Manželka chce svůj byt

Napsat příspěvek
Velikost písma:
36556
25.5.20 19:21
@jege píše:
Ano, chystá si hnízdečko, do kterého Ti nic nebude, a Ty ji na to ještě přispíváš…Pokud by nechtěla mít zadní vrátka, tak bude šťastná, že ses rozkýval, ovšem pro ní to již není důležité, plánuje si vlastní život bez Tebe! :cert:

Ty jsi taky dobrá hysterka :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1079
25.5.20 19:22
@Anonymní píše:
Zdravim, muzu znat vas nazor na tuhle situaci? Jsme s manzelkou skoro 15 let. Ona se tenkrat nastehovala do meho baraku, pak jsme se vzali a celou dobu mi vycita, ze jsem barak nenapsal i na ni, ze nema zadnou jistotu. Uznavam, asi jsem to mel prepsat, ale neprapsal jsem to jen z toho duvodu, ze kdyz jsem se k tomu odhodlal, tak jsem zjistil, jakej je to vopruz a nejak to utichlo. Jeste tu jsou problemy s pozemky. Nicmene koncem minuleho roku jsem to zacal resit, pozemky jsou takrka vyreseny, ale geodet mel jen 3 mesice podklady u sebe a uhanel jswm ho snad co 14 dni, takze to zase trvalo. Pozemky byl nejvetsi problem, ted jsem to chtel prepsat, ale pry smula, uz nechce. Umanula si, ze si vezme hypo, vyskrtne me ze spolecnyho jmeni, abych na byt nemel narok a pry ho bude pronajimat. Nikdy jsme si nejak penize nedelili, ucet spolecny nemame, ale nezijem si kazdy na svem pisecku. Auto je psany na ni, ona zase platila nedavno kuchyn, ted jsem ji zas ja poslal 800tis na zaklad hypo, fakt majetek vubec neresim a nedelim moje/tvoje, jen jsem byl proste linej to resit. Jen ted mi to prijde trochu podpasovka a pripada mi, ze se mnou nejak do budoucna nepocita. Tak jen chci slyset nazor nekoho nezaujateho a hlavne nazor z zensky hlavy, jestli jsem ko*ot a mel jsem to resit driv :-). Diky

Jestli si byt můžete dovolit pořídit, aniž by vás to nějak hodně citelně zasáhlo, tak bych za tím nic špatného nutně neviděla. V případě civilizovaných rozvodů se stejně zajištění bydlení pro partnera, který společné bydliště opouští, obvykle počítá, takže pokud byste se rozváděli, řešit byste to museli pravděpodobně stejně, takhle se vám ta hypotéka bude platit v podstatě sama z příjmů z pronájmů a kdyby se mezi vámi přece jen něco stalo, máte o starost méně. Navíc pokud máte děti, taky vám budou časem vděčné, že budou mít něco do života, až tu nebudete, případně byt budou moct využít, kdyby se jim něco v životě jóóó nepovedlo. Podle mě je to dobrá investice. Možná jsi ji k tomu trochu dotlačil tím, že jsi s přepisem tak moc otálel, možná to v ní lehké pochyby vzbudilo, tak se radši pojišťuje, kdyby přeci jen náhodou,… Ale ostatně ani na tom není nic hrozného, pokud vám to fakt výrazně nesníží kvalitu života.

Příspěvek upraven 25.05.20 v 19:23

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
25.5.20 19:23
@arinecka píše:
Já bych se jí zeptala, kde hodlá bydlet, když ten byt chce pronajímat :mrgreen:

:nevim:
Vždyť je to pro zakladatele výhodné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13048
25.5.20 19:24

To slovo na k nejsi, ale měls to řešit dřív.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34388
25.5.20 19:24
@thalasan píše:
Upřímně a co měla jiného dělat? Asi měla pocit 15 let, že s ní do budoucna nepocitas. Mě by taky nebavilo se někoho tolik let doprošovat o přepsání :nevim: dům je tvůj, ona tam platila kuchyň prakticky do cizího :nevim: teď budete mít každý své, ona svou jistotu, že jí nevyhodis na ulici a nebude s holou řiťkou. Nevidím v tom řešení problém, ty ano? Není to jen chlapska ješitnost?

Jako že jí měl přepsat polovinu domu, jen proto aby neměla pocit, že nic nemá? :mrgreen: On ten dům měl ještě před svatbou, tak si mohla už tenkrát vzít hypo, a mohla tedˇuž mít taky svoje ne? A jo, ješitnej chlap, jí pošle 800 tisíc :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32028
25.5.20 19:25
@jege píše:
Ano, chystá si hnízdečko, do kterého Ti nic nebude, a Ty ji na to ještě přispíváš…Pokud by nechtěla mít zadní vrátka, tak bude šťastná, že ses rozkýval, ovšem pro ní to již není důležité, plánuje si vlastní život bez Tebe! :cert:

Ne, to je pohled chlapa :nevim: to je jako když chlap 15 let slibuje svatbu a nakonec teda slavnostně „dorazí“. No upřímně, nedivím se ženským které to odmítnou :nevim: ano, je nějaká doba po kterou je ok počkat, dořešit záležitosti. Ale pokud vidím že se k tomu chlap 15 let nemá, vymlouvá se, nejspíš je nerudnej a protivnej když se to řeší (chlapi to kolikrát ani nevnímají) a pak najednou se něco stane - buď chlapovi něco scvakne nebo má nějaké jiné úmysly, to je jedno a najednou slavnostně přijde za partnerkou jakože „tak! tady ženo!“ Ehm… fak super no. Navíc řeší nějaké pozemky, není z toho úplně jasné jak konkrétně vyřešil dům.

A za další - neznáme pozici jeho ženy. Netušíme jestli se mezi nimi něco neudálo, jestli nedošlo k nějaké výměně názorů atd. možná jo, možná ne, ale fakt bych si netroufla tvrdit že každá ženská má skákat ke stropu z toho že se chlap teda milostivě uráčil něco udělat po půl století :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37904
25.5.20 19:26
@Bábrdl píše:
Ty jsi taky dobrá hysterka :mrgreen:

Ne, jenom jsem dostatečně poučen životem a hlavně Emiminem! :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13821
25.5.20 19:26
@FraDeu píše:
Hele, manželka chce mít své jisté do budoucna. Nikdy neví, kdy to na tebe příjde a budeš jí chtít vyměnit za jiný model.

Přesně tak, nepřipadá mi na tom nic divného, přece to neznamená automaticky odchod. Jen chce mít něco opravdu svého, ono není nic moc zůstat třeba ve 40-45 sama (případně s dětmi) bez ničeho a vracet se k rodičům. Neříkám, že se to stane, ale stát se to může. Dům je tvůj a byl asi i před manželstvím, takže z něho by nedostala nic.

No a byt je investice, až ho splatíte, bude taky „váš“ - třeba pro děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32028
25.5.20 19:27
@thalasan píše:
Upřímně a co měla jiného dělat? Asi měla pocit 15 let, že s ní do budoucna nepocitas. Mě by taky nebavilo se někoho tolik let doprošovat o přepsání :nevim: dům je tvůj, ona tam platila kuchyň prakticky do cizího :nevim: teď budete mít každý své, ona svou jistotu, že jí nevyhodis na ulici a nebude s holou řiťkou. Nevidím v tom řešení problém, ty ano? Není to jen chlapska ješitnost?

Co kuchyň, příjem je v SJM, takže všechno co on fyzicky zaplatil platila i ona napůl… :nevim: dům za 15 let taky změnil nějakou hodnotu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26927
25.5.20 19:27
@Anonymní píše:
Tak ja samozrejme s tim souhlasit budu kdyz to tak chce.
Vyskrtnout ze spolecnyho jmeni…ja nevim, nerozumim tomu, ale hypo poradkyne ji rekla, ze takhle to jde.

Ja nevim, ale to byste si museli soudne zuzit SJM. Jinak byste hypo splaceli ze spolecnych penez, takze v pripade rozvodu by te ona musela vyplatit z poloviny splacene hypo. Stejne jako ty bys ji musel vyplatit polovinou vsech spolecne vynalozenych penez do tveho domu. Dum je sice tvuj, ale investice donej byly spolecne (pul na pul).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
25.5.20 19:28

Ko.kot bys byl, kdybys na ní tu půlku přepsal. Ať si ten byt koupí když ho chce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.5.20 19:29
@Nimie píše:
Ne, to je pohled chlapa :nevim: to je jako když chlap 15 let slibuje svatbu a nakonec teda slavnostně „dorazí“. No upřímně, nedivím se ženským které to odmítnou :nevim: ano, je nějaká doba po kterou je ok počkat, dořešit záležitosti. Ale pokud vidím že se k tomu chlap 15 let nemá, vymlouvá se, nejspíš je nerudnej a protivnej když se to řeší (chlapi to kolikrát ani nevnímají) a pak najednou se něco stane - buď chlapovi něco scvakne nebo má nějaké jiné úmysly, to je jedno a najednou slavnostně přijde za partnerkou jakože „tak! tady ženo!“ Ehm… fak super no. Navíc řeší nějaké pozemky, není z toho úplně jasné jak konkrétně vyřešil dům.A za další - neznáme pozici jeho ženy. Netušíme jestli se mezi nimi něco neudálo, jestli nedošlo k nějaké výměně názorů atd. možná jo, možná ne, ale fakt bych si netroufla tvrdit že každá ženská má skákat ke stropu z toho že se chlap teda milostivě uráčil něco udělat po půl století :nevim:

Ted jen v rychlosti. Pozemky se resi proto, protoze plot neni na hranici pozemku, takze musime kupovat pat metru od sousedu a od obce, tohle jsem chtel dat prvně dohromady.

• Citovat
  • Upravit
643
25.5.20 19:30

Mně nepřijde, že bys udělal něco špatně, byla jsem v obdobný situaci jako tvoje žena, nikdy mě nenapadlo cokoliv chtít, pravda taky je, že jsem neinvestovala žádnou větší sumu, jen zkrátka svůj normální příjmový díl do rozpočtu rodiny a ten se „projedl“ a taky byl menší, neb jsem dělala ty děti, jak to tak bývá.. A po rozvodu jsem holt odešla s holou prdkou, resp. ten dům zkrátka teď budu celej splácet. Rozhodně to nebylo nic příjemnýho, ale ani zpětně to nepovažuju za svoji chybu nebo nějakou neomalenost ex, kdybych si teď našla někoho, tak na něj taky rozhodně část domu přepisovat nebudu :D

Co s váma, to teda nevím. Jakmile už žena jednou tohle kolečko roztočila, tak už s tím zjevně nedá pokoj. Nějakou dohodu budete muset udělat. Asi bych jí nechala, poradila bych se s právníkem, aby ta hypotéka byla teda její komplet, abys teda nic nevlastnil, ale taky jí za tu hypošku neručil. A jí bych vysvětlila, že pokud teda chce platit ze společného její hypošku a mít tak nějaká základní zadní vrátka, že budeš stejný nebo úměrný díl ukrajovat ty na nějaké své investice. Neznáme jí, může mít už nějaké postranní úmysly, nebo se jen prostě lekla, že by zůstala s igelitkou. Ono je to celkem pochopitelné, znám to, fakt to není sranda. Takže je možné, že se prostě jen chce cítit bezpečněji a ten plán na dvojí spravedlivé investování bude schůdný, pokud teda máte nějakou rezervu na to finanční. Ona má asi představu, že když bude pronajímat, bude to finančně šul nul, netuším, jestli je reálné, abys to tak udělal i ty a takovou hypotéku by se dosáhlo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2330
@AnastazieB píše:
Přesně tak, nepřipadá mi na tom nic divného, přece to neznamená automaticky odchod. Jen chce mít něco opravdu svého, ono není nic moc zůstat třeba ve 40-45 sama (případně s dětmi) bez ničeho a vracet se k rodičům. Neříkám, že se to stane, ale stát se to může. Dům je tvůj a byl asi i před manželstvím, takže z něho by nedostala nic.No a byt je investice, až ho splatíte, bude taky „váš“ - třeba pro děti.

Přesně toto jsem myslela. Ale stejně ona když si za manželství koupí byt, tak spadá automaticky o SJM. Nebo to lze snad i nějak ošetřit, ale nejsem právník.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3172

Manželka chce být zajištěná, v tom nic jiného nebude. Co když manželovi rupne v bedně, najde si milenku a kam manželka půjde? Když vlastně na dům nemá žádný nárok,..? Investuje do cizího, a nikdo si nemůže být tím druhý jistý..mám kamarádku, které z ničeho nic přišel manžel domů s tím, že se zamiloval, a že se s ní rozvádí, že jeho nová přítelkyně je těhotná a on zakládá rodinu, no kamarádka se odstěhovala, rozvedli se a ona neměla nic, protože vše nabyl před manželstvím.. :nevim: manželce se nedivím.. Nikdo nemůže věřit nikomu jinému než sám sobě.

Příspěvek upraven 25.05.20 v 19:31

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria