Máma mi rozmazlila dítě. Co teď? Nechat, či nenechat řvát?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
56326
31.3.17 08:11

@Lenisha anebo to uděláš párkrát a on získá zpátky svoji sebejistotu, postupně se ta doba bude zkracovat na minimum. Ale jo, to víme, na to ty nemáš čas 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
31.3.17 08:28
@Lenisha píše:
@flaviEstevillovu metodu znám. Zkoušela jsem ji, když měl malý období, že se večer budil co půl hodiny. Moc to nefungovalo… a jak jsme na tom teď? Ječí jak tygr (a vzteky vrčí) ale je to krátce a pak padne. Dokonce chodí spát o hodinu později. Jednou jsem ho nechala vzhůru až do jedenácti. Už mi usínal na gauči a jen co jsem ho dala do postýlky, tak zase řval :D

tak třeba už mu nevyhovuje postýlka.

• Citovat
  • Upravit
56326
31.3.17 09:20

@Lenisha prosím tě, uklidni se, nic takového jsem nenapsala. Ty se pořád oháníš 100% péčí přes den a podobně. Nikdo ti ani nepíše, že jsi sobecká, jenom abys víc naslouchala potřebám svého dítěte. Ty jsi si jistá, že je to jeho rozmar, ale jak si můžeš být až takhle jistá? To dítě ti to řeklo? :lol: Ne, neřeklo. A pořád je tu šance, že něco od tebe potřebuje nebo že je mu smutno. Tobě nikdy nebylo před usínám smutno, nechtěla ses k někomu přitulit? 8o
Nejsi jediná matka, která pracuje ani která chce mít i čas na sebe :nevim: Nikdo ti to nebere. Ale dítě prostě není stroj a nebude ti každý den v určenou dobu spát jen proto, abys mohla pracovat :nevim: Tak si to rozvrhni jinak, než se tohle období přežene, tak pracuj přes jeho odpolední spánek :nevim:
Zbytečně tady kopeš kolem sebe. Je vidět, že tahle diskuse byla naprosto zbytečná a nevzala sis z ní vůbec nic 8) :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
31.3.17 09:20

@Lenisha matraci? Proč ne rovnou novou velkou postel? Pokud ji máš v tomhle věku ještě v malé postýlce, tak se jí nedivím, že řve.

A pokud ti dělá problém věnovat se dítěti ve schvíli, kdy tě potřebuje, tak opravdu nechápu, proč sis pořizovala dítě a ne panenku. Od tý bys klid měla ve chvíli, kdy bys potřebovala.

• Citovat
  • Upravit
8709
31.3.17 09:32
@Moise píše:
@Lenisha prosím tě, uklidni se, nic takového jsem nenapsala. Ty se pořád oháníš 100% péčí přes den a podobně. Nikdo ti ani nepíše, že jsi sobecká, jenom abys víc naslouchala potřebám svého dítěte. Ty jsi si jistá, že je to jeho rozmar, ale jak si můžeš být až takhle jistá? To dítě ti to řeklo? :lol: Ne, neřeklo. A pořád je tu šance, že něco od tebe potřebuje nebo že je mu smutno. Tobě nikdy nebylo před usínám smutno, nechtěla ses k někomu přitulit? 8o
Nejsi jediná matka, která pracuje ani která chce mít i čas na sebe :nevim: Nikdo ti to nebere. Ale dítě prostě není stroj a nebude ti každý den v určenou dobu spát jen proto, abys mohla pracovat :nevim: Tak si to rozvrhni jinak, než se tohle období přežene, tak pracuj přes jeho odpolední spánek :nevim:
Zbytečně tady kopeš kolem sebe. Je vidět, že tahle diskuse byla naprosto zbytečná a nevzala sis z ní vůbec nic 8) :mavam:

pravdu díš, ženo :-) amen :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
127
31.3.17 09:56

Myslím, že jsi na dobré cestě, a že, to bude dobré.
A pokud chceš povzbudit, tak mě na to skvěle pomáhají přednášky o výchově dětí od výborné odbornice Dr. Lidmily Pekařové.:) Třeba taky znáš ;) :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8709
31.3.17 10:12
@Lenisha píše:
Mě už to fakt nebaví… kdybych vám na to měla odpovídat, opět bych se musela opakovat. Svoje dítě jsem nikdy neuspávala a uspávat ho ani nehodlám. Nebo ano, uspávám - přikryji, pohladím, pomazlím, popřeji dobrou noc, zapnu lampičku a to je vše. Takže žádné hodinové hlazení… diskuzi jsem zakládala, protože jsem rychle nevěděla co s ním. A jen tak pro zajímavost. Před chvilkou mi jedna mamina radila Estevillovu metodu. Vite, že je to metoda,,řvací?"
On nepláče, ale vztekle ječí, kope nohama a vrčí. Je to ze vzteku. Kdyby se bál, tak se nevzteká

ano víme, proto ji nepoužívám 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4315
31.3.17 10:28

@Lenisha Tak ho nedávej spát přes den a večer ti usne hned :nevim: Taky může být rozhozený ze změny času. Zkoušeli jsme dceru taky přesvědčit, aby usínala sama. Skončilo to tím, že usíná trvalo hodinu a řvala jako tur. Jinak usíná 10-15 minut a v klidu. No tak si k ní prostě na tu čtvrt hodinu sedneme, přečteme pohádku a pak máme klid. Než hodinu řešit batole courající po bytě. Já mám doma malou motorovou myš, 14 hodin denně je na nohách, takže o odpočinku si taky můžu nechat zdát. Ale je to prostě dítě a k dětem to patří :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56326
31.3.17 10:29
@Lenisha píše:
Mě už to fakt nebaví… kdybych vám na to měla odpovídat, opět bych se musela opakovat. Svoje dítě jsem nikdy neuspávala a uspávat ho ani nehodlám. Nebo ano, uspávám - přikryji, pohladím, pomazlím, popřeji dobrou noc, zapnu lampičku a to je vše. Takže žádné hodinové hlazení… diskuzi jsem zakládala, protože jsem rychle nevěděla co s ním. A jen tak pro zajímavost. Před chvilkou mi jedna mamina radila Estevillovu metodu. Vite, že je to metoda,,řvací?"
On nepláče, ale vztekle ječí, kope nohama a vrčí. Je to ze vzteku. Kdyby se bál, tak se nevzteká

fakt? :think: A ano, vyřvávací metodu znám a nepoužívám. Nemám důvod. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4315
31.3.17 11:05

@Lenisha Dcera usínala v zimním časem do 8, teď to má posunuté až na 9. Vstává taky o něco déle, ale celá krásná hodina to není. Navíc je venku hezky, takže má energie na rozdávání. Některým dětem trvá déle, než si na nový čas zvyknou. Chce to jen vydržet. A přes den maximálně unavit, aby večer odpadl. My dnes máme dítě celý den u babičky na zahradě, takže padne do postele pomalu a nebude vědět o světě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56326
31.3.17 11:15
@kacka52 píše:
@Lenisha Tak ho nedávej spát přes den a večer ti usne hned :nevim: Taky může být rozhozený ze změny času. Zkoušeli jsme dceru taky přesvědčit, aby usínala sama. Skončilo to tím, že usíná trvalo hodinu a řvala jako tur. Jinak usíná 10-15 minut a v klidu. No tak si k ní prostě na tu čtvrt hodinu sedneme, přečteme pohádku a pak máme klid. Než hodinu řešit batole courající po bytě. Já mám doma malou motorovou myš, 14 hodin denně je na nohách, takže o odpočinku si taky můžu nechat zdát. Ale je to prostě dítě a k dětem to patří :nevim:

Hele ale tohle taky není záruka. Pokud přes poledne nespí, tak je klidně možné, že je večer už přetažený a nemůže usnout

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4315
31.3.17 11:22

@Lenisha No tak to fakt může být spíš přetažený, jak píše @Moise Zkusit dát spát dřív, když je ještě v klidu. Do 10 by naše tříletá asi vydržela, je to fakt motorová myš, ale šla by spát ukňouraná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4315
31.3.17 11:29

@Lenisha Zkus a uvidíš. Taky záleží v kolik vstává. Naše je na nohách od 6:30, při zimním čase vstávala před 6 a vydržela v klidu do 20:00 večer. Nechápu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1039
31.3.17 11:34

To k Estvillově metodě. http://m.pruvodcematerstvim.webnode.cz/…-nebezpecna/ :/ zrovna tohle bych fakt nepoužívala. Ale kdoví co ho v tu chvíli trápilo. Podle mě z tebe prostě cítil že jsi nervózní. ;) u dětí je těžký poznat co se jim zrovna děje v hlavičce :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2226
31.3.17 11:41
@Lenisha píše:
@flaviEstevillovu metodu znám. Zkoušela jsem ji, když měl malý období, že se večer budil co půl hodiny. Moc to nefungovalo… a jak jsme na tom teď? Ječí jak tygr (a vzteky vrčí) ale je to krátce a pak padne. Dokonce chodí spát o hodinu později. Jednou jsem ho nechala vzhůru až do jedenácti. Už mi usínal na gauči a jen co jsem ho dala do postýlky, tak zase řval :D

No a kolik toho teda napracuješ, když ho máš do jedenácti v obýváku na gauči? Mně teda přijde praktičtější ho dát do postýlky v osm, klidně tam s ním třeba půl hoďky pobýt a pak máš klid a čas na práci. A rozhodně víc, než když ho dáš do pelechu v jedenáct a pak ti tam ještě třeba půl hodiny střečkuje…nebo ne? Jinak já mám děti 2, obě spí se mnou v posteli (hrůza, je mi to jasné) a do práce chodím v pohodě. Když nejsem doma, usnou klidně s tatínkem, mojí máti…nevím, za rozmazlenost to nepovažuju :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová