Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Ještě tedy doplním - vím, že přerušovaná soulož není nejlepší způsob ochrany, ale v našem případě by to bylo nejspíš dostačující kdyby neudělal to, co udělalnavíc já řeším primárně ten podraz, co udělal a ne těhotenství jako takový. Kdyby se jednalo opravdu o nehodu, radostí bych neskákala, ale člověk s tím prostě tak nějak musí počítat, když nebere HA nebo nemá za sebou nějaký zákrok zabraňující těhotenství. Já se ale nemohu srovnat a tím, že mě podrazil a udělal si to podle sebe bez ohledu na naší dohodu.
Přerušování hazard. Prostě riskuješ. U mě v okolí to praktikují skoro všichni. A každý z toho má minimálně jedno dítě ![]()
Pokud si další dítě nechtěla, měla sis nechat odstranit vejcovody
@truelly tělísko jsem měla, ale měla jsem po něm silné záněty a stále nějaké problémy
@Veselej kluk píše:
Proč by to nešlo nadvakrát?
Neco dovnitr a hned pak neco ven, aniz ona by si toho vsimla…?
Pro me by tohle byla konecna, to je naproste zneuziti druheho cloveka. Ja mam podezreni, ze tohle mi udelal ex u prvniho ditete, ze to proste udelal schvalne. Trvalo mi spoustu let, nez jsem prisla na to, jaky je to manipulant a slaboch.
Pro me by tohle byl konec parnerstvi.
@neznamnick píše: Žádný podraz na dítě neudělala, nejsme v Polsku! Ze zákona je dítě až se prostě narodí, tečka.
Ty seš nějak rozparadil/a tečko. Kecy o zákoně si nech na někoho jiného. Jedna věc je zákon, holy fakt je další věc. Holý fakt je, že čeká dítě…ne prvoka
a pokud ho nechci, tak se chráním…odůvodnění, že se to nepředpokládalo…hmmm když je prerusovacka, vždycky se ti musí předpokládat. Je asi jako Ruska ruleta…vyber si 50 že bude a 50 ne.
Takže se tu ohanet Polskem a zákonem mi přijde irelevantní. Protože každý nese důsledky svého jednání ať už je jakékoliv. A pokud ona souhlasila s tímto typem neplozeni, musela si být vědoma i toho Béé. Proto to je podraz na dítě, protože ono prostě přišlo z důsledku jednání svých rodičů, to je zase moje tečka.
@Anonymní píše:
Zdravím všechny,
ve zkratce - s manželem máme jedno dítě, o které jsme se velmi dlouho snažili. Nakonec jsme museli podstoupit IVF. Těhotenství hrozné, porod také a celé šestinedělí peklo na zemi.. Na základě toho všeho jsme se rozhodli jen pro jedno dítě, i když manžel si vždy přál dvě.
Teď k tomu, co se stalo. Před cca 3/4 rokem začal manžel stále mluvit o druhém a naléhat na mě. Vcelku dlouho s tím „otravoval“ až to vyústilo v hádku. Nicméně situace se uklidnila a nadále platila původní dohoda.
Sex jsme měli buď s ochranou nebo jsme praktikovali přerušovanou soulož (pro jistotu). V našem případě to bylo dostačující (já hormony brát nesmím a manžel na vasektomii nepůjde).Je to cca měsíc, co jsem zjistila, že jsem těhotná.Musela jsem to vstřebávat a stále jsem si na tu situaci nezvykla. Manžel měl neskutečnou radost s tím, že bude pomáhat a bude to určitě lepší než předtím, když se to povedlo přirozeně atd..
No jo jenomže před týdnem jsem se dozvěděla něco, co mě tedy sejmulo. Přišla jsem domů z práce dřív, manžel má HO a slyším, jak telefonuje s kamarádem. Prvně jsem slyšela jen nějaký chlapský blafy bla bla a pak slyším manžela „hele kámo ještě jednou díky za tu radu, vůbec jsem tomu nevěřil, že by to mohlo vyjít a ono vyšlo“..pak už jen nějaký další kecy.
Hned, jak dotelefonoval jsem na něj udeřila. Prý mu kamarád poradil nějaký vitamíny a léky či co na podporu plodnosti, bral toho koňské dávky a při každém sexu si jakoby „ustřík“ trochu do mě a zbytek ven, abych to nepoznala. Chápete to? Připadám si jako v nějaké pitomé telenovele na Barrandově.Na jednu stranu nechápu, jak to mohlo vyjít vzhledem k naší zdravotní situaci, ale na stranu druhou mám hrozný vztek, cítím se zrazená, jsem zklamaná, že na mě udělal takový podraz a nerespektoval mé přání. Mám chuť objednat se hned na potrat a pak zažádat o rozvod abych řekla pravdu.
nebo to snad vidím příliš dramaticky?
Manžel totiž tvrdí, že z toho dělám zbytečnou aféru, že to není tragédie jenomže pro mě ano. On hlavně nechápe, že to je prostě podraz a nechápe, že nerespektoval to, na čem jsme se domluvili.
Nechránili jste se ani jeden. Manžel dítě chtěl, tak jemu to bylo fuk, ale ty ne, tak jak se můžeš spoléhat na přerušovanou soulož? Zeptej se manžela, jak by to bral, kdyby to bylo obráceně. On by dítě nechtěl, ty jo, a schválně bys nebrala antikoncepci. Každopádně ale záleží na tobě, jak s tím naložíš. Nech si to v klidu projít hlavou a budˇsi to necháš, nebo ne ![]()
Tak pokud by ses srovnala s tím, že selhala antikoncepce a dítě by sis nechala, tak máš asi jasno v tom, že na potrat nepůjdeš. To dítě za to nemůže a možná budeš pak i moc šťastná, že ho máš.
Problém je to, jak se k tobě zachoval tvůj manžel. Navrhla bych mu, že absolvujete párovou terapii. Snad by mu díky tomu došlo, co udělal a jak se cítíš. Zřejmě mu chybí empatie a respekt k tobě, když je schopen takového podrazu. Možná by ti párová terapie otevřela oči a měla bys jasno v tom, že už s ním nechceš být. A možná bys pochopila jeho důvody a dokázala mu odpustit. Každopádně by vás to mohlo posunout v tom vztahu dál. Je potřeba to probrat a jít dál a ne to nechávat vyhnít, neodpustit nebo se dokonce mstít.
@pikola píše:
Tak hlavně koukej říct ten zázrak, protože to bude tady hodně ženských zajímat, že to nejednou šlo jen z přerušovaný soulože
Přesně tak
! ![]()
Kdyby někdo tak moc nechtěl dítě, tak nebude praktikovat prerušovanou soulož. A o účincích těch zázračných vitamínů dost pochybuju.
Zřejmě jste souložili jen zezadu a Tvůj muž se u sexu tváří celou dobu naprosto stejně a je potichu jako myška a má hodně spermatu, když zvládne trochu do tebe, a pak ven a Ty si ničeho nevšimneš.
Kdyz jsme fakt nechteli deti, pouzivali jsme kondom i spermicid. Zda se mi tezko uveritelne, ze by nekdo mohl jeste dnes verit na antikoncepcni ucinnost prerusovane souloze, ale budiz. Manzel rozhodne podraz udelal. Mel by jit na materskou, prinejmensim.
Je to podraz a neprijde mi to normalni…stalo se to me kamaradce, ona uz dite nechtela, manzel ano…on udelal to, co tvuj, bez jejiho vedomi…kamaradka sla pak na potrat
Fakt pitomec chlap…on s tim zadne problemy nema, ale co pak ta zenska…jejich vztah to hodne poskodilo, nicmene mu odpustila…on si to pak uvedomil a bylo mu to lito, ale myslim, ze tohle zenska nezapomene nikdy. Nevim, jestli bych s nim mohla dal byt.
@Sonarka píše:
Je to podraz a neprijde mi to normalni…stalo se to me kamaradce, ona uz dite nechtela, manzel ano…on udelal to, co tvuj, bez jejiho vedomi…kamaradka sla pak na potratFakt pitomec chlap…on s tim zadne problemy nema, ale co pak ta zenska…jejich vztah to hodne poskodilo, nicmene mu odpustila…on si to pak uvedomil a bylo mu to lito, ale myslim, ze tohle zenska nezapomene nikdy. Nevim, jestli bych s nim mohla dal byt.
Taky bych byla mega nastvana. Ja bych sla na preruseni, kdyz uz bych proste dite nechtela. Chlap je neskutecnej sobec.
@Lucie_Sx píše:
Neco dovnitr a hned pak neco ven, aniz ona by si toho vsimla…?
Se mi taky nezdá, že by si nevšimla že z ní něco teče. Jen tak se to nevypaří.
@Anonymní píše:
Zdravím všechny,
ve zkratce - s manželem máme jedno dítě, o které jsme se velmi dlouho snažili. Nakonec jsme museli podstoupit IVF. Těhotenství hrozné, porod také a celé šestinedělí peklo na zemi.. Na základě toho všeho jsme se rozhodli jen pro jedno dítě, i když manžel si vždy přál dvě.
Teď k tomu, co se stalo. Před cca 3/4 rokem začal manžel stále mluvit o druhém a naléhat na mě. Vcelku dlouho s tím „otravoval“ až to vyústilo v hádku. Nicméně situace se uklidnila a nadále platila původní dohoda.
Sex jsme měli buď s ochranou nebo jsme praktikovali přerušovanou soulož (pro jistotu). V našem případě to bylo dostačující (já hormony brát nesmím a manžel na vasektomii nepůjde). Je to cca měsíc, co jsem zjistila, že jsem těhotná.Musela jsem to vstřebávat a stále jsem si na tu situaci nezvykla. Manžel měl neskutečnou radost s tím, že bude pomáhat a bude to určitě lepší než předtím, když se to povedlo přirozeně atd..
No jo jenomže před týdnem jsem se dozvěděla něco, co mě tedy sejmulo. Přišla jsem domů z práce dřív, manžel má HO a slyším, jak telefonuje s kamarádem. Prvně jsem slyšela jen nějaký chlapský blafy bla bla a pak slyším manžela „hele kámo ještě jednou díky za tu radu, vůbec jsem tomu nevěřil, že by to mohlo vyjít a ono vyšlo“..pak už jen nějaký další kecy.
Hned, jak dotelefonoval jsem na něj udeřila. Prý mu kamarád poradil nějaký vitamíny a léky či co na podporu plodnosti, bral toho koňské dávky a při každém sexu si jakoby „ustřík“ trochu do mě a zbytek ven, abych to nepoznala. Chápete to? Připadám si jako v nějaké pitomé telenovele na Barrandově.Na jednu stranu nechápu, jak to mohlo vyjít vzhledem k naší zdravotní situaci, ale na stranu druhou mám hrozný vztek, cítím se zrazená, jsem zklamaná, že na mě udělal takový podraz a nerespektoval mé přání. Mám chuť objednat se hned na potrat a pak zažádat o rozvod abych řekla pravdu.
Manžel totiž tvrdí, že z toho dělám zbytečnou aféru, že to není tragédie jenomže pro mě ano. On hlavně nechápe, že to je prostě podraz a nechápe, že nerespektoval to, na čem jsme se domluvili.
No tak půjde na RD a ty do práce ne? A budete si kvit ![]()
@Anonymní píše:
Zdravím všechny,
Sex jsme měli buď s ochranou nebo jsme praktikovali přerušovanou soulož (pro jistotu). V našem případě to bylo dostačující (já hormony brát nesmím a manžel na vasektomii nepůjde). Je to cca měsíc, co jsem zjistila, že jsem těhotná.Musela jsem to vstřebávat a stále jsem si na tu situaci nezvykla. Manžel měl neskutečnou radost s tím, že bude pomáhat a bude to určitě lepší než předtím, když se to povedlo přirozeně atd..
ale zázrak to je když poprvé to šlo přes IVF a Ty pokud jsi dítě nechtěla za žádnou cenu ses měla chránit lépe. přerušovaná soulož moc bezpečná není a spíš zázrak protože vitamíny rozhodně zázraky neumí ![]()