Manželka chce svůj byt

Napsat příspěvek
Velikost písma:
41603
8.6.20 13:26
@Honza 12 píše:
Tak peníze na spoření, za tu dobu co jsou manželé. To snad taky spadá do SJM, nebo né? To se v rámci případného vyrovnání taky přece bude házet na jednu hromadu, kterou pěkně rozpočítají, tak jak to má být. :mrgreen:

ale tam psal zakladatel, že je to výživné pro dítka od jejich bio a jde to na jejich spoření. Tedy těch dětí, ne na jeho nebo její. A tady bych si tím sjm fakt nebyla tak jistá :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32028
8.6.20 13:29
@Anonymní píše:
Ted uz jsou, teda

Co jsou vyjmuty? Všechny peníze co jsi jí kdy poslal? :nevim: já se v tom upřímně řečeno dost ztrácím :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.6.20 13:33
@Nimie píše:
Co jsou vyjmuty? Všechny peníze co jsi jí kdy poslal? :nevim: já se v tom upřímně řečeno dost ztrácím :)

Je to telenovela, no. Castka 750, co jsem ji poslal byla vyjmuta v jeji prospech. Nemuzu si je narokovat. Ale v dobe odeslani vyjmuty nebyly, takze jsem ji asi poslal 375, asi. Ja nevim, a je mi to nejak tak jendo. Uz jsem rezignoval a odstehoval se:-)

• Citovat
  • Upravit
658
8.6.20 13:34

No jo…ženská má něco za lubem a špekuluje, jak si přijít ke snadným penězům a zadním vrátkům…nedal bych jí, ani vorla…ať se radši stará o úklid a vaření…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3451
8.6.20 13:34

Já si myslím že na tom není nic špatného. Pokud vám manželství klape a jste šťastní tak to pro vás nic neznamená. Ale zažila jsem (ne vlastní zkušenost, ale z blízkého okolí) pár fakt hnusných rozvodů, kdy na sebe jeden na druhého hází špínu, vyčítá se kdo jak moc pomáhal v domácnosti apod. Třeba chce jen svoji jistotu, dnes se milujete až za hrob a zítra se můžete nenávidět. Já v tom nevidím nic špatného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17308
8.6.20 13:37
@Anonymní píše:
Je to telenovela, no. Castka 750, co jsem ji poslal byla vyjmuta v jeji prospech. Nemuzu si je narokovat. Ale v dobe odeslani vyjmuty nebyly, takze jsem ji asi poslal 375, asi. Ja nevim, a je mi to nejak tak jendo. Uz jsem rezignoval a odstehoval se:-)

Ještě si můžeš pronajmout byt od manželky, abys neskončil na ulici. Třeba ti dá na nájem nějakou slevu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
658
8.6.20 13:38
@Anonymní píše:
Je to telenovela, no. Castka 750, co jsem ji poslal byla vyjmuta v jeji prospech. Nemuzu si je narokovat. Ale v dobe odeslani vyjmuty nebyly, takze jsem ji asi poslal 375, asi. Ja nevim, a je mi to nejak tak jendo. Uz jsem rezignoval a odstehoval se:-)

Ahá, takže se na těch 79 stranách něco stalo…nebudu to číst, ale předpokládám, že to byl od začátku od ní nějaký podraz…neměl jsi jí zakladateli nic dávat, když se neumí v manželství chovat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56334
8.6.20 13:39
@Anonymní píše:

ty ses odstehoval? hele, nejak hopem, co blbnes?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56334
8.6.20 13:40
@olino píše:
Ahá, takže se na těch 79 stranách něco stalo…nebudu to číst, ale předpokládám, že to byl od začátku od ní nějaký podraz…neměl jsi jí zakladateli nic dávat, když se neumí v manželství chovat…

neumi chovat? my mame nevolnictvi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.6.20 13:44

Psal jsem tu, ze jsem mel nějaký namitky k tomu rozdělení sjm, to ze treba zmizelo o tom, ze ona se vzdava, co investovala. Zacala picovat, ze chce jen svuj byt a ze ja jsem proti a ze az ji to dostavi, cca rok, tak ze pujdeme od sebe, ale ze spolu budeme zit jen tak, ze nema kam jit, a to ja proste nedam, porad ji mam rad. Hrozne se ji taky dotklo to, ze jsem rek klukum (19 a 21) o tech jejich telefonatech s kolegou. Vim, to byla asi picovina tahat do toho deti, ale ona jim to prezentovala tak, ze jsme zacali mit problemy po tom, co jsem zacal byt zarlivej. Tak jsem rek duvod zarleni.

• Citovat
  • Upravit
41603
8.6.20 13:52
@Anonymní píše:

jako ze svého domu? :think: ty to sekáš jako baťa cvičky. proč jsi se odstěhoval? Ze svého domu? od dítka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
146
8.6.20 13:53

Tak to nechapu. Odstehovavat se z vlastního domu jen pro to, že se budu rozvádět?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.6.20 13:54
@Keyllah píše:
jako ze svého domu? :think: ty to sekáš jako baťa cvičky. proč jsi se odstěhoval? Ze svého domu? od dítka?

A co mam delat? Zit vedle ni, ze spolu uz nejsme?

• Citovat
  • Upravit
30194
8.6.20 13:54
@Nimie píše:
To je do jisté míry ale dosti zavádějící formulace. Když do nájemního bytu koupím pohovku, můžu si jí pak odvézt. Stejný princip je i tady, akorát že tu pohovku fakticky vlastní napůl. Ano, mohli by se klidně domluvit na tom že ona si odveze část nábytku, to už je ale forma vypořádání…Pokud jde o opravy a servisy, tak opět - samozřejmě že je to její náklad na nějž má teoreticky právo. To je stejné jako rekonstrukce nebo přístavba. Je úplně jedno že by takový náklad potenciálně mohla mít i kdekoliv jinde, důležité je, že to byla její investice do cizího majetku.

Opravy a servis spadající do běžného chodu domácnosti si nájemník platí taky sám. Pokud je to už něco co, se týká nemovitosti, tedy cizího majetku, tak to pak není běžný servis. A hradí to majitel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.6.20 13:55
@Mrusnok píše:
Tak to nechapu. Odstehovavat se z vlastního domu jen pro to, že se budu rozvádět?

Jen proto, ze se budu rozvadet? :-) To mi prijde jako docela dobrej duvod, ne?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky