Máma mi rozmazlila dítě. Co teď? Nechat, či nenechat řvát?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
57
25.3.17 21:08

Jo a svitit mu tam telefonem kdyz ma usnout neni uplne idealni :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
877
25.3.17 21:08

@Lenisha ja ti rozumim, taky bych hodinu nestala u postylky a nehladila, u nas probihalo odnaucovani stylem pohadka, pusa, pomazlit a jdu pryc, s tim, ze ji ujistim, ze kdyby neco potrebovala tak prijdu. Ze zacatku volala kazdou chvilku, vzdy jsem se vratila, pohladila a sla zase pryc, ted uz zavola jednou, dvakrat a je tuha. Vyrvat bych nenechala a tahle forma mi prijde celkem nenasilna i kdyz na delsi lokte :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6509
25.3.17 21:13

@Lenisha Mno, ale to se Ti bude dít pořád..poroste a bude každou chvíli cosik jinak, bude chtít víc, bude náročnější, zvídavější, musíš mu nabídnout jinou variantu - vyšší lev. Nebude vždy jíst lžičkou, ale bude chtít „víc“, příbor 8) Také to bude boj kdo z koho :lol:, práce a čas navíc.. Na Tobě je nastavit jakýs rámec štábní kultury - časově vymezit, nediskutovat nad ještě chvilku, ale TA MĚ nezbytnost.. pokud to vyžaduje, mně by spíše mrzelo, kdyby to mladší nevyžadovala :oops: 8) :lol:

@Lenisha píše:
Přečíst pohádku mi vůbec nevadí. Nebo tam s ním tu chvilku být. Ale nesmí to fakt trvat hodinu.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4899
25.3.17 21:18

Tady je to težký.. jak už psal někdo výše, tak tu jsou každou chvíli diskuse, např. Dítě neusne, když hodinu neskáču na míči, nemůže sahat na můj obličej, když ho nedřžím v náručí, když ho hodinu nehladím atd… :think: pod takovým tématem je tisíc chytrých dam, které napíšou, že jaké si to maminka udělala, takové to má a je težké to přeučit a neměla s tím vůbec začínat… a teď tu máme opak… maminka chce předejít přesně tomu, co jsem zmínila a rituál hodinového hlazení prostě nezavést a jaké jsou reakce??… proč bys ho nehladila od toho tu jsi, vždyť jsi máma tak ho hlaď, je to tvá,,povinnost" atd. :nevim: :zed: co si pak má člověk vybrat??? Takže teď by zavedla hodinové hlazení a za půl roku by tu bylo téma.. Dítě neusne bez hodinového hlazení, co mám dělat?.. a jaké budou reakce?? :roll: Neměla jsi s tím začínat, můžeš si za to sama :pocitac: :think: :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6859
25.3.17 21:25

Rozumím ti, máme to doma stejně. Prcek odjakživa umí usínat sám. Dám mu pusu, usínáčka, řeknu rychlou pohádku a jdu. Budou mu dva roky a když jde spát jednou za čas k babičce tak ta ho neustále chová a uspává na rukou jako novorozence 8o :mrgreen: Říkám jí to pořád at to nedělá že umí usínat sám ale hold je to babička a že to má rád :mrgreen: u nás teda když přijde potom domů tak zkouší ten jeden den ale asi pak pochopí že u nás se netahá tak je klid. Nebojí se třeba tmy? Třeba má jen takové období kdy se bojí a potřebuje cítit že tam jsi. Já mu vždycky nechám otevřené dveře a má rozsvícenou lampičku. Hodinu uspávat by mě trefilo a že jsem to několikrát zkoušela. On se mnou asi usínat neumí, musela bych zalehnout hned s ním jelikož to trvá i 1,5hodiny :zed: ale nikomu to neberu že to tak dělá a má to jako koníček :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
25.3.17 21:28

@Jana206 Ja mám zkušenost, ze pokud jde o manyr, dite to do 15 minut omrzí.
Pokud shledává, ze se jedná o problém, vydrží intenzivne ječet u vic jak tu hodinu. A mně jako rodici to může přijít sebevětší prkotiny, ale pro to dite to je prostě stěžejní vec. :nevim:
Stejně tak trvání na casech- záleží na denním programu, jak dlouho a kvalitně spalo odpoledne. Jen hodinkami se neřídím, neúnavně nebo nabuzené dite proste spát nebude a bude delat brajgl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4315
25.3.17 21:31

No nám takhle dítě ‚rozmazlil‘ tatínek :mrgreen: Dcera byla od mimina zvyklá usínat sama, pak kolem 18 měsíců se to zlomilo, když manžel tam s ní zůstával, dokud neusnula. Byly doby, kdy jsme taky uspávali klidně hodinu a taky jsme museli hladit. Jako nebyla jsem z toho odvařená, ale vydrželi jsme to. Teď jsou dceři 3, uspáváme pořád. Ale stylem přečteme pohádku a během té je do 10 minut tuhá. Mně to nijak nevadí, v posteli si ještě povídáme a máme takovou svojí chvilku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4400
25.3.17 21:31

Ja dala pred casem dvoulete dite spat poprve k mamce a dobry.Pak jsem dala k tchyni a od te se vratil tak rozhozeny, ze dva mesice se budil ze spani a pres den k ni nechtel chodit. Nestalo mi to za to. Ja u nej kazdy vecer jsem a ctu, dokud neusne. Rozviji ho to a navic je bojacny, takze s tim nebojuji.
Znama ma holcicku, od 8 m usinala sama v pokojicku, v roce a trictvrte se ale asi zacla bat a je znovu v loznici a sama neusne. Proste se to meni, prichazi strachy… Nenechala bych rvat, jen bych postupne ubirala z hlazeni a vymyslela figle. V roce jsem ho taky musela drzet za ruku a postupne se z toho nenapadne vyvlikala.
Cim vic s tim budes bojovat, tim hur…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85544
25.3.17 21:34
@Lenisha píše:
Zatím pohádku nevyžaduje. Až jí vyžadovat bude, tak nemám problém. Teď mě ale čeká probrat tuna fotek, které musím upravit a rozeslat do redakcí. Už jsem to měla mít včera a vybodla jsem se na to, takže panika. A teď do toho všeho začal ten prcek. Jsem lehce nevěděla, jako co teď. :mrgreen: Ale teď už asi usnul, takže valim makat…

Kdyz pospichas, vyciti to z Tebe a holt neusne. Presne jako u nas nekdy. Ale ja uspavam sama vecer v posteli, vyhovuje mi to tak (pokud usne do 15 minut), pokud ne, usnu vetsinou s ni :cert: :mrgreen: a pak nadavam, jako dnes :lol:

Jinak zmen ve spanku u nas probehlo do 2 let milion… a muze mu neco byt, necitit se ve sve kuzi, horecka se muze objevit az v noci…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
25.3.17 21:35

Kdybys to dělala každý večer, tak tě fakt polituju. Taky nejsem zastánce každodenního dlouhýho uspávání. Ale on se ti kluk jednou ozve a ty takhle vyvádíš? :roll: Ono to tak občas bývá, víš, že se dětem špatně usíná a spí. To seš teda šťastná ženská, žes to poznala až v jeho skoro 2 letech.

• Citovat
  • Upravit
4400
25.3.17 21:36

Presne tak, nemoc muze teprve prijit… Tsky se mi dvakrat stalo, ze maly zlobil, nechtel usnout, ja nastvana a druhy den si to vycitala, protoze prisla nemoc…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
25.3.17 21:38
@Lenisha píše:
Zdravím Vás maminky
Potřebuji rychlou radu, protože nevím co s tím. Synovi je 22 měsíců pryč a od malinka jsme ho zásadně nijak neuspávali. Nikdy s usínáním problém neměl a ani k tomu nikoho nepotřeboval. Je to asi 14 dní, co spal u mé mámy, která říkala, že než šel spát, začal strašně plakat. Tak si sedla k postýlce a začala ho hladit po obličeji. Takto u něj dřepěla a hladila ho asi hodinu, dokud neusnul. Malej šel dnes spát, nemohl usnout, a tak si asi vzpomněl na babičku a to samé teď vyžaduje neuvěřitelným řevem i po mně. Já na něj ale nemám čas, protože ještě musím pracovat (to byl právě velký důvod, proč jsem ho od malinka neuspávala). Teď řve a řve a řve. A já nevim, jestli to v něm mám přiživit a jít ho teda hladit a být s ním tu hodinu u postýlky, nebo ho mám nechat prostě vyřvat. :zed: Řve už od 19:00. Zkoušela jsem vše. Třeba jestli nemá hlad, jestli ho něco nebolí apod. Je naprosto v pořádku, jen chce hladit

Moc podrobně jsem diskuzi nečetla, ale co ho dávat spát později? V 19:00 je děsně brzo, to se nedivím, že neusne. Děti chodily vždycky později v tomto věku určitě, tak v 21:00 a usínaly samy únavou ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6509
25.3.17 21:41

@Lenisha to znám :oops: Taky pracuji po nocích, mám vše časově rozpočítáno, přes den rychlá odpověď, že večer doladíme, nachystáno na noční focení,.. a když nejvíc spěchá, tak jinak.. Já, když není zbytí, obětuji čas večerní a obrátím - vstávám v hluboké noci a pracuji :lol:

@Lenisha píše:
Zatím pohádku nevyžaduje. Až jí vyžadovat bude, tak nemám problém. Teď mě ale čeká probrat tuna fotek, které musím upravit a rozeslat do redakcí. Už jsem to měla mít včera a vybodla jsem se na to, takže panika. A teď do toho všeho začal ten prcek. Jsem lehce nevěděla, jako co teď. :mrgreen: Ale teď už asi usnul, takže valim makat…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
25.3.17 22:14
@donutkaP píše:
Tady je to težký.. jak už psal někdo výše, tak tu jsou každou chvíli diskuse, např. Dítě neusne, když hodinu neskáču na míči, nemůže sahat na můj obličej, když ho nedřžím v náručí, když ho hodinu nehladím atd… :think: pod takovým tématem je tisíc chytrých dam, které napíšou, že jaké si to maminka udělala, takové to má a je težké to přeučit a neměla s tím vůbec začínat… a teď tu máme opak… maminka chce předejít přesně tomu, co jsem zmínila a rituál hodinového hlazení prostě nezavést a jaké jsou reakce??… proč bys ho nehladila od toho tu jsi, vždyť jsi máma tak ho hlaď, je to tvá,,povinnost" atd. :nevim: :zed: co si pak má člověk vybrat??? Takže teď by zavedla hodinové hlazení a za půl roku by tu bylo téma.. Dítě neusne bez hodinového hlazení, co mám dělat?.. a jaké budou reakce?? :roll: Neměla jsi s tím začínat, můžeš si za to sama :pocitac: :think: :pankac:

presne tohle jsem mela na mysli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2900
25.3.17 22:33

Ta práce, co máš, dá se dělat na pc? Pokud ano, kompromis. Budeš u prcka někde na dohled sedět s notebookem. Chce maminku? Ok, jsem tady, ale hodinu tě hladit nebudu. Pohladíme, pomazlíme, prostě večerní rituály, dobrou a spát, kdyby ti bylo smutno, stačí se na mě podívat, jsem u tebe.
Moje starší dítě mělo období, kdy beze mě neusnulo, a toto nám fungovalo. Já udělala, co jsem potřebovala, dítě bylo spokojené, že mě vidí, že jsem kousíček od něj. Postupně jsem se s židlí posouvala dál a dál a za pár týdnů jsme se vrátili k samostatnému usínání bez maminky (samozřejmě po pohádce, pomazlení, puse,…).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová