Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@araw píše:
Ale tak kufry ji nebalí. Zakladatelka to sem psala s horkou hlavou, je dost možné, že až se mu to rozleží, tak dítě chtít bude. Když ne, měli krizi, třebas by ji stejně vystěhoval, ať těhotnou nebo ne. Lidi se rozcházej a pokud bydlí v bytě který ji nepatří, tak v případě rozvodu si bude hlídat jiné bydlení. Její manžel je vytočenej, má na to právo. Ona taky, ona má právo tu napsat, že je to hovado, zbytek z vás už ne![]()
![]()
Neznáte ho, nevidíte jim na bankovní účty a třebas fakt chlap ví, že další dítě neuživí. Jojo, když tu napíše ženská, že si s manželem nechali dítě, neřekl ji, že neamj peníze, že někde dluží a dneska nemaj na sunar, tak to taky bude
hajzlík.. Třebas až to manžel rozdejchá, tak ji řekne, proč dítě nechce. No a ona si ho nechá, třebas potká za chvíly chlapa kterej je bude chtít všechny a zakladatelka bude mít život jak v pohádce. Může být.
Jo, to je možné, že je jen vyšokovaný… díky za názor, kéž bys měla pravdu. Já bohužel v těchto věcech hned vidím rudě ![]()
@berry4 píše:malichernost? Nechápeš? Co nechápeš? Že když něco není tvoje, tak tě má majitel právo vykopnout?
Co je na tom k nepochopení?
Pokud je tedy byt jeho, tak vyklidí pole druhá strana, tak to zřejmě asi intel. člověk pochopí. Ale chytat se tady za slovíčka, to je to co nechápu
![]()
@Táta Pavel píše:
Brzdi. To bys na hnůj naházela i všechny ženy, které šly na potrat z malichernějších důvodů než je ohrožení života svého či dítěte nebo kvůli znásilnění. To by tě tu asi uštípaly:-)) Mimochodem, pro mě je dítě na světě okamžikem početí.
To zas ne
kdyby se na potratu dohodli oba, neřekla bych půl slova. A kdyby to bylo dítě chtěné a ona šla na potrat ze svého rozhodnutí, byl by to od ní hnusné vůči otci. Ale tady je jiná situace. On jí dal potrat rozkazem a ona tu píše zoufalé diskuze. Asi mezi nimi neproběhla ani žádná diskuze typu: Nemáme finance na další dítě atd. ![]()
Nikdo není dokonalý
.
Každopádně bylo potřeba na to poukázat, tady se chlapovi ukazují dveře v každé druhé diskuzi a v polovině případů tam ženské patří maximálně spodní kalhotky. Detail dost podstatný, nikdo nemůže vědět, že je to u tebe konkrétně pouze literární obrat pro rozchod
.
Holky, nechcete se vrátit k tématu a ne tu předvádět tohle??? Už je to trapný, slovíčkaření, napadání…to zakladatelce opravdu nepomůže. Buď pište k tématu nebo si založte svoje!
@Granda píše:
Holky, nechcete se vrátit k tématu a ne tu předvádět tohle??? Už je to trapný, slovíčkaření, napadání…to zakladatelce opravdu nepomůže. Buď pište k tématu nebo si založte svoje!
a co není k tématu? Ty jsi kdo, abys tu rozhodovala, kdo má a nemá co psát?
Tady se smí jen nadávat jakej je to šmejd a pomáhat zakladatelce balit tašky? Není lepší trochu zakladatelku postrčit k tomu, aby neudělal rozhodnutí, které se jen těžko vrátí?
a že tvůj příspěvek je plně k tématu, běž a založ si svoje, o tom, co kam psát
![]()
@araw píše:
a co není k tématu? Ty jsi kdo, abys tu rozhodovala, kdo má a nemá co psát?Tady se smí jen nadávat jakej je to šmejd a pomáhat zakladatelce balit tašky? Není lepší trochu zakladatelku postrčit k tomu, aby neudělal rozhodnutí, které se jen těžko vrátí?
a že tvůj příspěvek je plně k tématu, běž a založ si svoje, o tom, co kam psát
![]()
přestaň se do mě navážet, já to řekla slušně. dost jste od tématu odbočily a nadávaly a navážely se jedna do druhé, to vám přijde normální? poslední stránky už k tématu vůbec nebyly. ať to klidně posoudí admin sám, mě je to fuk.
Já myslím, že manžel zakl. si není úplně jistý jejich vztahem a proto nechce další dítě. Procházeli přece nějakou krizí, nevím sice jak moc vážné to bylo a možná to ještě úplně nepřekonali. Nejsem žádným zastáncem potratů, ale pořídit si dítě do takového vztahu, kdy ho manžel tak zásadně odmítá, nevím jestli je to dobrý nápad. Když pak vidím v televizi jak některé tyhle děti dopadají je mi do breku, to není o tom přivést na svět dítě, ale postarat se o něj, dát mu domov, zázemí, lásku.
@Yvonne píše:
Pokud je tedy byt jeho, tak vyklidí pole druhá strana, tak to zřejmě asi intel. člověk pochopí. Ale chytat se tady za slovíčka, to je to co nechápu![]()
![]()
![]()
Kdyz jsme u toho slovickareni..byt je sice chlapa ale to vyhodi i svoje dite? Mozna by nebylo od veci aby se pripadne zachoval aspon trochu normalne a byt ji nechal ne?
![]()
@Crystal87 píše:
Kdyz jsme u toho slovickareni..byt je sice chlapa ale to vyhodi i svoje dite? Mozna by nebylo od veci aby se pripadne zachoval aspon trochu normalne a byt ji nechal ne?![]()
a ještě tu o karkulce prosim
![]()
A k veci.. zakladatelko.. uz prisel z hospody? Jak se to vyviji? ![]()
No… četla jsem začátek, dál ty komentáře absolutně nechápu. Tady přeci nejde o to, že „ten chudák“ ani nemůže vyjádřit svůj názor. On svůj názor nevyjadřuje, on rozkazuje a odmítá diskusi. Ještě bych pochopila, kdyby jí řekl „hele miláčku, ale my to druhé dítě teď neuživíme. Co budeme dělat? Myslím že nejlepší řešení by byl potrat“ - fajn, to by bylo vyjádření názoru, na které má manžel samozřejmě právo (já bych tedy na ten potrat nešla ani tak). Ale hodit po mně peníze a štěknout ať si TO nechám vzít, tak to by se manžel velice divil, co by následovalo. A nebylo by to vůbec nic pěkného a dost možná by to i bolelo. Každopádně člověka, který by takto mluvil o mém dítěti, bych už v životě nechtěla vidět, natožpak abych s ním sdílela domácnost, postel a nedej Bože s ním měla sex a dělala si další miminko až by se mu zachtělo (jak tu někdo velice chladnokrevně psal). Toho je schopna jen žena, která dává přednost chlapovi před dítětem a to já tedy rozhodně nejsem. A zakladatelka evidentně taky ne.
Takže bych na takového chlapa absolutně nebrala ohledy. Protože on na ni ohledy taky nebere. Od začátku byli domluveni, že chtějí 2 děti. Ona na něj boudu neušila, nepodvedla ho, dítě si udělali společně. Není co řešit. Zvlášť když má zakladatelka kam jít. A vůbec se divím, že s ním ještě je. Mně se chce zvracet jen to čtu. A mít takového doma, tak už jsem dávno pryč.
A věta, že je lepší vzpomínat na dítě, než litovat, že jsem si ho nechala ![]()
Tak to si ani nedokážu představit ženskou, která takto přemýšlí a je to hnus. Ženská která tak nenávidí vlastní dítě, že lituje, že ho nezabila. No nemám slov na tohle.
Situace je taková, že já jsem na zhroucení, syn to ze mě samozřejmě cítí takže je taky nervozní a plačtivý…já brečím stále, něják to nedokážu ovládnout a nejvíc mě doslova ubíjíkdyž se mě manžel zeptá proč proboha pořád brečím…
Já už jsem v takové fázi, že se na něj nedokážu ani podívat…a když na to přerušení půjdu, hned dám žádost o rozvod a jestli se tak neomaleně zeptá proč? tak už vážně jednu fláknu…Příjde mi, že mu snad dělá radost jakou mi působí bolest