Manžel a rodiče

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
11.2.20 12:47

Sama jsem babičkou,. Děti a vnoučata mám v dojezdové vzdálenosti. Vztahy máme velmi dobré, a aby to tak zůstalo i nadále, striktně dodržuji některá pravidla. Nikdy nikam nechodím bez pozvání, ohlášení a řádné domluvy. To samé očekávám. Hned na začátku jsem se ujistila u svých dětí, jestli jejich partnerům nevadí náš režim a styl návštěv, a pokud ano, že jsem ochotna ke kompromisům. Pokud bych zjistila, že některému partnerovi mých dětí nějak vadím, pak bych se raději stáhla, než aby se mladí kvůli mně třeba rozhádali. Styk s dětmi a vnoučaty bych si ve vlastním zájmu upravila jinak.

• Citovat
  • Upravit
11923
11.2.20 12:47
@Příjemné Pondělí píše:
A proč mi to říkáte, já vás nechci! :mrgreen:Pokud vám připadá mimo jeho požadavek na soukromí v jejich domě, tak si opravdu nemáme co říci. Je to zcela legitimní požadavek a je vidět, jak některé ženy absolutně nerespektují přání svého muže (on nic nezakazuje). Pokud by to bylo naopak, očekávám, že byste se k tomu postavila zcela opačně a jeho despotickou matku, co vámi pohrdá, byste doma na týden taky nechtěla. Nebo snad jo?

Hele, ještě neumíš číst? Psala jsem, že já to mám, jezdí tchánovci k nám a nebo my k nim. A protože jsem slušný člověk, mám od své mámy skvělé vychování, mám úctu k manželovo rodičům, nejsem egocentrický maniak, jsem rozumný člověk, milující partnerka, takže nečumím jen na sebe, ale také hodně na manžela, který miluje své rodiče a chce je vídat, nevymezuju se proti tchyni, respektuji ji i s jejími chybami( každý nějaké má) a ona mnou nemusí pohrdat. jak se k lidem chováš, tak ti to vrací. A pohrdající despotickou tchyni sis vycucal z prstu, jen abys tomu dodal tu správnou dramatičnost. Jsi k smíchu, ostatně jako vždycky, žádná změna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.2.20 12:48
@Šáruší píše:
Ale Bobe, jsi mimo, jako vždycky. Ve svazku se lidé tolerují navzájem, a k lidem patří to, že mají své rodiče, mají je rádi a rádi s nimi tráví čas. Pokud je to tak, že jsou rodiče mimo normální dojezdovou vzdálenost, holt jsou návštěvy v jiném režimu, než když jsou kousek. Ale těžko vysvětlit egomaniakovi. No a hodnota ženy zrovna tak nezávisí na tom, jestli má partnera. Než partnera jakým jsi ty, to raději nic. Bych se, Bobe, cítila hodnotněji.

A kde je tolerance k muži? Nikde. On ani nesmí říci názor, který se neshoduje s vaším, jinak je despota. Jasně generále. Vy budete stejná fúrie, jako ta despotická matka.

A zase se mi snažíte vnutit, že byste mě nechtěla. Co na to říci. Děkuji? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.2.20 12:50
@Keyllah píše:
to jsi trochu zaspal dobu :think: to bude drsné probuzení do reálného života…

Dobře, no :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2932

@Příjemné Pondělí řidičák ji sice nevzal, ale auto je jeho a to jí nepůjčí. A jaksi bez auta se řídí blbě :lol: :lol: jo už si sedam na prsty ;) mějte pěkný den a přeji vám víc tolerance k okolí, nejen že budete jenom očekávat jak všichni budou tolerovat vás a vaše pocity :lol: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11923

Já se v každé diskuzi tchyně x snacha raduju, že mám dcery a nebudu mít snachu. Koukám, že někteří zeťáci taky stojí za to, si člověk koukám moc nevybere.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.2.20 12:52
@thalasan píše:
@Šáruší
Ono totiž odříznutí manželky od rodiny se totiž nově bere jako respektování soukromí :lol: :lol: :lol:

Zase lžete. Žádné odříznuti ten muž neměl v plánu, vy pohádkářko :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80482
11.2.20 12:57
@Ijen píše:
A vam ostatnim pripada tydenni navsteva co 2 mesice normalni? Ja se vubec nedivim, ze se chlap ozval. To, ze se pak cela situace zbytecne vyhrotila je uz dalsi vec. Ale pro budovani dobrych vztahu s vnoucaty prece neni nutne travit v jejich rodine kazdy osmy tyden. Nechtela bych to tak ani jako dcera nebo snacha a ani jako ta babicka.

Klidně by to mohlo být normální, pokud by všichni spolu vycházeli. Proč ne? Ale tam to není, takže ne, v tmto konkrétním případě to normální není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.2.20 13:02
@Šáruší píše:
Hele, ještě neumíš číst? Psala jsem, že já to mám, jezdí tchánovci k nám a nebo my k nim. A protože jsem slušný člověk, mám od své mámy skvělé vychování, mám úctu k manželovo rodičům, nejsem egocentrický maniak, jsem rozumný člověk, milující partnerka, takže nečumím jen na sebe, ale také hodně na manžela, který miluje své rodiče a chce je vídat, nevymezuju se proti tchyni, respektuji ji i s jejími chybami( každý nějaké má) a ona mnou nemusí pohrdat. jak se k lidem chováš, tak ti to vrací. A pohrdající despotickou tchyni sis vycucal z prstu, jen abys tomu dodal tu správnou dramatičnost. Jsi k smíchu, ostatně jako vždycky, žádná změna.

Já, na rozdíl od vás, číst umím, ale absolutně nechápu, proč by mne mělo zajímat, jak je to u vás doma. Jako argument je to zcela nepřijatelné.

Tchýně, která se vyjadřuje v jejich dome, že jsou „sopliak“ jen proto, že si muž dovolil snížit délku jejich návštěv? A která se uráží jak malé dítě a citově vydírá? Jasně to bude milionová babička :mrgreen:

K smíchu je spíše ta snaha, nesmírná, mne urazit, protože jsem si dovolil mít odlišný názor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.2.20 13:05
@thalasan píše:
@Příjemné Pondělí řidičák ji sice nevzal, ale auto je jeho a to jí nepůjčí. A jaksi bez auta se řídí blbě :lol: :lol: jo už si sedam na prsty ;) mějte pěkný den a přeji vám víc tolerance k okolí, nejen že budete jenom očekávat jak všichni budou tolerovat vás a vaše pocity :lol: :mavam:

Auta se dnes prodávají i ženám. Mimo to může na vlak, nebo jinou hromadnou dopravou.

Nemějte péči, tolerantní jsem dost. Ale ne k někomu, kdo tolerantní není vůbec a pohrdá mnou. To pak tolerance z mé strany není a ke mě domů má zákaz, dokud se nezačne chovat s respektem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
11.2.20 13:08
@malákráličice píše:
@thalasan Myslim, ze psala, ze by to rodicum vadilo. Jeji maminka to oznacila za hanbu manzela.

Upřímně, kdybych si měla dělat hlavu, co v mém životě berou za „hanbu“ na vesnici Moravě nebo na Slovensku, tak si musím založit speciální kartotéku. :mrgreen:

Začalo to už tehdy, když jsem jako dítě udělala na návštěvě scénu, když se mě pokusili zmlátit koledníci. Já jsem na něco takového fakt jako harant nebyla z Prahy zvyklá. A prdku jsem uhájila, za cenu příšerných výčitek mé tety, co řeknou lidi. :mrgreen:

Pokračuje to tím, že programově na návštěvách odmítám s ostatníma ženskýma obskakovat chlapy, zatímco můj otec/muž sedí. JÁ JSEM NA NÁVŠTĚVĚ TAKY. :cert: :pankac: CHápu, že je zvykem, že se i ženská, co je na návštěvě zvedne a jde mýt nádobí a připravovat pohoštění, zatímco hostitel rozšafně rozhazuje rukama a baví se ve společnosti. But not on my watch :lol:

Obecně na větu „co by řekli lidi“ odpovídám pokrčením rameny. Chápu, že je to jiné, když na vsi znáte všechny sousedy až do sedméno kolene, zatímco já o našich v ulici vím, že jsou původem jedni odněkud z Latinské Ameriky nebo možná Španělska a druzí… no, u těch vím jejich příjmení. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11923
11.2.20 13:08
@Příjemné Pondělí píše:
Auta se dnes prodávají i ženám. Mimo to může na vlak, nebo jinou hromadnou dopravou.Nemějte péči, tolerantní jsem dost. Ale ne k někomu, kdo tolerantní není vůbec a pohrdá mnou. To pak tolerance z mé strany není a ke mě domů má zákaz, dokud se nezačne chovat s respektem.

Není k tobě domů, repsektive u nich není k němu domů, ale k ním domů, on nemá právo ji omezovat v tom, koho si ona pozve. Nemá právo ji zakazovat, aby s k nim, tudíž i k ní domů kohokoliv zvala, natož rodiče. Není fakan, aby jí mužíček mohl něco zakazovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
156
11.2.20 13:10

Hele, ja kdyz vidim tuhle diskuzi, tak mam pocit, ze jsem cetl uplne jine prispevky od zakladatelky nez vy vsichni ostatni :nevim:.

Jeji manzel nikomu NIC nezakazoval, pouze projevil prani, aby se navstevy omezily, nacez hystericka vychodniarka chytla detsky vztekly zachvat a zacala vyhrozovat, ze uz deti nikdy neuvidi a nikdy jim nic neda. To je fakt rozumne chovani dospele zenske, ktere nekdo neco vytkne a rad by se dohodl na jistych zmenach.

Navic zena za svymi rodici muze kdykoliv sama zajet klidne na tri tydny. Manzel ji hodi autem na vlak do Prahy. Takze odpadne drive zminovane jedno cestovani vlakem + 2 metra a zbyva jen cesta rychlikem na Slovensko za manipulativni maminkou.

Ja jsem teda na strane muze, ktery pouze vyjadril svuj nazor a zadal o konstruktivni reseni. Zadne zakazy a vydirani. To opravdu predvadi pouze maminka zakladelky, za kterou vy vsichni stojite.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.2.20 13:14
@Šáruší píše:
Není k tobě domů, repsektive u nich není k němu domů, ale k ním domů, on nemá právo ji omezovat v tom, koho si ona pozve. Nemá právo ji zakazovat, aby s k nim, tudíž i k ní domů kohokoliv zvala, natož rodiče. Není fakan, aby jí mužíček mohl něco zakazovat.

Já nechápu, proč pořád lžete? Můžete mi to vysvětlit? On nic nezakazuje, chtěl se domluvit na omezení. Kdo by taky chtěl babku, co se chová jako generál a když není po jejím, jako malé dítě, tak často doma, že :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2932
11.2.20 13:15
@Příjemné Pondělí píše:
Auta se dnes prodávají i ženám. Mimo to může na vlak, nebo jinou hromadnou dopravou.Nemějte péči, tolerantní jsem dost. Ale ne k někomu, kdo tolerantní není vůbec a pohrdá mnou. To pak tolerance z mé strany není a ke mě domů má zákaz, dokud se nezačne chovat s respektem.

Jediné co vás omlouvá je to, že nejspíš nikdy nebudete na rodicaku. Z toho se na auto šetří jedna báseň. Zvláště na to, co je bezpečné na takhle dlouhé trasy ;) a ten vlak už se tu řešil ne? Takže kliiidek ať vám nepraskne cevka 8) hlavně že u VAS doma je vše ok :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová