Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Poison Ivy Píšu to samé pořád dokola. Když je na tom rodina tak špatně, že další dítě nemůže dovolit, musí se holt chránit víc, než jen kondomem. V případě, o kterém mluvíme, zakladatelka psala, že na tom nejsou tak špatně, aby v tomto případě své dítě nevychovali. Takže peníze jsou v případě zakladatelky JENOM peníze, tím spíš, že své dítě chce. Jiné případy mi, prosím, nepředsouvejte. I v nich je to však otázkou odpovědnosti takového páru.
@terinka4444 píše:
@araw on je ale za hajzla ne, že vyjádřil svůj názor, ale za způsob, jakým ho vyjádřil, hodit prachy na stůl a poručit, že si to nechá vzít nebo ta konverzace o tom pivu, to prostě není chování normálního manžela. není, pokud se ti zdá, že ano, v mých očích je to narušený pohled na vztahy vmanželství.
Já toužímpo třetím dítěti, toužím, manžel kategoricky nechce, takže vedem diskuze, stále ale c ducu dvou milujících se lidí, momentálně semusí respektovat manželův názor a jeho chtění nechtění a plně se respektuje, v případě selhání antikoncepce, amožného těhotenství je ale naprosto jisté a jasné, že v tu chvíli se to otáčí a plně se respektuje mé rozhodnutí. To je manželství, toje rovnocenný vztah.
No jo terko, ale mi tu čteme jenom co napíše zakladatelka. Hele, kdybych sem kolikrát napsala, co mi manžel řekl, bez toho, aniž bych napsala co tomu předcházelo, byl by hroznej tyran, šmejd a všechno. Jenomže to je vytržené z kontextu toho, co bylo, nebo co jsem řekla já
Já to vidím doma, manžel na něco něco řekne a když to použiju bez toho, co jsem řekla já, zní to strašně. On se chcetchtá, že to my ženský umíme, všechno převrátit a otočit a je to tak, umíme to
No ale spousta ženských jako ty, dokáže lhát o antikoncepci, propichovat kondomy a podobné lahůdky.
@brisco píše:
1. Život prostě není fér.
2. A ta žena bude 18 let relaxovat po porodu a nebude vydělávat?
No bohužel v hodně případech žena nepracuje. Nebo vydělá tak málo, protože se musí postarat od ěti, nemůže dělat 12h denně, takže buď zbytek financí leží na manželovi, nebo státu… A od chlapa se očekává, že se o svou rodinu finančně postará a někteří chlapi mají limit kdy dokážou zabezpečit jedno dítě, jiní 7. To je hrozně individuální. My bychom v měřítkách jiných měli třebas na 5 dětí, ale v měřítkách našich jsou dvě děti maximum
Ale prostě nemůžeš chlapa přinutit aby s ní žil a staral se o něj. Oni prošli krizí, která ještě možná není pryč, psala, že se to začalo urovnávat, třebas by se stejně rozvedli, ať by tohle dítě bylo nebo ne…
@terinka4444 manzelovi to rekl jeho tata, ze mel byt naplast na vztah, kterej stejne ztroskotal. celej zivot s tim vnitrne bojuje. ja bych to diteti nerekla. kazdej mame jiny priority. ja rodinu, nekdo solo s detma ![]()
@terinka4444 Počkej, ale zakladatelka psala, že měli krizi, tedy je dost možné, že manžel chtěl odejít tak jako tak, takže asi těžko teď zůstane jen proto, že je zakladatelka těhotná, zvláště, když on další dítě nechtěl - asi proto používal kondom. Co je na tom tak nepochopitelného?
¨
Jak píše araw, ne, nemůže ji donutit jít na potrat, ale jeho zase nemůže nikdo donutit, aby se hluboce věnoval dítěti, které nechce. Ano, bude nucen platit alimenty, ale bohužel nic víc MUSET nebude.
Není to radostná situace, ale pokud on fakt odejde, když nějakým zázrakem neřekne, oh, prozřel jsem, vlastně je to bezva a na miminko se těším, tak to odnesou asi nejvíce děti, protože být na dvě děti sama asi nebude žádná procházka růžovým sadem, že?
A někdo tady zmiňoval, že zakladatelka psala, že manžel druhé dítě spíše neplánoval, na to snad má právo, zvláště, když náklady rodiny jsou teď hlavně na něm. ![]()
@hanka.br. píše:
@araw Když děti nechce ať nesouloží. Jednodušší už to být nemůže!
@verulenka Myslím, že nepřeháním. Především díky sexu máme děti. Holt to tak v přírodě chodí ![]()
Když žena dítě strašně chce a manžel řekne ne, je to opět jeho volba a neznamená to hned, že je hajzl, má jen jiný názor a žena (před početím) může odejít a najít si někoho, kdo má stejné tužby. A pak jsou takové ženy, které „to“ své přání vyřeší po svém a následně se velice diví, že partner neskáče radostí.
@terinka4444
„Víš co, ono je to takový dvousečný, protože když žena dítě strašně chce, mluvím před početím, chce amanžel prostě řeknene, tak se musí respektovat, že dítě nebude, ikdyby chtěla sebevíc, taky tady neplatí rovnost nebo nějaký jdeme před komisi a ta rozhodne, jestli mám ještě nárok na jedno dítě nebo nemám, prostě chlapdítě neudělá a je to, stejná situace jen opačná, když už je těhotná, tak jako před tím chlap rozhodoval jestli jo nebo ne, teď rozhoduje žena…“
@hanka.br. Možná to tak máš ty, já mám tedy sex zejména pro radost a řekla bych, že většina mužů rovněž, tedy nejen mužů.
Imaginárně si představuji scénář, sex, otěhotnění, konečná - pokud už nechci další dítě
. Dost smutné… a pak se v takových případech vůbec nedivím chlapům, že jdou raději za prostitutkou. ![]()
Tu krizi, co jsme měli jsem spíš odchodem chtěla řešit já. Chtěla jsem odejít, byť třeba jen na měsíc k rodičům a pak se uvidí. Nicméně se to něják srovnalo, nebo spíš vyšumělo. Je ale pravda, že ten vztah trhliny má. Přesto ale nejsme v situaci(jako tomu bylo třeba s prvním těhotenstvím),kdy jsme spolu byli rok, já dělala přijímačky na vš, kterou teď dělám dálkově, manžel měl nejistou práci, byt nebyl hotový, potřebovali jsme peníze…a stejně ten potrat nikdy nenavrhnul. Teď jsme manželé, byt máme, má lepší práci, synovi je 2,5 takže věkový rozdíl mezi dětmi by byl ok…Nevím, ale kdyby jsme na tom byli finančně tak zle, jak říká, nejedeme letos na dovolenou a vloni by jsme si nekoupili nové auto…
Tak já jsem třeba toho názoru, že četnost sexu by se vždy měla řídit podle toho kdo ho vyžaduje míň. Všichni lidi prostě nejsou nastavení stejně. Kdyby každý chlap po porodu své ženy (kdy pochopitelně takovou chuť nemá+spánkový deficit apod)jednal tak, že půjde za prostitutkou…nevím nevím ![]()
ajo vlastne, ja jsem si to neuvedomila.
je fakt, ze by z toho vyvazl lehce vul! Ja tim reagoala na prispevek, ze proc by se mel on starat, kdyz pouzili kondom a ted prisla do jineho stavu a on k tomu „nemuze“ nic rict.
@terinka4444 to mas pravdu. Kazdopadne je to hajzl, takhle sproste ji postavit pred hotovou vec. ![]()
@verulenka Já se už musím smát…někdo tady už zmínil 21.století. Z toho vyplývá:Ano - sex pro radost, nechci dítě - chráním se, moderní doba - moderní spolehlivé prostředky(mezi ně samotný kondom holt nepatří.)Jsem zodpovědná, spím pouze s manželem, je taky zodpovědný, takže když nááááhodou se stane, že dítě přijde neplánovaně, sedneme si spolu, probereme možnosti, osobní postoje, přání - rozhodneme se, v našem případě dítě vychováme. Uznávám, jsem samozřejmě ovlivněná svým partnerským vztahem, neumím si představit, že by se můj chlap takto zachoval, hodil na stůl peníze a zmizel v hospodě. Uznávám, že situace je popsána jen z jedné strany, tudíž vycházíme z toho, že tento popis je správný. Z toho vyplývá, že naše diskuze je tady jen hypotetická a probíhá na úkor příprav nedělního oběda. Nechci se hádat s nikým, každý má svou pravdu.Pro mě je potrat bez důvodu nepřijatelný, pro jiného forma antikoncepce. Hezkou neděli všem.
@araw píše:
No jo terko, ale mi tu čteme jenom co napíše zakladatelka. Hele, kdybych sem kolikrát napsala, co mi manžel řekl, bez toho, aniž bych napsala co tomu předcházelo, byl by hroznej tyran, šmejd a všechno. Jenomže to je vytržené z kontextu toho, co bylo, nebo co jsem řekla jáJá to vidím doma, manžel na něco něco řekne a když to použiju bez toho, co jsem řekla já, zní to strašně. On se chcetchtá, že to my ženský umíme, všechno převrátit a otočit a je to tak, umíme to
No ale spousta ženských jako ty, dokáže lhát o antikoncepci, propichovat kondomy a podobné lahůdky.