Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Honza 12 píše:
Tak peníze na spoření, za tu dobu co jsou manželé. To snad taky spadá do SJM, nebo né? To se v rámci případného vyrovnání taky přece bude házet na jednu hromadu, kterou pěkně rozpočítají, tak jak to má být.
ale tam psal zakladatel, že je to výživné pro dítka od jejich bio a jde to na jejich spoření. Tedy těch dětí, ne na jeho nebo její. A tady bych si tím sjm fakt nebyla tak jistá ![]()
@Anonymní píše:
Ted uz jsou, teda
Co jsou vyjmuty? Všechny peníze co jsi jí kdy poslal?
já se v tom upřímně řečeno dost ztrácím ![]()
@Nimie píše:
Co jsou vyjmuty? Všechny peníze co jsi jí kdy poslal?já se v tom upřímně řečeno dost ztrácím
Je to telenovela, no. Castka 750, co jsem ji poslal byla vyjmuta v jeji prospech. Nemuzu si je narokovat. Ale v dobe odeslani vyjmuty nebyly, takze jsem ji asi poslal 375, asi. Ja nevim, a je mi to nejak tak jendo. Uz jsem rezignoval a odstehoval se:-)
No jo…ženská má něco za lubem a špekuluje, jak si přijít ke snadným penězům a zadním vrátkům…nedal bych jí, ani vorla…ať se radši stará o úklid a vaření…
Já si myslím že na tom není nic špatného. Pokud vám manželství klape a jste šťastní tak to pro vás nic neznamená. Ale zažila jsem (ne vlastní zkušenost, ale z blízkého okolí) pár fakt hnusných rozvodů, kdy na sebe jeden na druhého hází špínu, vyčítá se kdo jak moc pomáhal v domácnosti apod. Třeba chce jen svoji jistotu, dnes se milujete až za hrob a zítra se můžete nenávidět. Já v tom nevidím nic špatného.
@Anonymní píše:
Je to telenovela, no. Castka 750, co jsem ji poslal byla vyjmuta v jeji prospech. Nemuzu si je narokovat. Ale v dobe odeslani vyjmuty nebyly, takze jsem ji asi poslal 375, asi. Ja nevim, a je mi to nejak tak jendo. Uz jsem rezignoval a odstehoval se:-)
Ještě si můžeš pronajmout byt od manželky, abys neskončil na ulici. Třeba ti dá na nájem nějakou slevu ![]()
@Anonymní píše:
Ahá, takže se na těch 79 stranách něco stalo…nebudu to číst, ale předpokládám, že to byl od začátku od ní nějaký podraz…neměl jsi jí zakladateli nic dávat, když se neumí v manželství chovat…
@Anonymní píše:
ty ses odstehoval? hele, nejak hopem, co blbnes?
@olino píše:
Ahá, takže se na těch 79 stranách něco stalo…nebudu to číst, ale předpokládám, že to byl od začátku od ní nějaký podraz…neměl jsi jí zakladateli nic dávat, když se neumí v manželství chovat…
neumi chovat? my mame nevolnictvi?
Psal jsem tu, ze jsem mel nějaký namitky k tomu rozdělení sjm, to ze treba zmizelo o tom, ze ona se vzdava, co investovala. Zacala picovat, ze chce jen svuj byt a ze ja jsem proti a ze az ji to dostavi, cca rok, tak ze pujdeme od sebe, ale ze spolu budeme zit jen tak, ze nema kam jit, a to ja proste nedam, porad ji mam rad. Hrozne se ji taky dotklo to, ze jsem rek klukum (19 a 21) o tech jejich telefonatech s kolegou. Vim, to byla asi picovina tahat do toho deti, ale ona jim to prezentovala tak, ze jsme zacali mit problemy po tom, co jsem zacal byt zarlivej. Tak jsem rek duvod zarleni.
@Anonymní píše:
jako ze svého domu?
ty to sekáš jako baťa cvičky. proč jsi se odstěhoval? Ze svého domu? od dítka?
Tak to nechapu. Odstehovavat se z vlastního domu jen pro to, že se budu rozvádět?
@Keyllah píše:
jako ze svého domu?ty to sekáš jako baťa cvičky. proč jsi se odstěhoval? Ze svého domu? od dítka?
A co mam delat? Zit vedle ni, ze spolu uz nejsme?
@Nimie píše:
To je do jisté míry ale dosti zavádějící formulace. Když do nájemního bytu koupím pohovku, můžu si jí pak odvézt. Stejný princip je i tady, akorát že tu pohovku fakticky vlastní napůl. Ano, mohli by se klidně domluvit na tom že ona si odveze část nábytku, to už je ale forma vypořádání…Pokud jde o opravy a servisy, tak opět - samozřejmě že je to její náklad na nějž má teoreticky právo. To je stejné jako rekonstrukce nebo přístavba. Je úplně jedno že by takový náklad potenciálně mohla mít i kdekoliv jinde, důležité je, že to byla její investice do cizího majetku.
Opravy a servis spadající do běžného chodu domácnosti si nájemník platí taky sám. Pokud je to už něco co, se týká nemovitosti, tedy cizího majetku, tak to pak není běžný servis. A hradí to majitel.
@Mrusnok píše:
Tak to nechapu. Odstehovavat se z vlastního domu jen pro to, že se budu rozvádět?
Jen proto, ze se budu rozvadet?
To mi prijde jako docela dobrej duvod, ne?