Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
A jinak, můj postoj k potratu je velmi striktní, nedokážu ho pochopit, je to každého věc, ale pochopit to nedokážu, už vůbec ne jako řešení situací alá peníze a spol. ještě v rodině. finančně zabezpúečené s jedním dítětem, je to něco nad mé chápání, a navíc potrat, se kterým nesouhlasím a nechci ho, o to zrůdnější mi přijde náléhání jakéhokoliv manžela v podobné situaci, ať má k tomu důvody jakékoliv.
A ještě, když už si tady vedu ten zlý monolog, když chlap bude používat kondom a odepře si své slastně potěšeníčko a včas ho i s kondomem vytáhne, téměř mu nehrozí, že by mohl být nechtěným otcem, to už se blíží stoprocentům ochrany, takže, ať je to jak je to, vždycky musí to sperma do ženy dát chlap, jiná možnost není, tudíž chce nechce, podvádí ho ženská nepodvádí, on má tu možnost se ochránit před dítětem.
@terinka4444 Ächjo, trocha nepochopení, myslela jsem ženy jako ty, které chtěj dítě a partner ne.
jsi tu taky hodně, neříkej mi, že tyhle diskuze nečteš
Vůbec to neměl být útok na tebe, to jsi fakt špatně pochopila
Takže probůh, nic proti tobě, to bylo pořád v návaznosti na to, že otcové nemají právo se rozhodnout a při svém názoru jsou zmetci. Já dovymazala pak větu, že by to tak mělo fungovat, že prostě když se dohodnout dva že dítě ne, mělo by to tak být, ale nechtělo se mi to rozvádět, tak jsem to smázla, že to vezmeš jako útok na sebe mě fakt nenapadlo ![]()
@terinka4444 píše:
A ještě, když už si tady vedu ten zlý monolog, když chlap bude používat kondom a odepře si své slastně potěšeníčko a včas ho i s kondomem vytáhne, téměř mu nehrozí, že by mohl být nechtěným otcem, to už se blíží stoprocentům ochrany, takže, ať je to jak je to, vždycky musí to sperma do ženy dát chlap, jiná možnost není, tudíž chce nechce, podvádí ho ženská nepodvádí, on má tu možnost se ochránit před dítětem.
Ani tak to není 100% ochrana. Ale víš co, já ho chápu, používali kondom, očividně si žádného selhání nevšimli, pro něj je to určitě hrozně nečekané a je naštvanej. Já bych byla taky. Ale taky je dost možné, že až to vstřebá, tak se s dítkem smíří. Potřebuje holt trochu času, ženská má hormony, které ji většinou dopomohou k pocitu štěstí, že je těhotná, to chlap nemá. proto já bych neradila striktní konce, kopání do zadku a pod. Prostě ho nechat, ať si to v hlavě srovná a pak se uvidí.
Ona ani sterilizace není 100% antikoncepce, je tam 0,5% selhání, při správném používání kondomů max 2% To je fakt hrozně malá pravděpodobnost. Takže to on určitě nečekal a je špatné, že nebyli domluveni jak v případě selhání, když o tom zakladatelka žertovala a on řekl, že to dá pryč, měla se ozvat, že to by neudělal, byl by to věděl aspoň chvíly dopředu
A nejde aby ji k potratu donutil- což je správné, ale má právo říct svůj názor a má právo bejt naštvanej, není naštvanej na zakladatelku, ale tak je naštvanej, že mu to nejde tak, jak čekal. Čekal, že se chrání, tak nebudou čekat další. Nedělat ukvapené závěry a fakt mu chvíly dát, spousta chlapů to za pár dnů vstřebaj a omluvěj se
@araw už jen čtu, protože se to tu svrhlo ve slovíčkaření. Souhlasím s tebou a s Verulenkkou, bohužel pokud to někdo bere jen v teoretické rovině a ohání se svým ničím nepodloženým názorem, je to boj s větrnými mlýny.
Jen ještě jedno k oponentkám- ano, potrat by měl být rozhodnutím obou, i žena by si měla sednout, pragmaticky se zamyslet a přehodnotit, co po rozchodu, se dvěma dětmi bude schopna nabídnout oběma dětem. Je velký rozdíl mezi manželstvím a po něm. Tam už není dotována manželovým platem, ale jen výživným, popř. výživným na sebe. To ostatní je v její režii.
A spravedlivé mi přijde, pokud partner projeví nesouhlas a žena si trvá na svém, jej tím pádem do dalšího vývoje událostí netahat. Když to dítě mermomocí chce, at´jej má, sama a postará se o něj. I finančně. VŽDYT´O PENÍZE PŘECE ZAS AŽ TAK NEJDE
To právo jí nikdo neodpírá.
Zakladatelko, já se přiznám, že u mě by tedy na prvním místě bylo vždy dítě, ať se děje, co se děje, a pak teprve manželství. Nikdo Tě nemá právo nutit, aby jsi šla na potrat, ať je to manžel, nebo partner. Názor na to říct může, ale názor kde se vytasí před manželku 4tisíce se slovy „jdi na potrat“ u mě není názor slušného člověka. Tohle, co udělal Tvůj manžel je u mě jen gesto vůči jeho pohodlnosti, koukal jen na sebe, nekoukal na vás oba, jako pár, a na Tebe už vůbec.
Přeji Ti, aby jsi se rozhodla sama za sebe, jelikož když se rozhodneš pro potrat, tak nikde nemáš jistotu, že budeš moc mít další dítě. Za tenhle risk Ti manžel nestojí, to si uvědom.
A také mě dost zaráží, že místo toho, aby manžel řešil problém, tak ho prolejvá v knajpě. Opora jak víno ![]()
S mou povahou by tím, jak reagoval Tvůj manžel na to, když jsi mu o těhu řekla, rozhodně nepochodil a ty 4tisíce bych mu s úsměvem vrátila se slovy „dítě si nechám a o potratu tady nechci slyšet ani slovo, nebo támhle jsou dveře“.
@berry4 píše:
@araw už jen čtu, protože se to tu svrhlo ve slovíčkaření. Souhlasím s tebou a s Verulenkkou, bohužel pokud to někdo bere jen v teoretické rovině a ohání se svým ničím nepodloženým názorem, je to boj s větrnými mlýny.
Jen ještě jedno k oponentkám- ano, potrat by měl být rozhodnutím obou, i žena by si měla sednout, pragmaticky se zamyslet a přehodnotit, co po rozchodu, se dvěma dětmi bude schopna nabídnout oběma dětem. Je velký rozdíl mezi manželstvím a po něm. Tam už není dotována manželovým platem, ale jen výživným, popř. výživným na sebe. To ostatní je v její režii.
A spravedlivé mi přijde, pokud partner projeví nesouhlas a žena si trvá na svém, jej tím pádem do dalšího vývoje událostí netahat. Když to dítě mermomocí chce, at´jej má, sama a postará se o něj. I finančně. VŽDYT´O PENÍZE PŘECE ZAS AŽ TAK NEJDETo právo jí nikdo neodpírá.
souhlas
Ještě chci dodat, že když jsem já před 5ti lety otěhotněla, také první reakce bylo to, ať si to nechám vzít, když tohle řekl, zanechalo to ve mě dost následky a já mu na to okamžitě řekla, že neexistuje, že má tedy dvě volby, buď zůstat, nebo jít, že se o dítě zvládnu postarat i sama. Zůstal, ale časem se ukázalo, že jen ze slušnosti, aby ho veřejnost neodsuzovala za to, že nechal samotnou holku s dítětem. Takže stejně ten vztah šel poté do kytek.(za což jsem teď ráda)
Vyhrálo u mě dítě, ale příjde mi to přirozené a samozřejmé.
@Yvonne Ty dveře jsou manžela, takže mu je může zakladatelka ukazovat, jak chce ![]()
@Yvonne píše:
Zakladatelko, já se přiznám, že u mě by tedy na prvním místě bylo vždy dítě, ať se děje, co se děje, a pak teprve manželství. Nikdo Tě nemá právo nutit, aby jsi šla na potrat, ať je to manžel, nebo partner. Názor na to říct může, ale názor kde se vytasí před manželku 4tisíce se slovy „jdi na potrat“ u mě není názor slušného člověka. Tohle, co udělal Tvůj manžel je u mě jen gesto vůči jeho pohodlnosti, koukal jen na sebe, nekoukal na vás oba, jako pár, a na Tebe už vůbec.Přeji Ti, aby jsi se rozhodla sama za sebe, jelikož když se rozhodneš pro potrat, tak nikde nemáš jistotu, že budeš moc mít další dítě. Za tenhle risk Ti manžel nestojí, to si uvědom.
A také mě dost zaráží, že místo toho, aby manžel řešil problém, tak ho prolejvá v knajpě. Opora jak víno
S mou povahou by tím, jak reagoval Tvůj manžel na to, když jsi mu o těhu řekla, rozhodně nepochodil a ty 4tisíce bych mu s úsměvem vrátila se slovy „dítě si nechám a o potratu tady nechci slyšet ani slovo, nebo támhle jsou dveře“.
@Poison Ivy píše:
@Yvonne Ty dveře jsou manžela, takže mu je může zakladatelka ukazovat, jak chce
Bóoože, že řešíš takovou malichernost
. Nechápu. ![]()
@terinka4444 píše:
A jinak, můj postoj k potratu je velmi striktní, nedokážu ho pochopit, je to každého věc, ale pochopit to nedokážu, už vůbec ne jako řešení situací alá peníze a spol. ještě v rodině. finančně zabezpúečené s jedním dítětem, je to něco nad mé chápání, a navíc potrat, se kterým nesouhlasím a nechci ho, o to zrůdnější mi přijde náléhání jakéhokoliv manžela v podobné situaci, ať má k tomu důvody jakékoliv.
souhlasim s terinka s tebou v podstate se vsim co tu pises ![]()
@Yvonne píše:
Bóoože, že řešíš takovou malichernost. Nechápu.
Ale ona někde psala, že jí řekl, že třeba za dva roky si to dítě pořídí, takže s těma finančníma důvodama to nebude tak horké. Já jsem taky vydělávala cca polovinu toho co manžel, čili nějakých 20 tisíc. I když to ani spousta chlapů nemá…
Já si umím představit, že někdo jde na potrat z finančních důvodů, ale snížení stadardu by pro mě ten důvod nebyl. Ale já asi nejsem objektivní, druhé dítě si moc přeju, ale mám s tím problém zase ze zdravotních důvodů. Proto mě tak nadzvedlo, že někdo srovnává zdravotní následky těhotenství a 18 let práce. Blbých šest měsíců těhotenství mi přivodilo vysoký tlak a špatně se srovnávám s tím, že už pořád budu závislá na lécích.
@araw píše:
No bohužel v hodně případech žena nepracuje. Nebo vydělá tak málo, protože se musí postarat od ěti, nemůže dělat 12h denně, takže buď zbytek financí leží na manželovi, nebo státu… A od chlapa se očekává, že se o svou rodinu finančně postará a někteří chlapi mají limit kdy dokážou zabezpečit jedno dítě, jiní 7. To je hrozně individuální. My bychom v měřítkách jiných měli třebas na 5 dětí, ale v měřítkách našich jsou dvě děti maximumAle prostě nemůžeš chlapa přinutit aby s ní žil a staral se o něj. Oni prošli krizí, která ještě možná není pryč, psala, že se to začalo urovnávat, třebas by se stejně rozvedli, ať by tohle dítě bylo nebo ne…