Manžel mi vyčítá, že jsem večer unavená

Anonymní
2.4.24 09:19

Manžel mi vyčítá, že jsem večer unavená

Ahoj, jsem mama dvou neposednych kluku (1 a 4 roky). Starsi je hypersenzitivni a hyperaktivni. Jsou narocne dny, ale i dny, kdy jsme sehrani a zvladam to v pohode. Problem ma manzel. Je do vecera v práci, jakmile je doma, pomuze. Muzu jit cvicit, na kosmetiku atd. Kluci jsou ale zvykly na me a uspavam ja. Uzivam si, ze me potrebuji, mladsi je kojeny a starsi je od mala mamanek. Jedine, co mi vadi je, ze by mohl muz byt mene nervozni na deti. On je vsak dlouhodobe nespokojeny se mnou. :( Ne ze by me nemiloval, naopak. Nedokaze se smirit s tim, ze ma malo pozornosti. Ze jsem pry od narozeni deti jina a ze on je na druhe koleji. Uz s tim prisel pred casem a ja se od te doby snazila to zmenit. Udelat si casteji cas jen na nej a mit vic intimnosti. To je asi ten největší problem.
On by mohl kazdy den. Dostali jsme se na frekvenci 1-2× za tyden. Coz mi pri synovo zacatcich, kdy mel koliky a cele vecery jen probrecel, prislo jako scifi. Jemu to je ale malo. Je pry frustrovany, citi se nechtene atd. Ja uz ale nevím, co vic mam delat, nemam vetsi chut. Jsem casto vecer vycerpana, protoze se s detma nevyspim a uz 5 let jsem nespala dele, jak 3h v kuse. Nedokaze to pochopit. Mame deti nespavce, ikdyz ja vidim, ze uz se to zlepsuje, porad se vsak oba v noci budi, vecer chodi v 9 a rano vstavaji brzy. :roll: Vadi mi, ze nemuzu v 9 vecer rict, jsem unavena a jdu spat, aniz by se neprotocily jeho panenky. Pripadam si, jakoze si nemuzu dovolit lehnout
pres den s detma a nemuzu si to dovolit ani vecer. :roll: Tvrdi mi, ze vzdy uspim deti a přijdu otravena. Podle me to tak ale je z 50%. Jak s nimi lezim pri uspani, chce se mi pak uz taky spat. Kolikrat mam od nich nějakou virozu, co mame porad ze skolky a chci to alespoň vecer vylezet. Kdyz je ale mene narocny den (hlida babicka, starsi ve skolce atd…), tak spolu vecer normalne posedime, pokecame a bud koukame na serial a nebo mame sex. Ja jsem s tim v pohode, jak to je. Ale on nevidi mou snahu a pry jdu kazdy vecer hned spat. Ted dokonce řekl, ze se nedivi, ze si chlap, najde milenku. Ja uz ale ze sebe proste vic nevyzdimu a ani nechci. Nevím jak docílit spokojenosti nas obou. Jen dodam, ze jeho necham vyspat, on s nami nevstava. On mi stejne s nočním kojením nepomůže a kojit chci do 2 let. Chápala bych, kdyby byl sex 1× za měsíc nebo bych za ním večer nepřišla byť jen na seriál, ale jsme spolu v obýváku asi tak 4-5 večerů z týdne a mně to přijde jako dostačující. Nevim, co si představuje, když máme malé děti. Že tu budu každý večer vysmátá fresh dokonalá partnerka? Proč nemá víc pochopení? - Urazlive komentare nekomentuji

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
andrasteia
2.4.24 09:25

Kojit v tvym pripade do dvou let je z meho pohledu neprimerena zatez. Sama vis, kolik (ne)mas energie.

On neveri, ze si behem dne neodpočines, protože nic kolem domacnosti neobstarava. Idealni odjet na tyden pryc a chtit po nem, aby ses vratila do domova ve stejne stavu, jako kdyz jsi ho opustila. Zadna vyjedena spiz, zadny neporadek.

Na to on ale asi nepristoupi, protože je moc sobecky. Lituju te, mne se ten chlap hnusí (tim natlakem) jenom co to čtu.

• Citovat
  • Upravit
2447
2.4.24 09:26

Kojit chceš do dvou let i kdyby to znamenalo rozpad vztahu? V noci ať k nim vstává on, ty jen na to kojení. Ráno ať k nim taky vstává on. To druhé dítě vysloveně chtěl? Staršího mu nech ráno komplet na starost od snídaně přes oblečení po odvedení do školky. Je to mamánek, protože mu jsi furt za zadkem :nevim: a on je na děti nervní, protože je nezná, protože se o ně málo stará :nevim:

Příspěvek upraven 02.04.24 v 09:30

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36402
2.4.24 09:28

A proč tě nenechá aspoň o víkendu dospat? Nebo ať si vezme na noc aspoň toho staršího a vstává k němu at pozná co to je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36009
2.4.24 09:30

Jen dodam, ze jeho necham vyspat, on s nami nevstava no a to by jsi právě měla změnit, on může ráno vstávat aspoň třeba jeden den o víkendu a ty se vyspi. Jestli tě chce večer použitelnou, tak ať se on snaží ráno :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.4.24 09:34

@andrasteia
Kojenim uspavam. Je to pro me jednodussi. U prvniho jsem se nechala ostatnima ukecat at uz nekojim, ze pak bude syn spat. Jsou mu 4 a budi se stale. Zadny odstav nepomohl. A vazne je jednodussi vytahnout prso, nez houpat, zpivat atd… takze kojit urcite budu jeste… navíc si tu blizkost uzivam…

On ale doma pomaha. Pro nej neni problém uvarit gulas, vytrit atd. Fakt maka… ja nechapu, ze on neni po celem dni v práci unaveny. Proste ma energie dost a nechape, ze ja ne.
Presne, mne taky vadi ten natlak. :roll:

• Citovat
  • Upravit
4785
2.4.24 09:36

Tak proč k nim nevstává on, nebo se neprostřídáte? Tvl dej mu budík každý 3 h a uvidíš, jak bude za 2-3 dny happy :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.4.24 09:38

U nás se manžel zapojuje do chodu a pak může být sex i 3× za týden…my máme teda chod domácnosti zlogistikovaný společně, každý uspává jedno dítě, zapojuje se do úklidu, vaření, rozvážení…máme velký dům a děti jsme chtěli společně, tak se staráme společně…pokud Tvůj chlap chodí večer dlouho z práce, tak určitě neodjíždí v 6h a může ráno fungovat…máte to špatně nastavené, předej na něj víc povinností a budete happy oba…

• Citovat
  • Upravit
22093
2.4.24 09:45

V tuto chvíli už si ten problém z největší části vytváříš sama.

To, co tvůj organismus nejvíc vyčerpává - dlouhodobé kojení a dlouhodobý nedostatek spánku - úmyslně odmítáš řešit. V kojení je nutno za každou cenu pokračovat, manžela zapojovat v noci nebo na večerní uspávání nelze.

Tak čemu se divíš? :nevim: Jak sis to zařídila, tak to máš… a že z toho manžel není nadšený (když vidí, že by to šlo jinak a je to jen o tvé neochotě něco skutečně řešit), to se vůbec není co divit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Eva2610
2.4.24 09:46

Že vaří a uklízí a nevím co, to je sice dobrý, ale problém je tvoje nevyspání. Ať teda vstává k dětem a bude sex. Kdybych spala max 3 hodiny v kuse, tak bych byla mrtvá. Ale vzhledem k tomu, že můj muž se se mnou střídá ve vstávání, máme sex jednou za týden a ostatní dny chodíme spát, protože víme, co nás OBA čeká.

• Citovat
  • Upravit
31246
2.4.24 09:49
@Anonymní píše: Více

Jo to se stává, když si někdo uplaca děti a pak se hrozně diví, že se leccos změnilo :). Holt nejsi stroj, tak mu vysvětli, že se bude muset víc snažit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1593
2.4.24 09:49

Aspoň o víkendu na jeden den ponechat v jeho péči děti i celou domácnost (nechat si mladší dítě přinést jen na kojení), jinak se věnovat tomu, na co máš chuť. Naučit děti, že uspat nebo jinak obstarat je může i tatínek/babička/hlídačka (ano, to, že děti nejvíc chtějí jen tebe je velmi omamný pocit, ale přináší pak i různé vedlejší efekty - děti bez tebe nedají ani ránu a když je něco jinak, než jsou zvyklé, je cirkus, partner se cítí opomíjený, ty jsi vyčerpaná, protože jen dáváš). Přijde mi, že jsi se opravdu naladila na to, že děti jsou pro tebe priorita a ostatnímu, včetně sebe, dáváš jen nutné minimum. Zkusila bych to jinak - popřemýšlet o tom jak by to šlo opačně - dát sobě maximum a ostatním tolik, kolik zvládneš. Možná s drobnou myšlenkou na to, že pokud nebudete v souhře ty a partner, tak nebude rodina a děti neuvidí spokojenou maminku a tatínka, kteří se mají rádi, byť samotné někdy musí snést nějaký „nekomfort“, ale uvidí uřícenou mámu a nabručeného tátu, kteří nemají společnou řeč a pěstují domácí dusno, ale za to děti mají vše co si umanou a maminka je jim na sto procent k dispozici, aby náhodou nemusely zažít něco trochu jiného, než jsou zvyklé. Netvrdím, že musíš dospět do stavu, kdy budete mít sex každý den, přesně jak si přeje partner, možná by stačilo z péče o váš vztah nemít jen další „domácí povinnost“, kterou stačí splnit jen dost dobře. Počítám, že bys taky nebyla nadšená kdyby partner s tebou trávil čas jen proto, že si to přeješ, ale že vlastně nechceš a je to vidět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8827
2.4.24 09:53

Dej mu kluky a domácnost třeba jen na víkend a pak se ho zeptej jak je čilý a plný energie :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
310
2.4.24 09:56

Jdi za ním s nabídkou „teď mám čas, jdem na to“ brzy ráno, až základně obstaráš děti :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
andrasteia
2.4.24 10:00
@Anonymní píše: Více

Ale jak je zapojeny do pece o deti? Z toho, co pises, jsi pro deti nepostradatelna matka, kterou ta pece sice naplnuje, ale enormne vycerpava.

A cast trablu si delas sama. Ok, chapu ze kojeni je pro Tebe dulezite, byt se do toho nedokazu vcitit, ale melo by to být pro tebe unosne.

Ono taky asi neni fajn zit s partnerem, u ktrreho vidis ten nezajem o Tebe.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky