Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Tala20 píše:
@Ba412, Ty nemáš problém s tchyní. Máš problém s manželem. Tchyně ho jen vychovala a pustila do světa. Ale to Ty sis ho vybrala.
No, většinou problém s manželem pramení z výchovy. Takže tchýně, tchán atd.
Tak až tchýně umře, tak se to zase vrátí, ne? Nebo čeho se bojíš? Muž snad nebude chodit za tebou, nemá tě rád?
Neumím si představit, že bych si nemohl do naší domácnosti vzít svého rodiče, pokud by to bylo potřeba. Jako namánek si rozhodně nepřijdu.
@Pitaya1 píše:
Když máte velký dům, tak proč si nevezmete mámu k vám?přijde mi normální, že se chce postarat o mámu, když už se o sebe nedokáže postarat? Co bys navrhovala ty? Nechat ji samotnou bez pomoci?
Pravý muž nechá rodiče umřít v lese ![]()
@edding400 píše:
No, většinou problém s manželem pramení z výchovy. Takže tchýně, tchán atd.
Po její smrti si nastěhuje její mrtvolu na půdu. A bude tam s ní. Bude si s ní povídat. ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj, manzel byl vzdy mamanek, ted se ale zdravotni stav tchyne zhorsil a nemuze uz byt sama a manzel se k ni asi odstehuje. Ja zustanu sama ve velkem dome. Mam uz duchodovy vek, je mi z toho vseho smutno. Vzdy jsem se o rodinu postarala, pro nej ale vzdy byla matka na prvnim miste.
Prosim anonym nebo smazat.
tyjo proc smutno? budes mit klid, muzes si delat co chces, o nikoho se nemusis starat, ja bych si to uzila. a az tchyni dochova, zase se ti vrati jak bumerang 🤷🏼♀️
Neumím si tuto situaci představit, takže se zde snadno píše, ale pokud by se jednalo o mé rodiče, pomohla bych jako váš manžel. Bude to náročné, ale všechno lze zvládnout.
Tak pochopím, že jí chce pomoci, nepochopím, že se tam odstěhuje…po těch kecech o tvojí mámě bych mu ale taky nepomohla…
Vyber si, buď se manžel teda odstěhuje, nebo si maminku vemte k vám. Takhle se manžel může věnovat vám i mamince. A nediv se mu. Taky by ses určitě chtěla postarat kdyby se to stalo tobě.
@Lu66 píše:
Vyber si, buď se manžel teda odstěhuje, nebo si maminku vemte k vám. Takhle se manžel může věnovat vám i mamince. A nediv se mu. Taky by ses určitě chtěla postarat kdyby se to stalo tobě.
Ano ja se o mamu chtela postarat, on mi ale nepomohl a vyzadoval full servis. Litala jsem mezi mamou, praci a domacnosti jak hadr. On jen vyzadoval plny servis a navic ho prave tato tchyne ponoukáa k tomu, ze problemy s moji mamou nejsou jeho starost.
@Lu66 píše:
Ja se prave o svou mamu chtela postarat, ale on mi to moc neumoznil, vyzadoval plny servis
@Ba412 píše:
Ano ja se o mamu chtela postarat, on mi ale nepomohl a vyzadoval full servis. Litala jsem mezi mamou, praci a domacnosti jak hadr. On jen vyzadoval plny servis a navic ho prave tato tchyne ponoukáa k tomu, ze problemy s moji mamou nejsou jeho starost.
tak prostě udělej něco podobného. Starost nech na něm, užívej si volna a chtěj po něm, aby aspon párkrát v týdnu přišel domů
@Ba412 píše:
v tom případě ať si jde za matinkou a ty budeš mít aspoň klídek ![]()
@Ba412 píše:
To bylo tvoje rozhodnutí, že jsi se chtěla zavděčit všem.
On se taky rozhodnul. Postará se o svou mámu…
Ty jsi naprdnutaá na oba… Na thyni i na manžela…
A jak si to tedy představuješ? Nechat ji samotnou bez pomoci?