nenechat řvát? Evidentně v tom máš jasno a kdokoliv napíše něco jiného než to že dobře děláš protože kdo to kdy viděl by se sedělo večer u dítěte když má přez den lásky dost a má prostě spát :nevim: Snad ti dnes večer usne podle plánu a nebude se dožadovat hlazení. To by už byl fakt vrchol rozmazlenosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4622
26.3.17 11:50

Dcera za mesic bude mit 3 roky. Lezim s ni a hladin a lechtam nez usne. Je mala :mrgreen: a to do 18 mes. usinala stejne jak syn zakladatelky. Pak zlom a chtela se mazlit a hladit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34390
26.3.17 11:51

@Lenisha Vzdyť je to ještě mrně. Tak se jednou vztekal no. To snad neni žádná tragédie. Nikdy nemas den kdy tě všechno točí i když se nic neděje?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4622
26.3.17 11:52

Hele zas az jim bude 15tezko se budou chtit mazlit a mamou. Tak si to ted uzivam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4315
26.3.17 11:57

@Celina Když mi tady někdo bude tvrdit, jak jsem opičí matka a moje dítě rozmazlenec, protože si dovolím ho ve 3 letech uspávat, když prostě chce usínat v něčí přítomnosti, tak mi někdo můj názor logicky bere. Opičí láska a rozmazlené dítě vypadá o level jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56326
26.3.17 11:57

@Lenisha jak to můžeš vědět? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie