Maminkou v 45, není už neskoro?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
23966
18.12.17 16:36

@warita tak u mě v okolí není divná starší matka 40+, když to jsou její první děti. Spíš se všichni diví, že si dělá zase děti, obzvlášť když už má děti dospělé.

Já jsem začala s dětmi ve 21. A už se těším až v těch 45 budu zas moct sobecky myslet na sebe. Děti se už o sebe budou zvládat postarat sami (doufám). A já budu mít čas hlavně na sebe a chlapa. A čekat až budou vnoučata. Pořídit si zas mimino by pro mě byl krok zpět.

Ale každý to má jinak. Hlavně v tomhle věku by to melo být necháno na přírodě. Pokud by to nešlo sama, tak tomu nijak napomáhat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26583
18.12.17 18:19
@robínek píše:
Mně je 44 a musím teda poctivě přiznat, že po té 40 se to u mě nějak zlomilo a najednou jsem rychleji unavená. Dost tomu teda napomáhá péče o malé děti a návrat do práce, čert ví, jak bych se cítila, kdybych teď už měla děti odrostlé. Upřímně přiznám, že už bych k miminku vstávat nechtěla - a že jsem si toho užila až až. Každý opravdu musí zvážit svoje síly, nelze říct, že po 40 je už unavený každý, ale taky ne, že je péče o malé dítě brnkačka pro každého i v 45. A k tomu přirozenému otěhotnění, jo přes to bych nešla, rozhodně žádné hormony v 45, ale ani to přirozené otěhotnění není samospásné. U mě je prý dost velká šance ještě i teď otěhotnět, ale psychicky se na to už prostě necítím. Možná že ženy, které měly první děti někdy kolem těch 20 si už dost odpočaly a po 40 jsou zase plné elánu a na miminko se cítí… Prostě ale nelze zevšeobecňovat, pro každou to mateřství po 40 prostě není.

Presne tak, kazdy jsme „vysledkem“ genetiky a okolnosti, mnoha faktoru, mame sve jedinecne zkusenosti. Kdyz jsem byla doma s klukama a bylo mi cerstvych 30, byvala jsem obcas unavena, i kdyz se ta unava dobre zvladala. Kdyz nam onemocnel syn, zacala jsem studovat vyzivu a spolu se synem jsme tak jedli vsichni. Zacala jsem mit tolik energie, ze jsem nevedela co s ni. Pridala jsem vyrazne na sportu, abych byla schopna spat, a rekla bych, ze tohle bylo dulezite pri nasem pozdejsim rozhodnuti, pokusit se o treti. Vyslo to hned na poprve i pres vyssi vek. Kez by svet byl tak jednoduchy, ze by platilo, ze dite muze byt jen do toho a toho veku…takhle si kazdy musi promyslet, jestli do toho pujde nebo ne a vznikaji tady diskuze, ktere nikam nevedou, protoze kazda jsme tim zivotem 'vytvarovana" jinak. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10952
18.12.17 21:53

První jsem měla v čerstvých 19, druhé v 21 jak to dřív bylo… takže mladá maminka… Šel život a vše s ním…
No po 20 letech od druhého se narodil třetí…
Zdravý, šikovný, chytrý…
Neměnila bych… když koukám na své vrstevnice jak prochází životem mezi seriály v TV a jen nadáváji na vše všechny…
Já na to nemám čas ????
Mám prvňáka! Krásného šikovného kluka.
S prací jsem šla sice profesně pod úroveň kvůli pra. době, ale je to dočasně, já už to vím…
Všechno má svoje
Nech to na přírodě… :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6211
19.12.17 02:32

@Stevia tak nejak tak jsem si to planovala :hug: Jen nam to nevyslo… ale mozna nam to vyjde zrcadlove :) jeden velkej a dve male.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.2.18 08:17
@havedka píše:
Ahojte maminy, nemamminky, viem ze podobne temy uz su tu, potrebujem od vas ale naozaj uprimne vas nazor, mam 45 a s partnerom by sme este chceli spolocne dietatko, on nema ziadne, ma 38,ja uz mam 3 deti, dve dospele a jedno 15rocne, po zdravotnej stranke sme v poriadku, pred rokom sme boli aj na kompletnom vysetreni, menzes mam pravidelny, snazime sa uz viac ako rok a nic, moj doktor mi vravi ze uz mi usiel vlak a ze neotehotniem, vraj moje 45rocne vajicka su uz stare, nechcem nic nasilu tak sa este naposledy pytam na vas nazor, mam dat tomu este sancu alebo to zabalit? :roll: uzivala som aj inofolic a nic, alchemikovy caj a nic

Ahoj, myslim, ze neni pozde :) jsem ve stejne situaci, nam se nakonec tehu povedlo, i kdyz s darovanymi vajicky. Starsimu synovi je 5, mela jsem ho temer ve 40. A materstvi si uzivam. Nejsem vic unavena nez se starsimi detmi ve 20 nebo 25. Nedej na nazory lidi, kteri nejsou ve tve situaci. Rid se srdcem. Driv zeny rodily porad, nikdo to neresil. Jen nyni nas kazdy tlaci do spolecenskych norem. Nikdo neodsuzuje, kdyz se holka stane v 17 maminkou, ale nas by kazdy soudil. Drzim ti palce, hodne stesti a kasli na lidi, kteri neziji tvuj zivot :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
25.2.18 08:33
@Maminkave45 píše:
Ahoj, myslim, ze neni pozde :) jsem ve stejne situaci, nam se nakonec tehu povedlo, i kdyz s darovanymi vajicky. Starsimu synovi je 5, mela jsem ho temer ve 40. A materstvi si uzivam. Nejsem vic unavena nez se starsimi detmi ve 20 nebo 25. Nedej na nazory lidi, kteri nejsou ve tve situaci. Rid se srdcem. Driv zeny rodily porad, nikdo to neresil. Jen nyni nas kazdy tlaci do spolecenskych norem. Nikdo neodsuzuje, kdyz se holka stane v 17 maminkou, ale nas by kazdy soudil. Drzim ti palce, hodne stesti a kasli na lidi, kteri neziji tvuj zivot :)

dřív ženy ve 45 letech moc nerodily. A už vůbec ne s darovanými vajíčky. A taky dřív ženy klidně v 55 umíraly. A ano, 45 je poměrně vysoký věk na dítě, jaksi 17letá má větší pravděpodobnost, že ho vychová do dospělosti než 45letá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
692
25.2.18 08:35

Ano, myslim, ze uz je neskoro

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9947
25.2.18 08:40

Za mě osobně to vyšší věk je na mimčo, ale myslim si že je to každého věc :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.2.18 08:41

Ale ano, dřív se po čtyřicítce rodilo, pokud se žena dožila tohoto věku. Rodilo se „dokud to šlo“. Třeba moje babička porodila své šesté a poslední dítě v necelých 44 letech.
Nerodilo se s darovanými vajíčky a valnou většinou to nebylo první dítě, ale to nebude ani u zakladatelky.
Anonym kvůli údajům o rodině.

• Citovat
  • Upravit
25.2.18 08:46
@terinka4444 píše:
dřív ženy ve 45 letech moc nerodily. A už vůbec ne s darovanými vajíčky. A taky dřív ženy klidně v 55 umíraly. A ano, 45 je poměrně vysoký věk na dítě, jaksi 17letá má větší pravděpodobnost, že ho vychová do dospělosti než 45letá.

I dnes klidne zeny umiraji v 55, dokonce i drive. Ano, prodluzuje se vek, dokonce aktivni roky, nevidim vubec duvod, proc nemit dite ve 45, pokud se zena na to citi. Pokud drive umiraly zeny v 55 a dnes o dvacet let pozdeji, vychovaji dite stejne, jako driv. Nema smysl hodnotit situace, ve kterych jsi se evidentne neocitla, tedy tehotna ve 45, proto bych nechala rozhodnuti na kazdem samem. Nic ve zlem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
25.2.18 08:50

Ve 45 bych maximálně byla pěstounka starším dětem nebo na přechodnou dobu. Ale je asi problém, když si najdeš bezdětného mladšího chlapa, co děti chce. Bude mi 40 a těhotnět už nechci. Měla bych strach, že s miminkem nebude vše v pořádku. Darovaná vajíčka a umělé oplodnění bych už vůbec takhle pozdě nezkoušela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4488
25.2.18 08:51

Dřív ženy rodily i později, mely víc deti. Bylo běžné mít staré rodiče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
25.2.18 08:54
@Maminkave45 píše:
I dnes klidne zeny umiraji v 55, dokonce i drive. Ano, prodluzuje se vek, dokonce aktivni roky, nevidim vubec duvod, proc nemit dite ve 45, pokud se zena na to citi. Pokud drive umiraly zeny v 55 a dnes o dvacet let pozdeji, vychovaji dite stejne, jako driv. Nema smysl hodnotit situace, ve kterych jsi se evidentne neocitla, tedy tehotna ve 45, proto bych nechala rozhodnuti na kazdem samem. Nic ve zlem.
Ženy těhotněly přirozeně. Bez umělých vajíček a stimulace hormony, protože jedinou „antikoncepcí“ bylo asi přerušovaná soulož tenkrát. Vést v padesáti dítě do první třídy? Dnes se třeba cítíš pěkně, ale za pět let to může být dost jinak. Taky nejsem zrovna nejmladší matka, ale 40 je pro mě taková stopka.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
25.2.18 08:54
@Maminkave45 píše:
I dnes klidne zeny umiraji v 55, dokonce i drive. Ano, prodluzuje se vek, dokonce aktivni roky, nevidim vubec duvod, proc nemit dite ve 45, pokud se zena na to citi. Pokud drive umiraly zeny v 55 a dnes o dvacet let pozdeji, vychovaji dite stejne, jako driv. Nema smysl hodnotit situace, ve kterych jsi se evidentne neocitla, tedy tehotna ve 45, proto bych nechala rozhodnuti na kazdem samem. Nic ve zlem.

vždyť nikdo nic neříká, pokud neplánovaně ( 21.století, ale no nic) otěhotníš ve 45 letech, tak se rozhodni, jak potřebuješ. Pokud otěhotníš ve 45 letech po IVF, je to opět tvoje volba. No a pokud na to založíš diskuzi nebo v založené diskuzi diskutuješ, pak se holt dočkáš i názorů, že taková matka je prostě stará matka a někdo to nevidí jako zodpovědné chování a věk na plození potomků. Protože přestože nám roste věk, kterého se dožíváme, tělo stárne. Ale chápu, že se to nelíbí číst. Ale tak to v diskuzi je běžné, že jsou různé pohledy. A ano, nejsem v situaci, kdy těhotním ve 45 letech a doufám, že ani nebudu, protože pro mě už je to věkově přes hranici na to, mít dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Doe_Jane
25.2.18 08:55
@Maminkave45 píše:
Ahoj, myslim, ze neni pozde :) jsem ve stejne situaci, nam se nakonec tehu povedlo, i kdyz s darovanymi vajicky. Starsimu synovi je 5, mela jsem ho temer ve 40. A materstvi si uzivam. Nejsem vic unavena nez se starsimi detmi ve 20 nebo 25. Nedej na nazory lidi, kteri nejsou ve tve situaci. Rid se srdcem. Driv zeny rodily porad, nikdo to neresil. Jen nyni nas kazdy tlaci do spolecenskych norem. Nikdo neodsuzuje, kdyz se holka stane v 17 maminkou, ale nas by kazdy soudil. Drzim ti palce, hodne stesti a kasli na lidi, kteri neziji tvuj zivot :)

lituju těch dětí fakt…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí