Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Uz u rodicu jsem, mela jsem v planu jsem jet uz driv. Jsem rada, ze ho chvili nevidim. Ha jsem nebrala, protoze mi rekl zr je to zbytecna chemie. Vubec by me nenapadlo, ze bude tskhle vyvadet. Dobre vi, zr druhy by nekdy bylo. Jeste mi rekl, ze ted to dame pryc a za 2 roky udelame jiny. Ja kdybych nebyls srab, tak ho zabiju holyma rukama. On zamnou neprijde, dcera se po nem bude ptat a to pak mi nic jinyho nezbyde nez se vratit. Jeste ze mam ji drzime nad vodou.
To si kapku dela srandu ne…
to by muj tatka nerozdejchal a asi by si manzela podal, ac maji krasny vztah a vychazi spolu moc dobre…ja bych miminko pryc nedala, jdi si za svym a jak pisou holky, tohle bych mu nedokazala odpustit
snaz se byt co nejdyl pryc, at manzilek premejsli, jak to pohnojil…
Je to hrozny, jemu se asi nerozsviti. Furt vola dceri a me rekne jen cau. Jeste ke vsemu je mi zle a boli me bricho.
@Anonymní píše:
Je to hrozny, jemu se asi nerozsviti. Furt vola dceri a me rekne jen cau. Jeste ke vsemu je mi zle a boli me bricho.
Drž se. Nedej své dítě a bojuj za něj.
@Anonymní píše:
Snaž se být v pohodě nebo o toho prcka ještě přijdeš. Za to žádnej chlap nestojí. Jak já říkám. Život je otázkou priorit. A následky si každý musí nést sám. Drž se. ![]()
@Anonymní píše:Se nedivim z tech nervu, fakt nemam slov, pro me je to s prominutim do-by-tek, s velkym D - pry za dva roky si udelame jiny, jakej v tom je rozdil jestli ted nebo za dva roky proboha, a uz jste si ho hlavne udelali, a za ty dva roky az si vzpomene si taky treba uz udelate kulovy pac uz bude mit pomaly spermie bych mu rekla - a to uz byde zvyklej na klidek a pohodli s jednim dítětem tuplem, to bych mu neverila…a uz by mu mel nekdo - nejlip rucne - vysvetlit, ze dite neni houska na krame nebo jakekoli jine zbozi, ktere jde reklamovat, kdyz nam nevyhovuje a koupit si jine…mne ten jeho pristup tak proste pripada, ale ono vsude je asi neco - muj by sice chtel deti jak smeti, klidne 3 nebo 4, ale ma smulu, na to uz si pripadam v 35ti trochu stara - ve 40ti uz fakt znovu rodit nechci, ted mi to na nejakou dobu stacilo a jeste potom poslouchat kecy na tema navratu k postave pred detma a s tim souvisejici jeho (ne)chuti na sex…kterou ovlivnuje u nej vic veci, ale proc to nesvest jen na zenskou, co mu vysla jeste navic vstric v tom, ze podruhe nemusel byt ani u porodu, kdyz nechtel…sam by potreboval par kil sundat, ale o to vic reje do me 2 mesice po porodu, kdy jinak zvladam vsechno ostatni a mnohem lip nez s prvnim…ze se pry na to zas urcite vykaslu a bude mi jedno jak vypadam, no proste kazdej chlap je asi v necem sobec…
@Anonymní píše:
Uz u rodicu jsem, mela jsem v planu jsem jet uz driv. Jsem rada, ze ho chvili nevidim. Ha jsem nebrala, protoze mi rekl zr je to zbytecna chemie. Vubec by me nenapadlo, ze bude tskhle vyvadet. Dobre vi, zr druhy by nekdy bylo. Jeste mi rekl, ze ted to dame pryc a za 2 roky udelame jiny. Ja kdybych nebyls srab, tak ho zabiju holyma rukama. On zamnou neprijde, dcera se po nem bude ptat a to pak mi nic jinyho nezbyde nez se vratit. Jeste ze mam ji drzime nad vodou.
Dobre jsi udelala, a pokud on bude chtit malou videt a ona jeho, muze ji vzit na prochazku, na vylet, zmrzlinu nebo cokoliv jinyho - aspon si odpocines, jestli ti neni dobre. Nez s nim bude rozumna rec, asi nema smysl se vracet, jen ho nech vycukat - ten je teda solidne zabejcenej, dej vedet dalsi vyvoj! Moc drzim
a preju hodne sil, je mozny ze to priroda vyresi jinak za tebe, coz bych ti neprala samozrejme, mj. i proto ze by mu to nahralo a vyhovovalo ale mit resp. cekat dite s nekym, kdo ti bude cely tehu davat najevo, ze ho nechce, musi byt taky asi psycho, pokud se mu fakt nerozsviti, a kdyby doslo na nejhorsi nedejboze a nedopadlo to, treba by se aspon chytil za nos, ale to uz by mel udelat ted…ale to takovy ignoranti nikdy neudelaji, asi ti bude typ, co neni schopnej priznat vlastni chybu…to se pak tezko radi… nebo naopak lehko
, ale neni to k nicemu…
![]()
@Anonymní píše:
Uz u rodicu jsem, mela jsem v planu jsem jet uz driv. Jsem rada, ze ho chvili nevidim. Ha jsem nebrala, protoze mi rekl zr je to zbytecna chemie.
tak jestli je HA zbytecna chemie, co je pak ta potratova pilulka, co ti tak chytre navrhoval???dyt to je dryak jeste horsi!
A o potratu jako zakroku ani nemluve, to neni zbytecnej zasah do tela? Nektery chlapi mysli fakt necim uplne jinym nez hlavou a nevidi si jeste k tomu do (pusy)… no od nekoho, kdo nesnasi krev, je doporuceni takoveho „zazitku“ fakt na miste!
![]()
@Anonymní píše:
Můj táta tehdy chtěl po máme, když čekala mýho bráchu, taky potrat. Máma mu řekla „hele, tohle snad nemyslíš vážně, to rozhodně neudělám“. Radši by se rozvedla, než dala dítě pryč. Naštěstí pak táta uznal, že se choval jako idiot, myslel sobecky na sebe, jak to bude ztráta pohodlí. Bylo to neplánované, mě už bylo v tu dobu 12 let. Teď jsou rádi, že bráchu mají, když já už jsem dávno z rodného hnízda venku.
Třeba je tvůj muž ještě v prvotním šoku a rozleží se mu to, ti chlapi jsou někdy hrozně pohodlní a i jim dýl trvá, než si vše uspořádají v hlavě. Uvidíš. Ale pokud ty na potrat jít nechceš, tak musíš být k němu nekompromisní a prostě říct „tak tohle teda ne“.
Jo a najdi někde na netu video, jak pár týdnů staré dítě uhýbá při potratu před skalpelem, snad tohle by mu ty oči otevřít mohlo (ale ty se na to moc ve tvém stavu naopak nekoukej, je to fakt síla).
Tie videa su fakt hrozne, poslala by som mu par linkov mailom, aby vedel, o com vobec hovori ![]()
a urcite nechod na potrat, ja som prisla o bejby spontanne a bolo to strasne tazke psychicky aj fyzicky.
Dekuju vsem za podporu, dnes se citim lip. Celkem jsem se i vyspala. Mals jsko by vedela, ze se neco deje. Je moc hodna, mazli se.
@Anonymní píše:
Dekuju vsem za podporu, dnes se citim lip. Celkem jsem se i vyspala. Mals jsko by vedela, ze se neco deje. Je moc hodna, mazli se.
To je moc dobře, že je ti líp ![]()
Mě kdyby nutil chlap do potratu, tak by se se zlou potázal..byla bych nekompromisní jako moje máma tehdy.Dej na svoje city. Jít na potrat jen kvůli pohodlnosti chlapa, to by jsi si pak celý život vyčítala
![]()
@Anonymní píše:
Snaž se být co nejvíce v pohodě, jo já vím že se to snadno řekne. ![]()
Tak jsem jeste psala at me netrapi a zr to spolu zvladnem. A treba to bude kluk. Nic ani to s nim nehne. Mysli si, zr by se tehotendtvi melo planovat a souhlasit by meli oba. A ze ma jen par milimetru. On to vubec nebere jsko dite.
@Anonymní píše:
Tak jsem jeste psala at me netrapi a zr to spolu zvladnem. A treba to bude kluk. Nic ani to s nim nehne. Mysli si, zr by se tehotendtvi melo planovat a souhlasit by meli oba. A ze ma jen par milimetru. On to vubec nebere jsko dite.
Nic mu nepiš. Ať si trhne.
Vím že tě to trápí a nemůžeš si pomoct. Dej tomu čas. A sobě a malýmu odpočinek.
Nemůžu si odpustit jedovatý dovětek na jeho adresu: A jak konkrétně teda on tvoje ne/těhotenství plánoval!!? Měli jste sex bez ochrany, a on u toho nebyl, nebo co? Jako tu jeho logiku vážně nechápu ![]()
@Anonymní píše:
Takže teď naplánuje potrat a snad někdy později jiné těhotenství jo?
Zatím jsem se zdržela vulgarit, ale teď musím…to je vůůůl jak anděl, promiň mi to. ![]()