Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Veveří píše: Více
Taky to nechápu…přesto se tu rádi dnes a denně.
Předpokládám, že to jsou rády od lidí co mají sex jako sport nebo povinnost, takže nějaké chutě u toho neresi.
@Anonymní píše: Více
Ona to není až tak pohodlnost, jako regulérní závislost. Teď pozor, nejsem proti kojení, naopak. A ani nejsem zastáncem ukončování kojení kvůli chlapovi, to už vůbec ne. Hezký a častý sex je možné mít i s kojením. Ale! Kojení bývá u žen opravdu závislostí (dané přírodou), nedokáží přestat, ty dávky oxytocinu jsou návykové a příjemné. Ne, že ne. Takže jen na pohodlnost bych to nesváděl. Ono lupnout pět odměrek do lahve je hned. Nedělejme z toho zase vědu.
S tim kojením je to pravda, taky nechápu, proč to ostatní shazujou, já tahy takhle uspávala a uklidňovala do dvou let a ušetřila si tak spoustu času a nervů
kojení mi ušetřilo hodně hodin spánku, v noci jsem miminu vytáhla prso ani jsem neotevřela oko ![]()
@Cizinka 999 píše: Více
Zvláštní je, že to první místo vidí v množství sexu
Skákání po hlavě dlouho do noci je podle mne také naučená věc. Ano, některé děti jsou živější, jasně, ale pokud prostě rodiče nemají vůli naučit děti, že večer děti spí a rodiče mají čas pro sebe (protože to prostě jeden z nich nepovažuje za důležité), pak to tak mají. A bohužel, mateřské hormony, lenost, sobeckost, sebestřednost v mnoha případech dělá z žen na dlouhé roky, ne-li napořád, jen a pouze matky a chlape, jsi dospělej, máš ruce, postarej se. Každý svého štěstí strůjce. Každý ať žije život jak chce, ale já vidím manželství a partnerství jako láskyplnou spolupráci a tam prostě odmítání přání a potřeb druhého jen proto, že “heeeeej nejsi přece zvířátko” nepatří. Oboustranně!
@Venetia píše: Více
Protože chlapi nejsou ženy. Obvykle. Máme to kapku jinak.
@Bytsamsebou píše: Více
Bude to záviset na tom temperamentu
Méně aktivní lidi s vyšší potřebou spánku podlehnou té únavě..na sex musí být odpočatí a v pohodě, jinak chuť není a taky v tom velkou roli sehrává partner
@Veselej kluk píše: Více
No právě…jinak by tyhle problémy nebyly…a většinou se chce, aby se podřizovala žena.
A proto milenecké vztahy tak dobře klapou
To nevím co se chce nebo nechce, to má asi každý pár jinak, ne? Já jsem vždy pro vzájemnou domluvu a win-win řešení a mrzí mne neústupná zabedněnost kohokoli.
@Josefuna píše: Více
Pointa je o něčem jiném. Lidi ve vztahu musí se umět domluvit.
@Velkypan píše: Více
A tím, že bude věčně otravovat to akorát pošle úplně dopryc, protože, kdo by měl chuť na takového partnera a ještě pokud byla snaha vyhovět a zase mu to není dost dobre.
@Bytsamsebou
To jo, pokud je manžel ten typ, že mu stačí rychlovka.
@Velkypan
Máš malou potřebu spánku..to asi druhou stranu nepochopíš
Myslím, že její manžel bude v tomto případě rád i za spontánní rychlovku
.
@Bytsamsebou píše: Více
No to taky může způsobit ochladnutí partnera, když zjistí, že je vlastně jen taková podložka na odbourávání stresu a dobití baterek
@Velkypan
Tak to jsi asi super milenec, protože vysoká frekvence právě hrozí tím, že to nuda bude…nevím, co bys celý život při frekvenci 2× denně pořád vymyslel nového