Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Arcanum píše:Škoda to je. To sme si plánovali ako tam budeme jazdiť celá rodina a mama basni o tom ako chodia rodiny jej znamych tiež zďaleka a často a my ani raz zatiaľ, a keď tak len ja a malý. Ja som mame vysvetľovala, že manžel jej nič tak hrozne nepovedal, alebo rozhodne nie tak zle, aby to stálo za ten cirkus okolo a ona, že jasné, je to môj muž, tak stojím pri ňom. Ja nestojím pri nikom, ja dokážem byť dosť objektívna a veľakrát som s mužom už nesúhlasila (to sa mu na mne od začiatku páčilo, že neprikyvujem nemo na všetko čo povie), dokážem vyjadriť svoj nesúhlas s ním, ale z môjho pohľadu naozaj sa až tak veľa nestalo. Pretože mama je generál čo rada ovláda druhých, aby konali podľa nej. Môj muž je dominantný a nenechá si do ničoho kafrat, aspoň nie do základných veci. Oni dvaja to je ako oheň a voda. Tu u nás je muž doma - nože si ísť kam chce, robiť čo chce, kedy chce, ako chce, u nás doma, tam by bol iba ako návšteva, tam by bolo územie mojej mamy, kde je ona pani domu a určuje pravidlá a toho sa on obáva, preto hovorí, že ja s malým nech si chodím domov koľko chcem, ale on sa tam neukáže, možno raz áno, ale nemôžem čakať na pravidelne návštevy. Už si tak jedného odohnali, pred 11 rokmi som chodila s jedným, s ktorým to bolo veľmi vážne, mali sme sa aj brat, ale svadba sa zrušila (lebo rodičia chceli niečo iné ako my, čiže úplne všetko, na to sme nepristúpili a radšej všetko zrušili), tiež k nám chodil a naši doňho tak hustili, sem tam aj zhadzovali, stale niečo riešili, že k nám po roku a pol prestal chodiť a chodila som len ja sama. Je to holt ťažké s nimi, ale musím s nimi vychádzať, sú to moji rodičia, iných už mať nebudem.
Souhlasím s Inkou v tom, že maminka zakladatelky je na ní (nezdravě) závislá. V jistém smyslu ji chápu. Přišli o syna, a ještě se jim jediná dcera vdala až do Čech,(taky je možná děsí představa, kdo se jednou o ně postará) už nejsou nejmladší, a vzhledem k tomu, že nemají auto, cestování s přestupy je velmi zmáhá. Mají jediného vnoučka, takže si ho chtějí užít. Na tom by nebylo nic špatného, pokud by se to nezkombinovalo s dominantní povahou matky, která ještě nepřestřihla pupeční šňůru, s podobnou povahou zetě, a je oheň na střeše. Tady vidím nedostatek diplomacie ze strany tchýně vůči zeťovi, protože pokud by najela na jiný styl komunikace, třeba by mu ani nevadilo k nim jezdit, nebo tam občas zakladatelku se synkem vozit.Je to škoda.
Tvým rodičům by se nelíbil žádný, to je jasné. Měla jsem stejné tchánovce, proto předpovídám, že po všem vyhrožování příště s klidem přijedou, tak si z toho moc nedelej a zbytečně se nenervuj.
@Evakrova píše:
Tvým rodičům by se nelíbil žádný, to je jasné. Měla jsem stejné tchánovce, proto předpovídám, že po všem vyhrožování příště s klidem přijedou, tak si z toho moc nedelej a zbytečně se nenervuj.
Dnes som s nimi volala a nie oni neprídu, oni neprídu, a keď, tak len na hotel, k nám keď bude on doma už nie. Jeden sa im veľmi páčil, dosť ťažko niesli, že sme sa rozišli, lenže žiaľ, mne prestal po všetkých stranách vyhovovať, tak sme obaja usúdili, že bude lepšie ak pôjdeme od seba. Vtedy mi to dosť vyčítali a snažili sa podnikať operácie k tomu, aby sme sa nerozišli, ale ja som bola rozhodnutá a dotyčný mi nebránil, naopak, uľavilo sa mu.
@Anonymní píše:
Dnes som s nimi volala a nie oni neprídu, oni neprídu, a keď, tak len na hotel, k nám keď bude on doma už nie. Jeden sa im veľmi páčil, dosť ťažko niesli, že sme sa rozišli, lenže žiaľ, mne prestal po všetkých stranách vyhovovať, tak sme obaja usúdili, že bude lepšie ak pôjdeme od seba. Vtedy mi to dosť vyčítali a snažili sa podnikať operácie k tomu, aby sme sa nerozišli, ale ja som bola rozhodnutá a dotyčný mi nebránil, naopak, uľavilo sa mu.
Nechala bych to vyšumět. Nakonec, vždyť jste to tak chtěli, aby byli na hotelu, ne?
Příspěvek upraven 01.03.21 v 08:43
Přestaň to chvilku řešit, ony opadnou emoce, ani se nenadejes a budeš je mít na návštěvě zase. A když na hotelu, tak přece o nic nejde. Prosté to neres.