Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@hanka.br. podle čeho soudíš, že bych neměla být manželka(partnerka), matka, nebo vůbec žena? Podle čeho soudíš, že mi je lhostejný život dítěte? Nic o mě nevíš, jen se nejspíš rozčiluješ nad mým náhledem na věc.
Já v tom nevidím jen názor partnera ( i když ten je taky dost důležitý), koukám se na to i z hlediska dalšího možného vývoje událostí.
Nepřijde mi úplně košer postavit chlapa před hotovou věc s tím, že přesto, že on nesouhlasí, je POVINNEN nést důsledky i přes svůj nesouhlas. Svoje jsem o tom napsala už viz. předešle. Doporučuji číst celou diskusi ![]()
@Jedentypan píše:
Ja predpokladam, ze takova situace vznikne, kdyz se pouziva antikoncepce a s ditetem se nepocita a stala se proste nehoda. Tak mi naopak prijde nefer, nutit chlapa at to najednou dite chce taky. Chlap nema pravo na svuj nazor, nebo co? On musi automaticky se ke vsemu „postavit jako chlap“- typicka imbecilni fraze zen, ktery chtej jen nekoho manipulovat…
Ano, tady se evidentně musí ![]()
@hanka.br. to by mě taky zajímalo, berry tu vždy za každých okolností hájí právo chlapa, aby mohl rozhodovat, dokonci o tom, jestli manželka půjde na potrat nebo ne.
Já si prostě neumím představit, že by mě kdokoliv mohl donutit dát pryč zdravé dítě jen proto, že on ho nechce, neumím so představit jediný argument, který by mohl nějak změnit mé rozhodnutí, který by mě donutiljít a nechat zabít své dítě, nechat si hovyndat z břicha, to je prostě šílený. Já vím, že chlapi to majíjinak, že to pro ně není dítě, ale abstraktní to, alepro mě je to dítě, už od toho neviditelného nic, nikdo na světě by mě nedonutil ho nechat zabít, protože já jsem ta, která má možnost ho ochránit. A řeči o tom, že tedy serozvedou a chlap ale nemusí platit výživné, když to dítě sice udělal, ale nechtěl, já to prostě nechápu, nerozumím tomu, přijde mi, že to pisatelé a pisatelky ani nemyslí vážně, to je v mých očích tak blbý argument, že prostě na něj jako na srážku s blbostí nevím a nemám jak zareagovat. ikdyž to dítě vzniklo omylem, prostě tu je, navzdory chtění nebo nechtění tatínka.
@Jedentypan píše:
Ja predpokladam, ze takova situace vznikne, kdyuzasny.kziva antikoncepce a s ditetem se nepocita a stala se proste nehoda. Tak mi naopak prijde nefer, nutit chlapa at to najednou dite chce taky. Chlap nema pravo na svuj nazor, nebo co? On musi automaticky se ke vsemu „postavit jako chlap“- typicka imbecilni fraze zen, ktery chtej jen nekoho manipulovat…
Takze radsi potratime dite bo to nema sanvi se rozhodnout a je po problemu…uzasny. kdyz zena s potraty nesouhlasi, tak jina moznost nez dite donosit stejne neexistuje a musi se k tomu oba postavit…meli by
Je to pořád dokola. Nutit ji k potratu nemůže, jeho reakce byla hrozná, ale ani jeho nikdo nemůže nutit, aby se o něj staral, max. finančně.
@Jedentypan píše:
Ja predpokladam, ze takova situace vznikne, kdyz se pouziva antikoncepce a s ditetem se nepocita a stala se proste nehoda. Tak mi naopak prijde nefer, nutit chlapa at to najednou dite chce taky. Chlap nema pravo na svuj nazor, nebo co? On musi automaticky se ke vsemu „postavit jako chlap“- typicka imbecilni fraze zen, ktery chtej jen nekoho manipulovat…
Svata pravda, lepsi se nestavet k veci vubec, vyspulit 4 litry, lepsi se jako neimbecilni zena polozit na kozu, nechat rozdrtit to nechtene cosi, jemuz tepe srdce, a pak si kyretou nechat pekne vydrapat zbylou sliznici. Cely zivot se potykat s nasledky na psychice a pripadnymi zdravotnimi jako zanety ci neplodnost. Jak jsem uz psala, asi je manzilek na kondomy levej, tak at moc nevyskakuje. A az Tebe nekdo bude nutit delat s Tvym telem podobne bolestivou prasarnu, co stoji navic jeden zivot, prijd se zase laskave vyjadrit o zenske debilite, strasne jsme na to zvedave.
Holky, ten Jedentypan je obyčejnej trol. Reagovat na něj je jen ztráta energie a je to přesně to, co chce.
@nepř.G12 píše:
Je to pořád dokola. Nutit ji k potratu nemůže, jeho reakce byla hrozná, ale ani jeho nikdo nemůže nutit, aby se o něj staral, max. finančně.
@hanka.br. píše:
Holky, ten Jedentypan je obyčejnej trol. Reagovat na něj je jen ztráta energie a je to přesně to, co chce.
@terinka4444 @hanka.br.
Obávám se, že nenajdem společnou řeč.
Vy máte pocit, že chlap MUSÍ, když si ženská dupne, já to vidím jinak.
Chtěla bych vás vidět na té druhé straně. Třeba už jen zůstat s dětmi sama a nemít od té druhé poloviny ani vindru. Asi bychom si popsaly jinak. ![]()
@terinka4444 píše:
Trotlto je pěkné slovo
No, on je sice fakt trotl, ale @hanka.br. myslela spíš tohle http://cs. wikipedia. org/wiki/Troll_(internet)
Troll je v internetovém slangu účastník online diskusních fór, chatů či blogů, který zasílá provokativní, hanlivé nebo irelevantní (off-topic) příspěvky k citlivým tématům, jejichž hlavním smyslem je vyprovokovat ostatní uživatele k vytoužené emotivní odezvě[1] nebo jinak narušit normální věcnou diskusi.[2] Činnost trolla bývá v internetovém diskurzu nazývána trollingem či trollováním. Trollové neškodí, jenom jsou otravní. Trollovy úmysly jsou vedeny čistě pro zábavu trolla. Pokud pobaví i někoho jiného nebo se snaží škodit, tak se nejedná o trolla, ale o flamera či diskuzního kašpara.
Mě se tohle nestalo, s přítelem jsme dítě chtěli oba, ale pokud by se to stalo a on ho nechtěl tak bych na potrat šla protože si myslím že právo rozhodnout se mají oba, pokud by můj přítel dítě nechtěl a pak se k němu třeba neznal tak by mi to asi nestálo za to nechat si to.
@berry4 Jak vidět, odpovědět na jasnou otázku je nad vaše síly. Uvědomte si, že v téhle situaci jeden prostě ustoupit musí - buď se dítě narodí nebo ne. Buď ustoupí matka dítěte a půjde na potrat nebo otec a o dítě se postará. Nejde tady o dupnutí si - nebavíme se o koupi nové kabelky, ale o životě dítěte. Své úvahy o nedostatku peněz sem opět vkládáte mimo téma, asi záměrně - zakladatelka několikrát popsala, že nouzí netrpí.
@Veronikka píše:
Mě se tohle nestalo, s přítelem jsme dítě chtěli oba, ale pokud by se to stalo a on ho nechtěl tak bych na potrat šla protože si myslím že právo rozhodnout se mají oba, pokud by můj přítel dítě nechtěl a pak se k němu třeba neznal tak by mi to asi nestálo za to nechat si to.
Mně by to za to stálo, zas tak závislá na chlapovi se necítím být, jeho názor není svatý, když jde o něčí život. A je pro mě rozdíl první dítě s přítelem, nebo druhé dítě s manželem. Neříkám, že manžel je vždy povinen…ale rozhodně víc, než chlápek na psí knížku, doposud bezdětný.