Manželka kvartálního alkoholika vs. vyšší princip mravní

Napsat příspěvek
Velikost písma:
76356
6.5.16 17:06

@pohledzdruhestrany A ještě…
Myslím si, že hledat důvod, ať už by byl jakýkoli, je celkem k ničemu.
Pokud je oprávněným důvodem k alkoholismu, že po dvaceti a více letech manželka manžela a naopak už žhavě nemiluje, ale „jenom“ ho má ráda, nedivím se, že to u nás s chlastem vypadá takhle.
Co je podle Tebe důvod se rozpít?
Rakovina? Když Ti někdo blízkej umře? Nemoc dítěte? Bankrot? Že se třeba doma hádáte? Odhalená nevěra?

Jdi s tímhle do háje. Alkoholismus je pro mě zcela jednoduše závislost, slabost.
Silný kusy nehledají tekutou berličku, ale snaží se problémům čelit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76356
6.5.16 17:14
@Bábrdl píše:
A ona (podvědomě) tuší, že on má chlast raději než ji, takže se (podvědomě) snaží připravit, že se ten vztah může rozpadnout, i když ona o to nestojí. Ach…

Jsem si jistá, že alkoholik má alkohol v podstatě raději než kohokoli, i kdyby to v životě nepřiznal.
Psala jsem hned v úvodu, že nejde o mně. Já se necítím být nemilovaná, ale i kdybych se tak cítila, není to pro mě důvod k traumatu.
Teď! Před dvaceti lety to jasněže bylo jinak.

Já se za něj sice stydím, když je opilej, ale rodina ví.
Kamarádi vědí. Já nejsem ten, kdo je za kašpara.
Neřeším finanční stránku, fakt vyjdem.
Tím, v jak skvělým sociálním systému on pracuje, bude velmi dobře zajištěný i v případě důchodu, invalidity, smrti.
City… od tohohle se člověk fakt musí oprostit, nebo ho to semele a začne chlastat taky. :mrgreen: :mrgreen:
Ne, já ne, mně alkohol zas takovou rozkoš nezpůsobuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76356
6.5.16 17:16
@janfra píše:
Zakladatelko nechala bych ho být, on stejně nebude šťastný, když mu ten alkohol vezmeš.

Tohle je zásadní příspěvek.
To, nad čím přemýšlím. Znáte někdo někoho, kdo chlastal, pak toho z nějakého důvodu nechal a je z něj spokojenej v pohodě člověk? :think:
Já totiž ne. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
6.5.16 17:17

@sirikit

Jdi s tímhle do háje. Alkoholismus je pro mě zcela jednoduše závislost, slabost.
Silný kusy nehledají tekutou berličku, ale snaží se problémům čelit.

Hezky jsi to napsala. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
76356
6.5.16 17:18

@Kobliha51 ProsímTě… řekneš mi, jak to u Vás dopadlo? Odešla jsi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3436
6.5.16 17:19
@sirikit píše:
To, nad čím přemýšlím. Znáte někdo někoho, kdo chlastal, pak toho z nějakého důvodu nechal a je z něj spokojenej v pohodě člověk? :think:
Já totiž ne. :roll:

já znám jen pár týpků co se upili k smrti, doslova.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76356
6.5.16 17:20
@Bábrdl píše:
Jakože jí to dělá na truc, aby ji vyprovokoval k odchodu?

Mně k odchodu vyprovokovat nemůže, i kdybych to hypoteticky připustila.(tuhle motivaci nepřipouštím ani hypoteticky)
Bydlíme v mém domě, který jsem dostala od rodičů.
A pokud chce chlap od ženský odejít, nemusí to snad proboha takhle překombinovávat.
„25 let jsem chlastal extraligu, než mě konečně vyhodila?“ :nevim: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
6.5.16 17:21
@sirikit píše:

Já ano. Jednoho zamlada. Jako svobodný pil jak duha, oženil se a už třicet let nepije. A můj ex se taky dal dohromady. Má strach o život a tak přestal pít. Je spokojený a v pohodě. Ale on měl vždy koníčky, jen jako opilec se jim nevěnoval. Měl na co navázat i když přestávka byla dlouhá.

• Citovat
  • Upravit
76356
6.5.16 17:21
@mirecekblbecek píše:
já znám jen pár týpků co se upili k smrti, doslova.
:zed: :zed: :zed: :zed: :zed:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3977
6.5.16 17:24

Předpokládám, že pokud dobrovolně nepůjde do odmašťovny, tak si s tím neporadí. Musí se najít nějaký důvod, pro který by mu to stálo za to podstoupit. Známá se šla dobrovolně léčit, když ji pohrozili vyhazovem z práce. Ale jak to s ní dopadne, to nikdo netuší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3436
6.5.16 17:27
@jipo píše:
Předpokládám, že pokud dobrovolně nepůjde do odmašťovny, tak si s tím neporadí. Musí se najít nějaký důvod, pro který by mu to stálo za to podstoupit. Známá se šla dobrovolně léčit, když ji pohrozili vyhazovem z práce. Ale jak to s ní dopadne, to nikdo netuší.

muj osobní názor je, že práce je slabá motivace, tak to na tom ještě tak špatně nebyla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3977
6.5.16 17:34
@mirecekblbecek píše:
muj osobní názor je, že práce je slabá motivace, tak to na tom ještě tak špatně nebyla

U ní to byla dostatečná motivace, protože je na vše sama a má velice dobrou práci. Byla na jedné láhvi vodky denně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
6.5.16 17:39
@jipo píše:
U ní to byla dostatečná motivace, protože je na vše sama a má velice dobrou práci. Byla na jedné láhvi vodky denně.

Máš pravdu. Pro každého je motivace v něčem jiném. Jen na to kápnout.

• Citovat
  • Upravit
76356
6.5.16 17:39
@janfra píše:
Ne neznám. Pro něj je alkohol radost. Teprve až si sáhne na samý dno, teprve potom je schopný si říct, že s tím bude chtít něco dělat a možná by mohl být šťatný. Tak jedině mu nalívat víc. ;) Ne to byla legrace.
@jipo píše:

Vy dva jste přesně pochopili moje pochybnosti, které jsem se snažila popsat v úvodním příspěvku. Fakt mi nejde o mně.
Rozumíte, kdybych se rozvedla - ať už teď, nebo kdykoli dřív, zřejmě bych na tom byla finančně hůř. Dobře, mohla jsem se vášnivě zamilovat do toho pravého a dneska jsem s ním mohla šťastně hledět ku světlým zítřkům. Nebo taky ne, štěstí nikdo nikomu neslíbil.
Snažím se prostě hrát s kartama, které mám v rukou.
U nás v rodině se nerozvádíme, to je fakt až ta poslední možnost, mám to prostě tahle - možná blbě - zažitý.
Mám všecko, co bych měla jako rozvedená plus ve světlých chvílích, které pořád přece jenom výrazně převažují ty temné, doma i šikovnýho chlapa, se kterým jsem prožila celej život.

Jenomže pak jsou ty temné.
Na to, aby mi to bylo úplně fuk a prostě jsem netečně od kávičky a časopisu přihlížela, jak se postupně upíjí, bohužel nejsem dost otrlá.
Takový ty řeči tady, že to řeším, až když je pozdě…
Tvl, přesně, jak mi to loni řekla ta doktorka: „A zkusila jste mu říct, že vám to vadí?“ :zed: :zed: :zed:
Néé ty jo, celou dobu se tvářím, že je to super, a teď najednou po tolika letech začnu prskat. To nemyslíte vážně!
Jasný, že jsem zkoušela kde co kromě hospitalizace.
A tadyhle se teda ptám, jestli má vůbec smysl přitvrdit, nebo spíš obrnit sama sebe proti blbým koncům.
Moc optimismu do žil mi teda nevlejváte, ale to není Vaše chyba. :?
Jdu sekat terasu, tam aspoň člověk vidí nějaký výsledky. :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107638
6.5.16 18:10
@sirikit píše:

Já ano, moje bývalá sousedka, ale ta se šla léčit, něco si dostudovala a dneska se věnuje alkoholikum jako terapeut

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí