Manželka chce svůj byt

Napsat příspěvek
Velikost písma:
762
5.6.20 22:25
@bigl píše:
A proč by on měl zabezpečovat děti, které nejsou jeho?

On je nezabezpečuje, ale dává prostor jejich matce, aby si pro ně mohla něco vyhradit.

Jak by na tom byla jeho žena, kdyby tehdy zůstala s dvěma dětmi sama? Kde by bydlela? Pravděpodobně někde v nájmu, za který by dala majlant a kdyby sama živila dvě děti, tak by na vlastní bydlení nikdy nenašetřila.

Třeba by se dala dohromady s chlápkem bez domu a společně by si vydělali na dům nebo byt, který by byl od začátku v SJM.
Nebo měli od začátku hypotéku a už by se jim blížilo doplacení.

Kdo ví.

A určitě by si nemohla dávat jim alimenty na spoření.
Ne, nesoucítím s ní. Ona to má blbě nastavené od začátku. Já jsem už jako mladá a možná blbá šla do vztahu s tím, že pokud rodina, tak je majetek společný, tudíž bych neodešla nikdy s dvěma dětmi a holým zadkem. Do případného dalšího vztahu už bych vstupovala zabezpečená s vlastním bydlením, což ona evidentně nebyla.

To „nikdy“ si myslely i jiné než ty. Některým to vyšlo, některým ne.
Některé jsou rády, když utečou aspoň s tím holým zadkem vcelku.

Podle mne pokud je chlápek v reálu, tak mu musí být jasné, že matka s dětmi je něco úplně jiného než bezdětná.
Nemůže (ok, neměla by) si dovolit velkorysost nebo důvěřivost jako bezdětná. Bez ohledu na city nebo romantiku, paralelně s tím má zajistit své děti.
Pokud s tím není srovnaný, nemá jít do (nezajištěné) dětné, pokud si to nemůže sám dovolit. Na tom není co vymýšlet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1079
5.6.20 22:27
@bigl píše:
@marzanna A proč by on měl zabezpečovat děti, které nejsou jeho?
Jak by na tom byla jeho žena, kdyby tehdy zůstala s dvěma dětmi sama? Kde by bydlela? Pravděpodobně někde v nájmu, za který by dala majlant a kdyby sama živila dvě děti, tak by na vlastní bydlení nikdy nenašetřila.
A určitě by si nemohla dovolit dávat jim alimenty na spoření.
Ne, nesoucítím s ní. Ona to má blbě nastavené od začátku. Já jsem už jako mladá a možná blbá šla do vztahu s tím, že pokud rodina, tak je majetek společný, tudíž bych neodešla nikdy s dvěma dětmi a holým zadkem. Do případného dalšího vztahu už bych vstupovala zabezpečená s vlastním bydlením, což ona evidentně nebyla.

Proč by ON měl zabezpečovat cizí děti? ON? Ona právě podepsala, že se zříká nároku na část jeho příjmu (která je zaručeně větší, než jakejkoliv výnos, kterej z toho bytu bude mít).

Jak to podle tebe teda ona měla udělat lépe? Poslat do háje chlapa, do kterýho se asi zamilovala, protože měl barák, na kterej si nevydělal, a hledat jen a pouze takovýho, kterej si barák pořídí až s ní?

Zakladatelova manželka asi nebude úplně neschopná, po návratu do práce po mateřské podle všeho platově dost poskočila, takže asi i něco umí. Argumentovat tím, co by kdyby, kdyby si nenašla zrovna zakladatele, to je úplný nesmysl. To se prostě nestalo a je to hodně let a další rodičák zpátky. Taky si mohla najít mnohem velkorysejšího chlapa. Taky si mohla najít chlapa, co drží slovo. Taky už si nemusela pořizovat další dítě a třeba by pak zakladatel byl bezdětný, protože by ho jiná nechtěla. Taky kdyby ji nepotkal, tak už mu ten barák mohl spadnout na hlavu, protože prý hnacím motorem renovací byla ona, Taky mu mohla nechat na krku kojence a jít dělat svoji kariéru a na dítě se úplně vykašlat,… (To jsou asi stejně krkolomné a nesmyslné argumenty jako ty tvoje)

Situace zkrátka není taková, jaká by teoreticky někdy jinde někde jindy mohla být. Je taková, jaká je. Ty děti jsou sourozenci jeho dítěte, ať se mu to líbí nebo ne, nejsou to cizí děti. A dozajista se o nich nedozvěděl až po svatbě. Na tom řešení, které ona vymyslela, ve výsledku téměř netratí nikdo (a možná na něm dokonce nejvíc tratí ona, ale s vidinou, že to má smysl).

Příspěvek upraven 05.06.20 v 22:35

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1079
5.6.20 22:33

@reincarnate máš to špatně, ona mu měla platit nájem, samozřejmě i na rodičáku, a každý den před ním klečet a děkovat mu, jak hezky dědil, že ona teď nemusí být nikde v nájmu. A peníze pro svoje děti na jídlo i všechno ostatní si někde načerno vyšlapat, aby je náhodou neživil i on. To by bylo nejlepší a nejspravedlivější :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1079
5.6.20 22:39

A tu kuchyň nejlépe taky zaplatit, i kdyby platila nájem, to by bylo vůbec úplně nejlepší. Možná by mu vlastně mohla odevzdávat úplně všechno, co vydělá, aby nebylo nejmenších pochyb o tom, že na jejich vztahu nemá prospěch :mrgreen:

Tak, teď jsem to vymyslela! Takhle by to mělo být!!! :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
762
5.6.20 22:40
@marzanna píše:
máš to špatně, ona mu měla platit nájem, samozřejmě i na rodičáku, a každý den před ním klečet a děkovat mu, jak hezky dědil, že ona teď nemusí být nikde v nájmu. A peníze pro svoje děti na jídlo i všechno ostatní si někde načerno vyšlapat, aby je náhodou neživil i on. To by bylo nejlepší a nejspravedlivější :mrgreen:

Asi si budu muset doplnit vzdělání, beru to nějak zastarale. :think:

Jsem to neměl odvahu tady hodit do diskuze předtím, ale když tady lítalo, jak ušetřila na nájmu, tak jsem si říkal, kdyby mu vyúčtovala za těch patnáct let sexu, tak kdoví, jestli by zakladateli zůstaly aspoň boty. :P
Samozřejmě ne ve smyslu, že by si nacenila vlastní výkony, ale kolik zakladatel ušetřil, kdyby za totéž musel platit profesionálce.
Když šetřit, tak šetřit. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
762
5.6.20 22:41
@marzanna píše:
A tu kuchyň nejlépe taky zaplatit, i kdyby platila nájem, to by bylo vůbec úplně nejlepší. Možná by mu vlastně mohla odevzdávat úplně všechno, co vydělá, aby nebylo nejmenších pochyb o tom, že na jejich vztahu nemá prospěch :mrgreen:Tak, teď jsem to vymyslela! Takhle by to mělo být!!! :D

Ještě může „darovat“ ledvinu, případně jiný párový orgán.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18154
5.6.20 22:47

@reincarnate @marzanna
Děvčata, v tomto já prostě s vámi nesouhlasím. I kdyby se milovali sebevíc, ona tam prostě přišla s dvěma dětmi do jeho domu, on je mnoho let živil a staral se a bylo by to tak i dál, kdyby ona nezačala jančit a dělat si zadní vrátka.
Prostě si myslím, že není důvod, aby on jí dal třičtvrtě milionu na byt, který bude jen její a ještě se smířil s tím, že větší část jejího příjmu půjde do hypotéky.
Můj názor.
Já na jeho místě bych na to nikdy nepřistoupila. Ale to je jeho věc, on to už podepsal a myslím, že spláče nad výdělkem.
Jak už jsem psala, v tomto jsem za chlapy, ona je vyčuraná.
Být na jeho místě, trvala bych teď na tom, že budou na domácnost přispívat fifty fifty - na vše, včetně aut, rekonstrukcí, energií, dovolených, kroužků, oblečení apod. To by bylo fér.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1079
5.6.20 22:53
@bigl píše:
@reincarnate @marzanna
Děvčata, v tomto já prostě s vámi nesouhlasím. I kdyby se milovali sebevíc, ona tam prostě přišla s dvěma dětmi do jeho domu, on je mnoho let živil a staral se a bylo by to tak i dál, kdyby ona nezačala jančit a dělat si zadní vrátka.
Prostě si myslím, že není důvod, aby on jí dal třičtvrtě milionu na byt, který bude jen její a ještě se smířil s tím, že větší část jejího příjmu půjde do hypotéky.
Můj názor.
Já na jeho místě bych na to nikdy nepřistoupila. Ale to je jeho věc, on to už podepsal a myslím, že spláče nad výdělkem.
Být na jeho místě, trvala bych teď na tom, že budou na domácnost přispívat fifty fifty - na vše, včetně aut, rekonstrukcí, energií, dovolených, kroužků, oblečení apod. To by bylo fér.

On jí nedal třičtvrtě milionu, on jí dal 375 tisíc. Těch dalších 375 tisíc bylo jejích. A to, že větší část jejího příjmu půjde do hypotéky, to je taky nesmysl, protože ona ten byt chce pronajmout, šmarjapanno! Pronajímala by byt, do kterýho chce utéct? :think: jejich současných příjmů se ten byt téměř nedotkne :zed: ba co víc, zřekla se nároku na část jeho příjmu, až tak vyčůraná ona je :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
762
5.6.20 22:56
@bigl píše:
Můj názor.
Být na jeho místě, trvala bych teď na tom, že budou na domácnost přispívat fifty fifty - na vše, včetně aut, rekonstrukcí, energií, dovolených, kroužků, oblečení apod. To by bylo fér.

Ehm, nevím, jak se komu zobrazuje ikonka, ale nejsem děvče, fakt ne.

Z mého pohledu to není vychcanost, ale logický a předvídatelný postup matky dětí. Protože děti jí staví priority jinak než bezdětné.

Jak jsem psal předtím, pokud se to chlápkovi nelíbí, nemá jít do dětné (ať už vůbec nebo si ji brát) nebo se pak divit nebo to brát osobně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18154
5.6.20 22:56

@marzanna
Pokud jsou manželé, tak bych nepřistoupila na to, že si bude muž pořizovat z našich společných peněz něco jen pro sebe. To, že on měl svůj dům není jeho chyba, ona to věděla a šla dobrovolně do něčeho, co nebylo její.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1079
5.6.20 22:57
@bigl píše:
@reincarnate @marzanna
Můj názor.

S těma autama zase opatrně, auto on má “služební” a má ho jako prostředek k podnikání, který zákazníkům dozajista vesele fakturuje.

A přispívat fifty-fifty na rekonstrukce? To by podle tebe bylo fér? A jak by to mělo probíhat? Že by on přišel s tím, že chce vyměnit ve svym baráku podlahy, ať mu kouká dát 100 tisíc, protože to bude stát 200? To snad ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18154
5.6.20 22:57

@reincarnate A proč se do té pozice nepostavila, když měla dvě děti? Nasáčkuje se s nimi k chlapovi do baráku, který není její. To bych nikdy neudělala, to mi věř.
A sory za to děvče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1079
5.6.20 22:59
@bigl píše:
@marzanna
Pokud jsou manželé, tak bych nepřistoupila na to, že si bude muž pořizovat z našich společných peněz něco jen pro sebe. To, že on měl svůj dům není jeho chyba, ona to věděla a šla dobrovolně do něčeho, co nebylo její.

On zase věděl, že má dvě děti. Asi si těžko mohl myslet, že je odstaví na pátou kolej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18154
5.6.20 23:01
@marzanna píše:
S těma autama zase opatrně, auto on má “služební” a má ho jako prostředek k podnikání, který zákazníkům dozajista vesele fakturuje.A přispívat fifty-fifty na rekonstrukce? To by podle tebe bylo fér? A jak by to mělo probíhat? Že by on přišel s tím, že chce vyměnit ve svym baráku podlahy, ať mu kouká dát 100 tisíc, protože to bude stát 200? To snad ne.

Ano, měla by přispět. Taky tam bydlí a po těch podlahách chodí. Její děti také. Nájem neplatí.
Ty bys tam nechala bydlet chlapa s dvěma dětmi, platila za něj rekonstrukce a nic po něm nechtěla???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18154
5.6.20 23:02
@marzanna píše:
On zase věděl, že má dvě děti. Asi si těžko mohl myslet, že je odstaví na pátou kolej.

Nemusel je odstavit, ale mohl trvat na tom, že alimenty půjdou do rozpočtu a budou se z nich hradit výdaje za děti - jídlo, část energií, kroužky atp.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí